Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Φεβ-2022 19:15

  Τριπλή αναγνώριση της Volvo στη βιωσιμότητα

  Τριπλή αναγνώριση της Volvo στη βιωσιμότητα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για τέταρτη συνεχή χρονιά η Volvo λαμβάνει την υψηλότερη βαθμολογία για την επίδοσή της στη βιωσιμότητα από το EcoVadis, κορυφαίο πάροχο αξιολογήσεων για την εταιρική βιωσιμότητα. Η βράβευση επιβεβαιώνει την θέση της Volvo ως μία από τις πιο εστιασμένες στη βιωσιμότητα εταιρείες στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

  Σύμφωνα με τη μεθοδολογία του EcoVadis, η επίδοση της Volvo στη βιωσιμότητα αξίζει μία βαθμολογία Advanced για τη δομημένη και προσανατολισμένη στην πρόληψη προσέγγισή της. Η αξιολόγηση Platinum Medal που προκύπτει βάζει τη Volvo στο κορυφαίο 1% του συνόλου των 75.000 εταιρειών που αξιολογούνται από το EcoVadis.

  Η διαπίστευση Platinum Medal αποτελεί ακόμη ένα πειστήριο ότι η βιωσιμότητα είναι για τη Volvo το ίδιο σημαντική με την ασφάλεια και αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα στο σύνολο των δραστηριοτήτων της.

  Η Volvo έλαβε επίσης την αξιολόγηση Bronze στην ετήσια αξιολόγηση Corporate Sustainability Assessment που διενεργείται από την Standard&Poor’s (S&P), γνωστή για τα αυστηρά πρότυπα που εφαρμόζει στις αξιολογήσεις βιωσιμότητας. Η αξιολόγηση Bronze τοποθετεί τη σουηδική εταιρεία στο κορυφαίο 10% των εταιρειών αυτοκινήτου που αξιολογούνται για τις επιδόσεις τους στην περιβαλλοντική, κοινωνική και εταιρική διακυβέρνηση.

  Η Volvo επιδοκιμάστηκε ιδιαίτερα για την επίδοσή της στην περιβαλλοντική κατηγορία, με αναγνώριση των προσπαθειών της για μείωση των εκπομπών αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, της κατανάλωσης ενέργειας και νερού και της απόρριψης αποβλήτων.

  Η εταιρεία πήρε μία θέση επίσης στο υψηλού κύρους 2022 Sustainability Yearbook της Standard&Poor’s, το οποίο περιλαμβάνει μόνο τους πιο επιτυχημένους οργανισμούς από κάθε κλάδο. Στα επόμενα χρόνια, η Volvo στοχεύει στην περαιτέρω βελτίωση της αξιολόγησης που λαμβάνει από τη Standard&Poor’s.

  Επιπλέον, ο καταξιωμένος διεθνής περιβαλλοντικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός CDP απένειμε στη VolvoC τον τίτλο του "Supplier Engagement Leader", αναγνωρίζοντας ότι αναλαμβάνει κλιματικές δράσεις σε όλο το εύρος της εφοδιαστικής της αλυσίδας, κάτι που αποτελεί πυρήνα του κλιματικού της σχεδίου. Η απονομή του τίτλου έρχεται ως συνέχεια της πρόσφατης επιβράβευσης της Volvo με βαθμολογία A για τις περιβαλλοντικές φιλοδοξίες της και για τη συνολική δράση της για το κλίμα.

  "Η βιωσιμότητα είναι για εμάς τόσο σημαντική όσο και η ασφάλεια", δήλωσε ο Anders Kärrberg, Επικεφαλής Παγκόσμιας Βιωσιμότητας στη Volvo. "Αναλαμβάνουμε γενικευμένες δράσεις για να διασφαλίσουμε ότι εξελισσόμαστε σε μία πιο βιώσιμη εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα. Είναι ενθαρρυντικό ότι φορείς όπως οι EcoVadis, Standard&Poor’s και CDP, μέσω των αυστηρών αξιολογήσεών τους, επιβεβαιώνουν ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο."

