Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 23-Οκτ-2021 11:05

  Επενδύσεις 272 εκατ. ευρώ από την Ford στην ηλεκτροκίνηση

  Επενδύσεις 272 εκατ. ευρώ από την Ford στην ηλεκτροκίνηση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στο πλαίσιο της δέσμευσής της για πλήρη εξηλεκτρισμό της Ευρωπαϊκής γκάμας της, η Ford ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επενδύσει 272 εκατομμύρια ευρώ στο εργοστάσιο παραγωγής συστημάτων μετάδοσης του Halewood με σκοπό το μετασχηματισμό του σε μονάδα παραγωγής ηλεκτροκινητήρων για μελλοντικά, αμιγώς ηλεκτρικά επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα Ford που θα πωλούνται στην Ευρώπη.

  Η παραγωγή κινητήριων μονάδων στο Halewood αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα του 2024. Η ετήσια δυναμικότητα του εργοστασίου προγραμματίζεται να είναι γύρω στις 250.000 μονάδες. Η επένδυση – η οποία έχει και περιλαμβάνει την υποστήριξη της Βρετανικής κυβέρνησης μέσω του Automotive Transformation Fund – θα βοηθήσει στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας της Ford στο Halewood.

  "Είναι ένα σημαντικό βήμα που σηματοδοτεί την πρώτη, εσωτερική επένδυση της Ford στη παραγωγή εξαρτημάτων αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη. Ενισχύει δε περαιτέρω στην υλοποίηση του στόχου μας για 100% αμιγώς ηλεκτρικά επιβατικά οχήματα Ford στην Ευρώπη μέχρι το 2030, με τα δύο τρίτα των πωλήσεων επαγγελματικών οχημάτων  να αποτελούνται από αμιγώς ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά μοντέλα το αντίστοιχο διάστημα" δήλωσε ο Stuart Rowley, president, Ford Ευρώπης.

  "Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη Βρετανική Κυβέρνηση για τη στήριξή της σε αυτή τη σημαντική επένδυση στο Halewood που επαναβεβαιώνει τη συνεχιζόμενη δέσμευση της Ford στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη θέση μας ως κορυφαίου επενδυτή στην αυτοκινητοβιομηχανία και την τεχνολογική βάση αυτής της χώρας."

  Ο Υπουργός Επιχειρήσεων της Βρετανίας, The Rt. Hon. Kwasi Kwarteng MP (Κουάζι Κουάρτενγκ), δήλωσε: "Η απόφαση της Ford να κατασκευάζει τα πρώτα της εξαρτήματα για ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη στο εργοστάσιο του Halewood αποτελεί μία ακόμα απόδειξη ότι το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει μία από τις καλύτερες τοποθεσίες στο κόσμο για παραγωγή αυτοκινήτων υψηλής ποιότητας. Σε αυτό τον πολύ ανταγωνιστικό, παγκόσμιο αγώνα για την προστασία της παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων, προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε οφέλη για το Ηνωμένο Βασίλειο.

  "Η ανακοίνωση με την υποστήριξη της χρηματοδότησης της κυβέρνησης αποτελεί μία τεράστια ψήφο εμπιστοσύνης στο οικονομικό μέλλον της Βρετανίας και τα σχέδιά μας να εντατικοποιήσουμε την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων. Θα καταστήσει διαχρονική την περήφανη βιομηχανική κληρονομιά του Halewood και θα διασφαλίσει υψηλής εξειδίκευσης, καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας στη Βορειοδυτική Αγγλία τα προσεχή χρόνια."

  Κινητήριες μονάδες οδηγούν το Halewood στο μέλλον 
  Κινητήρια μονάδα είναι το πλήρως, αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο που αντικαθιστά τον κινητήρα και το σύστημα μετάδοσης (κιβώτιο) ενός συμβατικού βενζινοκίνητου ή πετρελαιοκίνητου οχήματος.

  Το εργοστάσιο παραγωγής κιβωτίων της Ford στο Halewood επιλέχθηκε για να προμηθεύει τις κινητήριες μονάδες δεδομένης μιας εξαιρετικής παράδοσης στην ποιότητα, την ανταγωνιστικότητα και την υψηλή εξειδίκευση και δέσμευση των εργαζομένων του. 

