Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Σεπ-2021 10:35

  H Nissan δοικιμάζει διαδικασίες ανακύκλωσης ηλεκτροκινητήρων

  H Nissan δοικιμάζει διαδικασίες ανακύκλωσης ηλεκτροκινητήρων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Nissan και το Πανεπιστήμιο Waseda ανακοίνωσαν την έναρξη δοκιμών στην Ιαπωνία μιας από κοινού αναπτυγμένης διαδικασίας ανακύκλωσης που ανακτά αποτελεσματικά ενώσεις σπάνιων γαιών υψηλής καθαρότητας από μαγνήτες κινητήρων ηλεκτρικών οχημάτων. Η δοκιμή αποσκοπεί στο να καταστήσει δυνατή την πρακτική εφαρμογή της νέας διαδικασίας, έως τα μέσα της δεκαετίας του 2020.

  Η αυτοκινητοβιομηχανία προωθεί την ηλεκτροκίνηση οχημάτων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την υλοποίηση μιας κοινωνίας ουδέτερης από άνθρακα. Οι περισσότεροι κινητήρες στα ηλεκτροκίνητα οχήματα χρησιμοποιούν μαγνήτες νεοδυμίου, οι οποίοι περιέχουν μέταλλα σπάνιων γαιών, όπως το νεοδύμιο και το δυσπροσίδιο. Η μείωση της χρήσης σπάνιων γαιών είναι σημαντική όχι μόνο λόγω των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εξόρυξης και της διύλισης, αλλά και επειδή η μεταβαλλόμενη ισορροπία προσφοράς και ζήτησης οδηγεί σε διακυμάνσεις των τιμών, τόσο για τους κατασκευαστές όσο και για τους καταναλωτές.

  Για την αποτελεσματικότερη χρήση περιορισμένων και πολύτιμων πόρων, από το 2010 η Nissan εργάζεται από το στάδιο του σχεδιασμού για να μειώσει την ποσότητα1 των βαρέων στοιχείων σπάνιων γαιών (REEs) στους μαγνήτες κινητήρων. Επιπλέον, η Nissan ανακυκλώνει REEs αφαιρώντας μαγνήτες από κινητήρες που δεν πληρούν τα πρότυπα παραγωγής και επιστρέφοντάς τους στους προμηθευτές. Επί του παρόντος εμπλέκονται πολλά βήματα, συμπεριλαμβανομένης της χειροκίνητης αποσυναρμολόγησης και αφαίρεσης. Επομένως, η ανάπτυξη μιας απλούστερης και πιο οικονομικής διαδικασίας είναι σημαντική για την επίτευξη αυξημένης ανακύκλωσης στο μέλλον.

  Από το 2017, η Nissan συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Waseda, το οποίο έχει πλούσιο ιστορικό έρευνας στην ανακύκλωση και τήξη μη σιδηρούχων μετάλλων. Τον Μάρτιο του 2020, η συνεργασία ανέπτυξε με επιτυχία μια διαδικασία πυρομεταλλουργίας που δεν απαιτεί αποσυναρμολόγηση κινητήρα.

  Επισκόπηση διαδικασίας
  1. Ένα υλικό καρμπυρίσματος και χυτοσιδήρου προστίθενται στον κινητήρα, ο οποίος στη συνέχεια θερμαίνεται στους τουλάχιστον 1.400 C και αρχίζει να λιώνει.
  2. Προστίθεται οξείδιο του σιδήρου για να οξειδώσει τα REEs στο λιωμένο μίγμα.
  3. Μια μικρή ποσότητα ροής με βάση το βορικό άλας, η οποία είναι ικανή να διαλύσει οξείδια σπάνιων γαιών ακόμη και σε χαμηλές θερμοκρασίες και να ανακτήσει πολύ αποτελεσματικά τα REEs, προστίθεται στο τηγμένο μείγμα.
  4. Το λιωμένο μίγμα χωρίζεται σε δύο υγρά στρώματα, με το στρώμα λιωμένου οξειδίου (σκωρία) που περιέχει τα REEs να επιπλέει στην κορυφή και το στρώμα κράματος σιδήρου-άνθρακα (Fe-C) υψηλότερης πυκνότητας να βυθίζεται στον πυθμένα.
  5. Στη συνέχεια τα REEs ανακτώνται από τη σκωρία.

  Οι δοκιμές έδειξαν ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να ανακτήσει το 98% των REEs των κινητήρων. Αυτή η μέθοδος μειώνει επίσης τη διαδικασία ανάκτησης και τον χρόνο εργασίας κατά περίπου 50% σε σύγκριση με την τρέχουσα μέθοδο, επειδή δεν υπάρχει ανάγκη απομαγνητισμού των μαγνητών, ούτε αφαίρεσης και αποσυναρμολόγησής τους.

  Προχωρώντας, το Waseda και η Nissan θα συνεχίσουν τις δοκιμές μεγάλης κλίμακας με στόχο την ανάπτυξη πρακτικής εφαρμογής και η Nissan θα συλλέγει κινητήρες από ηλεκτροκίνητα οχήματα που ανακυκλώνονται και θα συνεχίσει να αναπτύσσει το σύστημα ανακύκλωσής της.

