Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Ιουλ-2021 10:26

  Το MINI Vision Urbanaut παίρνει σάρκα και οστά

  Το MINI Vision Urbanaut παίρνει σάρκα και οστά
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με την παρουσίαση του πρωτοτύπου Vision Urbanaut το Νοέμβριο του 2020, η MINI αποκάλυψε μία εντελώς νέα εκδοχή κινητικότητας μέσω μιας καινοτόμας φιλοσοφίας διαχείρισης χώρου. Τώρα, το BMW Group είναι έτοιμο να αποκαλύψει το φυσικό μοντέλο του πρωτοτύπου που θα δώσει τη δυνατότητα στο κοινό να γνωρίσει καλύτερα τη χωρική φιλοσοφία και τη χρήση βιώσιμων υλικών.

  Η MINI οραματίζεται το μέλλον της με τη μορφή ενός οχήματος-συντρόφου για αξέχαστες στιγμές, που φέρουν την ονομασία "MINI moments”. Εμπνευσμένες από την ερώτηση "Τι είδους εμπειρίες θέλω να έχω με το όχημά μου;", αυτές αποτελούν την εννοιολογική πλατφόρμα για το MINI Vision Urbanaut – για τις στιγμές που ταξιδεύουμε και για τις άλλες που είμαστε στατικοί. Αυτό ακριβώς εκφράζεται με τα MINI moments που φέρουν την ονομασία "Chill”, "Wanderlust” και "Vibe”. Έτσι, το εσωτερικό και το εξωτερικό του οχήματος μεταμορφώνονται ανάλογα με τη στιγμή ΜΙΝΙ και για να προσδώσουν στην εμπειρία το ιδανικό σκηνικό και περιβάλλον. Το άρωμα, ο ήχος και ο κρυφός φωτισμός εμπλουτίζουν τη βασική διάθεση που ενεργοποιεί η επιλεγμένη στιγμή ΜΙΝΙ.  

  Η στιγμή Chill σας καλεί να πάρετε μία αναπνοή και να κάνετε μία παύση εδώ και τώρα. Το αυτοκίνητο γίνεται ο χώρος σας, ένα καταφύγιο όπου μπορείτε να χαλαρώσετε ή να εργαστείτε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Ενώ το πίσω κάθισμα (Cosy Corner) ρυθμίζεται σε διάφορες θέσεις και στην ανάκληση, η φωτιζόμενη γέφυρα (Loop) είναι εμπνευσμένη από τον πράσινο θόλο τροπικού δάσους, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα μείωσης του φωτισμού. Στην κεντρική περιοχή, το στρογγυλό όργανο μεταμορφώνεται σε φωτιστικό, καταργώντας οθόνες ή διακόπτες που θυμίζουν περιβάλλον αυτοκινήτου.

  To Wanderlust είναι η μοναδική στιγμή MINI όπου το Vision Urbanaut οδηγείται από οδηγό ή αυτόνομα. Σε αυτή τη στιγμή, το εσωτερικό γίνεται ιδανικό για οδήγηση ή για αυτόνομη λειτουργία, και επιτρέπει στους πελάτες να ανακαλύψουν εκ νέου τη ρομαντική διάσταση του ταξιδιού. Όταν ο πελάτης θέλει να οδηγήσει ο ίδιος, με ένα πάτημα του λογοτύπου MINI εμφανίζονται το τιμόνι και τα πεντάλ. Και η διεπαφή χρήστη στο στρογγυλό, κεντρικό όργανο προσαρμόζει επίσης τα οπτικά στοιχεία της. Μαζί με την απεικόνιση της διαδρομής, πρόσθετες πληροφορίες ταξιδιού, όπως σημεία ενδιαφέροντος και ώρα άφιξης, προβάλλονται εδώ για όσους βρίσκονται στο αυτοκίνητο.

  Η στιγμή Vibe εστιάζει στο χρόνο που περνάμε με τους άλλους – παντοιοτρόπως. Ανοίγοντας την πλαϊνή πόρτα και αναδιπλώνοντας το παρμπρίζ δημιουργείται ένα σκηνικό υποδοχής που "θολώνει” τα όρια μεταξύ εξωτερικού και εσωτερικού. Το κεντρικό στρογγυλό όργανο γίνεται κέντρο ελέγχου πολυμέσων. Ένα animation γραφικών ισοσταθμιστών που κινείται στο ρυθμό τη μουσικής προβάλλεται στις επιφάνειες των εμπρός/πίσω ζαντών και του Loop πάνω από τον πάγκο των πίσω καθισμάτων, δημιουργώντας μία ευχάριστη ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε κλαμπ. Μπορεί να αποκτήσει ακόμα και εμφάνιση φορητού ηχοσυστήματος τύπου boombox. Τέλος υπάρχει και η τέταρτη επιλογή, το εξατομικεύσιμο "my moment”, που διευρύνει τις δυνατότητες των χρηστών να εξατομικεύσουν τη σχεδίαση του οχήματός τους σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους.

