Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Ιουλ-2021 10:15

  Η Nissan αποκαλύπτει τον κόμβο ηλεκτροκίνησης EV36Zero

  Η Nissan αποκαλύπτει τον κόμβο ηλεκτροκίνησης EV36Zero
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Nissan αποκάλυψε το Nissan EV36Zero, έναν εμβληματικό κόμβο ηλεκτρικών οχημάτων ύψους 1 δισεκατομμυρίου λιρών που δημιουργεί το πρώτο παγκόσμιο οικοσύστημα παραγωγής EV.

  Το Nissan EV36Zero, ευρισκόμενο στην καρδιά του πρωτοποριακού εργοστασίου στο Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου, θα επιταχύνει την προσπάθεια της εταιρείας για ουδετερότητα άνθρακα και θα εδραιώσει μια νέα, ολιστική λύση 360 μοιρών για την αυτοκίνηση με μηδενικές εκπομπές.

  Το έργο μετασχηματισμού ξεκίνησε με μια αρχική επένδυση 1 δισ. λιρών από την Nissan και τους συνεργάτες της, την Envision AESC, ενός παγκόσμιου παίκτη που διαθέτει κορυφαία τεχνολογία στις μπαταρίες και του δημοτικού συμβούλιου του Sunderland. Αποτελούμενο από τρεις διασυνδεδεμένες πρωτοβουλίες, το Nissan EV36Zero συγκεντρώνει τα ηλεκτρικά οχήματα, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την παραγωγή μπαταριών, δημιουργώντας ένα προσχέδιο για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας.

  Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan, Makoto Uchida, δήλωσε: "Αυτό το έργο έρχεται ως μέρος των πρωτοποριακών προσπαθειών της Nissan για επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής των προϊόντων μας. Η ολοκληρωμένη προσέγγισή μας δεν περιλαμβάνει μόνο την ανάπτυξη και παραγωγή EVs, αλλά και τη χρήση ενσωματωμένων μπαταριών για την αποθήκευση ενέργειας και την  επαναχρησιμοποίησή τους για δευτερεύοντες σκοπούς.

  "Ανακοινώνουμε αυτό το έργο μετά από μακροχρόνιες συζητήσεις που διεξήχθησαν στις ομάδες μας, γνωρίζοντας ότι  θα επιταχύνει σημαντικά τις προσπάθειές μας στην Ευρώπη για επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα. Η εμπειρία και η τεχνογνωσία που αποκτήθηκαν μέσω του έργου που ανακοινώνουμε θα μοιραστούν παγκοσμίως, ενισχύοντας την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα της Nissan.

  "Η Nissan θα συνεχίσει να αξιοποιεί τα πλεονεκτήματά της στον εξηλεκτρισμό για να γίνει μια εταιρεία που συνεχίζει να παρέχει αξία στους πελάτες της και στην κοινωνία."

  Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον δήλωσε: "Η ανακοίνωση της Nissan για την κατασκευή του νέας γενιάς ηλεκτρικού οχήματος της στο Sunderland, παράλληλα με ένα νέο gigafactory από την Envision-AESC, είναι μια σημαντική ψήφος εμπιστοσύνης στο Ηνωμένο Βασίλειο και τους εργαζόμενους με υψηλή εξειδίκευση στα Βορειοανατολικά.

  "Έχοντας πάνω από 30 χρόνια ιστορίας στην περιοχή, αυτή είναι μια σημαντική στιγμή στην επανάσταση των ηλεκτρικών οχημάτων, που διασφαλίζει το μέλλον της για τις επόμενες δεκαετίες.

  "Δεσμεύσεις όπως αυτές αποτελούν παράδειγμα της ικανότητάς μας να δημιουργούμε εκατοντάδες πράσινες θέσεις εργασίας και να ενισχύουμε τη βρετανική βιομηχανία, επιτρέποντας παράλληλα στους ανθρώπους να ταξιδεύουν με προσιτό και βιώσιμο τρόπο, ώστε να μπορούμε να εξαλείψουμε την επιβάρυνση που οδηγεί στην κλιματική αλλαγή."

