Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Νοε-2021 10:14

  BMW Group: Παραγωγή χάλυβα από πράσινη ενέργεια

  BMW Group: Παραγωγή χάλυβα από πράσινη ενέργεια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Παραμένοντας προσηλωμένο στην προστασία του κλίματος με πρωτοβουλίες και καθιέρωση προτύπων που θα μειώσουν σημαντικά τις εκπομπές CΟ2, το BMW Group σχεδιάζει από το 2025 να προμηθεύεται ατσάλι το οποίο παράγεται με έως 95% λιγότερες εκπομπές και χωρίς να απαιτούνται ορυκτές πρώτες ύλες όπως ο άνθρακας.

  Για το σκοπό αυτό, το BMW Group έχει συνάψει συμφωνία με τη Σουηδική startup εταιρεία H2 Green Steel, που χρησιμοποιεί υδρογόνο και "πράσινη" ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές για την παραγωγή ατσαλιού. Λόγω της εξαιρετικά ενεργοβόρας διαδικασίας παραγωγής, η παραγωγή χάλυβα θεωρείται μία από τις κύριες πηγές παγκόσμιων εκπομπών CO2.

  "Στόχος μας είναι η μείωση των εκπομπών CO2 στην εφοδιαστική αλυσίδα χάλυβα κατά 2 εκατομμύρια τόνους περίπου μέχρι το 2030. Η χρήση ατσαλιού που παράγεται με υδρογόνο και "πράσινη” ενέργεια μπορεί να συμβάλλει σημαντικά σε αυτό", δήλωσε ο Dr. Andreas Wendt, μέλος Δ.Σ. της BMW, υπεύθυνος τμήματος Αγορών και Δικτύου Προμηθευτών. "Το ατσάλι είναι απαραίτητο στην παραγωγή αυτοκινήτων και θα παραμείνει σημαντικό για  τις μελλοντικές γενιές οχημάτων. Καινοτόμες τεχνολογίες που επιτρέπουν την παραγωγή χάλυβα χωρίς άνθρακα θα συνεισφέρουν σημαντικά στην επίτευξη του στόχου μας για μείωση των εκπομπών CO2 στην εφοδιαστική αλυσίδα μας".

  Εκτός από την προμήθεια ατσαλιού που παράγεται με χρήση "πράσινης" ενέργειας, το BMW Group και η H2 Green Steel συμφώνησαν επίσης στη δημιουργία ενός κύκλου υλικών κλειστού βρόχου. Η H2 Green Steel θα παραλαμβάνει υπολείμματα από φύλλα μετάλλου, όπως αυτά που προκύπτουν στις πρέσες μετά τη δημιουργία των πάνελ θυρών, θα τα επεξεργάζεται και θα τα επιστρέφει στα εργοστάσια με τη μορφή νέων ατσάλινων ρολών – γνωστά και ως ατσάλινα πηνία. Με αυτό τον τρόπο, οι πρώτες ύλες μπορούν να χρησιμοποιούνται πολλές φορές σε μία κυκλική οικονομία ώστε να προστατεύονται οι φυσικοί πόροι. Επειδή απαιτείται λιγότερη ενέργεια για την παραγωγή, ο δευτερογενής χάλυβας μειώνει τις εκπομπές CO2 κατά μέσο όρο από 50 μέχρι 80%, συγκριτικά με το πρωτογενές υλικό.

  Το BMW Group ήδη χρησιμοποιεί από 20% μέχρι 100% δευτερογενή χάλυβα στα οχήματά του με τα εργοστάσια πρεσών του ομίλου στην Ευρώπη επεξεργάζονται πάνω από μισό εκατομμύριο τόνους χάλυβα το χρόνο.

  Η H2 Green Steel κατασκευάζει το εργοστάσιο παραγωγής ατσαλιού στην επαρχία Norrbotten στη Β. Σουηδία, κοντά στον Αρκτικό Κύκλο. Η περιοχή φημίζεται όχι μόνο για τους… ταράνδους και το εντυπωσιακό Βόρειο Σέλας, αλλά και για το γεγονός ότι παρέχει πρόσβαση σε σιδηρομετάλλευμα υψηλής ποιότητας, καθώς και σε ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, όπως υδροηλεκτρική και αιολική.

  Αντίθετα με τις συμβατικές μεθόδους για την παραγωγή ατσαλιού, η εταιρεία χρησιμοποιεί υδρογόνο που παράγεται με τη χρήση "πράσινης" ενέργειας για την αφαίρεση του οξυγόνου από το οξείδιο του σιδήρου. Αυτή η λεγόμενη άμεση αναγωγή σιδηρομεταλλευμάτων παράγει σχεδόν μηδενικές εκπομπές CO2, και μόνο νερό – με αποτέλεσμα να αποφεύγονται κατά 95% οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που παράγονται. συνήθως. Το ειδικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας μέσω υδρογόνου, που χρησιμοποιεί νερό και "πράσινη" ενέργεια από την περιοχή, θα ενσωματωθεί απευθείας στο εργοστάσιο παραγωγής χάλυβα.  Η εταιρεία χρησιμοποιεί επίσης τοπικά παραγόμενη "πράσινη" ενέργεια για τα υπολείμματα της διαδικασίας παραγωγής.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  11:41 07/12

  H νέα Mustang Mach-E GT στην Ελλάδα - Πόσο κοστίζει

  H νέα Mustang Mach-E GT πατά και επίσημα τους τροχούς της στην Ελλάδα.

