Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Οκτ-2021 12:01

  Συμφωνία Stellantis, TotalEnergies και Mercedes

  Συμφωνία Stellantis, TotalEnergies και Mercedes
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι Stellantis, TotalEnergies και Mercedes-Benz έφτασαν σε συμφωνία, καλωσορίζοντας την τελευταί ως νέο συνεργάτη στην Automotive Cells Company (ACC). Με αυτή την εξέλιξη, τα μέρη συμφώνησαν να αυξήσουν τη βιομηχανική χωρητικότητα της ACC τουλάχιστον στις 120 GWh μέχρι το 2030. Η εφαρμογή της συμφωνίας υπόκειται στις τελικές ρυθμίσεις και νομικές εγκρίσεις.

  Η ACC είναι το αποτέλεσμα μια πρωτοβουλίας που πήραν οι Stellantis και TotalEnergies με την υποστήριξη των Γαλλικών, Γερμανικών και Ευρωπαϊκών αρχών, ώστε να δημιουργηθεί μια κορυφαία Ευρωπαϊκή εταιρεία για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων. Η ένταξη της Mercedes-Benz στην ACC αποτελεί μια ξεκάθαρη απόδειξη της εξέλιξης του προγράμματος και των αποτελεσμάτων του, τα οποία πλέον ενισχύονται περαιτέρω.

  Σκοπός της ACC, είναι να εξελίξει και να παράγει στοιχεία μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα, με εστίαση στην ασφάλεια, την απόδοση και την ανταγωνιστικότητα, εξασφαλίζοντας παράλληλα τα υψηλότερα επίπεδα ποιότητας και το ελάχιστο δυνατό περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα. Το αναθεωρημένο πλάνο χωρητικότητας, θα κινητοποιήσει μια επένδυση άνω των 7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η δημιουργία αυτού του Ευρωπαϊκού κολοσσού στις μπαταρίες, θα υποστηρίξει την Ευρώπη στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που φέρνει η ενεργειακή μετάβαση στις μεταφορές και θα εξασφαλίσει τη διαθεσιμότητα ενός βασικού στοιχείου για τη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων.

  H ACC θα υποστηριχθεί από τις τρεις εταιρείες συνδυάζοντας:

  - Υψηλή γνώση στην εξέλιξη μπαταριών μέσω της Saft, εταιρείας που ανήκει στην TotalEnergies και διαθέτει περισσότερα από 100 χρόνια εμπειρίας στον τομέα.
  - Έναν ηγέτη στον τομέα των μετακινήσεων όπως είναι η Stellantis, η οποία έχει ένα ξεκάθαρο όραμα για την προσφορά τεχνολογιών αιχμής οι οποίες θα οδηγήσουν σε ελκυστικούς, προσιτούς και βιώσιμους τρόπους αυτοκίνησης.
  - Τη γνώση της Mercedes-Benz στους τομείς της έρευνας και της εξέλιξης, αλλά και την επέκταση των εγκαταστάσεων παραγωγής της ACC, με τα αδιαμφησβήτητα στάνταρτ ποιότητας της μάρκας.

  "Το να έχουμε μαζί μας την Mercedes-Benz, αποτελεί ένα ορόσημο για την ACC", δήλωσε ο Yann Vincent, CEO της ACC. "Η Mercedes-Benz θα φέρει μια ψήφο εμπιστοσύνης στην τεχνολογική μας πορεία και την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων μας, η οποία θα ενισχύσει σημαντική την επιχειρηματική δυναμική της ACC και θα στηρίξει το φιλόδοξο πλάνο ανάπτυξης μας. Αυτή είναι η συμβολή μας σε ένα ηλεκτρικό και βιώσιμο μέλλον".

