Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Αυγ-2021 11:07

  H BMW και η προληπτική συντήρηση των συστημάτων παραγωγής

  H BMW και η προληπτική συντήρηση των συστημάτων παραγωγής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε ό,τι αφορά τη συντήρηση των συστημάτων παραγωγής, η λύση που επέλεξε το BMW Group είναι η χρήση αισθητήρων, η ανάλυση δεδομένων και η τεχνητή νοημοσύνη (AI). Αντί του προηγούμενου καθεστώτος σέρβις ανά τακτά χρονικά διαστήματα, βάσει κανόνων, η προληπτική συντήρηση πραγματοποιείται ανάλογα με την τρέχουσα κατάσταση του συστήματος. Αυτό όχι μόνον αποτρέπει τις μη προγραμματισμένες διακοπές στην παραγωγή, αλλά συμβάλλει σημαντικά στη βιωσιμότητα και στην αποδοτική χρήση πόρων διασφαλίζοντας τη βέλτιστη διαθεσιμότητα των συστημάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι καινοτόμες λύσεις προληπτικής συντήρησης βασισμένες σε cloud εφαρμόζονται τώρα σε όλο το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής.

  Η αυξανόμενη ψηφιοποίηση των εργασιών συντήρησης καθιστά την πρόληψη όλο και πιο σημαντική. Παρακολουθώντας τον εξοπλισμό και τα δεδομένα κατάστασης, η προληπτική συντήρηση μπορεί να προβλέπει βλάβες των συστημάτων πριν συμβούν στην πραγματικότητα. Για τη βελτίωση της συντήρησης των συστημάτων, χρησιμοποιούνται δεδομένα στο πλαίσιο μιας προληπτικής αντιμετώπισης ώστε να αποτρέπονται περιττές διακοπές στην παραγωγή. Επίσης, η προληπτική συντήρηση αυξάνει την απόδοση και τη βιωσιμότητα διασφαλίζοντας ότι τα ακέραια εξαρτήματα δεν αντικαθίστανται νωρίτερα από όσο πρέπει.

  Η προληπτική συντήρηση χρησιμοποιεί μία προηγμένη πλατφόρμα cloud για τη λήψη έγκαιρων προειδοποιήσεων σχετικά με πιθανές διακοπές της παραγωγής. Τα δεδομένα προέρχονται απευθείας από τα ίδια τα συστήματα παραγωγής, που συνδέονται με το cloud μόνο μία φορά, μέσω gateway, για την παρακολούθηση και στη συνέχεια για τη συνεχή μεταφορά δεδομένων – συνήθως μια φορά το δευτερόλεπτο. Ανεξάρτητα λειτουργικά στοιχεία (modules) λογισμικού εντός της πλατφόρμας μπορούν να ενεργοποιούνται και να απενεργοποιούνται ευέλικτα, ανάλογα με τις ανάγκες, για άμεση προσαρμογή στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις. Και με έναν υψηλό βαθμό τυποποίησης των ανεξάρτητων εξαρτημάτων, το σύστημα είναι παγκοσμίως προσβάσιμο, έχει δυνατότητα επέκτασης σε μεγάλο βαθμό και επιτρέπει την εύκολη υλοποίηση νέων σεναρίων και την ταχεία εφαρμογή υφιστάμενων λύσεων. 

  Η προληπτική συντήρηση επιτρέπει την εκτέλεση εργασιών συντήρησης και επισκευών σύμφωνα με τις πραγματικές απαιτήσεις των συστημάτων και την ένταξή τους στις ήδη προγραμματισμένες διακοπές της παραγωγής. Οι επισκευές μπορούν να γίνονται στοχευμένα με μεγαλύτερη ακρίβεια και πιο αποδοτικά από απόψεως κόστους και χρήσης πόρων. Επιπλέον, η αύξηση του χρόνου λειτουργίας παρατείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής των εργαλείων και συστημάτων. Οι λύσεις αυτές αναπτύσσονται μία φορά και σταδιακά επεκτείνονται σε όλο το δίκτυο παραγωγής του BMW Group.

  Τα ευέλικτα, εξαιρετικά αυτοματοποιημένα συστήματα παραγωγής μηχανικών συστημάτων κίνησης κατασκευάζουν ένα συμβατικό κινητήρα ή το κέλυφος ενός ηλεκτροκινητήρα κάθε λεπτό. Για να διατηρηθούν αυτά τα μηχανήματα σε καλή κατάσταση, η προληπτική συντήρηση χρησιμοποιεί απλά στατιστικά μοντέλα – ή προληπτικούς αλγορίθμους AI, σε πιο περίπλοκες περιπτώσεις - για την ανίχνευση τυχόν ανωμαλιών. Στη συνέχεια εκδίδει οπτικές προειδοποιήσεις και ειδοποιήσεις για να ενημερώσει τους εργαζομένους ότι απαιτείται εργασία συντήρησης.

  Στο τμήμα αμαξωμάτων, οι κεφαλές συγκολλήσεων εκτελούν περίπου 15.000 ηλεκτροπόντες την ημέρα. Για να αποτραπούν πιθανές διακοπές λειτουργίας, συλλέγονται δεδομένα από τις κεφαλές συγκολλήσεων σε όλο τον κόσμο μέσω ειδικά εξελιγμένου λογισμικού. Στη συνέχεια, αυτά αποστέλλονται στο cloud για συσχετισμό και ανάλυση με τη βοήθεια αλγορίθμων. Όλα τα δεδομένα απεικονίζονται σε έναν ψηφιακό πίνακα υποστήριξης των διαδικασιών συντήρησης για παγκόσμια χρήση.

