Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 18-Ιαν-2022 11:01

  Η Ελλάδα υποδέχεται την LEVC και τα νέα TX και VN5

  Η Ελλάδα υποδέχεται την LEVC και τα νέα TX και VN5
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αυξάνοντας περαιτέρω το πράσινο ευρωπαϊκό αποτύπωμα της εταιρείας, η Ελλάδα γίνεται η πιο πρόσφατη χώρα που υποδέχεται στους δρόμους της το επαναστατικό ηλεκτρικό ταξί TX και το βαν VN5 της London Electric Vehicle Company (LEVC). 

  Ως ακρογωνιαίος λίθος του βιώσιμου συστήματος μεταφορών κάθε σύγχρονης πόλης, το TX βασίζεται στο αυθεντικό ταξί του Λονδίνου και έχει ανασχεδιαστεί πλήρως, για πιο πράσινες και πιο πρακτικές απαιτήσεις. Το ταξί TX κατασκευάζεται μαζί με το VN5 σε ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο στο Κόβεντρι του Ηνωμένου Βασιλείου, διαθέτει τη διάσημη τεχνολογία eCity της LEVC και μπορεί να φιλοξενήσει έως και έξι επιβάτες, ενώ μπορεί να εξοπλιστεί με μια πληθώρα λειτουργιών προσβασιμότητας για επιβάτες με ειδικές ανάγκες. 

  Το VN5 είναι ένα επαγγελματικό όχημα με προδιαγραφές για μηδενικές εκπομπές ρύπων και απευθύνεται σε βασικούς κλάδους σε όλη την Ελλάδα για την εκτέλεση εργασιών με πιο βιώσιμο τρόπο από ποτέ. Με την πλήρως προσαρμόσιμη και μελλοντικά βιώσιμη πλατφόρμα του, το VN5 προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση καυσίμου σε σχέση με τα συμβατικά βαν, δίνοντας σε επιχειρήσεις και εταιρείες διαχείρισης στόλων τη δυνατότητα να πετύχουν τους στόχους τους τόσο σε επίπεδο πρακτικότητας όσο και σε επίπεδο βιωσιμότητας.

  Ο Joerg Hofmann, Γενικός Διευθυντής της LEVC, σχολίασε: "Καθώς συνεχίζουμε να επεκτείνουμε την ευρωπαϊκή μας κάλυψη σύμφωνα με την επιχειρηματική μας στρατηγική για ανάπτυξη της αγοράς, η Ελλάδα αντιπροσωπεύει μια βασική περιοχή που υιοθετεί γρήγορα πιο βιώσιμες λύσεις μεταφορών. Υπάρχει σημαντικό αναξιοποίητο δυναμικό στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της χώρας και προσπαθούμε να μεγιστοποιήσουμε αυτήν την ευκαιρία φέρνοντας τα πρωτοποριακά μας TX και VN5 σε ένα εντελώς νέο κοινό. Οι κρατικές επενδύσεις στην υποδομή ηλεκτρικών οχημάτων της χώρας συνεχίζουν να αυξάνονται, καθιστώντας ευκολότερη από ποτέ την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της πλατφόρμας μας".

  Η εταιρεία Σπανός ΑΕ με εδρα την Αθήνα, επιλεχθηκε ως επίσημος και αποσκλειστικός εισαγωγέας της μάρκας για την Ελλάδα. Με τη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για βιώσιμες λύσεις στους τομείς των δημόσιων μεταφορών και των επαγγελματικών οχημάτων, το δίκτυο που διαθέτει εδώ και πολλές δεκαετίες σε όλη τη χώρα η Σπανός Α.Ε. έχει ήδη αρχίσει να λαμβάνει παραγγελίες για τα μοντέλα της LEVC. Πολυεθνικές εταιρείες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επιχειρηματίες από διάφορους επιχειρηματικούς κλάδους έχουν ήδη επιλέξει τα VN5 και TX για τους στόλους τους. Οι πρώτες παραδόσεις για πελάτες έχουν προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο του 2022.