  Βασιζόμενα στην πλούσια ιστορία των 35 χρόνων της Nissan στην κατασκευαστική αριστεία του Sunderland, τα έργα που ανακοινώθηκαν αντιπροσωπεύουν 6.200 θέσεις εργασίας στην Nissan και τους προμηθευτές της στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 900 νέων θέσεων στην Nissan και 750 νέων θέσεων εργασίας της Envision AESC στην νέα της έξυπνη μονάδα μπαταριών χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Μακροπρόθεσμα, το μετασχηματιστικό έργο εκσυγχρονίζει και επεκτείνει την παραγωγική ικανότητα της Nissan σε EVs, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

  Η Envision AESC, ο βραχίονας της παγκόσμιας εταιρείας πράσινης τεχνολογίας της Envision Group, θα αναπτύξει την ενσωματωμένη έξυπνη τεχνολογία AIoT για την παρακολούθηση και τη βελτιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας, της κατασκευής και της συντήρησης στο νέο της gigafactory, επιτρέποντάς της να αυξήσει γρήγορα την παραγωγή και να παρέχει μπαταρίες που θα τροφοδοτούν έως 100.000 ηλεκτρικά οχήματα Nissan, το χρόνο.

  Ένα ηλεκτρικό crossover νέας γενιάς
  Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης της επένδυσης ύψους 1 δισεκατομμυρίου λιρών, η Nissan θα επενδύσει έως και 423 εκατομμύρια λίρες για να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό όχημα νέας γενιάς στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με βάση την τεχνογνωσία της Nissan στα crossovers και την παγκόσμια επιτυχία του Nissan Leaf, το νέο όχημα θα διαθέτει το στυλ, την αποδοτικότητα και την τεχνολογία μπαταρίας της επόμενης γενιάς, καθιστώντας ακόμη πιο προσιτή τη μετάβαση στην ηλεκτρική οδήγηση.

  Σχεδιασμένη για την παγκόσμια αγορά, η παραγωγή του Ηνωμένου Βασιλείου θα εξαχθεί στις ευρωπαϊκές αγορές που παραδοσιακά εξυπηρετούνται από το εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland. Το νέο crossover θα κατασκευαστεί πάνω στην πλατφόρμα Alliance CMF-EV, με προβλεπόμενη παραγωγική ικανότητα που θα φτάνει έως τα 100.000 οχήματα.

  Η παραγωγή στο Sunderland θα δημιουργήσει 909 νέες θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο και περισσότερες από 4.500 στην αλυσίδα εφοδιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου, διασφαλίζοντας παράλληλα άλλες 75 θέσεις εργασίας στην Έρευνα και Εξέλιξη. Με το έργο μετασχηματισμού, η συνολική κεφαλαιουχική επένδυση της Nissan στο εργοστάσιο ξεπερνά τα £ 5 δισ. και επιπλέον περιλαμβάνει:
  -Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης στο Ευρωπαϊκό Τεχνικό Κέντρο της Nissan στο Cranfield του Bedfordshire
  -Υποστήριξη στους προμηθευτές του Ηνωμένου Βασιλείου για την μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα
  -Ανταγωνιστικότητα και περιβαλλοντικές βελτιώσεις των εγκαταστάσεων
  -Ανάπτυξη δεξιοτήτων στο εργατικό δυναμικό της Nissan για μελλοντικές τεχνολογίες.

  Η Nissan δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει την ύπαρξη άλλων τοποθεσιών για την παραγωγή. Σε ότι αφορά το νέο όχημα,  περισσότερες λεπτομέρειες συμπεριλαμβανομένων των τιμών και της τεχνολογίας που θα διαθέτει, θα γίνουν γνωστά σε χρόνο πλησίον του λανσαρίσματος του μοντέλου.

  Με μπαταρίες επόμενης γενιάς
  Η Envision AESC διαθέτει ήδη και λειτουργεί το πρώτο εργοστάσιο μπαταριών της Ευρώπης στο Sunderland, που ιδρύθηκε το 2012 για την επιτόπου  παραγωγή των μπαταριών του Nissan Leaf. Η ομάδα του εργοστασίου στο Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει εννέα χρόνια εμπειρίας από την παροχή μπαταριών στο Nissan Leaf και το eNV200, έχοντας κατασκευάσει αρκετές κυψέλες, μονάδες και συστοιχίες που τροφοδοτούν πάνω από 180.000 ηλεκτρικά οχήματα σε 44 χώρες, ανταποκρινόμενη σε παγκόσμια πρότυπα   ποιότητας, απόδοσης, ασφάλειας, αξιοπιστίας και κόστους.