  Παράλληλα με τις ποικίλες χρήσεις του, το MINI Vision Urbanaut εστιάζει και στη βιωσιμότητα – κάτι που γίνεται άμεσα αντιληπτό και αισθητό σε πολυάριθμες περιπτώσεις. Σημείο εκκίνησης για το πρωτότυπο ήταν η "Έξυπνη Χρήση Χώρου” κάτι για το οποίο φημίζεται το MINI. Αν και το μήκος του οχήματος είναι μόνο 4,46 μ., το ύψος του επιτρέπει τη δημιουργία ενός εσωτερικού χώρου που μπορεί να χρησιμοποιείται ποικιλοτρόπως, παρέχοντας μία διαφορετική ευκολία κινήσεων μέσα στο αυτοκίνητο. Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης διασφαλίζει κινητικότητα μηδενικών ρύπων. Ένα ακόμα θέμα είναι η δυνατότητα χρήσης του οχήματος για σκοπούς πέραν της κινητικότητας. Πραγματικά, το MINI Vision Urbanaut προσφέρει έναν χώρο για τους ανθρώπους της πόλης όταν είναι σταματημένο, αυξάνοντας σημαντικά το χρόνο που θα θέλουν να χρησιμοποιούν το όχημα ή απλά να χαλαρώνουν σε αυτό.

  MINI Vision Urbanaut

  Εξάλλου, το MINI Vision Urbanaut έχει δεσμευτεί για υπεύθυνη χρήση των πόρων. Για το σκοπό αυτό, ήδη ενώ ξεκινούσε η φάση του πρωτοτύπου, η ομάδα επικεντρώθηκε στη σταθερή μείωση των εξαρτημάτων και στην αποφυγή της περιττής χρήσης υλικών. Αυτό επιτεύχθηκε, μεταξύ άλλων, με έξυπνη, διπλή λειτουργικότητα του ταμπλό (που μπορεί να μετατρέπεται σε καναπέ) και την πρώτη εμφάνιση μιας στρογγυλής κεντρικής οθόνης OLED – που μεταμορφώνεται σε στιλάτο φωτιστικό στη στιγμή Chill – πάνω από το τραπέζι. Προτεραιότητα αποτελεί επίσης η μεγιστοποίηση του χρόνου χρήσης εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα αντικατάστασης των υλικών. Καλύμματα που αντικαθίστανται είναι ένα καλό παράδειγμα για το πώς αυτό μπορεί να επιτευχθεί. Επιπλέον, το εσωτερικό έχει δημιουργηθεί χωρίς τη χρήση χρωμίου ή δέρματος, μία μέθοδος που μπορεί να εφαρμοστεί και στην επόμενη γενιά του μοντέλου MINI.

  Το εσωτερικό του MINI Vision Urbanaut περιλαμβάνει μία υψηλή αναλογία ανακυκλωμένων υλικών και τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι σχεδόν αποκλειστικά ανανεώσιμα και ανακυκλώσιμα. Κυρίαρχο υλικό στο εσωτερικό είναι υφάσματα από ανακυκλωμένα υλικά (μεταξύ των οποίων μαλλί, πολυεστέρας και Tencel) που συνδυάζουν άνεση, ποιότητα και απαλή υφή. Οι σχεδιαστές έδωσαν επίσης ιδιαίτερη έμφαση σε λύσεις που υποστηρίζονται από ένα τύπο υλικών – γνωστά και ως "mono-materials”. Αυτά ανακυκλώνονται εύκολα ακόμα περισσότερο και μπορούν να μετατραπούν σε νέα προϊόντα. Η χρήση ανανεώσιμου και ανακυκλώσιμου φελλού στο τιμόνι και σε τμήματα του πατώματος χαρίζει μία ξεχωριστή πινελιά χάρη στη φυσική αίσθηση και διασφαλίζει ένα πραγματικά ευχάριστο κλίμα στο εσωτερικό. Συνολικά, η φιλοσοφία υλικών για το MINI Vision Urbanaut υπογραμμίζει τα κορυφαία επίπεδα οπτικής και απτικής ποιότητας που μπορεί να προσφέρει ένα βιώσιμα σχεδιασμένο εσωτερικό.