  "Η Mercedes-Benz επιδιώκει ένα πολύ φιλόδοξο πλάνο αλλαγής και αυτή η επένδυση σηματοδοτεί ένα ορόσημο στο δρόμο μας προς την ουδετερότητα στις εκπομπές CO2. Μαζί με την ACC θα αναπτύξουμε αποδοτικά στοιχεία μπαταριών στην Ευρώπη, τα οποία θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της Mercedes-Benz.", ανέφερε ο Ola Källenius, CEO των Daimler AG και Mercedes-Benz AG. "Αυτή η νέα συνεργασία μας επιτρέπει να εξασφαλίσουμε τον εφοδιασμό, να εκμεταλλευτούμε τις οικονομίες κλίμακος και να προσφέρουμε στους πελάτες μας κορυφαία τεχνολογία μπαταριών. Επιπλέον, μπορούμε να βοηθήσουμε να παραμείνει η Ευρώπη στο κέντρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, ακόμα και στην ηλεκτρική εποχή. Με την Mercedes-Benz, η ACC στοχεύει να διπλασιάσει τη χωρητικότητας της στα εργοστάσια της Ευρώπης και να υποστηρίξει την ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής βιομηχανίας στο σχεδιασμό και παραγωγή στοιχείων μπαταριών".

  "Καλωσορίζουμε τη Mercedes-Benz ως στρατηγικό συνεργάτη που μοιράζεται τη φιλοδοξία μας για επιτάχυνση της ηγετικής πορείας της ACC", σημείωσε ο Carlos Tavares, CEO της Stellantis. "Η στρατηγική εξηλεκτρισμού της Stellantis βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η σημερινή ανακοίνωση αποτελεί το επόμενο βήμα για το σχέδιο μας να βρισκόμαστε στην κορυφή της αυτοκινητοβιομηχανίας με τις 14 μάρκες μας να δεσμεύονται να προσφέρουν τις καλύτερες λύσεις ηλεκτροκίνησης για τους απαιτητικούς μας πελάτες. Αυτή η συνεργασία βασίζεται στην τεχνική γνώση και τις προηγμένες μεθόδους παραγωγής και εξασφαλίζει ότι η Stellantis οδηγεί την πορεία του κόσμου σε μια πιο αποδοτική, προσιτή και βιώσιμη εποχή".

  "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε την Mercedes-Benz, ως το νέο συνεργάτη της ACC. Αυτό αποδεικνύει τη σημασία της πρωτοβουλίας που πήραμε ένα χρόνο πριν με τη Stellantis και υποστηρίζει τη φιλοδοξία μας να δημιουργήσουμε έναν Ευρωπαϊκό ηγέτη στις μπαταρίες. Όλοι μαζί φέρνουμε τη γνώση και την εμπειρία μας για μια πιο βιώσιμη αυτοκίνηση. Αυτό το νέο βήμα αποτελεί ακόμα ένα δείγμα της αλλαγή της TotalEnergies σε μια ευρεία ενεργειακή εταιρεία και τη θέληση της να επεκταθεί στην ηλεκτροκίνηση. Η TotalEnergies θα αξιοποιήσει την εμπειρία της θυγατρικής της Saft στις μπαταρίες και τη βιομηχανική γνώση των συνεργατών της στα ηλεκτρικά οχήματα.", δήλωσε ο Patrick Pouyanné, Πρόεδρος και CEO της TotalEnergies.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι η Automotive Cells Company (ACC) ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2020 και σήμερα συνδυάζει τις δυνατότητες τριών κορυφαίων εταιρειών με διαφορετικά πεδία δράσης. Φιλοδοξία της ΑCC είναι να αποτελέσει τον ηγέτη στις μπαταρίες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο που θα επιτρέψουν την καθαρή και αποδοτική μετακίνηση για όλους. Οι εγκαταστάσεις έρευνας και εξέλιξης στη Nouvelle-Aquitaine αποτελούν μόνο την αρχή. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  10:58 29/11

  Δείτε πώς πρέπει να οδηγείς για να γίνεις παγκόσμιος πρωταθλητής

  Είναι ένα από τα καλύτερα βίντεο της χρονιάς για το WRC και σίγουρα ένα σεμινάριο οδηγήσης από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Kalle Rovanpera.

  10:54 29/11

  Πληροφορίες ότι έρχεται η ανανέωση του Tesla Model 3

  Την στιγμή που οι μετοχές της Tesla έχουν πάρει την κατιούσα και οι παραγγελίες νέων Tesla έχουν πέσει -σύμφωνα με πληροφορίες- ετοιμάζεται το ανανεωμένο Model 3.

  10:49 29/11

  Μόλις ξεκίνησε η νέα εποχή της Lancia και ανακοινώθηκαν 3 νέα μοντέλα

  Δείτε τις πρώτες εικόνες από την πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής της Lancia, με νέο λογότυπο, τρία νέα μοντέλα και φυσικά μιλάμε για ηλεκτρική εποχή.

