Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Οκτ-2021 09:00

  Το νέο σύστημα ασφαλείας Honda SENSING 360

  Το νέο σύστημα ασφαλείας Honda SENSING 360
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ακόμα πιο εξελιγμένο από το προηγούμενο σύστημα, το Honda SENSING 360 διαθέτει εκτεταμένη εμβέλεια ανίχνευσης όχι μόνο μπροστά και πίσω, αλλά και από όλες τις κατευθύνεις γύρω από το όχημα.

  Η χρήση του Honda SENSING 360 θα ξεκινήσει επίσημα το 2022 με την εμπορική κυκλοφορία του προϊόντος στην Κινεζική αγορά. Η Honda σκοπεύει να επεκτείνει την εφαρμογή του σε όλα τα μοντέλα που θα πωλούνται στις σημαντικότερες αγορές μέχρι το 2030.

  Με όραμα μία κοινωνία με μηδενικά ατυχήματα για όλους τους χρήστες των δρόμων, όπως αποτυπώνεται στο παγκόσμιο σλόγκαν "Safety for Everyone,” η Honda υποστηρίζει την έρευνα και εξέλιξη τεχνολογιών ασφάλειας από απόψεως εξοπλισμού αλλά και λογισμικού. Από το 2014 που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, το σύστημα προηγμένης ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού Honda SENSING έχει εξελιχθεί περαιτέρω, με τη χρήση του να επεκτείνεται στα μοντέλα μαζικής παραγωγής σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη των οδηγών Hondaσε ποικίλες οδηγικές συνθήκες.

  Το Honda SENSING 360 πετυχαίνει ανίχνευση 360 μοιρών μέσω της προσθήκης πέντε μονάδων ραντάρ χιλιοστομετρικού κύματος μπροστά και σε κάθε γωνία του οχήματος, επιπλέον της μονοεστιακής κάμερας που χρησιμοποιείται από την τρέχουσα έκδοση Honda SENSING. Αυτή η εκτεταμένη εμβέλεια ανίχνευσης καλύπτει τυφλά σημεία γύρω από το όχημα που δύσκολα ελέγχονται οπτικά από τον οδηγό και συμβάλλει στην αποφυγή συγκρούσεων με άλλα οχήματα και πεζούς, καθώς και στη μείωση του φόρτου εργασίας του οδηγού στο τιμόνι. Για την εξέλιξη του Honda SENSING 360, η Honda αξιοποίησε τις γνώσεις και την τεχνογνωσία που έχει αποκομίσει από την έρευνα & ανάπτυξη τεχνολογιών αυτοματοποιημένης οδήγησης Επιπέδου 3.

  Η Honda στοχεύει στην επίτευξη μηδενικού αριθμού θανάτων από τροχαία ατυχήματα όπου εμπλέκονται μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα της μάρκας σε όλο τον κόσμο μέχρι το   2050. Αξιοποιώντας τα μοναδικά της πλεονεκτήματα ως κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, η Honda θα συνεχίσει παράλληλα τις προσπάθειές της να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υλοποίηση μιας κοινωνίας με μηδενικές συγκρούσεις.

  Κύρια Χαρακτηριστικά του Honda SENSING 360
  •    Η εξέλιξη του Collision Mitigation Braking System (CMBS)
  Όταν το αυτοκίνητο στρίβει αριστερά ή δεξιά σε μία διασταύρωση σε συμβατικό δρόμο, μόλις το σύστημα ανιχνεύσει άλλα οχήματα ή πεζούς και αναγνωρίσει κίνδυνο σύγκρουσης, τότε παρεμβαίνει το Collision Mitigation Braking System (CMBS). Η εξελιγμένη έκδοση CMBS του Honda SENSING 360 έχει ευρύτερη εμβέλεια ανίχνευσης η οποία εκτός από το εμπρός τμήμα του οχήματος, παρακολουθεί και όλες τις κατευθύνσεις γύρω από αυτό. Αυτό σημαίνει ότι το σύστημα μπορεί να βοηθήσει τον οδηγό να αποφύγει και να περιορίσει τις επιπτώσεις μιας σύγκρουσης με άλλο όχημα ή πεζό που εισέρχεται στη διασταύρωση ταυτόχρονα από διαφορετικές κατευθύνσεις.

  •    Front Cross Traffic Warning
  Όταν το όχημα κινείται με χαμηλή ταχύτητα ή ξεκινά από στάση σε μία διασταύρωση σε συμβατικό δρόμο, το σύστημα ειδοποιεί τον οδηγό για οχήματα που ετοιμάζονται να διασχίσουν τη διασταύρωση από το πλάι και μπροστά. Όταν αναγνωρίσει επικείμενη σύγκρουση, το σύστημα εκδίδει ηχητικές και οπτικές προειδοποιήσεις στο ταμπλό για να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στον οδηγό και να τον παροτρύνει σε ενέργειες προς αποφυγή της σύγκρουσης.

  •    Lane Change Collision Mitigation
  Όταν εκτελείται αλλαγή λωρίδας, το σύστημα βοηθά στην αποφυγή μιας σύγκρουσης με όχημα από τη διπλανή λωρίδα που πλησιάζει από πίσω. Όταν το σύστημα αναγνωρίσει κίνδυνο σύγκρουσης με το όχημα που ακολουθεί αλλά βρίσκεται στο τυφλό σημείο,  τότε εκδίδει ηχητικές και οπτικές προειδοποιήσεις στο ταμπλό για να ενεργοποιήσει τον οδηγό και να τον υποστηρίξει στους ελιγμούς αποφυγής της σύγκρουσης.

