Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 05-Ιαν-2022 10:54

  Μαθήματα οδήγησης σε χιόνι και πάγο από την Jeep

  Μαθήματα οδήγησης σε χιόνι και πάγο από την Jeep
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  O χειμώνας έχει ξεκινήσει για τα καλά στην Ευρώπη, με το χιόνι και τις πολικές θερμοκρασίες να έχουν κάνει την εμφάνιση του σε πολλές περιοχές - ακόμα και στην Ελλάδα. Οι δύσκολες χειμερινές συνθήκες αποτελούν το ιδανικό πεδίο για τα SUV της Jeep, και ειδικότερα για τις νέες Plug-in Hybrid εκδόσεις 4xe των Renegade, Compass και Wrangler. Η τεχνολογία 4xe και η 80χρονη εμπειρία της Jeep στα οχήματα 4x4 εξασφαλίζουν υψηλά επίπεδα άνεσης και ασφάλειας στην οδήγηση σε χιόνι και πάγο, ενώ σε συνδυασμό με τις συμβουλές της Jeep και βέβαια την υπευθυνότητα κατά την οδήγηση μπορούν να κάνουν ακόμα πιο ξένοιαστες τις χειμερινές εξορμήσεις.

  Το νέο σύστημα 4xe, δεν διατηρεί απλά στο ίδιο επίπεδο με τις συμβατικές εκδόσεις 4x4 τις εκτός δρόμου δυνατότητες, αλλά τις αναβαθμίζει περαιτέρω. Το μυστικό βρίσκεται στο συνδυασμό του κινητήρα εσωτερικής καύσης και του ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος προσφέρει μεγαλύτερη - και κυρίως με άμεση και απόλυτα ομαλή παροχή - ροπή, επιτρέποντας στον οδηγό να έχει απόλυτο έλεγχο της ταχύτητας του οχήματος, ειδικότερα σε συνθήκες που το όχημα θα πρέπει να κινείται πολύ αργά. Ο εξηλεκτρισμός σύμφωνα με την Jeep, παράλληλα με τις εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές ρύπων θα πρέπει να είναι και συμβατός με τη φιλοσοφία της μάρκας "Go anywhere, Do anything”, με το 4xe να υποστηρίζεται από μια σειρά καινοτόμων συστημάτων που βελτιώνουν την κίνηση σε συνθήκες εξαιρετικά χαμηλής πρόσφυσης (χιόνι, πάγος). Ειδικότερα:

  Στα Renegade 4xe και Compass 4xe η επιλογή Snow επιτρέπει τη μεγιστοποίηση της πρόσφυσης, τροφοδοτώντας με την κατάλληλη ροπή κάθε τροχό, ή αντίστοιχα φρενάροντας κάθε τροχό αν χρειαστεί, προσφέροντας στον οδηγό το μέγιστο δυνατό έλεγχο του αυτοκινήτου. Αντίστοιχα στο Wrangler 4xe η λειτουργία part-time 4H μοιράζει σταθερά τη ροπή σε ποσοστό 50-50 στον εμπρός και τον πίσω άξονα, έτσι ώστε να διασφαλίσει ότι ο άξονας/τροχός με τη μέγιστη πρόσφυση θα έχει πάντα επαρκή ροπή.
   

  Συμβουλή Jeep: Τόσο η επιλογή Snow στα Renegade 4xe και Compass 4xe, όσο και η επιλογή part-time 4H  μπορεί ενεργοποιηθεί ανά πάσα στιγμή από τον οδηγό, ακόμα και όταν το όχημα βρίσκεται εν κινήσει. Το σύστημα 4xe ανεξάρτητα από το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, διαθέτει επαρκή ισχύ ώστε να διασφαλίζει την μόνιμη κίνηση 4x4, επιτρέποντας την εφαρμογή των σχετικών λειτουργιών ακόμα και αν ο οδηγός αντιληφθεί απότομα την ύπαρξη χιονιού ή πάγου. Σε κάθε περίπτωση, όταν η εξωτερική θερμοκρασία πλησιάζει τους μηδέν βαθμούς, ο οδηγός θα πρέπει να κινείται με προσοχή και να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει συνθήκες παγετού.  

  Όλα τα Jeep 4xe εφοδιάζονται με σύστημα Hill-Descent Control, το οποίο επιτρέπει στο όχημα να διατηρεί αυτόματα σταθερά χαμηλή ταχύτητα ενώ κατεβαίνει δρόμους με μεγάλη κλίση. Η ταχύτητα καθόδου μπορεί να ρυθμιστεί ακόμα και στο 1 χλμ./ώρα με το σύστημα να επενεργεί στα εμπρός και πίσω φρένα ώστε να διατηρεί την ταχύτητα και κυρίως τη σταθερότητα του οχήματος, διευκολύνοντας σημαντικά το έργο του οδηγού. Στην περίπτωση του Wrangler 4xe, το σύστημα επιτρέπει την αυτόματη σταθεροποίηση της ταχύτητας ακόμα και σε ανηφόρες ή επίπεδες επιφάνειες, λειτουργώντας  επί της ουσίας σαν ένα εκτός δρόμου σύστημα cruise control.

