Συνεχης ενημερωση

  11:31 11/08

  Κίνα: Οι τράπεζες χορήγησαν λιγότερα δάνεια τον Ιούλιο

  Οι κινεζικές τράπεζες χορήγησαν 1,08 τρισ. γουάν (166,5 δισ. δολάρια) σε νέα δάνεια τον Ιούλιο, ποσό χαμηλότερο από αυτό του Ιουνίου και από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές.

  00:15 29/07

  Το κινεζικό "καμπανάκι κινδύνου" για τους διεθνείς επενδυτές μόλις χτύπησε

  Ξεχάστε τα σχέδιά σας για ένα ήσυχο, χαλαρωτικό καλοκαίρι. Οι χρηματιστηριακές αγορές της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο υποχωρούν - και όταν οι κινεζικές μετοχές "γυρίζουν" πτωτικά, η...

  14:03 09/07

  Κίνα: Αυξήθηκαν τα τραπεζικά δάνεια τον Ιούνιο περισσότερο από ό,τι αναμενόταν

  Ταα νέα τραπεζικά δάνεια αυξήθηκαν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Ιούνιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ η ευρεία πιστωτική ανάπτυξη σημείωσε σημαντική άνοδο, καθώς η κεντρική τράπεζα...

  13:14 09/07

  Κίνα: Μειώνει το ποσοστό των αποθεματικών που πρέπει να διακρατούν οι τράπεζες

  Η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι θα μειώσει το ποσό που πρέπει να διακρατούν οι τράπεζες ως αποθεματικό, απελευθερώνοντας περίπου 1 τρισ. Γουάν (154,19 δισ. Δολάρια) σε μακροπρόθεσμη...

  11:59 25/06

  Κίνα: Ξεπέρασαν το 1 τρισ. δολάρια τα συναλλαγματικά αποθέματα των τραπεζών

  Τα αποθέματα των κινεζικών τραπεζών σε ξένο νόμισμα έχουν ξεπεράσει τα 1 τρισ. δολάρια για πρώτη φορά, δημιουργώντας μια ευκαιρία για το Πεκίνο να επιτρέψει μεγαλύτερη ελευθερία για τα κεφάλαια να...

  11:20 10/06

  Κίνα: Αυξήθηκαν στα 15 τρισ. γουάν τα νέα δάνεια από κινεζικές τράπεζες

  Στα 1,5 τρισ. Γουάν αυξήθηκαν τα νέα δάνεια από τις κινεζικές τράπεζες (234,76 δισ. δολάρια) τον Μάιο, υψηλότερα από τον Απρίλιο και υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

  11:37 07/06

  Κίνα: Αυξήθηκαν τα συναλλαγματικά αποθέματα τον Μάιο, περισσότερο από ό,τι αναμενόταν

  Τα συναλλαγματικά αποθέματα της Κίνας, τα μεγαλύτερα παγκοσμίως, αυξήθηκαν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Μάιο, καθώς αποδυναμώθηκε το δολάριο.

  09:27 02/06

  Κίνα: Σχεδιάζει λοταρία για το ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας

  Θα μοιράσει δωρεάν ηλεκτρονικά πορτοφόλια που θα περιέχουν 200 ψηφιακά γουάν στους νικητές.

  15:03 31/05

  Κίνα: Αυξάνει το ελάχιστο όριο συναλλαγματικών αποθεμάτων των τραπεζών για να ελέγξει το ράλι του γουάν

  Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τον δείκτη ελάχιστων απαιτούμενων συναλλαγματικών αποθεμάτων για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στο 7% από 5%, από τις 15 Ιουνίου.

  12:36 07/05

  Αυξήθηκαν τα συναλλαγματικά αποθέματα της Κίνας τον Απρίλιο

  Αυξήθηκαν τα συναλλαγματικά αποθέματα της Κίνας (τα μεγαλύτερα παγκοσμίως) τον Απρίλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, εξαιτίας της υποχώρησης του δολαρίου στη διάρκεια του μήνα.

  11:50 17/03

  Ευρώ και γουάν δεν απειλούν την πρωτιά του δολαρίου

  Από την προεδρία Τραμπ άρχισαν να διατυπώνονται αμφιβολίες για την κυριαρχία του δολαρίου ως νομίσματος αναφοράς. Θα μπορούσαν ευρώ και γουάν να πάρουν τη θέση του;

  13:02 07/01

  Κίνα: Αυξήθηκαν για δεύτερο μήνα τα συναλλαγματικά αποθέματα

  Αύξηση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα σημείωσαν τα συναλλαγματικά αποθέματα της Κίνας τον Δεκέμβριο, εν μέσω μειωμένης πίεσης στις εκροές κεφαλαίων.

  14/10 2020

  Κίνα: Αυξήθηκαν τα δάνεια που χορήγησαν οι τράπεζες τον Σεπτέμβριο

  Οι κινεζικές τράπεζες αύξησαν τον δανεισμό τον Σεπτέμβριο, παρέχοντας άλλη μία ώθηση στην οικονομία, η οποία αναμένεται να βρεθεί κοντά στα προ πανδημίας επίπεδα.

  07/10 2020

  Κίνα: Μειώθηκαν κατά 22,1 δισ. δολάρια τα συναλλαγματικά αποθέματα

  Τα αποθέματα συναλλάγματος της Κίνας υποχώρησαν τον Σεπτέμβριο μετά από πέντε συνεχόμενους μήνες αυξήσεων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.