  •    Active Lane Change Assist
  Όταν το όχημα κινείται με Adaptive Cruise Control (ACC) με Low-Speed Follow και ενεργοποιημένο το Lane Keeping Assist System (LKAS) και εφόσον συντρέχουν ορισμένες προϋποθέσεις σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, μόλις ο οδηγός ενεργοποιήσει το φλας, το σύστημα υποστηρίζει τους ελιγμούς διεύθυνσης για την αλλαγή λωρίδας.

  •    Cornering Speed Assist
  Όταν το όχημα στρίβει σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας με το ACC ενεργοποιημένο, το σύστημα προσαρμόζει ανάλογα την ταχύτητα. Χρησιμοποιώντας μία εμπρόσθια κάμερα, το σύστημα ανιχνεύει την καμπύλη της λωρίδας πριν την στροφή και υποστηρίζει τον οδηγό να στρίψει ομαλά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  11:03 30/11

  Nissan Ambition 2030: Εξηλεκτρισμός και βιωσιμότητα

  Με την ηλεκτροκίνηση να βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής της, η Nissan θα προσφέρει οχήματα και τεχνολογίες που θα ενδυναμώνουν την κινητικότητα.

  10:54 30/11

  BMW M: Λίγο πριν την επέτειο των 50 ετών

  Στο πλαίσιο της 50ης επετείου το κλασικό έμβλημα "BMW Motorsport" επιστρέφει και θα κοσμεί, κατόπιν παραγγελίας, τις BMW M και τα μοντέλα με πακέτο M Sport.

  09:57 30/11

  H Stellantis υπογράφει συμφωνία προμήθειας λιθίου με την Vulcan Energy

  Η συμφωνία Stellantis και Vulcan Energy υποστηρίζει την προμήθεια με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο σημαντικών πρώτων υλών για την κατασκευή μπαταριών για EVs.

  11:26 29/11

  Η Toyota αναβαθμίζει την Corolla

  Νέο σύστημα πολυμέσων με ταχύτερη απόκριση, βελτιωμένη λειτουργικότητα και μια σειρά έξυπνων συνδεδεμένων υπηρεσιών για την ανανεωμένη Toyota Corolla.

  11:12 29/11

  Πρεμιέρα για το νέο Skoda Slavia

  Η Skoda, ως μάρκα που έχει αναλάβει την ευθύνη ανάπτυξης του Volkswagen Group στην Ινδία, παρουσιάζει τη Slavia, το δεύτερο μοντέλο για την αχανή τοπική αγορά.

  10:20 29/11

  Το Nissan Micra με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας

  Με τιμή εκκίνησης στα 14.590€ και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, το Nissan Micra αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές στα πλαίσια της κατηγορίας B.

  11:50 28/11

  5.000 νέα σημεία φόρτισης για το δίκτυο Ionity

  Η κοινοπραξία Ionity επενδύει 700 εκατ. ευρώ στο δίκτυο φόρτισης υψηλής ισχύος που διαθέτει.

  08:14 27/11

  H 115η επέτειος της Lancia και η 60η της Flaminia του... Ιταλού Προέδρου

  Το Palazzo del Quirinale, η Προεδρική Κατοικία στη Ρώμη, αποτελεί το σκηνικό για τους διπλούς εορτασμούς της Lancia.

  11:04 26/11

  Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η ηλεκτρική Mercedes EQB;

  H Mercedes EQB είναι το δεύτερο compact ηλεκτρικό μοντέλο της γερμανικής εταιρείας και θα είναι διαθέσιμο αρχικά σε δύ εκδόσεις ισχύος με αυτονομία 419 χλμ.

  10:49 26/11

  Η Suzuki παρουσιάζει το νέο S-Cross

  Το νέο Suzuki S-Cross συνδυάζει τον δυναμικό χαρακτήρα ενός SUV με την άνεση και τη φιλοκότητα προς το περιβάλλον.

  10:25 26/11

  Το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει στις 4-5 Ιουνίου 2022

  To Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει δυναμικά το 2002 με Ειδικές Διαδρομές σε μερικές από τις πιο όμορφες γωνίες της Ελλάδας.

  10:00 25/11

  H Ford αποκαλύπτει το νέο Ranger

  Οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της Ford συνεργάστηκαν με πελάτες από όλο τον κόσμο για να δημιουργήσουν το απόλυτο pick-up.

  09:17 25/11

  Η Renault στον Αυθεντικό Μαραθνιο της Αθήνας

  Η Renault ήταν ο επίσημος χορηγός στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών που ολοκληρώθηκε στις 14 Νοεμβρίου.

  09:05 25/11

  Το Volvo επενδύει στη Spectralics

  Η Volvo επενδύει στη Spectralics, start-up εταιρεία που δραστηριοποιείται στην εξέλιξη οπτικών και απεικονιστικών τεχνολογιών, μέσω του Volvo Cars Tech Fund.

  09:59 24/11

  H Αστυπάλαια "ταξιδεύει" στη Γλασκώβη και τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα

  Η Αστυπάλαια, το πρώτο "έξυπνο και πράσινο" νησί στον κόσμο, τράβηξε για μία ακόμα φορά τα φώτα της δημοσιότητας.

  09:55 24/11

  Η Hyundai αποκαλύπτει το Seven

  Η σχεδίαση και η καινοτομία του πρωτοτύπου Seven αποκαλύπτουν το μελλοντικό μεγάλο ηλεκτρικό SUV όχημα της Hyundai.