Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 26-Σεπ-2019 14:09

  Προκλήσεις εν όψει για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

  Προκλήσεις εν όψει για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Των Gregory Claeys, Μαρία Δεμερτζή, Francesco Papadia

  Η νομισματική πολιτική θα πρέπει να επανεφεύρει τον εαυτό της μετά την κρίση. Η ανανέωση είναι ιδιαίτερα σημαντική διότι το σύστημα είναι γεμάτο αβεβαιότητες και το πεδίο εφαρμογής συμβατικών και μη συμβατικών μέσων, είναι περιορισμένο.

  Η αρχιτεκτονική της Οικονομικής και Νομισματικής ένωσης καθιστά την πρόκληση ακόμη μεγαλύτερη, διότι μέχρι στιγμής υπάρχει μόνο ευθυγράμμιση των προτιμήσεων και των πολιτικών.

  Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να είναι πιο σαφής σχετικά με το τι μπορεί να κάνει, παραμένοντας παράλληλα ευέλικτη προκειμένου να διαχειριστεί τις αβεβαιότητες και τα άγνωστα.

  Ενώ ο βασικός στόχος της ΕΚΤ είναι η σταθερότητα των τιμών, θα πρέπει επίσης να συμβάλει στον εντοπισμό και στην αντιμετώπιση, χρηματοπιστωτικών ανισορροπιών, διατηρώντας παράλληλα την ανεξαρτησία της.

  © Copyright Bruegel. Η μετάφραση του κειμένου έγινε από το Capital.gr. Η δημοσίευση της ελληνικής μετάφρασης δεν αποτελεί προϊόν επίσημης συνεργασίας

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: https://bruegel.org/2019/09/challenges-ahead-for-the-european-central-bank-navigating-in-the-dark/#.XYstEwNlNeI.twitter

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