  Συμβουλή Jeep: Όπως και στις εκτός δρόμου διαδρομές, η κίνηση σε χιόνι και πάγο απαιτεί τη μείωση της ταχύτητας και κυρίως τις απαλές κινήσεις στα χειριστήρια (τιμόνι, γκάζι, φρένα) από τον οδηγό. Κάθε απότομη κίνηση μπορεί να συμβάλει στην απώλεια πρόσφυσης και κατά συνέπεια του ελέγχου του αυτοκινήτου.

  Το πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης που εφοδιάζει όλα τα Wrangler 4xe, μεταφέρει αυτόματα τη ροπή στον τροχό με τη μέγιστη πρόσφυση. Ειδικότερα στο Wrangler 4xe Rubicon, o οδηγός έχει την επιλογή να "κλειδώσει" τόσο το εμπρός, όσο και το πίσω διαφορικό αυξάνοντας στο μέγιστο βαθμό την ικανότητα του οχήματος να εκμεταλλευτεί τα περιθώρια πρόσφυσης που εξασφαλίζουν τα ελαστικά και το οδόστρωμα.

  Συμβουλή Jeep: Ακόμα και στην περίπτωση κορυφαίων συστημάτων τετρακίνησης, όπως είναι το 4xe της Jeep, η επιλογή των σωστών ελαστικών αποτελεί βασικό παράγοντα που εξασφαλίζει τις ασφαλείς διαδρομές σε χιονισμένες ή παγωμένες επιφάνειες. Τα ελαστικά M+S (mud and snow) εφοδιάζουν όλες τις εκδόσεις Trailhawk των Renegade 4xe και Compass 4xe, καθώς και όλα τα Wrangler 4xe, προσφέροντας ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα πρόσφυσης στις χειμερινές συνθήκες. Ακόμα όμως και σε αυτή την περίπτωση, ανάλογα με την κατάσταση του δρόμου, πιθανά μπορεί να απαιτηθεί και η χρήση κάποιου βοηθητικού μέσου όπως αλυσίδες ή κουβέρτες χιονιού, οι οποίες θα πρέπει πάντα να συνοδεύουν το όχημα στις χειμερινές αποδράσεις.

  Μέσω του συστήματος πολυμέσων Uconnect που διαθέτουν όλα τα Jeep 4xe, o χρήστης μπορεί να προγραμματίσει από απόσταση τη θερμοκρασία της καμπίνας, έτσι ώστε το αυτοκίνητο να είναι ήδη ζεστό την ώρα που θέλει να το χρησιμοποιήσει. Παράλληλα, η αύξηση της εσωτερικής θερμοκρασίας συμβάλει ώστε να είναι ευκολότερο το καθάρισμα των γυάλινων επιφανειών του οχήματος που πιθανά θα έχουν καλυφθεί από χιόνι και πάγο.

  Συμβουλή Jeep: Η σωστή θερμοκρασία της καμπίνας και κυρίως η σωστή αντιθαμβωτική λειτουργία είναι απαραίτητες ώστε ο οδηγός να μπορέσει να κινήσει το όχημα με ασφάλεια. Όλα τα παράθυρα θα πρέπει να είναι καθαρά πριν ξεκινήσει το όχημα, έτσι ώστε ο οδηγός να έχει σωστή περιμετρική ορατότητα.

  Η Jeep δημιούργησε έναν οδηγό ώστε πριν από κάθε εξόρμηση, ο οδηγός να είναι σίγουρος ότι είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις χειμερινές συνθήκες και να εκμεταλλευτεί με ασφάλεια και άνεση όλα τα προηγμένα χαρακτηριστικά του δικού Jeep 4xe.

  Jeep

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  11:41 08/02

  Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα για όσους προτιμούν σπορ αυτοκίνητα

  Κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό μια νέα έρευνα με τίτλο: "Μικρά πέη και γρήγορα αυτοκίνητα - απόδειξη ψυχολογικής σύνδεσης". Ας δούμε τι λέει

  11:36 08/02

  Γιατί αυτό το Sierra Cosworth θα πιάσει τιμή ρεκόρ σε δημοπρασία

  Είναι το απόλυτο Ford επιδόσεων των 80s, είναι σε άριστη κατάσταση και έχει στο κοντέρ λιγότερα από 8.500km. Θα δημοπρατηθεί στις 25 Φεβρουαρίου.