  Υποστηρίζοντας την παραγωγή του νέου μοντέλου, η Envision AESC θα επενδύσει 450 εκατομμύρια λίρες για να κατασκευάσει το πρώτο gigafactory του Ηνωμένου Βασιλείου στο International Advanced Manufacturing Park (IAMP), δίπλα στο εργοστάσιο της Nissan, που τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και με την πρωτοποριακή τεχνολογία μπαταριών επόμενης γενιάς.

  Η επίσημη διαδικασία προγραμματισμού πρόκειται να ξεκινήσει για το νέο gigafactory, το οποίο αντιπροσωπεύει μια αρχική εγκατάσταση 9 GWh, με πιθανή μελλοντική φάση επένδυσης ύψους 1,8 δις £ από την Envision AESC, δημιουργώντας έως 25 GWh και 4.500 νέες, "πράσινες” θέσεις εργασίας υψηλής προστιθέμενης αξίας στην περιοχή, έως το 2030, με δυνατότητα επιτόπιας παραγωγής έως και 35 GWh. Το νέο εργοστάσιο θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα του κόστους των μπαταριών EV που παράγονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας μπαταρίας Gen5 με 30% περισσότερη ενεργειακή πυκνότητα, που βελτιώνει την εμβέλεια και την αποδοτικότητα. Αυτή η επένδυση θα τροφοδοτήσει τα νέα οχήματα της Nissan, υποστηρίζοντας την συνεχή επιτόπια παραγωγή ανταλλακτικών και εξαρτημάτων οχημάτων με προηγμένη τεχνολογία. Κάτι τέτοιο, θα καταστήσει τις μπαταρίες φθηνότερες και τα EVs πιο προσιτά, σε έναν αυξανόμενο αριθμό αγοραστών στο μέλλον.

  Το νέο gigafactory θα δημιουργήσει 750 θέσεις εργασίας και θα διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας 300 εργαζομένων.

  Παραγωγή και οχήματα μηδενικών εκπομπών 
  Με την συγκρότηση αυτού του οικοσυστήματος, το Δημοτικό Συμβούλιο του Sunderland ηγείται ενός έργου που στοχεύει στην παροχή 100% ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας "Microgrid", που θα εξοικονομήσει 55.000 τόνους άνθρακα ετησίως.

  Με την δυνατότητα ενσωμάτωσης των υπαρχόντων αιολικών και ηλιακών πάρκων της Nissan, τα αρχικά σχέδια υποδηλώνουν ότι θα μπορούσαν να δημιουργηθούν έως και δέκα ηλιακά πάρκα, με αναμενόμενη παραγωγή 132 MW και με άμεση σύνδεση με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από το δίκτυο του Ηνωμένου Βασιλείου,  για την "σταθερή" τροφοδοσία της Nissan και των εταιρειών αυτοκινήτων που βρίσκονται στο διπλανό IAMP. Τα σχέδια θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται σε ένα πλαίσιο επαφών με δυνητικούς "πράσινους” επενδυτές του ιδιωτικού τομέα.

  Όντας το πρώτο στο είδος του, αυτό το έργο αποτιμάται ως μια επένδυση 80 εκατομμυρίων λιρών, ενώ περιλαμβάνει και σχέδια για ένα σύστημα αποθήκευσης μπαταριών ισχύος 1 MW, με την χρήση μπαταριών δεύτερου κύκλου Nissan EV/Envision AESC. Αυτές  θα χρησιμεύσουν για την αποθήκευση της πλεονάζουσας ενέργειας που παράγεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να προσφερθεί σε άλλη στιγμή, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο  στην εξισορρόπηση της ζήτησης στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Πρόσθετα έργα υποδομής που θα επιτρέψουν τη δημιουργία του νέου Κόμβου EV, ανεβάζουν τη συνολική αρχική επένδυση σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο λίρες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  09:32 28/07

  To νέο Nissan Qashqai και επίσημα στην Ελλάδα

  Η ολοκαίνουργια, τρίτη γενιά του Nissan Qashqai βρίσκεται ήδη στις εκθέσεις της εταιρείας ανά την Ελλάδα.