  Το ηλεκτρικό ταξί TX της LEVC προσφέρει μια ασυναγώνιστη λύση στις πράσινες δημόσιες συγκοινωνίες εντός των ελληνικών πόλεων. Με την τεχνολογία eCity, το TX έχει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία με μηδενικές εκπομπές της τάξεως των 103 χλμ. – ιδανικό για τις ζώνες καθαρού αέρα στο κέντρο των πόλεων. Το TX προσφέρει το καλύτερο και των δύο κόσμων, όταν συνδυάζεται με τη μοναδική τεχνολογία επέκτασης εμβέλειας και επιτυγχάνει συνολική αυτονομία 512 χλμ., εξαλείφοντας εντελώς το άγχος της αυτονομίας σε μεγαλύτερες διαδρομές.

  LEVC


  Το VN5 χρησιμοποιεί την ίδια ισχυρή και ελαφριά κατασκευή με το ταξί TX, με αυτοφερόμενο (μονοκόκ) αμάξωμα από αλουμίνιο και ενισχυμένα συνθετικά υλικά (SMC) – μια πρωτιά στον κλάδο για την κατηγορία των βαν ενός τόνου, σχεδιασμένη να διαρκεί δύο φορές περισσότερο από τον ανταγωνισμό. Με χωρητικότητα φορτίου έως 5,5 μ3, το VN5 φιλοξενεί εύκολα δύο παλέτες μεγέθους Euro και προσφέρει μεικτό ωφέλιμο φορτίο έως 830 κιλά. Διαθέτει μια μεγάλη πόρτα πλευρικής φόρτωσης (που επιτρέπει την πλευρική φόρτωση μιας παλέτας) και μια πίσω πόρτα που ανοίγει σε αναλογία 60/40, για να διευκολύνει τον οδηγό κατά τη φόρτωση και την εκφόρτωση. Η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία εντός πόλης της τάξεως των 96,5 χλμ. και η συνολική εκτεταμένη εμβέλεια των 513 χλμ. ενισχύουν περαιτέρω την ευελιξία για την εξυπηρέτηση διαδρομών κάθε είδους.

  Ο Γιώργος Σπανός, Διευθύνων Σύμβουλος της Σπανός Α.Ε., δήλωσε: "Είμαστε περήφανοι που φέρνουμε την LEVC στην Ελλάδα στην επέτειο των 50 χρόνων μας. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, τις αξίες μας και με σεβασμό στη μακρά ιστορία των εταιρειών μας, επιθυμούμε να διαμορφώσουμε μαζί ένα μέλλον με λύσεις πράσινης κινητικότητας. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η στροφή προς το καθαρότερο περιβάλλον στις πόλεις μας θα ξεκινήσει από την ηλεκτροκίνηση των στόλων επαγγελματικών οχημάτων. Η συνεργασία μας με την LEVC και τα καινοτόμα προϊόντα της, συμβαδίζουν με το όραμά μας για ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Εμπιστευόμαστε και εισάγουμε τα TX και VN5 στην Ελλάδα, με ενθουσιασμό για την κορυφαία ποιότητα, την τεχνολογία και τα αποκλειστικά χαρακτηριστικά τους".  

  LEVC

  Ποια είναι η LEVC
  Η ιστορία της LEVC ξεκίνησε το 1908, όταν σχεδιάστηκε το πρώτο αποκλειστικής χρήσης μαύρο ταξί, ειδικά για χρήση στο Λονδίνο. Με τη χαρακτηριστική του σιλουέτα και τα κλασικά σχεδιαστικά στοιχεία, αυτό το εμβληματικό βρετανικό όχημα καθόρισε την εταιρεία για πάνω από έναν αιώνα. Το 2018, η LEVC παρουσίασε το πιο πρόσφατο μοντέλο ταξί, το ηλεκτρικό TX. Το TX είναι το πιο καθαρό, πιο προηγμένο ταξί στον κόσμο, που βασίζεται στην επαναστατική τεχνολογία eCity της LEVC. 

  Η LEVC κατασκευάζει τα εξειδικευμένα ηλεκτρικά μοντέλα εκτεταμένης αυτονομίας των ταξί TX και λεωφορείων TX σε ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο στο Ansty του Κόβεντρι. Από το 2014, η Geely έχει επενδύσει περισσότερα από 500 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας στην LEVC, επιτρέποντάς της να κατασκευάσει μια εντελώς νέα και φιλική προς το περιβάλλον κατασκευαστική μονάδα, την πρώτη στο Ηνωμένο Βασίλειο που εξειδικεύεται στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.   