  11:34 08/02

  Toyota RAV4 τώρα και σε GR Sport έκδοση

  Οι Ιάπωνες παρουσίασαν το Toyota RAV4 GR Sport που είναι το έκτο αυτοκίνητο της φίρμας το οποίο λαμβάνει περιποίηση τύπου Gazoo Racing

  11:28 07/02

  Porsche 911 Dakar: Γιατί είναι τέλεια για συνταξιούχους, σύμφωνα με τον Walter Rohrl

  Η άποψη του Walter Rohrl μετράει για την Porsche και ο 75χρονος πρώην πρωταθλητής WRC πιστεύει πως η 911 Dakar κάνει για μεγάλους σε ηλικία

  11:06 07/02

  Νέες Lamborghini Autentica και Invencible: Μοναδικές και οι τελευταίες με V12

  Με αυτά τα δύο μοναδικά supercar η Lamborghini αποχαιρετά τον ατμοσφαιρικό V12. Έναν θρυλικό κινητήρα που ταυτίζεται με την ιστορία της ιταλικής φίρμας

  11:04 07/02

  Πώς η Βόρεια Κορέα έκλεψε 1.000 Volvo από τη Σουηδία

  Αυτή είναι μια θεότρελη αληθινή ιστορία και έχει χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη κλοπή αυτοκινήτων στην ιστορία της ανθρωπότητας

  10:42 06/02

  Επετειακές συλλογές Matchbox για τα 70 χρόνια της

  Η Matchbox γιορτάζει 70 χρόνια και το κάνει με μια επετειακή συλλογή για κάθε δεκαετία ζωής της. Γιατί μένουμε πάντα παιδιά

  10:38 06/02

  To NASCAR ζήλεψε τη δόξα του Ράλι Ακρόπολις

  Για 2η συνεχόμενη χρονιά το NASCAR επισκέπτεται το LA Coliseum και ο εναρκτήριος αγώνας για φέτος θα είναι στο εντυπωσιακό στάδιο τους Los Angeles, LA Coliseum

  10:35 06/02

  Lancia Fulvia Coupe: Πώς χτίζεις τον μύθο σου στα ράλι

  Μια νίκη στο φετινό ιστορικό ράλι Μόντε Κάρλο έγινε αφορμή για να θυμηθούμε το αυτοκίνητο στο οποίο σε μεγάλο βαθμό οφείλεται η κυριαρχία της Lancia στους αγώνες ράλι

  15:57 05/02

  Φακές, καρύδια και καφές στο εσωτερικό των αυτοκινήτων

  Ο Ian Callum θεωρεί πως το εσωτερικό των μελλοντικών αυτοκινήτων θα μπορούσε να είναι φτιαγμένο από κόκκους καφέ, φακές και καρύδια.

  15:56 05/02

  Nissan Max-Out concept: το ηλεκτρικό που θέλουμε είναι cabrio

  Ένα ηλεκτρικό μοντέλο με χαμηλό βάρος, έμφαση στις επιδόσεις και ξεκάθαρα σπορ εμφάνιση. Όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε.

  15:55 05/02

  Όσα χρειάζεται να ξέρεις για τον 12ωρο αγώνα Bathurst, το Nurburgring της Αυστραλίας

  Η γιορτή στο Mount Panorama έχει ξεκινήσει για αυτό το Σαββατοκύριακο που διεξάγεται το 12ωρο Bathurst. Η παρουσία του Valentino Rossi έχει εκτοξεύσει τις πωλήσεις εισιτηρίων.

  12:57 04/02

  Δοκιμή Renault Captur E-Tech Hybrid: Υπάρχει λόγος

  Ναι, υπάρχει λόγος που το Renault Captur είναι μία από τις βασικές επιλογές στην κατηγορία των μικρών SUV και η ήπια υβριδική έκδοση που δοκιμάζουμε έρχεται να τον κάνει κάπως πιο σοβαρό.

  12:55 04/02

  H Ford επιστρέφει στη Formula 1 με ένα βίντεο που θα δακρύσεις

  Η επιτυχία μιας αυτοκινητοβιομηχανίας εδράζεται -κυρίως- στα συναισθήματα που προκαλούν τα αυτοκίνητά της και η ιστορία της. Και αυτό το βίντεο κάνει ακριβώς αυτό.

  12:54 04/02

  Πώς έγινε η αναπαλαίωση αυτής της Porsche 959 Paris-Dakar του 1986

  Δεν ήταν μια εξονυχιστική αναπαλαίωση αλλά θα χορτάσεις εικόνες από την διαδικασία μιας μερικής "ανανέωσης" αυτής της υπέροχης αγωνιστικής Porsche που οδηγούσε ο Jacky Ickx.