Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Σεπ-2021 10:28

  To νέο Renault Megane E-Tech Electric

  To νέο Renault Megane E-Tech Electric
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στη Renault, το όνομα Mégane είναι ο ορισμός του συμπαγούς χάτσμπακ, ενός μοντέλου που αποτελεί μέρος της γκάμας εδώ και 26 χρόνια, με τέσσερις διαφορετικές γενιές. Το νέο Mégane E-Tech Electric αποτίνει φόρο τιμής σε αυτή την κληρονομιά, μέσω του σχεδιασμού και της ευελιξίας του. Διατηρεί το DNA και την αύρα νεωτερισμού που αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα κάθε νέας γενιάς Mégane, αποτελώντας ένα σύμβολο της κατηγορίας του: ευχάριστο στην οδήγηση, άνετο, ήρεμο, ευρύχωρο και με μεγάλο χώρο αποσκευών. 

  Ακριβώς όπως η μάρκα, έτσι και το design της Renault αλλάζει και γίνεται πιο "τεχνολογικό", ενσωματώνοντας hi-tech στοιχεία υψηλής τεχνολογίας, όπως τα πίσω φώτα LED, η οθόνη Open R, καθώς και άλλα που βασίζονται στον κόσμο της υψηλής τεχνολογίας και του σύγχρονου design (αεραγωγοί, χάραξη με λέιζερ στο προστατευτικό κάτω μέρος των θυρών).

  Με το μεγαλύτερο μεταξόνιο (2,70 μ. για συνολικό μήκος 4,21 μ.) και τους κοντύτερους προβόλους που προσφέρει η νέα αρθρωτή πλατφόρμα CMF-EV, το νέο Mégane E-Tech Electric επιτυγχάνει πρωτοφανείς αναλογίες, που έδωσαν στους σχεδιαστές την ευκαιρία να σχεδιάσουν ένα πολύ πρωτοποριακό και ταυτόχρονα εντυπωσιακό αμάξωμα. Η μπαταρία είναι πιο λεπτή από ποτέ (μόνο 110 χλστ.), γεγονός που σημαίνει ότι δόθηκε η δυνατότητα στους σχεδιαστές να βελτιώσουν τις εξωτερικές αναλογίες, αυξάνοντας παράλληλα το λόγο των εσωτερικών χώρων σε σχέση με τις εξωτερικές διαστάσεις του αυτοκινήτου και να χαμηλώσουν το κέντρο βάρους, ώστε να επιτύχουν μια πιο συναρπαστική οδηγική εμπειρία.

  Η πλατφόρμα CMF-EV συμβάλλει καθοριστικά στην αναβάθμιση της συνολικής ευρυχωρίας και της πρακτικότητας του αυτοκινήτου: μακρύτερο μεταξόνιο, μικρότερο διαμέρισμα κινητήρα που περιλαμβάνει το σύστημα κλιματισμού, χώρος πίσω από το ταμπλό κ.ο.κ. Έτσι, οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν πρόσθετη ευρυχωρία στην κεντρική κονσόλα και κάτω από το ταμπλό. Επιπλέον, ο εσωτερικός χώρος και η άνεση έχουν αυξηθεί χάρη στην απουσία του τούνελ μετάδοσης (εντελώς επίπεδο πάτωμα), του μοχλού ταχυτήτων και του πίνακα ελέγχου που συνήθως ενσωματώνονται στην κεντρική κονσόλα.

  Το Open R είναι ένα "κόσμημα" στο εσωτερικό του νέου Mégane E-Tech Electric, ένα στοιχείο που ενσωματώνει όλη της τεχνολογία της νέας γενιάς ηλεκτρικών οχημάτων Renault. Η οθόνη Open R είναι κατασκευασμένη από ενισχυμένο γυαλί, που είναι ευχάριστο στην αφή και την όψη. Η φωτεινότητα της οθόνης και η αντανάκλαση του φωτός έχουν βελτιστοποιηθεί για να εξασφαλίζουν καλή ορατότητα ακόμη και σε συνθήκες που το ηλιακό φώς τη χτυπάει απευθείας, καθώς διαθέτει ειδική ανακλαστική επίστρωση. Το παραδοσιακό γείσο στο ταμπλό έχει αφαιρεθεί καθώς δεν είναι πλέον απαραίτητο, εξοικονομώντας χώρο και κάνοντας πιο εκλεπτυσμένη και μοντέρνα την συνολική εμφάνιση του ταμπλό.