  11:12 28/11

  Αφιέρωμα: Τα αυτοκίνητα που λάτρεψαν οι rock stars

  Γιατί να περπατήσεις το Staιrway to Heaven όταν μπορείς να οδηγήσεις; Αρκεί βέβαια να μην σου έχουν πάρει το δίπλωμα για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

  11:10 28/11

  Οι 5 σημαντικότερες αγωνιστικές Ferrari

  Ο Enzo πάντα έλεγε ότι κατασκεύαζε αυτοκίνητα δρόμου μόνο για να χρηματοδοτεί τους αγώνες – δες που πήγαιναν τα λεφτά.

  11:08 28/11

  Video: Τα πιο περίεργα αυτοκίνητα σε ένα μουσείο

  Αν περιμένεις να δεις μια κλασική Bentley ή μια Delahaye του 1900 δεν θα τις βρεις στο Lane Motor Museum του Νάσβιλ, γιατί εκεί υπάρχουν τα πιο περίεργα αυτοκίνητα που έχεις δει ποτέ

  13:23 27/11

  Δοκιμή Mazda MX-5 2.0: Natura 2.000

  Δεν μιλάμε για δίκτυο ζωνών προστασίας της φύσης, αλλά για μια αυθεντική οδηγική συνταγή που περιλαμβάνει δίλιτρο, ζωηρό ατμοσφαιρικό μοτέρ σε ένα λαχταριστό roadster περιτύλιγμα. Η αγνότητα του Mazda...

  13:20 27/11

  Το Praga Bohema είναι το τσέχικο supercar των 700 ίππων

  Το Praga Bohema είναι ένα νέο supercar που έρχεται από την Τσεχία, αλλά δεν είναι αστείο γιατί η Praga είναι μια εταιρεία καθόλου άγνωστη και μάλιστα πολύ ενδιαφέρουσα.

  13:19 27/11

  Το αεροπλάνο της Goodyear που ήθελε φούσκωμα για να πετάξει

  Πώς λειτουργούσαν, ο θάνατος ενός πιλότου και γιατί ξεφούσκωσε το project.

  13:18 27/11

  Hyundai N: Ήταν πολλά τα λεφτά, Albert

  Όσο αναπνέουμε αναθυμιάσιες βενζίνης ελπίζουμε, χάρη στην "Αγία Τριάδα" της Hyundai και το rollercoaster του Αχλαδόκαμπου.

  13:48 26/11

  EKO Ράλλυ Ακρόπολις: 7-10 Σεπτεμβρίου στο WRC του 2023

  Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του WRC του 2023 με το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις να διατηρεί την ημερομηνία του, καθώς θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

  13:47 26/11

  Πώς με συνδρομή 1.200 δολάρια ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο γίνεται πιο γρήγορο

  Έφτασε λοιπόν η εποχή που το αυτοκίνητό μας θα γίνεται πιο γρήγορο πληρώνοντας για update του λογισμικού και βουαλά 1 δλ. κάτω τα 0-100 km/h.

  13:45 26/11

  Fisker Ocean: Δείτε πώς κατασκευάζεται ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο

  Σε αυτό το εξαιρετικό timelapse video βλέπουμε σε 3 λεπτά πώς κατασκευάζεται στις εγκατάστασεις της Magna/ Steyr το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Fisker Ocean.

  13:43 26/11

  Αφιέρωμα "Baby-Benz": Η Mercedes 190 Ε έγινε 40 ετών

  Λόγω ηλικίας δεν είναι πια τόσο baby αλλά παραμένει "baby" για την Mercedes που με αυτήν την μικρομεσαία μπερλίνα αύξησε το κοινό της.

  11:03 25/11

  Ο Lewis Hamilton "διαλύει" Nissan GTR Skyline R34

  Ωραίες αυτοκινητιστικές στιγμές πέρασε ο Lewis Hamilton στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Ιαπωνία καθώς οδήγησε ένα Nissan GTR Skyline R34.

  11:02 25/11

  Η μεγάλη επιστροφή: Αυτή είναι η BMW 3.0 CSL των 560 ίππων

  Αυτό το αυτοκίνητο το περιμέναμε χρόνια. Υποτίθεται ότι η είναι η πεμπτουσία της BMW και είναι πισωκίνητη με χειροκίνητο κιβώτιο.