  Nissan

  Η Nissan θα συνεχίσει να συμβάλλει στην οικοδόμηση μιας καθαρότερης, ασφαλέστερης και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνίας, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για την ανάπτυξη μιας βιώσιμης κοινωνίας. Μέσω του Nissan Green Program 2022, η Nissan θέτει τέσσερις προτεραιότητες : την κλιματική αλλαγή, την εξάρτηση από τους πόρους, την ποιότητα του αέρα και τη λειψυδρία. Η Nissan θα συνεχίσει να στοχεύει στην ουδετερότητα του άνθρακα και στη μηδενική χρήση πόρων από νέα υλικά, ενώ ταυτόχρονα θα προωθήσει τη χρήση ηλεκτροκίνητων οχημάτων και την ανακύκλωση και μειωμένη χρήση των REEs.

  Δείτε το σχετικό βίντεο:

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  10:06 25/10

  15 χρόνια για τον Τ-Jet κινητήρα της Abarth

  Ο διάσημος κινητήρας βενζίνης Τ-Jet της Abarh συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια αποτελώντας την κινητήριο δύναμη για τα επιβατικά - και όχι μόνο - μοντέλα της.

  09:00 25/10

  Το νέο σύστημα ασφαλείας Honda SENSING 360

  Η Honda αποκάλυψε το νέο σύστημα ασφάλειας Honda SENSING 360 που καταργεί τα τυφλά σημεία γύρω από το όχημα και συνεισφέρει στην αποφυγή συγκρούσεων.

  08:44 25/10

  Ρεκόρ πωλήσεων για την Kia στην Ευρώπη

  Οι πωλήσεις της Kia αυξήθηκαν στην Ευρώπη κατά 24,5% σε μια αγορά που αυξήθηκε μόλις 6,9% το τρίτο τρίμηνο τους έτους.

  10:43 24/10

  Η Lancia και η σχέση της με την τέχνη και τους αγώνες

  Στο τρίτο και τελευταίο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ "Elegance on the move" η Lancia μας ξεναγεί στη σχέση της μάρκας με τους αγώνες και το χώρο των τεχνών.

  11:05 23/10

  Επενδύσεις 272 εκατ. ευρώ από την Ford στην ηλεκτροκίνηση

  Tο εργοστάσιο παραγωγής συστημάτων μετάδοσης της Ford στο Halewood μετασχηματίζεται για την κατασκευή ηλεκτρικών μονάδων κίνησης.

  11:39 22/10

  Το ηλεκτρικό Volkswagen ID.4 GTX στην Ελλάδα - Πόσο κοστίζει

  Το ID.4 GTX είναι το πρώτο δείγμα γραφής της νεοσύστατης γκάμας GTX, που αποτελεί την αιχμή του δόρατος των ηλεκτρικών μοντέλων επιδόσεων της Volkswagen.

  10:43 22/10

  Η Skoda αναλαμβάνει την εξέλιξη της παγκόσμιας πλατφόρμας MQB-A0

  Η παγκόσμια πλατφόρμα MQB-A0 του Volkswagen Group χρησιμοποιείται ως βάση για μοντέλα των μαρκών Skoda και Volkswagen.

  10:24 22/10

  Ιταλική γοητεία από την Stellantis Heritage στην "Auto e Moto d’Epoca 2021"

  Το τμήμα Heritage της Stellantis παρουσιάζει μια σειρά ξεχωριστών δημιουργιών των Fiat, Alfa Romeo, Abarth και Lancia στην "Auto e Moto d’Epoca 2021".

  10:22 21/10

  Ford: Το αυτοκίνητo ως τέλειο σημείο παράδοσης αγαθών

  Απουσιάζετε από το σπίτι και δεν μπορείτε να παραλάβετε το πακέτο σας; Κανένα πρόβλημα. Το αυτοκίνητό σας μπορεί να γίνει το τέλειο σημείο παράδοσης.

  10:13 21/10

  Το έξυπνο εργοστάσιο της Nissan

  Οι καινοτόμες τεχνολογίες παραγωγής της Nissan στοχεύουν να βοηθήσουν την εταιρεία στην επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα, έως το 2050.

  09:54 21/10

  Συνεργασία Stellantis και LG Energy Solution

  Ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών στις HΠA προτίθενται να κατασκευάσουν οι Stellantis και LG Energy Solution.

  09:32 20/10

  Αύξηση πωλήσεων στα BEV για το Volkswagen Group

  Νέο ρεκόρ πωλήσεων αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το Volkswagen Group στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

  09:21 20/10

  H νέα εφαρμογή Range Assistant της Volvo

  Οι οδηγοί των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της Volvo μπορούν τώρα να βελτιστοποιούν την αυτονομία του οχήματός τους μέσω της εφαρμογής Range Assistant.

  09:06 20/10

  Peugeot: 70 χρόνια για τα Station Wagon μοντέλα της

  Από το 203 SW έως και το νέο 308 SW, η Peugeot συμπληρώνει 70 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στη συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων.

  10:35 19/10

  Πόσο κοστίζει το νέο Fiat 500(Red) στην Ελλάδα;

  Για πρώτη φορά, μια εταιρεία αυτοκινήτων δημιουργεί ειδική σειρά των μοντέλων της για να υποστηρίξει τον φιλανθρωπικό οργανισμό (RED).

  10:11 19/10

  Η Ford βοηθά τα θύματα κλοπής να ανακτήσουν το όχημά τους

  Η Ford παρουσιάζει την υπηρεσία Stolen Vehicle Services που λειτουργεί μέσω τπυ FordPass app και βοηθά τους πελάτες να εντοπίζουν το κλεμμένο τους αυτοκίνητο.