Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 14-Σεπ-2021 17:39

  Tα ηλεκτρικά λεωφορεία της BYD στην Ελλάδα από την Πέτρος Πετρόπουλος ΑEBE

  Tα ηλεκτρικά λεωφορεία της BYD στην Ελλάδα από την Πέτρος Πετρόπουλος ΑEBE
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε μια εποχή στην οποία η αειφόρος ανάπτυξη και η βιώσιμη κινητικότητα αποτελούν τους βασικούς πυλώνες σε ολόκληρη την Ευρώπη με στόχο τη δημιουργία καθαρών πόλεων μέσω της χρήσης ηλεκτρικών λεωφορείων, η BYD ανταποκρίθηκε άμεσα στο επιτακτικό κάλεσμα για μια πράσινη αυτοκίνηση που θα είναι απαλλαγμένη πλήρως από ρύπους και θόρυβο κυκλοφορώντας στους δρόμους πολλών κρατών της γηραιάς ηπείρου χιλιάδες ηλεκτρικά λεωφορεία, εδώ και πέντε χρόνια. Και πλέον, ήρθε η στιγμή να τα δούμε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και στην Ελλάδα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

  Για να υποστηριχτεί με τον καλύτερο τρόπο η εν λόγω προσπάθεια και στη χώρα μας, η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, η οποία του χρόνου συμπληρώνει 100 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία, αποτελεί τον εισαγωγέα της BYD (Build your Dreams) στην Ελλάδα, έχοντας ως στόχο να παρέχει υπηρεσίες πωλήσεων και υποστήριξη μετά την πώληση για τα υπερσύγχρονα, ηλεκτρικά οχήματα της μάρκας σε όλη την Ελλάδα. 

  Με το βλέμμα στο στοίχημα της ηλεκτροκίνησης
  Αν μη τι άλλο, η ηλεκτροκίνηση αποτελεί το επόμενο μεγάλο στοίχημα για την Ευρώπη αποτελώντας το βασικό μέσο για τη δημιουργία μια βιώσιμης κινητικότητας απαλλαγμένης πλήρως από εκπομπές ρύπων και θορύβους. 

  Στα πλαίσια της προσπάθειας για δραστική μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και αντιμετώπιση των συνεπειών του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, η χρήση καθαρής ενέργειας και οχημάτων μηδενικών εκπομπών που τροφοδοτούνται από αυτή, όπως τα λεωφορεία της BYD, αποτελεί όχι μόνο την ικανή και αναγκαία συνθήκη για την επίτευξη του παραπάνω στόχου, αλλά συνάμα το κλειδί για αειφορία και μια καθαρότερη ατμόσφαιρα που με τη σειρά της θα αναβαθμίσει έτι περαιτέρω την ποιότητα ζωής των πολιτών στις μεγάλες πόλεις -  παγκοσμίως και ιδιαίτερα στη γηραιά ήπειρο.

  Η BYD στην Ελλάδα
  Η BYD έκανε το ντεμπούτο της στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2019 όπου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ηλεκτρικού αστικού λεωφορείου Midi Bus. Πρόκειται για ένα 100% ηλεκτρικό λεωφορείο μήκους 8,7 μέτρων, με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, το οποίο κινείται αθόρυβα και έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 58 επιβατών, από τους οποίους οι 22 είναι καθήμενοι. Για τους ειδικούς των αστικών συγκοινωνιών, πρόκειται για ένα σπουδαίο τεχνικό πλεονέκτημα, καθώς το λεωφορείο, μετά από μια πλήρη φόρτιση τη νύχτα στο αμαξοστάσιο, έχει τη δυνατότητα εκτέλεσης των δρομολογίων μιας ολόκληρης βάρδιας, απαλλάσσοντας έτσι τον συγκοινωνιακό φορέα από την εγκατάσταση έξτρα φορτιστών στις αφετηρίες ή σε άλλα σημεία για την επαναφόρτιση των μπαταριών, μια υποδομή που αυξάνει σημαντικά το κόστος λειτουργίας του στόλου. Με αμάξωμα κατασκευασμένο από αλουμίνιο, ηλεκτροκινητήρες στις πλήμνες των τροχών με ισχύ 250 ίππων, ροπή 350 Km, σύστημα ανάκτησης ενέργειας και με δύο ώρες χρόνο φόρτισης μπαταριών το αστικό ηλεκτρικό λεωφορείο BYD, έχει τη δυνατότητα να καλύψει μέχρι και 200 χιλιόμετρα περίπου χωρίς επαναφόρτιση. 

  Τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2021 οι επιβάτες είχαν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν μια διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας, με το Κ9 12μετρο ηλεκτρικό λεωφορείο της BYD στο πλαίσιο των δοκιμαστικών διαδρομών του Υπουργείου Μεταφορών ενόψει του διαγωνισμού για προμήθεια λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το Κ9 12μετρο ηλεκτρικό λεωφορείο της BYD στις ίδιες δοκιμαστικές διαδρομές κατάφερε να φτάσει τα 320 χιλιόμετρα αυτονομία κατά μέσο όρο την ημέρα. Με μηδενικούς ρύπους και αθόρυβη λειτουργία, διαθέτει τρεις διπλές θύρες σε χαμηλό δάπεδο, χωρίς σκαλοπάτια εισόδου για εύκολη πρόσβαση στους επιβάτες, ειδική ράμπα για άτομο ΑμΕα στη μεσαία πόρτα με εύκολη πρόσβαση ενώ έχει συνολική χωρητικότητα 76 επιβατών: 23 καθήμενοι σε καθίσματα αντιβανδαλικού τύπου, 52 όρθιοι και 1 θέση για άτομο με αναπηρία σε αμαξίδιο (ΑμΕα). Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 350 kW και δύναμη να επαναφορτιστεί πλήρως σε τρεις ώρες, έχει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες των 150 kW που αντιστοιχούν σε ισχύ 400 ίππων, καμπίνα οδηγού από πλεξιγκλάς για απομόνωση από τους επιβάτες, τρεις κάμερες και διάφορους αισθητήρες που βοηθούν τον οδηγό για ασφαλή οδήγηση μέσα στην πόλη, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα και κλιματισμό.

  Τι κοινό έχουν το Amsterdam, το Λονδίο, το Παρίσι, το Όσλο, η Μαδρίτη και το Τελ Αβίβ;
  Στις περισότερες Ευρωπαϊκές πόλεις έχουν παραδοθεί χιλιάδες ηλεκτρικά λεωφορεία, που κινούνται κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες, θερμοκρασίες και υγρασίες. Η παρουσία της BYD στην Ευρώπη είναι αξιοσημείωτα ανοδική και δυναμική καθώς αυτή τη στιγμή αποτελεί τον ηγέτη της αγοράς. Δύο εργοστάσια κατασκευής ηλεκτρικών λεωφορείων στην Ουγγαρία και στην Γαλλία όπου καλύπτουν τις ανάγκες της Ευρώπης, ενώ συνεργάζεται και με το εργοστάσιο της Alexander Denis Limited (ADL) στη Μ. Βρετανία, όπου παρέχει τις μπαταρίες, τα μοτέρ και όλη την τεχνογνωσία σχετικά με την ηλεκτροκίνηση.

  Η μεγαλύτερη παραγγελία στην Ευρώπη
  Χαρακτηριστικό είναι γεγονός ότι το 2019 στη διεθνή έκθεση BUSWORLD του Βελγίου, η BYD σημείωσε μια ακόμα εμπορική επιτυχία σφραγίζοντας την μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή συμφωνία με την Keolis, γνωστή πολυεθνική εταιρία μεταφορών στην Ολλανδία, η οποία περιελάμβανε μία παραγγελία που έφτασε τα 259 ηλεκτρικά λεωφορεία, φέρνοντας έτσι την BYD στην πρώτη θέση στην Ευρώπη για το 2020. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, τα 259 αυτά λεωφορεία αναμένεται να εξασφαλίσουν σε ετήσια βάση μια εξοικονόμηση 15.755 τόνων διοξειδίου του άνθρακα. 

  BYD

  Με παρουσία σε όλο τον κόσμο
  Η BYD ανακοίνωσε πρόσφατα την εξασφάλιση της μεγαλύτερης παραγγελίας ηλεκτρικών λεωφορείων εκτός Κίνας, η οποία αφορά σε 1.002 οχήματα του είδους που θα παραδοθούν στην Μπογκοτά, την πρωτεύουσα της Κολομβίας. Τα συγκεκριμένα λεωφορεία θα παραδοθούν κατά τη διάρκεια του 2021 και στο πρώτο εξάμηνο του 2022 και θα τεθούν σε λειτουργία σε 34 διαδρομές σε πέντε περιοχές της πρωτεύουσας, παρέχοντας στους κατοίκους ήσυχες, ασφαλείς και χωρίς εκπομπές ρύπων μετακινήσεις. Τα ηλεκτρικά λεωφορεία της BYD στη χώρα θα προσφέρουν εξοικονόμηση 83.433 τόνων διοξειδίου του άνθρακα και 9,63 τόνους εκπομπών βλαβερών σωματιδίων ετησίως σε σύγκριση με τα λεωφορεία ντίζελ που πληρούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα πέμπτης γενιάς.

  Η BYD παρέδωσε με επιτυχία επιπλέον 76 ηλεκτρικά λεωφορεία στον μεγάλο σκανδιναβικό φορέα δημόσιων συγκοινωνιών Nobina, που θα χρησιμοποιηθούν στην φινλανδική πρωτεύουσα, Ελσίνκι. 

  Την ίδια στιγμή και για τρίτη συνεχόμενη φορά, ο κύριος φορέας δημόσιας συγκοινωνίας της Μαδρίτης, η EMT Madrid, έκανε μια παραγγελία 20 αντιτύπων του 12μετρου eBus στον κορυφαίο κατασκευαστή ηλεκτρικών λεωφορείων στον κόσμο, που θα ανεβάσουν τον συνολικό στόλο της BYD της EMT Madrid στα 65 οχήματα.

  Οι τεχνολογικές καινοτομίες της BYD
  Το όνομα της BYD είναι άμεσα συνυφασμένο με την ηλεκτροκίνηση αποτελώντας σήμερα μια εκ των κορυφαίων εταιρειών κατασκευής οχημάτων στο συγκεκριμένο χώρο. Η BYD, η οποία ιδρύθηκε το 1995, είναι μια εταιρεία υψηλής τεχνολογίας η οποία διαχρονικά, μετά από 20 χρόνια ταχείας ανάπτυξης, εξελίσσει και κατασκευάζει λύσεις και καινοτομίες με στόχο μια καλύτερη ζωή. Η εταιρεία έχει ιδρύσει πάνω από 30 βιομηχανικά πάρκα παγκοσμίως και έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε βιομηχανίες που σχετίζονται μεταξύ άλλων με τις μεταφορές, την βιώσιμη ενέργεια αλλά και προϊόντα όπως ηλεκτρονικά είδη, αυτοκίνητα. Αυτή τη στιγμή η BYD διαθέτει στο δυναμικό της 37 εργοστάσια σε Ασία, Ευρώπη και Αμερική ενώ μέχρι στιγμής μετρά 1.000.000 πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και 50.000 παραδόσεις BYD ηλεκτρικών λεωφορείων σε όλο τον κόσμο.

  Επενδύοντας με επιμονή σε πρωτοποριακές τεχνολογίες και λύσεις που ωφελούν το περιβάλλον, αιχμή του δόρατος για την BYD είναι η κορυφαία τεχνογνωσία της στην κατασκευή μπαταριών σιδήρου-φωσφόρου οι οποίες με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια ανταπεξέρχονται σε ακραίες δοκιμές ανθεκτικότητας και μπορούν να αντεπεξέλθουν σε δύσκολες συνθήκες και καταστάσεις όπως η σύνθλιψη, η κάμψη, η διάτρηση και η θέρμανση.

  BYD

  Οι διεθνείς βραβεύσεις και διακρίσεις της BYD
  Το 12μετρο λεωφορείο που κυκλοφορεί στην Ευρώπη απέσπασε το Α’ βραβείο στην τελευταία διεθνή BUSWORLD του Βελγίου (2019) από την iF Design Awards όσον αφορά την σχεδίαση και ποιότητα υλικών φιλικά προς τον επιβάτη. Το λεωφορεία αξιολογήθηκε από 70 εμπειρογνώμονες στον τομέα του σχεδιασμού από 20 χώρες. Η κριτική επιτροπή επικεντρώθηκε σε μία σειρά κριτηρίων, συμπεριλαμβανομένης της καινοτομίας, απονέμοντας τα εύσημα στο 12μετρο λεωφορείο για την "Home από Home” αισθητική προσέγγισή του. Η ομαλή γραμμή οροφής του οχήματος δημιουργεί μία ομαλή αισθητική, ενώ το ζωντανό πορτοκαλί και το παστέλ-μπλε δημιουργούν μια δυναμική αντίθεση. Η κριτική επιτροπή έμεινε εντυπωσιασμένη επίσης από τα χρώματα της καμπίνας, ενώ την ίδια ώρα το λεπτεπίλεπτο φινίρισμα των υλικών, σε συνδυασμό με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό του περιβάλλοντος, δημιουργούν μια ευρύχωρη και χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Ταυτόχρονα, από τεχνολογική άποψη, ο ψηφιακός καθρέφτης και η νέα οθόνη στο ταμπλό "παντρεύονται” ιδανικά με πολλές ακόμα καινοτομίες, όπως η ισχυρή δομή αμαξώματος, το προηγμένο σύστημα διαχείρισης της μπαταρίας και τον νέο κλιματισμό που συνδυαστικά μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας.

  Λίγα λόγια για την Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ
  Η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ ιδρύθηκε το 1922 και φέτος συμπληρώνει 99 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία αποτελώντας τον κύριο εισαγωγέα των κατασκευαστών Scania, Isuzu, Shell, Land Rover, Jaguar, Kubota, καθώς και πολλών άλλων εταιριών. Υποστηρίζοντας μεγάλο εύρος προϊόντων, όπως αυτοκίνητα, φορτηγά, λεωφορεία, γεννήτριες, κινητήρες diesel, σκάφη, εξωλέμβιες μηχανές, αγροτικά, χωματουργικά και βιομηχανικά μηχανήματα, μπαταρίες, λιπαντικά και ελαστικά, η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ χαρακτηρίζεται διαχρονικά από τον τίμιο πρωταθλητισμό στον εμπορικό στίβο, τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη της στον άνθρωπο και την συνέπεια προς τον πελάτη, εργαζόμενη με πάθος και αναζητώντας σε κάθε δραστηριότητά της την καινοτομία και την πρόοδο.

  Π. Πετρόπουλος

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  11:05 06/10

  Υπάρχει μόνο μία Porsche 911 Classic Club Coupe

  Χάρη στην αναβίωση του προγράμματος Porsche Sonderwunsch, οι ειδικοί της Porsche Classic δημιούργησαν ένα αυτοκίνητο που είναι απολύτως μοναδικό.

  10:57 06/10

  Νέα εικόνα για την Mercedes A-Class

  Νέα στοιχεία εξοπλισμού και ηλεκτρικές εκδόσεις περιλαμβάνει η ανανέωση στην γκάμα της Mercedes A-Class στην hatchback και την sedan έκδοση.

