Το Ford Puma Hybrid Rally1 και ο Sébastien Loeb νικητές στο Ράλι Μόντε Κάρλo
Κυριακή, 23-Ιαν-2022 16:39
Το νέο M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1 κυριάρχησε στο 90ο Ράλι Μόντε Κάρλο που ολοκληρώθηκε σήμερα ύστερα από 16 ειδικές διαδρομές που εγκαινίασαν με τον καλύτερο τρόπο τη νέα, υβριδική εποχή του FIA World Rally Championship.
O εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Sébastien Loeb, στην επάνοδό του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, επέδειξε για μια ακόμα φορά τις οδηγικές του ικανότητες και αξιοποιώντας ιδανικά την ταχύτητα και αξιοπιστία του νέου M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1 ανεδείχθη νικητής του αγώνα έχοντας παραπλεύρως στο δεξί μπάκετ του νέου "όπλου" της Μ-Sport Ford WRT την Isabelle Galmiche.
Η νίκη αυτή είναι η 80η στην καριέρα του 47-χρονου Γάλλου οδηγού και η 8η για τον ίδιο στο Ράλι Μόντε Κάρλο. Συγχρόνως, πρόκειται για την πρώτη που κατακτά η M-Sport Ford WRT μετά από εκείνη στο Ράλι Μ. Βρετανίας το 2018.
H νίκη του Γάλλου "ξεκαθάρισε" στο νήμα μετά το κλατάρισμα ελαστικού που είχε ο συμπατριώτης του, Sébastien Ogier, πίσω από το τιμόνι του Toyota GR Yaris Hybrid στην προτελευταία ειδική διαδρομή του αγώνα, γεγονός που περιόρισε τον οκτώ φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή στη δεύτερη θέση του 90ου Ράλι Μόντε Κάρλο.
Η εντυπωσιακή παρουσία της Μ-Sport Ford WRT στο φετινό Ράλι Μόντε Κάρλο επισφραγίστηκε τόσο από την 3η θέση του Craig Breen, στο ντεμπούτο του Ιρλανδού οδηγού στα χρώματα της Μ-Sport Ford WRT και στο τιμόνι του Puma Hybrid Rally1, όσο και από την 5η θέση του Βρετανού Gus Greensmith, ο οποίος μάλιστα πανηγύρισε χθες την πρώτη νίκη στην καριέρα του στο WRC σε ειδική διαδρομή.
Στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης βρέθηκε o Kalle Rovanpera, με Toyota GR Yaris Hybrid.
Έτσι, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου αγώνα της χρονιάς, η M-Sport Ford WRT τίθεται επικεφαλής στην κούρσα του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών με 42 στο σύνολο βαθμούς. Αντίστοιχα, χάρη και στους δύο επιπλέον βαθμούς που απέσπασε στην Power Stage, ο Sébastien Loeb ηγείται στο Πρωτάθλημα Οδηγών με 27 βαθμούς.
Ο επόμενος αγώνας για το 2022 FIA World Rally Championship θα πραγματοποιηθεί στη Σουηδία στις 24-27 Φεβρουαρίου.