  09:20 28/07

  Η σχεδιαστική δυναστεία της Mazda

  Ενα ταξίδι στη σχεδιαστική δυναστεία της Mazda και στην φιλοσοφία των τετράτροχων δημιουργιών της στον τομέα του design.

  09:08 28/07

  Δυναμική παρουσία του Επίσημου Δικτύου Ford στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

  Το Επίσημο Δίκτυο Ford συμμετέχει με δυναμικό τρόπο στο EKO Ράλλυ Ακρόπολις, στο οποίο η Ford έχει μεγάλη παράδοση εδώ και δεκαετίες.

  10:57 27/07

  Οι τιμές του ανανεωμένου Seat Ibiza στην Ελλάδα

  Η Seat ανανεώνει πλήρως το Ibiza τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά, καθώς και στον τομέα της συνδεσιμότητας και των συστημάτων υποβοήθησης οδηγού.

  10:27 27/07

  Αστυπάλαια: Σε εξέλιξη ο μετασχηματισμός της σε "έξυπνο και αειφόρο" νησί

  Η Kosmocar, ως εκπρόσωπος του Volkswagen Group και η Δημοτική Αρχή της Αστυπάλαιας, διοργάνωσαν ανοικτό test-drive ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο νησί.

  09:53 27/07

  Το ηλεκτρικό λεωφορείο Irizar ie tram από τον Όμιλο Σαρακάκη στην Ελλάδα

  O Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη παρέδωσε στην Ο.ΣΥ. Α.Ε. το ηλεκτρικό λεωφορείο Irizar ie tram παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

  11:20 26/07

  Επίσημη πρεμιέρα για το νέο Audi RS 3

  To νέο Audi RS 3 είναι διαθέσιμο σε δύο τύπους αμαξώματος με κοινό παρονομαστή το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης και τον 2.5 ΤFSΙ κινητήρα των 400 ίππων.

  10:38 26/07

  Το Ford Puma 1.0L EcoBoost mHEV και με αυτόματο κιβώτιο

  Το νέο Puma 1.0L EcoBoost mHEV είναι διαθέσιμο τώρα με το προηγμένο και 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Powershift της Ford.

  10:19 26/07

  Στο 15% οι ηλεκτροκίνητες πωλήσεις της MINI

  Από τότε που το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE κυκλοφόρησε στην αγορά, οι πωλήσεις του σε όλο τον κόσμο υπερβαίνουν τα 30.000 οχήματα.

  09:03 25/07

  BMW Χ1: Best-seller για έκτη χρονιά

  Η BMW X1 συνεχίζει να αποτελεί το best-seller μοντέλο της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου στην κατηγορία των πολυτελών SUV/SAV.

  10:21 24/07

  Συνεργασία Bentley και Macallan

  Μία μοναδική συνεργασία της Bentley με την Macallan, τον διάσημο οίκο παραγωγής σκωτσέζικου ουίσκι.

  10:35 23/07

  Πρεμιέρα για την ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E GT

  H κορυφαία έκδοση GT της ηλεκτρικής Ford Mustang Mach-E αποδίδει 487 ίππους προσφέροντας, μεταξύ άλλων, καταιγιστικές επιδόσεις.

  10:25 23/07

  Πέντε αστέρια στον Green NCAP για το ηλεκτρικό Fiat 500

  Μια σημαντική διάκριση για το ηλεκτρικό Fiat 500, το οποίο απέσπασε 5 αστέρια στις δοκιμές που πραγματοποίησε πρόσφατα ο οργανισμός Green NCAP.

  10:07 23/07

  Mind Games από την Nissan

  To καινοτόμο πρόγραμμα Nissan Brain to Performance στοχεύει στην κατανόηση των εγκεφαλικών λειτουργιών των οδηγών της ιαπωνικής εταιρείας στην Formula E.

  10:28 22/07

  Πόσο κοστίζει το νέο Dacia Duster στην Ελλάδα;

  Με ιστορία από το 2010 και με τιμή ανάλογη ενός αυτοκινήτου πόλης, το Dacia Duster συνεχίζει να ταράζει τα νερά στην SUV κατηγορία και στη νεότερη έκδοχή του.

  10:13 22/07

  To νέο Abarth F595 με τους 165 ίππους

  Μια συναρπαστική από κάθε σκοπιά έκδοση του δημοφιλούς μοντέλου της Abarth με κινητήρα που αποδίδει για την περίσταση 165 ίππους.