Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 10-Ιουν-2021 05:14

  Η Hyundai, η Ιθάκη και η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών

  Η Hyundai, η Ιθάκη και η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Hyundai Motor Europe γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών υποστηρίζοντας δύο δραστηριότητες με σκοπό την βιωσιμότητα των θαλασσών και των ωκεανών του κόσμου.

  Πρωτίστως υποστηρίζοντας τις ενέργειες καθαρισμού της περιβαλλοντικής οργάνωσης Healthy Seas στη θαλάσσια περιοχή και τις ακτές της Ιθάκης και παράλληλα παρέχοντας στους δύτες του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Divers Alert Network (DAN) ένα όχημα μηδενικών εκπομπών ρύπων, το Κona Electirc, για την πραγματοποίηση της Ευρωπαϊκής Περιοδείας Αειφορίας που διοργανώνουν, η Hyundai εκπληρώνει τη δέσμευσή της στο όραμά της για την πρόοδο της ανθρωπότητας (Progress for Humanity). Στο Βαθύ της Ιθάκης πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου σχετική εκδήλωση για την έναρξη της ενέργειας με τη συμμετοχή των τοπικών αρχών και πολλών κατοίκων του νησιού.

  "Η Hyundai γιορτάζει με χαρά την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών με τους συνεργάτες της Healthy Seas and Divers Alert Network Europe", δήλωσε ο κ. Michael Cole, President και CEO της Hyundai Motor Europe. "Ως οργανισμοί καθοδηγούμενοι από τον σκοπό, κατανοούμε τον ζωτικό ρόλο που διαδραματίζουν οι θάλασσες και οι ωκεανοί στην υγεία και την ευημερία των κοινοτήτων μας. Γι 'αυτό όλοι εμείς στη Hyundai είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με την Healthy Seas και την DAN Europe έχοντας μοναδικό σκοπό να διασφαλίσουμεένα βιώσιμο μέλλον για τις επόμενες γενιές".

  Θαλάσσια ρύπανση γύρω από την Ιθάκη
  Ένα εγκαταλελειμμένο από το 2012 ιχθυοτροφείο προκαλεί προβλήματα στην περιοχή γύρω από το νησί της Ιθάκης. Τα κλουβιά ιχθυοκαλλιέργειας, τα δίχτυα και άλλος εξοπλισμός έχουν εγκαταλειφθεί, μολύνοντας το φυσικό περιβάλλον. Το Σεπτέμβριο του 2020, μια μεγάλη καταιγίδα με το όνομα ΙΑΝΟΣ μετέφερε στο σημείο τόνους βιομηχανικών υλικών - από πλαστικούς σωλήνες, τσιμεντόλιθους και σκουριασμένα κομμάτια μετάλλου έως δίχτυα ψαρέματος, νάιλον σχοινιά και πλαστικές σημαδούρες. Τα διάφορα είδη απορριμμάτων βρέθηκαν αργότερα να επιπλέουν στην επιφάνεια της θάλασσας ενώ άλλα βρίσκονται στον πυθμένα της θάλασσας ή είναι διάσπαρτα στις παραλίες.

  Η ρύπανση από την καταιγίδα είχε τεράστιες επιπτώσεις στο θαλάσσιο οικοσύστημα και την τοπική κοινότητα. Μόλις πληροφορήθηκε για την καταστροφή η οργάνωση Healthy Seas μαζί με άλλους συνεργάτες της, κινητοποιήθηκε άμεσα και περιβαλλοντολόγοι, τοπικές αρχές καθώς και χορηγοί συγκεντρώθηκαν στην Ιθάκη για να αξιολογήσουν την κατάσταση και να πραγματοποιήσουν τον καθαρισμό της θαλάσσιας περιοχής.

  Η μεγαλύτερη ενέργεια καθαρισμού της Healthy Seas
  Με σκοπό την αποκατάσταση της ομορφιάς της Ιθάκης και την υποστήριξη της τοπικής κοινότητας, η Hyundai στηρίζει την Healthy Seas στη μεγαλύτερη πρωτοβουλία καθαρισμού που έχει πραγματοποιήσει έως σήμερα. Η συνεργασία με την Hyundai επέτρεψε στην Healthy Seas να οργανώσει αυτόν τον ιδιαιτέρως φιλόδοξο καθαρισμό. Λόγω της μεγάλης έκτασης της ρύπανσης, η χειρωνακτική εργασία από μόνη της δεν είναι αρκετή. Γερανοί και διάφορα άλλα βαριά μηχανήματα χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπισητου μεγάλου αυτού όγκου ρύπανσης σε συνεργασία μεπολλούς δύτες και σκάφη. Η Hyundai Ελλάς στηρίζει την ενέργεια παρέχοντας οχήματα Kona 48V Hybrid και Tucson 48V Hybrid για τις μετακινήσεις των στελεχών καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί της Ιθάκης.

  Την προσπάθεια παράλληλα στηρίζουν Έλληνες δύτες καθώς και οι τοπικές επιχειρήσεις Odyssey Outdoor Activities και Aquatic Dive Center. Η συνεργασία ενισχύεται επίσης από το Ολλανδικό Ίδρυμα Ghost Diving με ομάδα εθελοντών δυτών από την Ολλανδία, τη Γερμανία, τον Λίβανο, την Αυστρία και την Κροατία που έφθασαν στην Ιθάκη για να πραγματοποιήσουντις υποβρύχιες προσπάθειες καθαρισμού.

  Παράλληλα, η οργάνωση Healthy Seas σε συνεργασία με την start-up εταιρία Enaleia οργανώνουν καθαρισμούς ακτών και αλιείς από το γειτονικό νησί της Κεφαλονιάς υποστηρίζουν ολόκληρη την επιχείρηση με όλα τα απαραίτητα εφοδιαστικά μέσα.

  Αυτή η ενέργεια έχει ως στόχο να υποστηρίξει την ανάπτυξη της τοπικής κοινότητας με βιώσιμο τρόπο και με ιδιαίτερη χαρά ενώθηκαν οι δυνάμεις των οργανώσεων με τον Δήμο Ιθάκης, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Υπουργείο Ναυτιλίας καθώς και τα τοπικά σχολεία σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.

  Η εταιρία Aquafil θα συλλέξει τους τόνους εγκαταλελειμμένων διχτυών αλιείας που θα συλλεχθούν από την προσπάθεια καθαρισμού. Τα λεγόμενα "δίχτυα φάντασμα” και άλλα απόβλητα νάιλον θα αναγεννηθούν σε νήματα ECONYL, ένα υλικό που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία νέων βιώσιμων προϊόντων. Στο πλαίσιο του Μεσογειακού προγράμματος καθαρισμού τηςεταιρίας Enaleia, τα υπόλοιπα θαλάσσια πλαστικά που θα συλλεχθούν θα ενσωματωθούν επίσης στην κυκλική οικονομία.

  "Η κοινότητατης Ιθάκης είχε ζητήσει την στήριξή μας από πέρυσι", δήλωσε η Veronika Mikos, Διευθύντρια της Healthy Seas. "Αυτή η οικολογική καταστροφή είχε πολύ μεγάλο αντίκτυπο στο περιβάλλον καθώς και στις τοπικές βιομηχανίες, όπως ο τουρισμός. Χάρη στη συνεργασία μας με τη Hyundai, έχουμε πλέον τα οικονομικά μέσα για να τα υποστηρίξουμε την ενέργεια μας. Αυτή είναι μια μεγάλη επιτυχία όχι μόνο για εμάς στη Healthy Seas, αλλά και για τους κατοίκους της Ιθάκης. Οι καθαρισμοί θα διαρκέσουν περίπου μια εβδομάδα με τη συμμετοχή ομάδας 40 ατόμων, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι εθελοντές, συμπεριλαμβανομένων 20 δυτών".

  Hyundai

  Η Ευρωπαϊκή Περιοδεία Αειφορίας της DAN Europe
  Η DAN Europe διοργανώνει Ευρωπαϊκή Περιοδεία Αειφορίας για την προώθηση ενός βιώσιμου τρόπου ζωής και εταιρικής ευθύνης για την προστασία των ωκεανών και των πλωτών οδών σε όλη την Ευρώπη. Οι δραστηριότητές τους υποστηρίζουν καθαρούς και υγιείς ωκεανούς και θάλασσες που εξαρτώνται από αυτές τις παγκόσμιες οικονομίες, την παγκόσμια ανθρώπινη υγεία και τη ζωή στη γη. Η Hyundai υποστηρίζει την DAN Europe στο οδικό τους ταξίδι στην Ευρώπη παρέχοντας Kona Electric μηδενικών εκπομπών ρύπων. Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 64 kWh διαθέτοντας αυτονομία 484 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP. Δύο πρέσβεις της DAN Europe, η Alana Alvarez και ο Manuel Bustelo, θα διανύσουν με το ηλεκτρικό μοντέλο 11.500 χιλιόμετρα. 

  Η Ευρωπαϊκή Περιοδεία Αειφορίας ξεκινά την Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών από την ιταλική πόλη Rosetodegli Abruzzi. Στις 23 Ιουνίου, το ζευγάρι της DAN Europe θα συναντηθεί με τον πρεσβευτή της Hyundai Bertrand Piccard στην Ελβετία στο μη κερδοσκοπικό περιβαλλοντικό Ίδρυμα Solar Impulse. Αργότερα τον Ιούλιο, θα φτάσουν στις εγκαταστάσεις της Healthy Seas στο Άμστερνταμ, όπου θα συμμετάσχουν σε δραστηριότητες καθαρισμού που υποστηρίζονται από την Hyundai Motor Europe. Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε το ταξίδι τους στην ιστοσελίδα της Sustainable Tour και στα social media καθώς και στον λογαριασμό Instagram της Hyundai Europe.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  09:37 22/06

  Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Nissan Qashqai

  To εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland σηματοδοτεί την έναρξη παραγωγής του νέου Qashqai με τη δέσμευση να εμπνεύσει τις μελλοντικές γενιές.

  09:26 22/06

  Η Honda ιδρύει την startup εταιρεία Ashirase

  Η Ashirase αυτή τη στιγμή εξελίσσει ένα σύστημα πλοήγησης που τοποθετείται στα παπούτσια για την υποστήριξη ατόμων με προβλήματα όρασης στο περπάτημα.

  09:15 22/06

  Η ομάδα-όνειρο της Audi για το Ράλι Ντακάρ

  Η ομάδα της Audi ανακοινώθηκε επίσημα και περιλαμβάνει έναν πολυνίκη του Ντακάρ, έναν Παγκόσμιο Πρωταθλητή Ράλι και έναν Πρωταθλητή του DTM.

  10:33 21/06

  O Jean-Pierre Ploue στο τιμόνι του σχεδιαστικού τμήματος της Lancia

  Ο αναγέννηση της Lancia αρχίζει με αργά αλλά σταθερά όπως φαίνεται βήματα να παίρνει σάρκα και οστά.

  11:44 20/06

  Οι καλλονές της Alfa Romeo στην πασαρέλα της Ρώμης

  Στο Roma Eternal Beauties Concours, σε ένα ξεχωριστό θεσμό καλλιστείων για κλασσικά αυτοκίνητα, η Alfa Romeo συμμετέχει με δύο από τα ομορφότερα μοντέλα της.

  09:59 19/06

  Ξεκίνησαν στην Ιαπωνία οι προπαραγγελίες του νέου Nissan Ariya

  Η αναβαθμισμένη ψηφιακή εμπειρία αγοράς του νέου Nissan Ariya, η οποία είναι διαθέσιμη στην Ιαπωνία, θα λανσαριστεί σε περισσότερες αγορές ανά την υφήλιο.

  09:13 18/06

  H ΒΜW παρουσιάζει τις νέες Χ3 και X4

  H BMW παρουσιάζει τις ανανεωμένες Χ3 και Χ4 καθώς και τις κορυφαίες σπορ εκδόσεις τους που φέρουν τη διακριτική ονομασία M Competition.

  08:58 18/06

  Νέες εκδόσεις για τα Volkswagen ID.3 και ID.4

  H γκάμα των δύο ηλεκτρικών μοντέλων της οικογένειας ID. της Volkswagen εμπλουτίζεται τώρα με νέες εκδόσεις.

  08:46 18/06

  H Alfa Romeo προσκαλεί τους Alfisti για τα 111α γενέθλιά της

  Την Πέμπτη 24 Ιουνίου η Anonima Lombarda Fabbrica Automobili (A.L.F.A.), η οποία το 1918 θα ονομαζόταν Alfa Romeo, γιορτάζει 111 χρόνια ζωής.

  10:07 17/06

  Ντεμπούτο για τη νέα BMW Σειρά 4 Gran Coupe

  H BMW παρουσιάζει τη δεύτερη, πιο προηγμένη και πιο ολοκληρώμενη γενιά της Σειράς 4 Gran Coupe.

  09:53 17/06

  Η Opel παρουσιάζει το νέο Grandland

  Με φρέσκια σχεδίαση και περισσότερες τεχνολογίες, το νέο Opel Grandland θέτει υποψηφιότητα για την κατάκτηση της κορυφής στην κατηγορία του.

  09:40 17/06

  Το SecuriAlert της Ford σας ειδοποιεί σε περίπτωση διάρρηξης

  Το SecuriAlert είναι ένα νέο σύστημα ασφαλείας της Ford που ειδοποιεί τους ιδιοκτήτες οχημάτων σε περίπτωση διάρρηξής τους.

  10:42 16/06

  Volkswagen ID.3 και ID.4: Μεγάλη αυτονομία, γρήγορη φόρτιση

  H Volkswagen μας "ξεναγεί" στα μυστικά των μπαταριών των ηλεκτρικών ID.3 και ID.4.

  10:23 16/06

  Νέα έκδοση για το DS 7 Crossback E-Tense

  Η γκάμα του plug-in υβριδικού DS 7 Crossback E-Tense εμπλουτίζεται με μια νέα και ακόμα πιο προσιτή έκδοση με κίνηση στους εμπρός τροχούς και 225 ίππους.

  10:07 16/06

  Abarth: 60 χρόνια "Turismo Competizione"

  Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί μια ξεχωριστή επέτειο για την Abarth.

  08:49 15/06

  Alfa Romeo: Έτοιμη για τα 1000 Miglia

  Στην 39η χρονιά του ιστορικού 1000 Miglia θα συμμετέχουν τέσσερα εμβληαμτικά heritage αυτοκίνητα από τη συλλογή της Alfa Romeo.