  Renault

  Βελτιστοποιημένο σύστημα διεύθυνσης για αμεσότητα χειρισμών 
  Το ολοκαίνουργιο σύστημα διεύθυνσης εξασφαλίζει ευελιξία και αμεσότητα στις εντολές του οδηγού. Έτσι το νέο Mégane E-Tech Electric ανταποκρίνεται άμεσα στις κινήσεις του οδηγού κάνοντας τους ελιγμούς παιχνίδι.

  Εκτός από αυτά τα χαρακτηριστικά, υπάρχει επίσης η ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων Parallel Link στον πίσω άξονα. Μαζί με το νέο σύστημα διεύθυνσης, εξασφαλίζει ιδανικές συνθήκες πρόσφυσης για ασφαλέστερη οδήγηση, ενώ εγγυάται και τον ιδανικό βαθμό ακριβείας στο τιμόνι. 

  Τέλος, η λεπτότερη μπαταρία (110 χλστ.) εξασφαλίζει ότι το κέντρο βάρους είναι χαμηλότερο (-90 χλστ. σε σύγκριση με το παλιό Mégane) και το αυτοκίνητο είναι πιο ευέλικτο. Το βάρος κατανέμεται ομοιόμορφα χάρη στην μπαταρία που βρίσκεται κάτω από το πάτωμα.

  Renault

  Κινητήρας νέας γενιάς
  Ο κινητήρας του νέου Mégane E-Tech Electric είναι εντελώς καινούργιος. Χάρη στον βελτιστοποιημένο σχεδιασμό του, ο κινητήρας αυτός έχει συμπαγείς διαστάσεις και ζυγίζει μόλις 145 κιλά (μαζί με το συμπλέκτη), όντας, παρά την σημαντική αύξηση της ισχύος και της ροπής του, κατά 10% ελαφρύτερος από τον κινητήρα που σήμερα χρησιμοποιείται στο Zoe. Ο νέος κινητήρας του Megane θα διατίθεται με δύο αποδόσεις ισχύος: 96 kW (130 hp) και 250 Nm ροπής και 160 kW (218 hp) και 300 Nm ροπής. Το νέο Mégane E-Tech Electric χρειάζεται μόλις 7,4 δλ. για το τυπικό 0-100.

  Το νέο Mégane E-Tech Electric εφοδιάζεται με μία νέα μπαταρία βάρους 395 κιλών που είναι σχεδιασμένη για να ταιριάζει ιδανικά στην πλατφόρμα CMF-EV. Χάρη στα 110 χλστ. (σε συνολικό μήκος 1.960 χλστ. και πλάτος 1.450 χλστ.) είναι η λεπτότερη μπαταρία της αγοράς και συμβάλλει καθοριστικά στο χαμήλωμα του κέντρου βάρους του αυτοκινήτου, εξασφαλίζοντας έτσι καλύτερη αεροδυναμική συμπεριφορά και μεγαλύτερη οικονομία. 

  Για να επιτευχθεί ένα τέτοιο μικρό μέγεθος, οι μηχανικοί έπρεπε να στραφούν σε μια νέα χημική σύνθεση για τις μπαταρίες ιόντων λιθίου NMC (Νικέλιο, Μαγγάνιο, Κοβάλτιο) της LG, που έχουν περισσότερο νικέλιο και λιγότερο κοβάλτιο για μεγαλύτερη χωρητικότητα. Φτάνοντας τα 600 Wh/L, που είναι κατά 20% παραπάνω από το Zoe. Επίσης, υιοθετήθηκε ένα νέο σύστημα ψυκτικού υγρού που βρίσκεται σε μία δεξαμενή κάτω από τη μπαταρία - πρώτη φορά για τη Renault - που καθιστά την μπαταρία πιο συμπαγή και αποδοτική χάρη στους σωλήνες αλουμινίου. Με ύψος μόνο 18 χλστ., διευκολύνεται η τοποθέτηση της μπαταρίας στην πλατφόρμα, αφήνοντας περισσότερο χώρο για το συνολικό σχεδιασμό του αμαξώματος.

  Το νέο Mégane E-Tech Electric προσφέρεται με δύο επιλογές χωρητικότητας μπαταριών: 40 kWh με αυτονομία 300 χλμ. (κύκλος WLTP) και 60 kWh με αυτονομία μέχρι 470 χλμ. (κύκλος WLTP).

  Εκτός από τις δύο διαφορετικές επιλογές ισχύος κινητήρα και μπαταρίας, η ευελιξία του νέου Mégane E-Tech Electric ενισχύεται ακόμα περισσότερο από τις πολλαπλές λύσεις φόρτισης, συμπεριλαμβανομένης και αυτής των 130 kW που διατίθεται στους αυτοκινητόδρομους, αλλά και εκείνης των 22 kW που είναι ευρέως διαθέσιμη στην πόλη. 
  Οι χρόνοι φόρτισης είναι από τους μικρότερους στην αγορά :
  -    Μέχρι 400 χλμ. αυτονομίας σε μικτές συνθήκες μετά από ολονύχτια φόρτιση (8 ώρες) μέσω wallbox 7,4 kW 
  -    Μέχρι 160 χλμ. αυτονομίας σε πόλη με φόρτιση 1 ώρας μέσω δημόσιου σταθμού φόρτισης 22 kW 
  -    Μέχρι 200 χλμ. αυτονομίας σε αυτοκινητόδρομο μετά από φόρτιση 30 λεπτών μέσω ταχυφορτιστή 130 kW 
  -    Μέχρι 300 χλμ. αυτονομίας μετά από φόρτιση 30 λεπτών μέσω ταχυφορτιστή 130 kW 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  17:21 05/12

  Ναι, τώρα είναι σίγουρο ότι έρχεται Hyundai Ioniq 5 Ν

  Η Hyundai Ν όχι μόνο φροντίζει να κρατά ψηλά την σημαία των οδηγοκεντρικών αυτοκινήτων με θερμικό κινητήρα αλλά ετοιμάζει πυρετωδώς και την επόμενη -ηλεκτρική- μέρα

  17:19 05/12

  Επίσημο: 2η γενιά Toyota C-HR (ούτε αυτό αμιγώς ηλεκτρικό)

  Η Toyota αποκάλυψε την 2η γενιά του υβριδικού Toyota C-HR με το πρωτότυπο C-HR Prologue. Και σωστά μάντεψες ούτε αυτό είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

  17:16 05/12

  Δώρο Χριστουγέννων: Οδηγούμε το Koenigsegg Jesko Absolut των 1.600 ίππων

  Πάτα το play και άκου. Εδώ στο Topgear δίνουμε δώρο Χριστουγέννων -πριν τα Χριστούγεννα- γιατί σου αξίζει να ακούσεις αυτό θηρίο των 1.600 ίππων που -ίσως- έχει τελική 500 km/h

  13:12 04/12

  Πωλείται η μοναδική μαύρη ματ Ferrari Enzo που υπάρχει

  Η μοναδική μαύρη ματ Ferrari Enzo που βγήκε ποτέ από την γραμμή παραγωγής του Μαρανέλο για τον Σουλτάνο του Μπρουνέι, πωλείται

  13:10 04/12

  Και η Honda στο παιχνίδι του υδρογόνου με το CR-V

  Αργά αλλά σταθέρα οι Ιάπωνες δείχνουν την προτίμησή τους στο υδρογόνο και μετά την Toyota και η Honda δηλώνει έτοιμη για παραγωγή αυτοκινήτου με υδρόγονο.

