Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 05-Αυγ-2021 11:13

  Volvo: Επιδόσεις ρεκόρ για το πρώτο μισό του 2021

  Volvo: Επιδόσεις ρεκόρ για το πρώτο μισό του 2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Volvo ανακοίνωσε τα καλύτερα αποτελέσματα εξαμήνου στην 94χρονη ιστορία της σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις και τα λειτουργικά της κέρδη.

  Τα οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου καταδεικνύουν ότι τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σε 141 δισεκατομμύρια κορόνες (SEK), αυξημένα κατά 26%, χάρη στην ισχυρή ζήτηση, αλλά και στην ευνοϊκή κατανομή στις πωλήσεις των αυτοκινήτων της. Κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2021, τα λειτουργικά κέρδη ήταν 13 δισεκατομμύρια SEK, αντιπροσωπεύοντας περιθώριο κέρδους 9,4%.

  Οι πωλήσεις ανέκαμψαν με αύξηση 41% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, κατά την οποία επηρεάστηκαν από την πανδημία. Ωστόσο, η εταιρεία κατέγραψε επίσης ισχυρή αύξηση πωλήσεων κατά 12% και σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2019, χρονικό διάστημα το οποίο είναι σαφώς πιο ενδεικτικό, καθώς η αγορά δεν αντιμετώπιζε τις επιπτώσεις του Covid-19. Ο κυλιόμενος όγκος πωλήσεων 12μήνου ήταν περίπου 775.000 αυτοκίνητα, επίδοση που απέχει ελάχιστα από τον στόχο των 800.000 που είχε τεθεί μία δεκαετία πριν.

  "Η εταιρεία συνέχισε να καταγράφει ισχυρή ανάπτυξη, παρά την έλλειψη ημιαγωγών που έπληξε όλη τη βιομηχανία. Ωστόσο, ακόμη πιο σημαντικό είναι το ότι δείξαμε πως αποτελούμε ηγετική δύναμη στον εξελισσόμενο μετασχηματισμό της αυτοκινητοβιομηχανίας", δήλωσε ο Håkan Samuelsson, CEO της Volvo.

  Η Volvo στοχεύει να γίνει η εταιρεία που αλλάζει ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη στον κλάδο και να εξελιχθεί σε μία εταιρεία αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030.

  Η απήχηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Volvo εκφράστηκε κατά το πρώτο εξάμηνο από τη ζήτηση που παρουσίασαν τα μοντέλα της σειράς Volvo Recharge. Οι πωλήσεις τόσο των αμιγώς ηλεκτρικών όσο και των plug-in υβριδικών Volvo αυξήθηκαν σημαντικά και πλέον αντιπροσωπεύουν το 25% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας παγκοσμίως. Πρόκειται για το υψηλότερο μερίδιο πωλήσεων ηλεκτροκίνητων μοντέλων ως ποσοστό των συνολικών πωλήσεων ανάμεσα στους παραδοσιακούς κατασκευαστές αυτοκινήτων.

  Στο πλαίσιο της πορείας της εταιρείας προς τη δημιουργία μιας γκάμας αποκλειστικά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, η Volvo έχει ήδη λανσάρει το δεύτερο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της, το Volvo C40 Recharge. Συγχρόνως, αποκρυστάλλωσε τη στρατηγική των online πωλήσεών της ώστε να ανταποκρίνεται στη συμπεριφορά των καταναλωτών, η οποία επίσης μεταβάλλεται. Από εδώ και στο εξής, όλα τα αμιγώς ηλεκτρικά Volvo θα είναι διαθέσιμα αποκλειστικά μέσω του volvocars.com. Οι πελάτες μπορούν να δώσουν την παραγγελία τους στον τόπο που προτιμούν, είτε στο σπίτι τους είτε σε ένα Volvo Studio είτε με τη βοήθεια ενός Επίσημου Διανομέα.

  Οι online πωλήσεις της εταιρείας λειτουργούν πλέον σε αρκετές αγορές με διαφανείς και ευέλικτες προσφορές για τους πελάτες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται πακέτα service και επισκευών, καθώς και προτάσεις ολοκληρωμένης ασφάλισης. Οι συνδρομές στο πρόγραμμα Care by Volvo πενταπλασιάστηκαν στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου και αντιπροσωπεύουν πλέον περισσότερα από 10.000 συμβόλαια.

  Η εξασφάλιση βιώσιμων μπαταριών είναι κλειδί για τον μετασχηματισμό της Volvo. Για αυτό το λόγο, η εταιρεία σχεδιάζει στρατηγική συνεργασία με τη Northvolt, για την από κοινού κατασκευή μπαταριών επόμενης γενιάς.

  Θέτοντας την ηλεκτροκίνηση στον πυρήνα των δραστηριοτήτων της, η Volvo δημιουργεί για το τμήμα κινητήρων εσωτερικής καύσης μία νέα μονάδα, την Aurobay, στην οποία η μητρική της εταιρεία, Geely Holding, θα αποτελεί κύριο μέτοχο. Μέσω της Aurobay, η VolvoCars θα υλοποιεί συνεργασίες, διασφαλίζοντας συγχρόνως την προμήθεια κινητήρων εσωτερικής καύσης για τα υβριδικά της συστήματα κίνησης, έως ότου η εταιρεία ολοκληρώσει την πορεία της προς την πλήρη ηλεκτροκίνηση.

  "Η Volvo καταγραφεί ήδη μία δεκαετή πορεία επιτυχούς μετασχηματισμού. Η αυτοκινητοβιομηχανία αλλάζει περισσότερο από ποτέ και είμαστε απολύτως αποφασισμένοι να αποτελέσουμε την ταχύτερα εξελισσόμενη εταιρεία", δήλωσε ο Håkan Samuelsson.

  Τον Μάιο, το Διοικητικό Συμβούλιο ανακοίνωσε ότι εξετάζει την εισαγωγή της εταιρείας στο Nasdaq της Στοκχόλμης. Η σχετική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

  Όσον αφορά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, η Volvo αναθεωρεί την προοπτική της. Εφόσον η κατάσταση που υφίσταται με τους ημιαγωγούς δεν βελτιωθεί, η εταιρεία αναμένει στάσιμα αποτελέσματα στις πωλήσεις και τα έσοδα για το δεύτερο μισό του έτους σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρόλο που η ζήτηση των πελατών διατηρείται σε υψηλό επίπεδο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  10:35 23/09

  H Nissan δοικιμάζει διαδικασίες ανακύκλωσης ηλεκτροκινητήρων

  Η Nissan δοκιμάζει εδώ και πολλά χρόνια την ανάκτηση ενώσεων σπάνιων γαιών υψηλής καθαρότητας από τους μαγνήτες των ηλεκτροκινητήρων.

  10:13 23/09

  O Ford εμπνέεται από το... gaming

  Η Ford αξιοποιεί το gaming για να αλλάξει τον τρόπο που οραματίζεται, σχεδιάζει και δοκιμάζει τα οχήματα.

  10:48 22/09

  Leasing επαγγελματικού οχήματος: Όσα θέλετε να γνωρίζετε

  H LeasePlan προσφέρει στη χώρα μας ανταγωνιστικές προσφορές καθώς και ένα πλήρες πακέτο υπηρεσιών στον τομέα της μίσθωσης επαγγελματικών οχημάτων.

  10:28 22/09

  To νέο Renault Megane E-Tech Electric

  To νέο Renault Megane E-Tech Electric ενδυναμώνει την παρουσία του γαλλικού εργοστασίου στη νέα, ηλεκτρική εποχή της αυτοκίνησης.

  09:49 22/09

  Δοκιμές στην Ευρώπη για το ηλεκτρικό E-Transit

  Tο αμιγώς ηλεκτρικό E-Transit της Ford ξεκινά δοκιμές με μεγάλους ευρωπαϊκούς στόλους πελατών πριν το εμπορικό του λανσάρισμα την άνοιξη του 2022.

  10:32 21/09

  Το νέο plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης Recharge της Volvo

  To νέο plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης Recharge της Volvo προσφέρει μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία που φτάνει τώρα τα 90 χιλιόμετρα.

  10:06 21/09

  Η Nissan συμπληρώνει 60 χρόνια παρουσίας στο Μεξικό

  Η Nissan κατακτά ένα σημαντικό ορόσημο στο Μεικό στο οποίο δραστηροποιείται για έξι δεκαετίες.

  10:11 20/09

  H Ford Mustang Mach-E γίνεται... περιπολικό

  Η Ford κατασκεύασε ένα πρωτότυπο αστυνομικό όχημα με βάση την ηλεκτρική Mustang Mach-E.

  09:41 20/09

  25 χρόνια επιτυχιών για τη Skoda Octavia

  Τέσσερις γενιές, 7 εκατομμύρια αυτοκίνητα και 25 χρόνια επιτυχιών για τη Skoda Octavia της νέας εποχής.

  12:49 19/09

  H Cupra θα είναι ηλεκτρική έως το 2030

  H Cupra παρουσίασε στην Έκθεση Μονάχου το ηλεκτρικό της όρμα με χρονικό ορίζοντα το 2030 και παράλληλα το πρωτόυπο UrbanRebel Concept.

  12:19 18/09

  Οι νέες Alfa Romeo Giulia και Stelvio "6C Villa d’Este"

  Οι Giulia και Stelvio "6C Villa d’Este" αποτελούν την πλέον κομψή έκφραση του δυναμισμού που πρεσβεύει το DNA της Alfa Romeo.

  09:49 17/09

  Πρεμιέρα για το Volkswagen ID. Life Concept

  To πρωτότυπο ID. Life της Volkswagen μας δίνει μια πρώτη γεύση για το νέο μέλος της ηλεκτρικής οικογένειας ID. που θα παρουσιαστεί το 2025.

  09:19 17/09

  Μαθήματα ορατότητας από την Subaru

  Η Subaru φροντίζει για την ασφάλεια των επιβάτων και των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου ελαχιστοποιώντας στο σχεδιασμό των αυτοκινήτων της τα τυφλά σημεία.

  10:37 16/09

  Πρώτη γεύση από το ηλεκτρικό Skoda Enyaq Coupe iV

  Το νέο Enyaq Coupe iV της Skoda έρχεται να προσθέσει μια πιο νεανική αύρα σε επίπεδο σχεδιασμού σε σχέση με το επίσης ηλεκτρικό Enyaq iV.

  09:32 16/09

  Η Nissan ξεπέρασε τις 250.000 πωλήσεις EVs στην Ευρώπη

  Η Nissan κατακτά ένα σημαντικό εμπορικό ορόσημο στην Ευρώπη διαθέτοντας μέχρι σήμερα 250.000 αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

  10:58 15/09

  Jogger, το νέο 7θέσιο μοντέλο από την Dacia

  To νέο Jogger αποτελεί το νεότερο μέλος της οικογένειας Dacia διαθέτοντας υψηλό value for money και για την περίσταση 7θέσια διάταξη καμπίνας.