Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 06-Αυγ-2021 10:42

  Το BMW Group στο Σαλόνι Αυτοκινήτου IAA Mobility 2021

  Το BMW Group στο Σαλόνι Αυτοκινήτου IAA Mobility 2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μετά από 70 χρόνια διεξαγωγής του στη Φρανκφούρτη, το Σαλόνι Αυτοκινήτου IAA πραγματοποιείται τώρα για πρώτη φορά στην έδρα του BMW Group στο Μόναχο. Επί έξι ημέρες, από τις 7 έως και τις 12 Σεπτεμβρίου, οι εκθέτες θα παρουσιάσουν τις τελευταίες καινοτομίες τους και θα συζητήσουν για την κινητικότητα του μέλλοντος με επαγγελματίες του εμπορίου και μέλη του κοινού. Τα κύρια θέματα της IAA Mobility 2021 θα είναι κυκλική οικονομία, βιωσιμότητα και αστική κινητικότητα.

  Η έκθεση IAA σκοπεύει να ξεκινήσει διάλογο με επισκέπτες σε διάφορες τοποθεσίες στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας – τόσο στους παραδοσιακούς εκθεσιακούς χώρους όσο και στο Open Space που περιλαμβάνει τις πιο ελκυστικές πλατείες του Μονάχου. Οι επισκέπτες που θα αδυνατούν να βρίσκονται εκεί αυτοπροσώπως μπορούν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του IAA live ή μαγνητοσκοπημένες.

  Καθώς η σκηνή του Open Space προορίζεται για την ανάδειξη νέων φιλοσοφιών κινητικότητας, το ΙΑΑ θα δημιουργήσει μία δομή εύκολης πρόσβασης για τους επισκέπτες και θα φέρει την ατομική κινητικότητα του μέλλοντος στην καρδιά της πόλης. Στις πλατείες της πόλης στο κέντρο του Μονάχου, όπως οι Marienplatz, Odeonsplatz ή Max-Joseph-Platz, οι επισκέπτες θα μπορούν να εξερευνούν τα τελευταία μοντέλα και τις πιο σύγχρονες καινοτομίες διακεκριμένων κατασκευαστών αυτοκινήτων, και να συμμετέχουν σε ζωντανές συζητήσεις και σε ένα πλούσιο ψυχαγωγικό και πολιτιστικό πρόγραμμα.

  Το BMW Group θα είναι ο μεγαλύτερος εκθέτης της IAA και θα υποδέχεται τους επισκέπτες στις εκθεσιακές εγκαταστάσεις, στο εμβληματικό κτίριο "τεσσάρων κυλίνδρων" - το αρχηγείο της BMW - στο BMW Welt και στο BMW Museum, καθώς και στα BMW Hubs που ερευνούν θέματα βιωσιμότητας και κυκλικής οικονομίας στην πλατεία Max-Josef-Platz μπροστά από την Κρατική Όπερα της Βαυαρίας.

  "Η IAA εξετάζει τις προκλήσεις της κινητικότητας του μέλλοντος και προσφέρει ένα σημαντικό φόρουμ για την παρουσίαση νέων ιδεών και φιλοσοφιών των κατασκευαστών αυτοκινήτων", δήλωσε ο Jens Thiemer, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Πελατών & Μάρκας BMW. "Η BMW επιθυμεί να λάβει μέρος στη συζήτηση και θέλει πολύ να συνεισφέρει ενεργά με τις λύσεις της. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιούμε την IAA για να παρουσιάσουμε τα οράματά μας για την επέκταση της βιωσιμότητας, μία συστηματική προσέγγιση της κυκλικής οικονομίας και για την αστική κινητικότητα. Προσκαλούμε τους επισκέπτες της έκθεσης να λάβουν μέρος σε μία ανοιχτή συζήτηση – αυτοπροσώπως στα BMW Hubs στο Μόναχο και ψηφιακά σε όλο τον κόσμο".

  "Η προστασία του κλίματος και η προσωπική κινητικότητα δεν είναι αντιφατικές έννοιες", τονίζει ο Maximilian Schöberl, Γενικός Εκπρόσωπος της BMW AG και Επικεφαλής Επικοινωνιών και Πολιτικής του Ομίλου στο BMW Group. "Η εταιρεία μας χρησιμοποιεί νέες τεχνολογίες, καινοτομίες και προηγμένα οχήματα για να ικανοποιεί τις ανάγκες της κοινωνίας για μεγαλύτερη βιωσιμότητα – χωρίς οι άνθρωποι να στερούνται την ατομική κινητικότητα".