  11:04 07/12

  Αναβαθμίσεις για το Jeep Wrangler 4xe

  Με την παρουσίαση του Model Year 2022, το Wrangler θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη αποκλειστικά στην έκδοση Plug-in Hybrid 4xe.

  10:51 07/12

  Η Skoda θα χρησιμοποιεί ηλεκτρικά φορτηγά

  H Skoda έχει θέσει σε λειτουργία δύο ηλεκτρικά φορτηγά, στο κεντρικό της εργοστάσιο στη Mladá Boleslav.

  11:51 06/12

  Η έρευνα βιώσιμης πραγματικότητας της Goodyear

  985 στόλοι οχημάτων στην Ευρώπη ανταποκρίθηκαν στην έρευνα Βιώσιμης Πραγματικότητας της Goodyear.

  10:57 06/12

  Ρεκόρ μεριδίου αγοράς για τη Hyundai Motor Europe τον Οκτώβριο

  Η Hyundai ανέτρεψε την πτωτική τάση της αγοράς στην Ευρώπη και πέτυχ τον Οκτώβριο μερίδιο αγοράς 4,5% τον Οκτώβριο.

  10:36 06/12

  Η Mazda στον αγώνα Super Taikyu στην Ιαπωνία με βιοκαύσιμα

  Το αγωνιστικό αυτοκίνητο "Mazda Spirit Racing Bioconcept Demio" με 100% βιοκαύσιμα ολοκλήρωσε με επιτυχία τον αγώνα Super Taikyu στην Ιαπωνία.

  16:37 05/12

  Η θρυλική Lancia 037

  Με λιγότερη ισχύ από τους αντιπάλους της και κίνηση στους πίσω τροχούς, η 037 ήταν μια διαφορετική πρόταση της Lancia σε μια μεταβατική περίοδο για το WRC.

  12:33 04/12

  Ford: Κορυφαία ασφάλεια σε οδηγό, επιβαίνοντες και διασώστες

  Tα μοντέλα Ford παρέχουν κορυφαία ασφάλεια όχι μόνο σε επιβαίνοντες και τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου, αλλά και στους πρώτους ανταποκριτές ενός ατυχήματος.

  10:55 03/12

  Οι τιμές στην Ελλάδα του νέου Honda HR-V e:HEV

  H Honda ανανακοινώνει τη διάθεση καθώς και τις τιμές πώλησης του νέου, αποκλειστικά υβριδικού HR-V e:HEV.

  10:14 03/12

  Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι οι διανομείς από τη συνεργασία τους με τη Wolt

  Σύμφωνα με την τριμηνιαία έρευνα ικανοποίησης που πραγματοποιεί η εταιρεία, οι διανομείς είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη συνεργασία τους με τη Wolt.

  10:06 03/12

  Το σεληνιακό ρόβερ της Nissan

  Η υψηλή τεχνολογία και αποδοτικότητα της ηλεκτρικής τετρακίνησης της Nissan ενισχύει τις οδηγικές επιδόσεις του ρόβερ πάνω στην επιφάνεια της Σελήνης.

  09:44 03/12

  Διπλό ντεμπούτο για την Bentley Flying Spur στην Κίνα

  Διπλό ντεμπούτο για την Bentley Flying Spur στην Κίνα, στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Guangzhou.

  18:07 02/12

  ΒΕΑΤ: Στηρίζει τους οδηγούς να μπουν στην ηλεκτροκίνηση

  H εταιρεία παρουσίασε τον πρώτο κύκλο συνεργασιών της με τις εταιρίες Mercedes, Citroen, Peugeot, Skoda και Protergia.

  15:13 02/12

  Ικανοποιημένοι οι 9 στους 10 οδηγοί που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της Uber

  Οι οδηγοί ταξί στην Ελλάδα είναι ευχαριστημένοι από τη χρήση της εφαρμογής της Uber και επιθυμούν να συνεχίσουν να συνεργάζονται με την εταιρεία.

  11:25 02/12

  Πόσο κοστίζει το νέο Ford Fiesta στην Ελλάδα;

  Η Ford Motor Ελλάς ανακοινώνει τις τιμές διάθεσης στην Ελλάδα του νέου, συνδεδεμένου και ακόμα πιο δυναμικού Ford Fiesta.

  11:00 02/12

  Πρεμιέρα για το νέο Opel Astra Sports Tourer

  Tο νέο Astra Sports Tourer είναι το πρώτο station wagon μοντέλο της Opel που αποτυπώνει την τολμηρή και απέριττη σχεδιαστική φιλοσοφία της.