  MINI Vision Urbanaut

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  09:03 25/07

  BMW Χ1: Best-seller για έκτη χρονιά

  Η BMW X1 συνεχίζει να αποτελεί το best-seller μοντέλο της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου στην κατηγορία των πολυτελών SUV/SAV.

  10:35 23/07

  Πρεμιέρα για την ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E GT

  H κορυφαία έκδοση GT της ηλεκτρικής Ford Mustang Mach-E αποδίδει 487 ίππους προσφέροντας, μεταξύ άλλων, καταιγιστικές επιδόσεις.

  10:25 23/07

  Πέντε αστέρια στον Green NCAP για το ηλεκτρικό Fiat 500

  Μια σημαντική διάκριση για το ηλεκτρικό Fiat 500, το οποίο απέσπασε 5 αστέρια στις δοκιμές που πραγματοποίησε πρόσφατα ο οργανισμός Green NCAP.

  10:07 23/07

  Mind Games από την Nissan

  To καινοτόμο πρόγραμμα Nissan Brain to Performance στοχεύει στην κατανόηση των εγκεφαλικών λειτουργιών των οδηγών της ιαπωνικής εταιρείας στην Formula E.

  10:28 22/07

  Πόσο κοστίζει το νέο Dacia Duster στην Ελλάδα;

  Με ιστορία από το 2010 και με τιμή ανάλογη ενός αυτοκινήτου πόλης, το Dacia Duster συνεχίζει να ταράζει τα νερά στην SUV κατηγορία και στη νεότερη έκδοχή του.

  10:13 22/07

  To νέο Abarth F595 με τους 165 ίππους

  Μια συναρπαστική από κάθε σκοπιά έκδοση του δημοφιλούς μοντέλου της Abarth με κινητήρα που αποδίδει για την περίσταση 165 ίππους.

  09:52 22/07

  Συνεργασία Hyundai και Healthy Seas

  Με την αρωγή της Hyundai και σε συνεργασία με την Healthy Seas ολοκληρώθηκε ο θαλάσσιος καθαρισμός στην Ιθάκη με την απομάκρυνση 76 τόνων απορριμμάτων.

  10:29 21/07

  H Jeep γιορτάζει τα 80α της γενέθλια στην... πρίζα

  H Jeep, μπαίνοντας στην όγδοη δεκαετία της, έχει στραμμένο πλέον το βλέμμα της στην ηλεκτροκίνηση.

  10:17 21/07

  To τρίτο επεισόδιο της σειράς "Lifesavers" της Ford

  To τρίτο επεισόδιο της σειράς "Lifesavers" της Ford ακολουθεί τη Δρ. Natalya Kennedy και τους εθελοντές της Ομάδας Διάσωσης Derby Mountain.

  09:50 21/07

  Canto, η νέα ηχητική ταυτότητα του ηλεκτρικού Nissan Leaf

  H Nissan ενσωμάτωσε ένα νέο ήχο ειδοποίησης στο ηλεκτρικό Leaf για να διασφαλίσει ότι όλοι οι χρήστες του δρόμου αντιλαμβάνονται τη διέλευση ενός ΕV.

  11:01 20/07

  Subaru: 20.000.000 τετρακίνητα οχήματα

  Ένα σημαντικό ορόσημο για την Subaru, η οποία έχει ταυτίσει το όνομα της τόσο με τους κινητήρες Boxer όσο και με το σύτημα τετρακίνησης Symmetrical AWD.

  10:45 20/07

  Fiat 500e: Οι Free2Move eSolutions και Accenture ενώνουν τις δυνάμεις τους

  Μια σημαντική πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να φέρει ακόμα πιο κοντά την εποχή των μηδενικών ρύπων στις καθημερινές μας μετακινήσεις.

  10:12 20/07

  Το νέο λειτουργικό in-house σύστημα των μελλοντικών οχημάτων Volvo

  Η επόμενη γενιά των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων Volvo θα χρησιμοποιεί το νέο λειτουργικό σύστημα VolvoCars.OS, για ταχύτερη και πιο ευέλικτη εξέλιξη.

  11:09 19/07

  Οι τιμές της νέας Mercedes C-Class στην Ελλάδα

  Η ελληνική αντιπροσωπεία της Mercedes ανακοίνωσε τις τιμές της νέας C-Class.

  10:53 19/07

  Αυτό είναι το νέο Opel Astra

  To νέο Astra επανατοποθετεί δυναμικά και με περισσότερες αξιώσεις την Opel στη δημοφιλή αρένα της μικρομεσαίας οικογενειακής κατηγορίας.