  "Είμαστε χαρούμενοι που η εταιρεία αποφάσισε να κάνει αυτή τη σημαντική επένδυση στο Halewood, βοηθώντας στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στο μέλλον στο εργοστάσιο της Ford. Η απόφαση αναγνωρίζει την εμπειρία, τη δέσμευση και την ανταγωνιστικότητα ενός ανθρώπινου δυναμικού παγκοσμίου κλάσης και είναι πηγή υπερηφάνειας για όλους εμάς που εργαζόμαστε στο Halewood Transmission Plant καθώς και για την ευρύτερη κοινότητα" δήλωσε ο Kevin Pearson, Unite union convenor στο Halewood.

  Το Halewood κατασκευάζει σήμερα συστήματα μετάδοσης για αρκετά επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα Ford και εξάγει το 100% της παραγωγής του. Πριν επανέλθει στην πλήρη ιδιοκτησία της Ford νωρίτερα μέσα στη χρονιά, το Halewood είχε αποτελέσει τμήμα της Getrag Ford Transmissions, της κοινοπραξίας παραγωγής κιβωτίων, με συνιδιοκτησία της Ford και της Magna, για περισσότερα από 20 χρόνια.

  Η Ford είναι από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς της Μ. Βρετανίας, εξάγοντας κινητήρες και κιβώτια από τις εγκαταστάσεις της σε περισσότερες από 15 χώρες σε 6 ηπείρους, με τις διεθνείς πωλήσεις να αποφέρουν περίπου  2,96 δισεκατομμύρια ευρώ.

  Ford

  Πλήρης εξηλεκτρισμός της Ford στην Ευρώπη 
  Η νέα είδηση έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από σημαντικές φετινές ανακοινώσεις της Ford Ευρώπης με θέμα τον εξηλεκτρισμό.

  Στην αιχμή του δόρατος για τη μετάβαση της Ford σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον βρίσκεται μία νέα επένδυση ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για το εκσυγχρονισμό της εγκατάστασης συναρμολόγησης οχημάτων στην Κολωνία (Γερμανία), ενός από τα μεγαλύτερα κέντρα παραγωγής στην Ευρώπη και έδρα της Ford Ευρώπης.

  Η επένδυση θα μετασχηματίσει τις τρέχουσες δραστηριότητες συναρμολόγησης οχημάτων στο  Ford Cologne Electrification Center για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, της πρώτης εγκατάστασης του είδους της Ford στην Ευρώπη. Το πρώτο, αμιγώς ηλεκτρικό επιβατικό όχημα μεγάλου όγκου που θα κατασκευάσει η Ford στην Ευρώπη θα βγει από τη γραμμή παραγωγής του εργοστάσιου της Κολωνίας το 2023.

  Η Ford επίσης ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος ότι εκτός από την παραγωγή του αμιγώς ηλεκτρικού E-Transit από το 2022, η Ford Otosan – η κοινοπραξία της Ford στην Τουρκία – θα κατασκευάζει μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της επόμενης γενιάς του Transit Custom από το 2023 στο εργοστάσιό της στο Kocaeli. Ένα νέο, ελαφρύ επαγγελματικό όχημα που κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή από τη μονάδα συναρμολόγησης οχημάτων της Ford στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, θα συμπεριλάβει επίσης μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση από το 2024.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  10:51 07/12

  Η Skoda θα χρησιμοποιεί ηλεκτρικά φορτηγά

  H Skoda έχει θέσει σε λειτουργία δύο ηλεκτρικά φορτηγά, στο κεντρικό της εργοστάσιο στη Mladá Boleslav.

  11:51 06/12

  Η έρευνα βιώσιμης πραγματικότητας της Goodyear

  985 στόλοι οχημάτων στην Ευρώπη ανταποκρίθηκαν στην έρευνα Βιώσιμης Πραγματικότητας της Goodyear.