  10:50 05/10

  Αυτό το Audi R8 V10 GT είναι το τελευταίο θερμικό

  Γνωρίζοντας πως ο διάδοχος του Audi R8 θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αυτό το Audi R8 V10 GT αποκτά ξεχωριστή σημασία ως αποχαιρετιστήριο

  10:46 05/10

  Πρώτες εικόνες του Renault 4: Ηλεκτρική off road αναβίωση

  Πώς θα είναι η αναβίωση του εμβληματικού Renault 4; Θα είναι ηλεκτρικό; Θα είναι και off road; Προς το παρόν ας δούμε τις πρώτες εικόνες

  10:42 05/10

  Αυτές είναι 12 σπάνιες Ferrari από το τμήμα Special Projects

  12 υπέροχες και σπάνιες Ferrari που δεν θα μπορέσεις να αποκτήσεις ακόμα αν κερδίσεις σε μεγάλο τζακ ποτ του τζόκερ

  14:21 04/10

  Νέα Maserati GranTurismo: Τα ηλεκτρικά ταξίδια του Ποσειδώνα

  ΟΚ. τράβηξε την προσοχή μας η ηλεκτρική Folgore αλλά υπάρχουν επίσης η Modena και η Trofeo με τον διπλοτουρμπιστό V6 που αποδίδει μέχρι 550 ίππους

  14:18 04/10

  Σε αγώνα με την όπισθεν Max Verstappen και Yuki Tsunoda

  Υπάρχουν κανονικοί αγώνες αυτοκινήτων, υπάρχουν και αγώνες κάπως ανάποδοι. Όπως αυτός ο αγώνας με την όπισθεν μεταξύ δύο πιλότων της Formula 1

  12:44 02/10

  Η απολύτως ριζοσπαστική Mercedes-Benz F 400 Carving

  Πολλά από τα πειραματικά συστήματά της σήμερα τα θεωρούμε αυτονόητα στα αυτοκίνητα. Αλλά η ενεργή γωνία κάμπερ ήταν η ατραξιόν της.

  12:42 02/10

  Τώρα μπορείς να δεις από κοντά το Ariel Hipercar

  Είναι σαν αεροσκάφος, έχει και τουρμπίνα αλλά δεν είναι αυτό που νομίζεις. Ο άνθρωπος που το εμπνεύστηκε και έφτιαξε μας τα εξηγεί όλα.

  12:29 02/10

  Ατελείωτα drift με BMW M3 850 ίππων που δεν είναι ακριβώς BMW

  Την βλέπεις και λες "Ε, βέβαια BMW M3, ένα αυτοκίνητο γεννημένο για drift". Μόνο που έχει κινητήρα Toyota και αποδίδει 850 ίππους. Τελικά δεν είναι ακριβώς BMW.

  13:09 01/10

  Η Formula 1 μέσα από τη ματιά του Wes Anderson

  Πώς ο Wes Anderson κατάφερε σε οκτώ λεπτά να μεταφέρει στην οθόνη το χρώμα της F1, το ταπεραμέντο των Ιταλών και τις δικαιολογίες των οδηγών αγώνων.

  13:09 01/10

  Το Tesla Cybertruck θα πηγαίνει και στη θάλασσα;

  Μήπως λάλησε κάπως ο Elon Musk; Μήπως προσπαθεί να μαζέψει την αναβολή του Cybertruck με υπερβολές; Πάντως το τελευταίο του tweet δείχνει έλλειψη μέτρου.

  13:07 01/10

  Πόσο διαφέρει η Lamborghini Urus S από την Performante;

  Για το ερώτημα του τίτλου δεν έχουμε απάντηση αλλά ξέρουμε ότι η Ελένη Λουκά δεν εγκρίνει την διαβολική ισχύ της νέας Urus.

  13:18 30/09

  Πουλήθηκε αυτή η "κασκαντέρ" Aston Martin DB5 "μόλις" 3,2 εκατ. ευρώ

  Α, ναι; Ωχ και δεν προλάβαμε. Αυτός που την πήρε άραγε θα νιώθει πολύ James Bond; Και αν ναι, θα νιώθει Sean Connery ή Daniel Craig;

  13:16 30/09

  Audi DNA: Τι κάνει η φίρμα για να ξεχωρίσει στην εποχή της αυτόνομης οδήγησης

  H Audi ήδη ασχολείται επιστημονικά με το πώς θα νιώθεις όταν βρίσκεσαι μέσα σε έναν αυτόνομο Audi. Δηλαδή προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει το DNA ώστε να μεταφερθεί στη νέα εποχή