Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 21-Οκτ-2017 12:09

  Ε. Κουντουρά: Στόχος η προσέλκυση τουριστικών επενδύσεων

  Ε. Κουντουρά: Στόχος η προσέλκυση τουριστικών επενδύσεων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:12

  Την θέση ότι ο τουρισμός αποτελεί υψηλή προτεραιότητα της κυβέρνησης, εξέφρασε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, από το βήμα του συνεδρίου Capital+Vision, που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με το Capital.gr. Κατά την ομιλία της, η κ. Κουντουρά αναφέρθηκε στην συνεισφορά του τουριστικού κλάδου στην απασχόληση, καθώς όπως δήλωσε δημιουργεί 1.000.000 άμεσες ή έμμεσες θέσεις εργασίας.

  Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, "βασική μας επιδίωξη είναι η προσέλκυση  νέων επενδύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας. Ήδη προσελκύουμε το ενδιαφέρον μεγάλων επενδυτών, ενώ μόνο την τελευταία διετία έχουν κατατεθείς το υπ. Τουρισμού 300 επενδυτικά σχέδια και αδειοδοτήσεις".

  Επίσης έκανε λόγο για την πορεία του τουρισμού, ο οποίος τα τρία τελευταία χρόνια είχε υψηλότατο ρυθμό ανάπτυξης, ο οποίος κινήθηκε στο 7%, που σύμφωνα με την υπουργό ήταν διπλός από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Ενδεικτικά ανέφερε ότι οι αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης και της κρουαζιέρας) για το 2015 έφτασαν τα 26.000.000, το 2016 στις 28.000.000, ενώ το 2017 στις 30.000.000.

  Όπως ανέφερε, ο τουρισμός συνέβαλε τόσο στην αύξηση των καταθέσεων, όσο και στην αύξηση των πωλήσεων του λιανικού εμπορίου, κυρίως κατά τους θερινούς μήνες . Μάλιστα, όπως τόνισε, ένας από τους βασικούς στόχους του υπουργείου, είναι η διασύνδεση του τουρισμού με την πρωτογενή παραγωγή.

  Επίσης, όπως ανέφερε η κ. Κουντουρά, άλλος στόχος είναι η ενίσχυση και άλλων μορφών τουρισμού, όπως ο θεματικός, ο τουρισμός υγείας, ο συνεδριακός, ο προσκυνηματικός/θρησκευτικός  κλπ. Επίσης στόχοι είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η  "στρατηγική για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο", το άνοιγμα σε νέες αγορές και η ανάδειξη καινούργιων προορισμών.   

  Η υπουργός Τουρισμού έκανε αναφορά και στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες που έχουν γίνει, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης των τουριστικών επιχειρήσεων και την ολοκλήρωση της κωδικοποίησης της τουριστικής νομοθεσίας. Όπως κατέστησε σαφές, στόχος αυτών των παρεμβάσεων είναι η προσέλκυση τουριστικών επενδύσεων στην χώρας μας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