  Τον Νοέμβριο του 2020, η LEVC ξεκίνησε την κατασκευή του πρώτου της μοντέλου που δεν είναι ταξί, παρουσιάζοντας το VN5, ένα ηλεκτρικό βαν μεσαίου μεγέθους. Αξιοποιώντας την ίδια τεχνολογία eCity με το TX, το VN5 προσφέρει και δυνατότητα μηδενικών εκπομπών και μηδενικό άγχος αυτονομίας, επιτυγχάνοντας έτσι έναν κρίσιμο συνδυασμό για τις εταιρείες διαχείρισης επαγγελματικών οχημάτων. 

  Το 2019 άνοιξε στην Φρανκφούρτη ένα νέο γραφείο πωλήσεων για την Κεντρική Ευρώπη με σκοπό να αυξηθεί η παρουσία της LEVC στην Ευρώπη και, επιπλέον, η ανάπτυξη σε νέες αγορές όπως η Μέση Ανατολή, η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία θα συνεχίσει να αυξάνει το εξαγωγικό αποτύπωμα της εταιρείας. Αυτή η στρατηγική θα κάνει την παραγωγή της LEVC να φτάσει από το 90% σε εγχώριες πωλήσεις το 60% σε εξαγωγές το 2024.

  LEVC

  Ποιά είναι η Σπανός Α.Ε
  Η εταιρεία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1969, από τον ιδρυτή της κ. Δημήτριο Σπανό, στην Αθήνα. Έκτοτε και όλα αυτά τα χρόνια η εταιρεία πέτυχε να ηγηθεί των πωλήσεων στην premium κατηγορία της ελληνικής αγοράς και ταυτόχρονα να γίνει συνώνυμη των υπηρεσιών κορυφαίας ποιότητας. Το 2003 η Μαρία και ο Γιώργος Σπανός, η δεύτερη γενιά της οικογένειας Σπανού, ανέλαβαν τη διοίκηση της εταιρείας.

  Λειτουργώντας πάντοτε ως σημείο αναφοράς για την ικανοποίηση των πελατών, η Σπανός ΑΕ συνεχίζει την επιτυχία της, αυξάνοντας το χαρτοφυλάκιο των εταιριών που εκπροσωπεί και επεκτείνοντας τις εγκαταστάσεις της στην Αθήνα. 

  Με οραμα και βλέμμα στραμμένο προς ένα μέλλον βιώσιμης κινητικότητας , συνεχώς επενδύει σε υποδομές, σε νέες τεχνολογίες και στους ανθρώπους της, με στόχο πάντα να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία σε όλους τους πελάτες της.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  17:43 29/09

  WRC Χιλής: Τρομακτική έξοδος του Hyundai i20 N με οδηγό τoν Lappi (video)

  Με μια τρομακτική έξοδο ολοκληρώθηκε άδοξα ο αγώνας του Esapekka Lappi στο Ράλι Χιλής, καθώς κατέστρεψε το Hyundai i20N Rally1

  15:58 29/09

  Ένα κλασικό Mini έγινε MiniBar και μπορείς να το αγοράσεις

  Πωλείται αυτό το MiniBar το οποίο είναι ένα κλασικό Mini που έχει μετατραπεί σε lounge καναπές για να απολαμβάνει κανείς το ποτό του αυτοκινητικά

  13:31 29/09

  Διακοπές παραγωγής μοντέλων Fiat και Maserati σε ιταλικό εργοστάσιο

  Γιατί η Stellantis αποφάσισε να προχωρήσει σε διακοπές παραγωγής αυτοκινήτων Fiat και Maserati στο εργοστάσιο Mirafiori στο Τορίνο και ποια μοντέλα του ομίλου αφορά

  10:46 29/09

  Zeekr 001 FR: Ένα station 1.266 ίππων για να τρομάξει η Tesla

  Και ίσως αντί να φοβηθεί η Tesla να τρομάξουν αυτοκίνητα όπως η BMW M3 Touring και το Audi RS4 Avant, με αυτό το κινεζικό ηλεκτρικό station