  Open Space: ένα φόρουμ για ενημέρωση και συζήτηση
  Με την πρωτοποριακή ιδέα του Open Space, η IAA επεκτείνεται πέραν των εκθεσιακών χώρων για πρώτη φορά και ανοίγεται σε ένα ευρύτερο κοινό. Σε ένα δίκτυο μοντέρνων, σύγχρονων Labs στο Μόναχο, οι εκθέτες θα συζητούν για την κινητικότητα του μέλλοντος με μέλη από το κοινό. Το BMW Group προτίθεται να ξεκινήσει ανοιχτή συζήτηση με επαγγελματίες του εμπορίου και με το κοινό σε δύο τοποθεσίες της πόλης.

  BMW Sustainability Lab
  Το BMW Group έχει θέσει ένα διπλό στόχο, να μειώσει τις εκπομπές CO2 από την παραγωγή κατά 80% μέχρι το 2030 και να φέρει συνολικά περίπου δέκα εκατομμύρια αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα στους δρόμους την επόμενη δεκαετία. Επιπλέον, ο στόχος είναι η μείωση των εκπομπών CO2 ανά όχημα κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του τουλάχιστον κατά ένα τρίτο. Το BMW Group έχει επίσης δεσμευτεί να θέσει σε εφαρμογή την πιο βιώσιμη αξιακή αλυσίδα στο σύνολο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

  Οι τρόποι επίτευξης αυτών των στόχων απασχολούν το BMW Sustainability Lab. Πρόκειται για ένα εργαστήρι βιωσιμότητας το οποίο δεν αρκείται στην εξέλιξη οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων. Ακολουθώντας μία ολιστική προσέγγιση της βιωσιμότητας, το BMW Group επικεντρώνεται ταυτόχρονα στην κοινωνική βιωσιμότητα, την προμήθεια υλικών, τις αλυσίδες εφοδιασμού και την κοινωνική ευθύνη είτε πρόκειται για την κοινωνία σαν σύνολο είτε για τους εργαζόμενους του Ομίλου.

  Στο BMW Sustainability Lab στην Max-Joseph-Platz, θα αποκαλυφθούν νέες καινοτομίες και τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί για την αύξηση της βιωσιμότητας της κινητικότητας του μέλλοντος. Πρωταρχικά θέματα βιωσιμότητας θα παρουσιαστούν με συναρπαστικό τρόπο με τη βοήθεια ρομπότ που κινούνται σε μία ‘πασαρέλα’ (the Sustainability Catwalk) και avatar σε διάφορα βίντεο κλιπ.

  Τα ρομπότ είναι διαδραστικά. Οι επισκέπτες μπορούν να τα ‘ταΐζουν με μάρκες’ ώστε να αποκτούν πρόσβαση σε πληροφορίες για την ηλεκτροκίνηση και την κυκλική οικονομία, παραδείγματος χάριν. Τα ρομπότ προβάλλουν τις απαντήσεις τους σε μία οθόνη LED.

  Το RE : BMW Circular Lab – Re : think , Re : use , Re : duce & Re : cycle
  Η IAA λειτουργεί ως εργαστήρι της μελλοντικής κινητικότητας, και εδώ το BMW Group θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο με την ολιστική αντιμετώπιση της βιωσιμότητας. Το RE: BMW Circular Lab διερευνά αυτό τον τομέα σε βάθος. Στόχος: η ανεύρεση λύσεων για μία νέα εποχή. Μέθοδος: συνεργατική. Κατεύθυνση: κυκλική.

  Το RE: BMW Circular Lab είναι μία υβριδική πλατφόρμα εμπειρίας και επικοινωνίας που εστιάζει στην κυκλική σχεδίαση και την κυκλική οικονομία. Αποστολή του εργαστηρίου είναι ενημέρωση, κατανόηση και συμμετοχή του κοινού για να μπορέσει να παρακολουθήσει ένα "ταξίδι" στην κυκλική οικονομία. Καινοτόμες ιδέες και νέα οράματα έχουν πρωταρχική θέση εδώ.

  "Στόχος της BMW είναι η συμφιλίωση των οικονομικών συμφερόντων με το φυσικό οικοσύστημα", δήλωσε ο Jens Thiemer. "Και αυτό θα το πετύχουμε μέσα από ένα νέο τρόπο σκέψης, μέσω της επαναχρησιμοποίησης και της χρήσης λιγότερων κα πιο ανακυκλώσιμων υλικών. Μία κυκλική οικονομία θα βοηθήσει την BMW να πετύχει ακόμα υψηλότερο επίπεδο βιωσιμότητας στο μέλλον".

  Στο RE: BMW Circular Lab, το BMW Group προσκαλεί τους επισκέπτες της IAA να ακολουθήσουν την εταιρεία σε ένα κοινό ταξίδι εξερεύνησης και διαμόρφωσης του μέλλοντος σύμφωνα με τις βασικές αρχές της κυκλικής σχεδίασης – "Re:think, Re:use, Re:duce & Re:cycle” (Αναθεωρώ, Επαναχρησιμοποιώ, Μειώνω & Ανακυκλώνω). Μέσα από μία σειρά σεμιναρίων οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την κυκλική οικονομία και την κυκλική σχεδίαση από κοντά: Πώς μπορούν εξαρτήματα και υλικά να επιλέγονται και να συνδυάζονται αποτελεσματικά σύμφωνα με τις αρχές της κυκλικής σχεδίασης; Εδώ, "κυκλικοί ήρωες” θα προσφέρουν στους ήρωες την ευκαιρία να εξοικειώνονται με τις αρχές της κυκλικής σχεδίασης με έναν εύθυμο, δημιουργικό αλλά κυρίως στοχευμένο τρόπο.

  BMW

  Summit
  Ο εκθεσιακός χώρος που προορίζεται για την αποκάλυψη νέων οχημάτων και καινοτομιών από τους κατασκευαστές στο Μόναχο ονομάζεται Summit. Το BMW Group εκπροσωπείται εδώ από αρκετά διαφορετικά Hubs.

  BMW Hub 
  Εδώ, οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν τα δύο νέα ηλεκτρικά οχήματα της BMW – τα i4 και iX – από κοντά για πρώτη φορά. Το i4 είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό gran coupé. Εφοδιασμένο με την τεχνολογία BMW eDrive, το τετράθυρο μοντέλο έχει αυτονομία έως 590 km.

  Η νέα BMW iX είναι το προϊόν ενός οράματος. Είναι ειδικά κατασκευασμένη για ηλεκτροκίνηση και μπορεί να προσφέρει αυτονομία έως 630 km με ένα αποδοτικό σύστημα τετρακίνησης.

  Όπως η i4, η iX αναμένεται στην αγορά φέτος το Νοέμβριο. Η IAA προσφέρει στους επισκέπτες μία πρώτη ευκαιρία να γνωρίσουν τα δύο ηλεκτρικά οχήματα από κοντά.

  Το BMW Hub ασχολείται επίσης με την περαιτέρω εξέλιξη των οχημάτων με σύστημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου. Το BMW Group δοκιμάζει τη δεύτερη γενιά αυτού του συστήματος κίνησης με το BMW i Hydrogen NEXT. Το αμιγώς ηλεκτρικό όχημα – το οποίο αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται σε καθημερινές συνθήκες – χρησιμοποιεί υδρογόνο ως πηγή ενέργειας που μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια σε μία κυψέλη καυσίμου. Στην IAA, το όχημα (που βασίζεται στην BMW X5) θα εκτίθεται στο BMW Hub και στο BMW Welt, και θα χρησιμοποιείται ως όχημα μεταφοράς επισκεπτών στο Blue Lane που συνδέει τους εκθεσιακούς χώρους.

  BMW

  Ο ψηφιακός κόσμος του BMW Group στην IAA
  Οι φίλοι της αυτοκίνησης που δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν στην IAA μπορούν να παρακολουθήσουν την παγκοσμίως μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτου ζωντανά μέσω της επιλογής IAA Mobility Virtual ή σε μαγνητοσκόπηση αργότερα. Το BMW Group έχει δημιουργήσει ένα ειδικό ψηφιακό κανάλι γι’ αυτή την υπηρεσία που θα του επιτρέπει να καθοδηγεί online τους επισκέπτες σε όλες τις τοποθεσίες και θεματικές περιοχές της BMW.

  Όσοι παρακολουθήσουν εκδηλώσεις του BMW Summit ψηφιακά, θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα τελευταία μοντέλα, να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βιωσιμότητα και την κυκλική οικονομία στα Hubs και Labs, να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις και  συζητήσεις για το μέλλον της κινητικότητας και να μάθουν περισσότερα για τις καινοτομίες. Το BMW Group θα έχει online παρουσία σε όλη την IAA και θα ζητήσει τη διαδραστική συμμετοχή όσων παρακολουθούν. Οι επισκέπτες μπορούν να συνδεθούν με τη μορφή ενός avatar και να εξερευνήσουν των ψηφιακό κόσμο του BMW Group με απόλυτη ελευθερία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  10:48 22/09

  Leasing επαγγελματικού οχήματος: Όσα θέλετε να γνωρίζετε

  H LeasePlan προσφέρει στη χώρα μας ανταγωνιστικές προσφορές καθώς και ένα πλήρες πακέτο υπηρεσιών στον τομέα της μίσθωσης επαγγελματικών οχημάτων.

  10:28 22/09

  To νέο Renault Megane E-Tech Electric

  To νέο Renault Megane E-Tech Electric ενδυναμώνει την παρουσία του γαλλικού εργοστασίου στη νέα, ηλεκτρική εποχή της αυτοκίνησης.

  09:49 22/09

  Δοκιμές στην Ευρώπη για το ηλεκτρικό E-Transit

  Tο αμιγώς ηλεκτρικό E-Transit της Ford ξεκινά δοκιμές με μεγάλους ευρωπαϊκούς στόλους πελατών πριν το εμπορικό του λανσάρισμα την άνοιξη του 2022.

  10:32 21/09

  Το νέο plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης Recharge της Volvo

  To νέο plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης Recharge της Volvo προσφέρει μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία που φτάνει τώρα τα 90 χιλιόμετρα.

  10:06 21/09

  Η Nissan συμπληρώνει 60 χρόνια παρουσίας στο Μεξικό

  Η Nissan κατακτά ένα σημαντικό ορόσημο στο Μεικό στο οποίο δραστηροποιείται για έξι δεκαετίες.

  10:11 20/09

  H Ford Mustang Mach-E γίνεται... περιπολικό

  Η Ford κατασκεύασε ένα πρωτότυπο αστυνομικό όχημα με βάση την ηλεκτρική Mustang Mach-E.

  09:41 20/09

  25 χρόνια επιτυχιών για τη Skoda Octavia

  Τέσσερις γενιές, 7 εκατομμύρια αυτοκίνητα και 25 χρόνια επιτυχιών για τη Skoda Octavia της νέας εποχής.

  12:49 19/09

  H Cupra θα είναι ηλεκτρική έως το 2030

  H Cupra παρουσίασε στην Έκθεση Μονάχου το ηλεκτρικό της όρμα με χρονικό ορίζοντα το 2030 και παράλληλα το πρωτόυπο UrbanRebel Concept.

  12:19 18/09

  Οι νέες Alfa Romeo Giulia και Stelvio "6C Villa d’Este"

  Οι Giulia και Stelvio "6C Villa d’Este" αποτελούν την πλέον κομψή έκφραση του δυναμισμού που πρεσβεύει το DNA της Alfa Romeo.

  09:49 17/09

  Πρεμιέρα για το Volkswagen ID. Life Concept

  To πρωτότυπο ID. Life της Volkswagen μας δίνει μια πρώτη γεύση για το νέο μέλος της ηλεκτρικής οικογένειας ID. που θα παρουσιαστεί το 2025.

  09:19 17/09

  Μαθήματα ορατότητας από την Subaru

  Η Subaru φροντίζει για την ασφάλεια των επιβάτων και των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου ελαχιστοποιώντας στο σχεδιασμό των αυτοκινήτων της τα τυφλά σημεία.

  10:37 16/09

  Πρώτη γεύση από το ηλεκτρικό Skoda Enyaq Coupe iV

  Το νέο Enyaq Coupe iV της Skoda έρχεται να προσθέσει μια πιο νεανική αύρα σε επίπεδο σχεδιασμού σε σχέση με το επίσης ηλεκτρικό Enyaq iV.

  09:32 16/09

  Η Nissan ξεπέρασε τις 250.000 πωλήσεις EVs στην Ευρώπη

  Η Nissan κατακτά ένα σημαντικό εμπορικό ορόσημο στην Ευρώπη διαθέτοντας μέχρι σήμερα 250.000 αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

  10:58 15/09

  Jogger, το νέο 7θέσιο μοντέλο από την Dacia

  To νέο Jogger αποτελεί το νεότερο μέλος της οικογένειας Dacia διαθέτοντας υψηλό value for money και για την περίσταση 7θέσια διάταξη καμπίνας.

  10:26 15/09

  Alfa Romeo Giulia & Stelvio: Πιο δημοφιλέστερες από ποτέ

  Υψηλή αποδεικνυεται πως είναι η εμπορική απήχηση των νέων Alfa Romeo Giulia και Stelvio το τελευταίο οκτάμηνο στην ελληνική αγορά.

  17:39 14/09

  Tα ηλεκτρικά λεωφορεία της BYD στην Ελλάδα από την Πέτρος Πετρόπουλος ΑEBE

  Η ιδαίτερα επιτυχημένη πορεία των ηλεκτρικών λεωφορείων της BYD στην Ευρώπη συνεχίζεται με την έλευσή τους και στη χώρα μέσω της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ.