Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 12-Ιουλ-2021 09:49

  Volvo: Με έμφαση στην αυτονομία και τη φόρτιση

  Volvo: Με έμφαση στην αυτονομία και τη φόρτιση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην πορεία της ταχείας εξέλιξής της σε μία εταιρεία αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η Volvo φέρνει την ανάπτυξη και την παραγωγή μπαταριών πιο κοντά στην έδρα της και θέτει στόχο την προσαρμογή των μπαταριών του μέλλοντος στις ανάγκες των πελατών της: πιο μεγάλη αυτονομία και πιο σύντομοι χρόνοι φόρτισης.

  Aυτοί οι στόχοι θα επιτευχθούν βελτιώνοντας την τεχνολογία μπαταριών ιόντων λιθίου στην επερχόμενη δεύτερη γενιά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων Volvo, αρχίζοντας με το πρώτο SUV της εταιρείας που βασίζεται σε νέα αμιγώς ηλεκτρική τεχνολογία.

  Έως τα μέσα της δεκαετίας, με το λανσάρισμα της τρίτης γενιάς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της, η Volvo σχεδιάζει να βελτιώσει κι άλλο την αυτονομία και να ενσωματώσει την μπαταρία μέσα στο δάπεδο του αυτοκινήτου, χρησιμοποιώντας τη δομή των μπαταριών για συνολική αύξηση της ακαμψίας και βελτίωση της οικονομίας.

  Βραχυπρόθεσμα, τα σχέδια της Volvo περιλαμβάνουν τη συνεργασία με τη σουηδική εταιρεία μπαταριών Northvolt για την περαιτέρω αύξηση της ενεργειακής πυκνότητας τους έως και 50% σε σύγκριση με ό,τι ισχύει σήμερα στην αγορά. Αργότερα μέσα στην τρέχουσα δεκαετία, η Volvo σχεδιάζει επίσης να υπερβεί το ορόσημο των 1000 Wh/l ενεργειακής πυκνότητας, ώστε να πετύχει πραγματική αυτονομία 1000 km.

  Οι τρέχοντες χρόνοι φόρτισης αναμένεται να μειωθούν σχεδόν στο μισό έως τα μέσα της δεκαετίας, χάρη στην καλύτερη τεχνολογία μπαταριών και τις συνεχείς βελτιώσεις στο λογισμικό και την τεχνολογία ταχείας φόρτισης.

  "Επιθυμούμε να αυξάνουμε συνεχώς τα οφέλη που προκύπτουν για τον πελάτη από την οδήγηση ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου Volvo", δήλωσε ο Henrik Green, Επικεφαλής Τεχνολογίας στη Volvo. "Απλοποιώντας τη σχεδίαση και την ενσωμάτωση των μπαταριών μας, μπορούμε να μειώσουμε το βάρος και να μεγιστοποιήσουμε το χώρο, βελτιώνοντας έτσι σημαντικά τη χωρητικότητα της μπαταρίας, την αυτονομία και τους χρόνους φόρτισης".

  Καθώς η Volvo εξελίσσεται σε μία εταιρεία αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η βιωσιμότητα γίνεται όλο και πιο σημαντική. Η εταιρεία θα αυξήσει την ενέργεια των μπαταριών στα αυτοκίνητά της κατά τη δεκαετία που διανύουμε, συνεχίζοντας συγχρόνως να εργάζεται για να μειώσει το ανθρακικό της αποτύπωμα.

  Στόχος της επικείμενης συνεργασίας της Volvo με την Northvolt είναι οι μπαταρίες να παράγονται με τη χρήση ενέργειας από 100% ανανεώσιμες πηγές, ενώ η σουηδική εταιρεία συνεργάζεται και με άλλους προμηθευτές μπαταριών για να πετύχει το ίδιο έως το 2025.

  Η Volvo διαθέτει μια ξεκάθαρη στρατηγική για την περαιτέρω μείωση του αποτυπώματος άνθρακα των μπαταριών, βελτιστοποιώντας τη χρήση του πολύτιμου υλικού που περιέχουν. Όπου είναι δυνατόν, η εταιρεία στοχεύει να ανακατασκευάζει ή να επαναχρησιμοποιεί μπαταρίες, ενώ διερευνά επίσης το ενδεχόμενο εφαρμογών δεύτερης ζωής, όπως η αποθήκευση ενέργειας.

  Εφόσον είναι εφικτό, μπαταρίες που φτάνουν στο τέλος του κύκλου ζωής τους θα ανακυκλώνονται σε εξουσιοδοτημένες εταιρείες ανακύκλωσης που μπορούν να προσφέρουν ανακύκλωση κλειστού βρόχου σε κρίσιμα υλικά, για χρήση σε μελλοντικές μπαταρίες. Η συνεργασία του Volvo Car Group με τη Northvolt θα δώσει επίσης μεγαλύτερες δυνατότητες να χρησιμοποιηθούν οι υφιστάμενες λειτουργίες ανακύκλωσης της εταιρείας μπαταριών.

  Η Volvo θα συνεχίσει να εστιάζει στην υπεύθυνη προμήθεια μπαταριών, μεταξύ άλλων μέσω της αυξημένης χρήσης της τεχνολογίας blockchain. Σε πιο στενή συνεργασία με τους συνεργάτες και τους προμηθευτές της, η εταιρεία θα ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο την υπεύθυνη προμήθεια.

  Ήδη με το επικείμενο νέο SUV, η Volvo θα προσφέρει αμφίδρομη φόρτιση, επιτρέποντας στους πελάτες να διοχετεύουν την επιπλέον ηλεκτρική ενέργεια της μπαταρίας του αυτοκινήτου τους στο ηλεκτρικό δίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί ηλεκτρικών Volvo μπορούν να παρέχουν ενέργεια στο δίκτυο όταν τα τιμολόγια και οι εκπομπές CO2 που σχετίζονται με την παραγωγή ηλεκτρισμού βρίσκονται στο ανώτατο ημερήσιο όριό τους, και να φορτίζουν το αυτοκίνητό τους όταν οι εκπομπές πέφτουν.

  "Θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας βιώσιμα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κάνουν τις ζωές τους πιο εύκολες και πιο απολαυστικές", δήλωσε ο Henrik Green. "Μέσω της έξυπνης καινοτομίας και της συνεργασίας με κατάλληλους εταίρους, μπορούμε να δώσουμε στους πελάτες αυτό που επιθυμούν – μεγαλύτερη αυτονομία, ταχύτερη φόρτιση και πιο χαμηλά κόστη, ενισχύοντας κι άλλο την εξάπλωση της ηλεκτρικής κινητικότητας".

  Το σχέδιο δράσης της Volvo για την ηλεκτροκίνηση είναι προσηλωμένο στην καθετοποιημένη ενσωμάτωση, συμπεριλαμβάνοντας την in-house σχεδίαση, την εξέλιξη και την παραγωγή μπαταριών, ηλεκτροκινητήρων και του σχετικού λογισμικού σε συνεργασία με στρατηγικούς συνεργάτες. Στόχος είναι να επιτευχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες συνεργασίες και εξοικονόμηση σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα των μπαταριών.

  Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Volvo Car Group ανακοίνωσε την επικείμενη συνεργασία με την Northvolt για την ανάπτυξη και την παραγωγή βιώσιμων μπαταριών. Η συνεργασία εστιάζει στην τροφοδοσία της επόμενης γενιάς αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων Volvo και Polestar, εξασφαλίζοντας το μελλοντικό εφοδιασμό με τις βιώσιμες μπαταρίες που χρειάζονται για να υποστηριχτεί η ανάπτυξη.

  Η συνεργασία με τη Northvolt είναι κλειδί για τη φιλοδοξία της Volvo να γίνει ηγέτης στην κατηγορία των premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων και να διαθέτει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2030. Αντιπροσωπεύει επίσης ένα σημαντικό βήμα στην επέκταση των in-house δυνατοτήτων της σουηδικής εταιρείας για παραγωγή και για εξέλιξη, σε συνδυασμό με συνεργασίες με κορυφαίους τεχνολογικούς εταίρους.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  12:49 19/09

  H Cupra θα είναι ηλεκτρική έως το 2030

  H Cupra παρουσίασε στην Έκθεση Μονάχου το ηλεκτρικό της όρμα με χρονικό ορίζοντα το 2030 και παράλληλα το πρωτόυπο UrbanRebel Concept.

  12:19 18/09

  Οι νέες Alfa Romeo Giulia και Stelvio "6C Villa d’Este"

  Οι Giulia και Stelvio "6C Villa d’Este" αποτελούν την πλέον κομψή έκφραση του δυναμισμού που πρεσβεύει το DNA της Alfa Romeo.

  09:49 17/09

  Πρεμιέρα για το Volkswagen ID. Life Concept

  To πρωτότυπο ID. Life της Volkswagen μας δίνει μια πρώτη γεύση για το νέο μέλος της ηλεκτρικής οικογένειας ID. που θα παρουσιαστεί το 2025.

  09:19 17/09

  Μαθήματα ορατότητας από την Subaru

  Η Subaru φροντίζει για την ασφάλεια των επιβάτων και των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου ελαχιστοποιώντας στο σχεδιασμό των αυτοκινήτων της τα τυφλά σημεία.

  10:37 16/09

  Πρώτη γεύση από το ηλεκτρικό Skoda Enyaq Coupe iV

  Το νέο Enyaq Coupe iV της Skoda έρχεται να προσθέσει μια πιο νεανική αύρα σε επίπεδο σχεδιασμού σε σχέση με το επίσης ηλεκτρικό Enyaq iV.

  09:32 16/09

  Η Nissan ξεπέρασε τις 250.000 πωλήσεις EVs στην Ευρώπη

  Η Nissan κατακτά ένα σημαντικό εμπορικό ορόσημο στην Ευρώπη διαθέτοντας μέχρι σήμερα 250.000 αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

  10:58 15/09

  Jogger, το νέο 7θέσιο μοντέλο από την Dacia

  To νέο Jogger αποτελεί το νεότερο μέλος της οικογένειας Dacia διαθέτοντας υψηλό value for money και για την περίσταση 7θέσια διάταξη καμπίνας.

  10:26 15/09

  Alfa Romeo Giulia & Stelvio: Πιο δημοφιλέστερες από ποτέ

  Υψηλή αποδεικνυεται πως είναι η εμπορική απήχηση των νέων Alfa Romeo Giulia και Stelvio το τελευταίο οκτάμηνο στην ελληνική αγορά.

  17:39 14/09

  Tα ηλεκτρικά λεωφορεία της BYD στην Ελλάδα από την Πέτρος Πετρόπουλος ΑEBE

  Η ιδαίτερα επιτυχημένη πορεία των ηλεκτρικών λεωφορείων της BYD στην Ευρώπη συνεχίζεται με την έλευσή τους και στη χώρα μέσω της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ.

  10:23 14/09

  Ford Mustang Mach-E: Από οποιαδήποτε πρωτεύουσα της Ευρώπης στην... παραλία

  Μια πλήρη φόρτιση είναι αρκετή ώστε να ταξιδέψει κανείς με την ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πρωτεύσουσα στην πλησιέστερη παραλία.

  09:54 14/09

  Eξηλεκτρίζοντας το Nissan Silvia του 1960

  Με την ηλεκτροκίνηση να κερδίζει συνεχώς έδαφος, οι περισσότεροι σχεδιαστές αυτοκινήτων καλούνται να αναβιώσουν εμβληματικά μοντέλα του παρελθόντος στο σήμερα.

  08:28 13/09

  Audi grandsphere: First Class ταξίδι στο μέλλον

  Το Audi grandsphere είναι ένα πολυτελές πρωτότυπο με ηλεκτρικό κινητήριο σύστημα, που εντάσσεται στην τριλογία των "sphere" concept cars της μάρκας.

  08:21 13/09

  Ξεκινούν οι προ-παραγγελίες του Nissan Aryia στη Νορβηγία

  Η Nissan εγκαινιάζει ένα νέο κεφάλαιο στη Νορβηγία, στη χώρα στην οποία οι πωλήσεις των ηλεκτρικών πωλήσεων καταλαμβάνουν ήδη μερίδιο άνω του 70%.

  11:26 12/09

  To "Sachsen Classic 2021" τίμησε τη Skoda

  To Sachsen Classic, ένας σημαντικός αγώνας κλασσικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη, επισκέπτεται την έδρα της Skoda τιμώντας τα 120 χρόνια της μάρκας στο Motorsport.

  10:08 11/09

  Πρωτιά στην Ευρώπη για το Dacia Sandero

  Μια σημαντική διάκριση στους πίνακες πωλήσεων της Ευρώπης για το νέο Dacia Sandero.

  10:29 10/09

  Πρεμιέρα για το ευρωπαϊκό Kia Sportage

  Η Kia αποκάλυψε την ευρωπαϊκή έκδοση του νέου Kia Sportage.