Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Οκτ-2021 12:01

  Συμφωνία Stellantis, TotalEnergies και Mercedes

  Συμφωνία Stellantis, TotalEnergies και Mercedes
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι Stellantis, TotalEnergies και Mercedes-Benz έφτασαν σε συμφωνία, καλωσορίζοντας την τελευταί ως νέο συνεργάτη στην Automotive Cells Company (ACC). Με αυτή την εξέλιξη, τα μέρη συμφώνησαν να αυξήσουν τη βιομηχανική χωρητικότητα της ACC τουλάχιστον στις 120 GWh μέχρι το 2030. Η εφαρμογή της συμφωνίας υπόκειται στις τελικές ρυθμίσεις και νομικές εγκρίσεις.

  Η ACC είναι το αποτέλεσμα μια πρωτοβουλίας που πήραν οι Stellantis και TotalEnergies με την υποστήριξη των Γαλλικών, Γερμανικών και Ευρωπαϊκών αρχών, ώστε να δημιουργηθεί μια κορυφαία Ευρωπαϊκή εταιρεία για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων. Η ένταξη της Mercedes-Benz στην ACC αποτελεί μια ξεκάθαρη απόδειξη της εξέλιξης του προγράμματος και των αποτελεσμάτων του, τα οποία πλέον ενισχύονται περαιτέρω.

  Σκοπός της ACC, είναι να εξελίξει και να παράγει στοιχεία μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα, με εστίαση στην ασφάλεια, την απόδοση και την ανταγωνιστικότητα, εξασφαλίζοντας παράλληλα τα υψηλότερα επίπεδα ποιότητας και το ελάχιστο δυνατό περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα. Το αναθεωρημένο πλάνο χωρητικότητας, θα κινητοποιήσει μια επένδυση άνω των 7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η δημιουργία αυτού του Ευρωπαϊκού κολοσσού στις μπαταρίες, θα υποστηρίξει την Ευρώπη στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που φέρνει η ενεργειακή μετάβαση στις μεταφορές και θα εξασφαλίσει τη διαθεσιμότητα ενός βασικού στοιχείου για τη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων.

  H ACC θα υποστηριχθεί από τις τρεις εταιρείες συνδυάζοντας:

  - Υψηλή γνώση στην εξέλιξη μπαταριών μέσω της Saft, εταιρείας που ανήκει στην TotalEnergies και διαθέτει περισσότερα από 100 χρόνια εμπειρίας στον τομέα.
  - Έναν ηγέτη στον τομέα των μετακινήσεων όπως είναι η Stellantis, η οποία έχει ένα ξεκάθαρο όραμα για την προσφορά τεχνολογιών αιχμής οι οποίες θα οδηγήσουν σε ελκυστικούς, προσιτούς και βιώσιμους τρόπους αυτοκίνησης.
  - Τη γνώση της Mercedes-Benz στους τομείς της έρευνας και της εξέλιξης, αλλά και την επέκταση των εγκαταστάσεων παραγωγής της ACC, με τα αδιαμφησβήτητα στάνταρτ ποιότητας της μάρκας.

  "Το να έχουμε μαζί μας την Mercedes-Benz, αποτελεί ένα ορόσημο για την ACC", δήλωσε ο Yann Vincent, CEO της ACC. "Η Mercedes-Benz θα φέρει μια ψήφο εμπιστοσύνης στην τεχνολογική μας πορεία και την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων μας, η οποία θα ενισχύσει σημαντική την επιχειρηματική δυναμική της ACC και θα στηρίξει το φιλόδοξο πλάνο ανάπτυξης μας. Αυτή είναι η συμβολή μας σε ένα ηλεκτρικό και βιώσιμο μέλλον".

  "Η Mercedes-Benz επιδιώκει ένα πολύ φιλόδοξο πλάνο αλλαγής και αυτή η επένδυση σηματοδοτεί ένα ορόσημο στο δρόμο μας προς την ουδετερότητα στις εκπομπές CO2. Μαζί με την ACC θα αναπτύξουμε αποδοτικά στοιχεία μπαταριών στην Ευρώπη, τα οποία θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της Mercedes-Benz.", ανέφερε ο Ola Källenius, CEO των Daimler AG και Mercedes-Benz AG. "Αυτή η νέα συνεργασία μας επιτρέπει να εξασφαλίσουμε τον εφοδιασμό, να εκμεταλλευτούμε τις οικονομίες κλίμακος και να προσφέρουμε στους πελάτες μας κορυφαία τεχνολογία μπαταριών. Επιπλέον, μπορούμε να βοηθήσουμε να παραμείνει η Ευρώπη στο κέντρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, ακόμα και στην ηλεκτρική εποχή. Με την Mercedes-Benz, η ACC στοχεύει να διπλασιάσει τη χωρητικότητας της στα εργοστάσια της Ευρώπης και να υποστηρίξει την ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής βιομηχανίας στο σχεδιασμό και παραγωγή στοιχείων μπαταριών".

  "Καλωσορίζουμε τη Mercedes-Benz ως στρατηγικό συνεργάτη που μοιράζεται τη φιλοδοξία μας για επιτάχυνση της ηγετικής πορείας της ACC", σημείωσε ο Carlos Tavares, CEO της Stellantis. "Η στρατηγική εξηλεκτρισμού της Stellantis βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η σημερινή ανακοίνωση αποτελεί το επόμενο βήμα για το σχέδιο μας να βρισκόμαστε στην κορυφή της αυτοκινητοβιομηχανίας με τις 14 μάρκες μας να δεσμεύονται να προσφέρουν τις καλύτερες λύσεις ηλεκτροκίνησης για τους απαιτητικούς μας πελάτες. Αυτή η συνεργασία βασίζεται στην τεχνική γνώση και τις προηγμένες μεθόδους παραγωγής και εξασφαλίζει ότι η Stellantis οδηγεί την πορεία του κόσμου σε μια πιο αποδοτική, προσιτή και βιώσιμη εποχή".

  "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε την Mercedes-Benz, ως το νέο συνεργάτη της ACC. Αυτό αποδεικνύει τη σημασία της πρωτοβουλίας που πήραμε ένα χρόνο πριν με τη Stellantis και υποστηρίζει τη φιλοδοξία μας να δημιουργήσουμε έναν Ευρωπαϊκό ηγέτη στις μπαταρίες. Όλοι μαζί φέρνουμε τη γνώση και την εμπειρία μας για μια πιο βιώσιμη αυτοκίνηση. Αυτό το νέο βήμα αποτελεί ακόμα ένα δείγμα της αλλαγή της TotalEnergies σε μια ευρεία ενεργειακή εταιρεία και τη θέληση της να επεκταθεί στην ηλεκτροκίνηση. Η TotalEnergies θα αξιοποιήσει την εμπειρία της θυγατρικής της Saft στις μπαταρίες και τη βιομηχανική γνώση των συνεργατών της στα ηλεκτρικά οχήματα.", δήλωσε ο Patrick Pouyanné, Πρόεδρος και CEO της TotalEnergies.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι η Automotive Cells Company (ACC) ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2020 και σήμερα συνδυάζει τις δυνατότητες τριών κορυφαίων εταιρειών με διαφορετικά πεδία δράσης. Φιλοδοξία της ΑCC είναι να αποτελέσει τον ηγέτη στις μπαταρίες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο που θα επιτρέψουν την καθαρή και αποδοτική μετακίνηση για όλους. Οι εγκαταστάσεις έρευνας και εξέλιξης στη Nouvelle-Aquitaine αποτελούν μόνο την αρχή. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  11:05 23/10

  Επενδύσεις 272 εκατ. ευρώ από την Ford στην ηλεκτροκίνηση

  Tο εργοστάσιο παραγωγής συστημάτων μετάδοσης της Ford στο Halewood μετασχηματίζεται για την κατασκευή ηλεκτρικών μονάδων κίνησης.

  11:39 22/10

  Το ηλεκτρικό Volkswagen ID.4 GTX στην Ελλάδα - Πόσο κοστίζει

  Το ID.4 GTX είναι το πρώτο δείγμα γραφής της νεοσύστατης γκάμας GTX, που αποτελεί την αιχμή του δόρατος των ηλεκτρικών μοντέλων επιδόσεων της Volkswagen.

  10:43 22/10

  Η Skoda αναλαμβάνει την εξέλιξη της παγκόσμιας πλατφόρμας MQB-A0

  Η παγκόσμια πλατφόρμα MQB-A0 του Volkswagen Group χρησιμοποιείται ως βάση για μοντέλα των μαρκών Skoda και Volkswagen.

  10:24 22/10

  Ιταλική γοητεία από την Stellantis Heritage στην "Auto e Moto d’Epoca 2021"

  Το τμήμα Heritage της Stellantis παρουσιάζει μια σειρά ξεχωριστών δημιουργιών των Fiat, Alfa Romeo, Abarth και Lancia στην "Auto e Moto d’Epoca 2021".

  10:22 21/10

  Ford: Το αυτοκίνητo ως τέλειο σημείο παράδοσης αγαθών

  Απουσιάζετε από το σπίτι και δεν μπορείτε να παραλάβετε το πακέτο σας; Κανένα πρόβλημα. Το αυτοκίνητό σας μπορεί να γίνει το τέλειο σημείο παράδοσης.

  10:13 21/10

  Το έξυπνο εργοστάσιο της Nissan

  Οι καινοτόμες τεχνολογίες παραγωγής της Nissan στοχεύουν να βοηθήσουν την εταιρεία στην επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα, έως το 2050.

  09:54 21/10

  Συνεργασία Stellantis και LG Energy Solution

  Ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών στις HΠA προτίθενται να κατασκευάσουν οι Stellantis και LG Energy Solution.

  09:32 20/10

  Αύξηση πωλήσεων στα BEV για το Volkswagen Group

  Νέο ρεκόρ πωλήσεων αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το Volkswagen Group στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

  09:21 20/10

  H νέα εφαρμογή Range Assistant της Volvo

  Οι οδηγοί των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της Volvo μπορούν τώρα να βελτιστοποιούν την αυτονομία του οχήματός τους μέσω της εφαρμογής Range Assistant.

  09:06 20/10

  Peugeot: 70 χρόνια για τα Station Wagon μοντέλα της

  Από το 203 SW έως και το νέο 308 SW, η Peugeot συμπληρώνει 70 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στη συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων.

  10:35 19/10

  Πόσο κοστίζει το νέο Fiat 500(Red) στην Ελλάδα;

  Για πρώτη φορά, μια εταιρεία αυτοκινήτων δημιουργεί ειδική σειρά των μοντέλων της για να υποστηρίξει τον φιλανθρωπικό οργανισμό (RED).

  10:11 19/10

  Η Ford βοηθά τα θύματα κλοπής να ανακτήσουν το όχημά τους

  Η Ford παρουσιάζει την υπηρεσία Stolen Vehicle Services που λειτουργεί μέσω τπυ FordPass app και βοηθά τους πελάτες να εντοπίζουν το κλεμμένο τους αυτοκίνητο.

  09:52 19/10

  Ψυχαγωγία εικονικής πραγματικότητας από την Audi

  Η Audi παρουσιάζει την τεχνολογία του μέλλοντος στην ψυχαγωγία στο αυτοκίνητο.

  09:41 18/10

  Η Hyundai Mobis επενδύει 1,1 δισ. δολάρια στο υδρογόνο

  Δύο νέα εργοστάσια της Hyundai Mobis θα τεθούν σε λειτουργία το 2ο εξάμηνο του 2023 με ετήσια δυνατότητα παραγωγής 100.000 κυψελών καυσίμου υδρογόνου.

  09:31 18/10

  Νέα επένδυση 229 εκατ. δολαρίων από τη Stellantis στις Η.Π.Α.

  Η Stellantis θα επενδύσει 229 εκ. δολάρια στη μονάδα παραγωγής συστημάτων μετάδοσης του Kokomo στην Ιντιάνα των Η.Π.Α.

  09:24 18/10

  Αύξηση πωλήσεων κατά 17,6% για τη Volvo στο 9μηνο

  Παρά τις παγκόσμιες προκλήσεις στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, η Volvo κατάφερε να βελτιώσει τον εμπορικό της βηματισμό τους πρώτους 9 μήνες του 2021.