  Η Volvo διαθέτει ένα ολοκληρωμένο κλιματικό σχέδιο που αντιμετωπίζει τις εκπομπές άνθρακα σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων και των προϊόντων της, με τη φιλοδοξία να καταστεί μία κλιματικά ουδέτερη εταιρεία έως το 2040. Ως πρώτο ξεκάθαρο βήμα προς την κατεύθυνση του οράματός της για το 2040, η εταιρεία στοχεύει σε μείωση 40% του αποτυπώματος άνθρακα στον κύκλο ζωής κάθε αυτοκινήτου της στο χρονικό διάστημα μεταξύ  2018 και 2025.

  Το κλιματικό σχέδιο δεν περιορίζεται στην αντιμετώπιση των εκπομπών καυσαερίων μέσω της εφαρμογής της ηλεκτροκίνησης. Η εταιρεία θα μειώσει επίσης τις εκπομπές άνθρακα στο δίκτυο των εργοστασίων της, στις ευρύτερες λειτουργίες της και στην εφοδιαστική της αλυσίδα. Η Volvo θα κάνει επίσης καλύτερη χρήση των πολύτιμων υλικών και θα ελαττώσει τον αντίκτυπο άνθρακα υιοθετώντας την κυκλική οικονομία.

  Από το 2025, στοχεύει να μειώνει τις εκπομπές άνθρακα κατά 2,5 εκατομμύρια τόνους ετησίως και να διασφαλίζει ότι το 25% των υλικών που χρησιμοποιεί στα νέα της αυτοκίνητα θα είναι βιολογικής βάσης και ανακυκλωμένα. Με την υιοθέτηση πρακτικών της κυκλικής οικονομίας, όπως η ανακατασκευή, η ανακύκλωση και η επανάχρηση, η Volvo προσδοκά σε εξοικονόμηση 1 δισεκατομμυρίου σουηδικών κορoνών (SEK) ανά έτος.

  Η μεθοδολογία που χρησιμοποιείται από τους οργανισμούς EcoVadis, Standard&Poor’s και CDP για τις αξιολογήσεις τους βασίζεται σε διεθνή πρότυπα βιωσιμότητας και υπόκειται σε έλεγχο από μία επιστημονική κοινότητα ειδικών στα ζητήματα της βιωσιμότητας και των εφοδιαστικών αλυσίδων.

  Ειδικότερα, το EcoVadis εξετάζει το πώς οι εταιρείες εφαρμόζουν τη βιωσιμότητα στο σύνολο της εφοδιαστικής τους αλυσίδας. Επενδυτές και εταιρείες από διάφορους κλάδους, ιδιαίτερα στον τομέα των μεγάλων εταιρικών στόλων, χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τις αξιολογήσεις που δημοσιεύονται από τους οργανισμούς EcoVadis, Standard&Poor’s και CDP και από άλλους φορείς για αποφάσεις που σχετίζονται με τις αγορές και τις επενδύσεις τους.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  10:50 05/10

  Αυτό το Audi R8 V10 GT είναι το τελευταίο θερμικό

  Γνωρίζοντας πως ο διάδοχος του Audi R8 θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αυτό το Audi R8 V10 GT αποκτά ξεχωριστή σημασία ως αποχαιρετιστήριο

  10:46 05/10

  Πρώτες εικόνες του Renault 4: Ηλεκτρική off road αναβίωση

  Πώς θα είναι η αναβίωση του εμβληματικού Renault 4; Θα είναι ηλεκτρικό; Θα είναι και off road; Προς το παρόν ας δούμε τις πρώτες εικόνες

  10:42 05/10

  Αυτές είναι 12 σπάνιες Ferrari από το τμήμα Special Projects

  12 υπέροχες και σπάνιες Ferrari που δεν θα μπορέσεις να αποκτήσεις ακόμα αν κερδίσεις σε μεγάλο τζακ ποτ του τζόκερ