  16:46 28/09

  H Red Bull RΒ18 του ενός μέτρου και οι απίστευτες λεπτομέρειές της

  Η Amalgam παρουσίασε σε κλίμακα 1:4 το συλλεκτικό μοντέλο της Red Bull RB18, του μονοθεσίου που επανέφερε την ομάδα στους τίτλους

  14:10 28/09

  Τυφλός οδηγός πιάνει 198 km/h με Dodge Challenger (video)

  O Sheldon είναι τυφλός αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να οδηγήσει το Dodge Challenger που έχει, με ταχύτητα 198km/h σε πίστα αγώνων dragster. Υπάρχει και video

  12:19 28/09

  Αυτό είναι το SSC SC-01 με τις ευλογίες της Xiaomi

  Ένα χρόνο μετά τις πρώτες εικόνες του SSC SC-01, ο δημιουργός του μας έδειξε και λίγο από το αληθινό αυτοκίνητο και η Xiaomi χαίρεται

  18:45 27/09

  Γιατί η Volkswagen μειώνει την παραγωγή δύο μοντέλων

  Η Volkswagen αναγκάζεται να παύσει την παραγωγή για δύο γνωστά μοντέλα της γκάμας του Ομίλου και ο λόγος είναι σημαντικός

  13:26 27/09

  Το νέο Toyota GR Yaris θα είναι ακόμα πιο δυνατό-τι αλλάζει

  Η Toyota θα ανανεώσει το GR Yaris για το 2024 και οι φήμες λένε πως η ιπποδύναμή του θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, μαζί με μερικές ακόμη αλλαγές

  11:17 27/09

  H BYD έχει κατατροπώσει την Tesla σε καινοτομίες

  16 φορές περισσότερες καινοτομίες έχει η BYD σε σχέση με την Tesla και οι περισσότερες αφορούν τις μπαταρίες και το μέλλον τους

  18:45 26/09

  Jessica Hawkins: Η πρώτη γυναίκα στην F1 μετά από 5 χρόνια

  Η Jessica Hawkins έγινε η πρώτη γυναίκα εδώ και πέντε χρόνια που οδηγεί μονοθέσιο της Formula 1 και η ιστορία της εμπνέει και άλλες γυναίκες

  16:52 26/09

  Μια εταιρεία ελαστικών υποψήφια για μεγάλο οικολογικό βραβείο

  Η Enso είναι μια νεοσύστατη εταιρεία ελαστικών αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και έχει καταφέρει να διεκδικεί το κορυφαίο βραβείο φιλικότητας προς το περιβάλλον

  14:47 26/09

  Τι συμβαίνει όταν σε πιάσουν για υπερβολική ταχύτητα στον Καναδά (video)

  Σε κάποιες χώρες δεν θέλεις να σε πιάσουν για υπερβολική ταχύτητα καθώς οι ποινές είναι ανάλογες της ταχύτητας: υπερβολικές (και καλά κάνουν)

  12:22 26/09

  Επίσημο: Τελικά "χαλαρώνει" το αυστηρό πλαίσιο ρύπων Euro 7

  Κατέληξαν σε συμφωνία οι υπουργοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης να "χαλαρώσουν" το πλαίσιο ρύπων Euro 7 που θα τεθεί σε ισχύ από το 2025. Ποιες χώρες αντέδρασαν και γιατί η Κομισιόν κάνει πίσω

  08:43 26/09

  H BYD παρουσίασε αυτοκίνητο που κινείται στο νερό

  Η πολυτελής φίρμα της BYD, YangWang παρουσίασε το U8 ένα μεγάλο SUV με λειτουργία πλεύσης στο νερό σε έκτακτη ανάγκη. Είναι μια νέα εκδοχή αμφίβιου αυτοκινήτου του 21ου αιώνα

  18:42 25/09

  Η εταιρεία αυτοκινήτων που προσέλαβε 60 κωφούς εργάτες (video)

  Το να προσλαμβάνεις κωφούς εργάτες έχει πολλές διαστάσεις και όλες είναι οι καλύτερες δυνατές. Τόσο για τους ίδιους όσο και για την εταιρεία που δείχνει να ξέρει τι σημαίνει ένταξη στην πράξη