  10:57 06/12

  Ρεκόρ μεριδίου αγοράς για τη Hyundai Motor Europe τον Οκτώβριο

  Η Hyundai ανέτρεψε την πτωτική τάση της αγοράς στην Ευρώπη και πέτυχ τον Οκτώβριο μερίδιο αγοράς 4,5% τον Οκτώβριο.

  10:36 06/12

  Η Mazda στον αγώνα Super Taikyu στην Ιαπωνία με βιοκαύσιμα

  Το αγωνιστικό αυτοκίνητο "Mazda Spirit Racing Bioconcept Demio" με 100% βιοκαύσιμα ολοκλήρωσε με επιτυχία τον αγώνα Super Taikyu στην Ιαπωνία.

  16:37 05/12

  Η θρυλική Lancia 037

  Με λιγότερη ισχύ από τους αντιπάλους της και κίνηση στους πίσω τροχούς, η 037 ήταν μια διαφορετική πρόταση της Lancia σε μια μεταβατική περίοδο για το WRC.

  12:33 04/12

  Ford: Κορυφαία ασφάλεια σε οδηγό, επιβαίνοντες και διασώστες

  Tα μοντέλα Ford παρέχουν κορυφαία ασφάλεια όχι μόνο σε επιβαίνοντες και τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου, αλλά και στους πρώτους ανταποκριτές ενός ατυχήματος.

  10:55 03/12

  Οι τιμές στην Ελλάδα του νέου Honda HR-V e:HEV

  H Honda ανανακοινώνει τη διάθεση καθώς και τις τιμές πώλησης του νέου, αποκλειστικά υβριδικού HR-V e:HEV.

  10:14 03/12

  Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι οι διανομείς από τη συνεργασία τους με τη Wolt

  Σύμφωνα με την τριμηνιαία έρευνα ικανοποίησης που πραγματοποιεί η εταιρεία, οι διανομείς είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη συνεργασία τους με τη Wolt.

  10:06 03/12

  Το σεληνιακό ρόβερ της Nissan

  Η υψηλή τεχνολογία και αποδοτικότητα της ηλεκτρικής τετρακίνησης της Nissan ενισχύει τις οδηγικές επιδόσεις του ρόβερ πάνω στην επιφάνεια της Σελήνης.

  09:44 03/12

  Διπλό ντεμπούτο για την Bentley Flying Spur στην Κίνα

  Διπλό ντεμπούτο για την Bentley Flying Spur στην Κίνα, στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Guangzhou.

  18:07 02/12

  ΒΕΑΤ: Στηρίζει τους οδηγούς να μπουν στην ηλεκτροκίνηση

  H εταιρεία παρουσίασε τον πρώτο κύκλο συνεργασιών της με τις εταιρίες Mercedes, Citroen, Peugeot, Skoda και Protergia.

  15:13 02/12

  Ικανοποιημένοι οι 9 στους 10 οδηγοί που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της Uber

  Οι οδηγοί ταξί στην Ελλάδα είναι ευχαριστημένοι από τη χρήση της εφαρμογής της Uber και επιθυμούν να συνεχίσουν να συνεργάζονται με την εταιρεία.

  11:25 02/12

  Πόσο κοστίζει το νέο Ford Fiesta στην Ελλάδα;

  Η Ford Motor Ελλάς ανακοινώνει τις τιμές διάθεσης στην Ελλάδα του νέου, συνδεδεμένου και ακόμα πιο δυναμικού Ford Fiesta.

  11:00 02/12

  Πρεμιέρα για το νέο Opel Astra Sports Tourer

  Tο νέο Astra Sports Tourer είναι το πρώτο station wagon μοντέλο της Opel που αποτυπώνει την τολμηρή και απέριττη σχεδιαστική φιλοσοφία της.

  10:19 02/12

  ΕΚΟ Acropolis Rally FORUM 2021: Επίλογος με όραμα

  Το Υφυπουργείο Αθλητισμού και η Motorsport Greece διοργάνωσαν το πρώτο συνέδριο στην ιστορία του Ράλλυ Ακρόπολις.

  10:55 01/12

  H Skoda παρουσιάζει το νέο Karoq

  Tο Karoq, το συμπαγές SUV της Skoda, είναι τώρα ακόμα πιο όμορφο και εντυπωσιακό με τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της μάρκας.