  14:21 04/10

  Νέα Maserati GranTurismo: Τα ηλεκτρικά ταξίδια του Ποσειδώνα

  ΟΚ. τράβηξε την προσοχή μας η ηλεκτρική Folgore αλλά υπάρχουν επίσης η Modena και η Trofeo με τον διπλοτουρμπιστό V6 που αποδίδει μέχρι 550 ίππους

  14:18 04/10

  Σε αγώνα με την όπισθεν Max Verstappen και Yuki Tsunoda

  Υπάρχουν κανονικοί αγώνες αυτοκινήτων, υπάρχουν και αγώνες κάπως ανάποδοι. Όπως αυτός ο αγώνας με την όπισθεν μεταξύ δύο πιλότων της Formula 1

  12:44 02/10

  Η απολύτως ριζοσπαστική Mercedes-Benz F 400 Carving

  Πολλά από τα πειραματικά συστήματά της σήμερα τα θεωρούμε αυτονόητα στα αυτοκίνητα. Αλλά η ενεργή γωνία κάμπερ ήταν η ατραξιόν της.

  12:42 02/10

  Τώρα μπορείς να δεις από κοντά το Ariel Hipercar

  Είναι σαν αεροσκάφος, έχει και τουρμπίνα αλλά δεν είναι αυτό που νομίζεις. Ο άνθρωπος που το εμπνεύστηκε και έφτιαξε μας τα εξηγεί όλα.

  12:29 02/10

  Ατελείωτα drift με BMW M3 850 ίππων που δεν είναι ακριβώς BMW

  Την βλέπεις και λες "Ε, βέβαια BMW M3, ένα αυτοκίνητο γεννημένο για drift". Μόνο που έχει κινητήρα Toyota και αποδίδει 850 ίππους. Τελικά δεν είναι ακριβώς BMW.

  13:09 01/10

  Η Formula 1 μέσα από τη ματιά του Wes Anderson

  Πώς ο Wes Anderson κατάφερε σε οκτώ λεπτά να μεταφέρει στην οθόνη το χρώμα της F1, το ταπεραμέντο των Ιταλών και τις δικαιολογίες των οδηγών αγώνων.

  13:09 01/10

  Το Tesla Cybertruck θα πηγαίνει και στη θάλασσα;

  Μήπως λάλησε κάπως ο Elon Musk; Μήπως προσπαθεί να μαζέψει την αναβολή του Cybertruck με υπερβολές; Πάντως το τελευταίο του tweet δείχνει έλλειψη μέτρου.

  13:07 01/10

  Πόσο διαφέρει η Lamborghini Urus S από την Performante;

  Για το ερώτημα του τίτλου δεν έχουμε απάντηση αλλά ξέρουμε ότι η Ελένη Λουκά δεν εγκρίνει την διαβολική ισχύ της νέας Urus.

  13:18 30/09

  Πουλήθηκε αυτή η "κασκαντέρ" Aston Martin DB5 "μόλις" 3,2 εκατ. ευρώ

  Α, ναι; Ωχ και δεν προλάβαμε. Αυτός που την πήρε άραγε θα νιώθει πολύ James Bond; Και αν ναι, θα νιώθει Sean Connery ή Daniel Craig;

  13:16 30/09

  Audi DNA: Τι κάνει η φίρμα για να ξεχωρίσει στην εποχή της αυτόνομης οδήγησης

  H Audi ήδη ασχολείται επιστημονικά με το πώς θα νιώθεις όταν βρίσκεσαι μέσα σε έναν αυτόνομο Audi. Δηλαδή προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει το DNA ώστε να μεταφερθεί στη νέα εποχή

  13:15 30/09

  Citroen Oli: Να παρακαλάς να μπει στην παραγωγή

  Επιτέλους ένα ρεαλιστικό πρωτότυπο που καταλαβαίνει τις ανάγκες της νέας εποχής της αυτοκίνησης και αποτελεί τον ορισμό της βιωσιμότητας/

  11:28 29/09

  Alfa Romeo Carabo: Ευχαριστούμε Marcello Gandini

  Γιατί να μην μπει ποτέ στην παραγωγή αυτή η υπερπαραγωγή του τρομερού σχεδιαστή Marcello Gandini;