  13:08 04/12

  Η Cupra αποκάλυψε το Terramar, το πρώτο της SUV

  Δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα να αποκαλύπτεις ένα καινούργιο μοντέλο πρώτα σε αυτούς που θα το κατασκευάζουν. Μπράβο Cupra.

  12:56 03/12

  Ξεκίνησε η παραγωγή του BMW iX5 υδρογόνου

  Μαζί με τους Ιάπωνες -και λίγο τους Κορέατες- η BMW είναι από τις φίρμες που έχουν πάρει στα σοβαρά το υδρόγονο ως καύσιμο κίνησης και αυτή είναι η απόδειξη

  12:56 03/12

  Αυτό είναι το νέο Volkswagen ID.3-πόσο θα κοστίζει

  Η Volkswagen μόλις ανακοίνωσε ότι η δεύτερη γενιά ID.3 θα παρουσιάστει την άνοιξη και θα έχει βιώσιμα υλικά και περισσότερους ίππους. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο "αλλά".

  12:53 03/12

  Ετοιμοπαράδοτο στην Ελλάδα το Jeep Gladiator

  Υπάρχουν μόνο λίγα ετοιμοπαράδοτα Jeep Gladiator στην Ελλάδα και ως εκ τούτου αν θέλεις να το παίζεις σωτήρας με δυνατότητα έλξης πάνω από 2.700 κιλά, τώρα μπορείς.

  12:03 02/12

  Alfa Romeo Tonale 1.5 160PS: Νυν υπέρ πάντων εικόνα

  Η Tonale είναι από τα μοντέλα που κάνουν τα κεφάλια να γυρίζουν αντί να κολλάνε στο κάθισμα και διακρίνεται περισσότερο για την ποιότητα κύλισης παρά για την αίσθηση του τιμονιού της. Καλωσόρισες στην...

  12:02 02/12

  Lightyear 0: Στην παραγωγή το πρώτο ηλιακό αυτοκίνητο

  Σίγουρα είναι μια σημαντική στιγμή για την αυτοκίνηση καθώς μπήκε στην παραγωγή το πρώτο ηλιακό αυτοκίνητο. Δεν είναι φθηνό όμως αλλάζει τα δεδομένα.

  11:58 02/12

  Το τέλος του παρκαδόρου; Εγκρίθηκε το αυτόνομο παρκάρισμα Mercedes-Bosch

  Και κάπως έτσι μάλλον τελειώνουν και οι ατακές του στιλ "δεν είμαι καλός στο παρκάρισμα" ή "τώρα εδώ χωράω;"

  10:42 01/12

  Αλυσίδες χιονιού: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

  Το να έχεις μαζί σου αλυσίδες σε ένα χιονιά, είναι δόκιμο. Επίσης σημαντικό όμως είναι να ξέρεις και να τις χρησιμοποιείς. Σε αυτό το άρθρο θα μάθεις όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις

  10:41 01/12

  Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Opel Astra είναι γεγονός

  Ένα από τα πιο επιτυχημένα ευρωπαϊκά μικρομεσαία hatchback γίνεται αμιγώς ηλεκτρικό και η Opel μόλις έδωσε στην δημοσιότητα στοιχεία και εικόνες

  10:40 01/12

  Αυτή είναι η Lamborghini Huracan Sterrato παραγωγής

  Μετά από πολλές φωτό επιτέλους βλέπουμε πώς θα βγει από την γραμμή παραγωγής το πρώτο supercar της Lamborghini που μπορεί να διακριθεί και σε off road διαδρομές

  11:19 30/11

  Επίσημο: Αποχωρεί ο Mattia Binotto από τη Ferrari

  H Ferrari ανακοίνωσε επισήμως την παραίτηση του Mattia Binotto από την εταιρεία, έπειτα από 28 χρόνια χωρίς καμία αναφορά στον αντικαταστάτη του