Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 15-Ιουλ-2021 08:14

  Στόχος που δεν πρέπει να χάσει η Ευρώπη: Η δίκαιη πρόσβαση στα εμβόλια για όλους

  Στόχος που δεν πρέπει να χάσει η Ευρώπη: Η δίκαιη πρόσβαση στα εμβόλια για όλους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  των Lionel Guetta-Jeanrenaud και Mario Marinello

  Σε ένα προηγούμενο άρθρο μας τον Μάρτιο του 2021, εξετάσαμε τις χώρες που είχαν σημειώσει πρόοδο στην εκστρατεία για τον εμβολιασμό κατά της πανδημίας. Παρατηρήσαμε ότι η εισοδηματική ανισότητα και το ψηφιακό χάσμα οδήγησαν σε διαφορετικά ποσοστά εμβολιασμού. Τα φτωχότερα άτομα που στερούνται ψηφιακών δεξιοτήτων ή πρόσβασης σε υποδομές, ήταν πιο πιθανό να βρεθούν στο τέλος της ουράς εμβολιασμού. Προειδοποιήσαμε ότι η Ευρώπη θα μπορούσε να αντιγράψει αυτή την τάση.

  Τα ευρωπαϊκά δεδομένα σχετικά με τα ποσοστά εμβολιασμού κατά τόπους, είναι λιγοστά. Ωστόσο, η Γαλλία δημοσιεύει ημερήσια ποσοστά εμβολιασμού ανά τμήμα, και η Σουηδία και το Βέλγιο δημοσιεύουν στοιχεία σε πιο λεπτομερές επίπεδο "κοινότητας”. Τα στοιχεία, όπως συνοψίζονται στα γραφήματα, υποδηλώνουν ιδιαίτερα ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των ποσοστών εισοδήματος και εμβολιασμού στις μεγαλύτερες πόλεις αυτών των χωρών.

  Οι δημόσιες αρχές πρέπει να επιδιώκουν ενεργά τη δίκαιη διανομή εμβολίων. Μέτρα με στόχο τα φτωχότερα τμήματα της κοινωνίας, καθώς και εκστρατείες επικοινωνίας και δέσμευσης, είναι απαραίτητα για να διασφαλίσουν την ισορροπημένη εξάπλωση του εμβολιασμού. Τα διαθέσιμα στοιχεία για την Ευρώπη επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες μας: τα μέτρα που εφαρμόστηκαν σε μέρη της Ευρώπης για τα οποία έχουμε στοιχεία, δεν είναι επαρκή για την αντιμετώπιση του χάσματος στην πρόσληψη εμβολίων.

  Διαφορετικά επίπεδα εμβολιασμού, έχουν ευρείες συνέπειες: αυτά τα τμήματα της κοινωνίας που έχουν ήδη πληγεί σκληρά από την πανδημία, τιμωρούνται αδικαιολόγητα, το εκ νέου άνοιγμα της οικονομίας καθυστερεί, και η νομιμότητα των διαβατηρίων-εμβολιασμού υπονομεύεται.

  Επαναδιατυπώνουμε την έκκληση μας προς τις χώρες της Ευρώπης να κάνουν περισσότερα για να αντιμετωπιστεί το κενό στην πρόσληψη εμβολίων. Τα δεδομένα για τους εμβολιασμούς θα πρέπει να δημοσιεύονται με το μέγιστο επίπεδο ακρίβειας, έτσι ώστε οι ερευνητές και οι τοπικοί φορείς λήψης αποφάσεων να μπορούν να παρακολουθούν την πρόοδο.

  δφγδγ

  δφγδγ

   

  © Copyright Bruegel. Η μετάφραση του κειμένου έγινε από το Capital.gr. Η δημοσίευση της ελληνικής μετάφρασης δεν αποτελεί προϊόν επίσημης συνεργασίας

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: https://www.bruegel.org/2021/07/fair-vaccine-access-is-a-goal-europe-cannot-afford-to-miss-july-update/

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