  Στη συναρμολόγηση οχημάτων, η προληπτική συντήρηση βοηθά να αποφεύγονται διακοπές λειτουργίας των ιμάντων. Στο εργοστάσιο του BMW Group στο Ρέγκενσμπουργκ, για παράδειγμα, οι μονάδες ελέγχου των συστημάτων των ιμάντων λειτουργούν 24/7 για την αποστολή δεδομένων για θέματα όπως ηλεκτρικό ρεύμα, θερμοκρασίες και τοποθεσίες στο cloud, όπου αξιολογούνται συνεχώς. Οι ειδικοί δεδομένων μπορούν να αναγνωρίζουν τη θέση, την κατάσταση και τη δραστηριότητα κάθε ιμάντα ανά πάσα στιγμή. Προληπτικά μοντέλα ΑΙ χρησιμοποιούν τα δεδομένα για την ανίχνευση τυχόν ανωμαλιών και τον εντοπισμό τεχνικών προβλημάτων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  10:48 22/09

  Leasing επαγγελματικού οχήματος: Όσα θέλετε να γνωρίζετε

  H LeasePlan προσφέρει στη χώρα μας ανταγωνιστικές προσφορές καθώς και ένα πλήρες πακέτο υπηρεσιών στον τομέα της μίσθωσης επαγγελματικών οχημάτων.

  10:28 22/09

  To νέο Renault Megane E-Tech Electric

  To νέο Renault Megane E-Tech Electric ενδυναμώνει την παρουσία του γαλλικού εργοστασίου στη νέα, ηλεκτρική εποχή της αυτοκίνησης.

  09:49 22/09

  Δοκιμές στην Ευρώπη για το ηλεκτρικό E-Transit

  Tο αμιγώς ηλεκτρικό E-Transit της Ford ξεκινά δοκιμές με μεγάλους ευρωπαϊκούς στόλους πελατών πριν το εμπορικό του λανσάρισμα την άνοιξη του 2022.

  10:32 21/09

  Το νέο plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης Recharge της Volvo

  To νέο plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης Recharge της Volvo προσφέρει μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία που φτάνει τώρα τα 90 χιλιόμετρα.

  10:06 21/09

  Η Nissan συμπληρώνει 60 χρόνια παρουσίας στο Μεξικό

  Η Nissan κατακτά ένα σημαντικό ορόσημο στο Μεικό στο οποίο δραστηροποιείται για έξι δεκαετίες.

  10:11 20/09

  H Ford Mustang Mach-E γίνεται... περιπολικό

  Η Ford κατασκεύασε ένα πρωτότυπο αστυνομικό όχημα με βάση την ηλεκτρική Mustang Mach-E.

  09:41 20/09

  25 χρόνια επιτυχιών για τη Skoda Octavia

  Τέσσερις γενιές, 7 εκατομμύρια αυτοκίνητα και 25 χρόνια επιτυχιών για τη Skoda Octavia της νέας εποχής.

  12:49 19/09

  H Cupra θα είναι ηλεκτρική έως το 2030

  H Cupra παρουσίασε στην Έκθεση Μονάχου το ηλεκτρικό της όρμα με χρονικό ορίζοντα το 2030 και παράλληλα το πρωτόυπο UrbanRebel Concept.

  12:19 18/09

  Οι νέες Alfa Romeo Giulia και Stelvio "6C Villa d’Este"

  Οι Giulia και Stelvio "6C Villa d’Este" αποτελούν την πλέον κομψή έκφραση του δυναμισμού που πρεσβεύει το DNA της Alfa Romeo.

  09:49 17/09

  Πρεμιέρα για το Volkswagen ID. Life Concept

  To πρωτότυπο ID. Life της Volkswagen μας δίνει μια πρώτη γεύση για το νέο μέλος της ηλεκτρικής οικογένειας ID. που θα παρουσιαστεί το 2025.

  09:19 17/09

  Μαθήματα ορατότητας από την Subaru

  Η Subaru φροντίζει για την ασφάλεια των επιβάτων και των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου ελαχιστοποιώντας στο σχεδιασμό των αυτοκινήτων της τα τυφλά σημεία.

  10:37 16/09

  Πρώτη γεύση από το ηλεκτρικό Skoda Enyaq Coupe iV

  Το νέο Enyaq Coupe iV της Skoda έρχεται να προσθέσει μια πιο νεανική αύρα σε επίπεδο σχεδιασμού σε σχέση με το επίσης ηλεκτρικό Enyaq iV.

  09:32 16/09

  Η Nissan ξεπέρασε τις 250.000 πωλήσεις EVs στην Ευρώπη

  Η Nissan κατακτά ένα σημαντικό εμπορικό ορόσημο στην Ευρώπη διαθέτοντας μέχρι σήμερα 250.000 αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

  10:58 15/09

  Jogger, το νέο 7θέσιο μοντέλο από την Dacia

  To νέο Jogger αποτελεί το νεότερο μέλος της οικογένειας Dacia διαθέτοντας υψηλό value for money και για την περίσταση 7θέσια διάταξη καμπίνας.

  10:26 15/09

  Alfa Romeo Giulia & Stelvio: Πιο δημοφιλέστερες από ποτέ

  Υψηλή αποδεικνυεται πως είναι η εμπορική απήχηση των νέων Alfa Romeo Giulia και Stelvio το τελευταίο οκτάμηνο στην ελληνική αγορά.

  17:39 14/09

  Tα ηλεκτρικά λεωφορεία της BYD στην Ελλάδα από την Πέτρος Πετρόπουλος ΑEBE

  Η ιδαίτερα επιτυχημένη πορεία των ηλεκτρικών λεωφορείων της BYD στην Ευρώπη συνεχίζεται με την έλευσή τους και στη χώρα μέσω της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ.