Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Ιουν-2021 08:44

  Η Kia εγκαινιάζει το Creativity Drive

  Η Kia εγκαινιάζει το Creativity Drive
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Kia εγκαινίασε το Creativity Drive, που αποτελεί μια εξερεύνηση για το τι κάνει τον καθένα μας να είναι ξεχωριστός. Περισσότερο από αυτό όμως, το Creativity Drive αντιπροσωπεύει τη φιλοδοξία της Kia να προωθεί και να προστατεύει τη δημιουργικότητα για τις μελλοντικές γενιές. 

  Για να το επιτύχει αυτό, η Kia συνεργάστηκε με κορυφαία καινοτόμα άτομα, δημιουργούς και εκπαιδευτικούς για να διερευνήσει τρόπους που θα βοηθήσουν στην προώθηση της δημιουργικότητας στην ανάπτυξη των παιδιών.

  Η έμπνευση για την καμπάνια Kia’s Creativity Drive ακολουθεί αρκετές πρόσφατες μελέτες που έχουν δείξει ότι η ατομική δημιουργικότητα μειώνεται από την παιδική ηλικία. Μια έκθεση από τους Dr George Land και Beth Jarman εξ ονόματος της NASA  πρόσφατα τόνισε ότι οι περισσότεροι ενήλικες είναι 96% λιγότερο δημιουργικοί από τα παιδάκια πέντε ετών. Φαίνεται ότι ο τρόπος που διδάσκουμε καταστέλλει τη δημιουργικότητά μας καθώς μεγαλώνουμε.

  Απαντώντας σε αυτό, η Kia φιλοξένησε πρόσφατα το "Kia Hackathon", μια διήμερη εικονική εκδήλωση με στόχο την επίλυση μιας πρόκλησης που είναι σημαντική για όλη την κοινωνία. Πώς μπορούμε να υποκινήσουμε την αλλαγή, έτσι ώστε η δημιουργικότητα να αναγνωρίζεται ότι είναι εξίσου σημαντική με τον ανάγνωση και τη γραφή στην εκπαίδευση των νέων; Με τη διευκόλυνση των Σουηδών ειδικών μετασχηματιστικής μάθησης πραγματοποιήθηκε το Hyper Island, μια εκδήλωση στην οποία συγκεντρώθηκαν δημιουργικά της Kia, ειδικοί στην εκπαίδευση και δημιουργοί για να αντιμετωπίσουν αυτήν την πρόκληση.

  Οι συμμετέχοντες του Kia Hackathon χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Κάθε ομάδα περιελάμβανε έναν από τους τρεις καινοτόμους δημιουργούς που ωθούν τα όρια και αξιοποιούν τη δημιουργικότητα στην καθημερινότητά τους: η Dr Merritt Moore, μια επαγγελματίας μπαλαρίνα και κβαντικός φυσικός από την Αμερική, η Lucy McCrae, καλλιτέχνης επιστημονικής φαντασίας, σκηνοθέτης και εφευρέτης  και ο Dr Nelly Ben Hayoun, βραβευμένος σχεδιαστής εμπειριών, σκηνοθέτης, καλλιτέχνης, δημόσιος ομιλητής και ερευνητής. Σε διάστημα δύο ημερών, οι ομάδες συζήτησαν και ανέπτυξαν τις ιδέες τους πριν παρουσιάσουν τις λύσεις τους σε μια κριτική επιτροπή υπό την προεδρία του Gregory Guillaume, Αντιπροέδρου του Kia Design Center Europe.

  Από τις τρεις προτεινόμενες λύσεις που παρουσίασαν οι ομάδες κατά τη διάρκεια του Kia Hackathon, η ισχυρότερη ήταν τόσο έξυπνη όσο και διαισθητική. Βασίζεται στην απλή υπόθεση ότι τα εκπαιδευτικά μας συστήματα επικεντρώνονται κυρίως στη διδασκαλία των παιδιών να γνωρίζουν τις σωστές απαντήσεις σε σταθερές ερωτήσεις. Αντίθετα, η ομάδα πρότεινε, ενθαρρύνοντας τα παιδιά να κάνουν ελεύθερα ερωτήσεις: είναι ένας πολύ πιο αποτελεσματικός τρόπος για την προώθηση της δημιουργικότητας και της επίλυσης προβλημάτων. Αυτή η υπόθεση οδήγησε την ομάδα σε μια ιδέα που χρησιμοποιούν κάρτες για να ενθαρρύνουν τα παιδιά να κάνουν περισσότερες ερωτήσεις. Η Kia θα συνεργαστεί τώρα μαζί με συνεργάτες και άλλους εμπειρογνώμονες για να αναπτύξει και να εφαρμόσει αυτήν την ιδέα σε επιτόπιες δοκιμές σε ολόκληρη την Ευρώπη για να διασφαλίσει ότι είναι ένα εμπνευσμένο και αποτελεσματικό εργαλείο για να βοηθήσει τις μελλοντικές γενιές με πιο δημιουργικό τρόπο.

  Ο Jason Jeong, Πρόεδρος της Kia Europe, σχολίασε: "Η Kia πιστεύει στη δύναμη της καινοτομίας, της έμπνευσης και της δημιουργικότητας και το βλέπω καθημερινά καθώς συνεχίζουμε να δημιουργούμε πιο προοδευτικές, βιώσιμες λύσεις κινητικότητας. Μέσω του Creativity Drive  της Kia, θέλουμε να υποστηρίξουμε τους νέους σε όλο τον κόσμο να συνεχίσουν να είναι δημιουργικοί γιατί πιστεύουμε ότι για να συνεχίσει η κοινωνία να προχωρά, χρειάζεται η δημιουργικότητα όχι μόνο για να επιβιώσει, αλλά και για να αναπτυχθεί στο μυαλό των μελλοντικών γενεών".

  Το Kia’s Creativity Drive έρχεται λίγο μετά το επαναλανσάρισμα της νέας εταιρικής λογοτύπησης, της αλλαγής του σλόγκαν της Kia και της ολοκαίνουργιας φιλοσοφίας σχεδιασμού που φέρει την ονομασία Opposites United. Ο τολμηρός μετασχηματισμός της Kia στοχεύει στην καθιέρωση ηγετικής θέσης στη μελλοντική βιομηχανία κινητικότητας, ανανεώνοντας σχεδόν όλες τις πτυχές του προγράμματός της - από την επωνυμία και το σχεδιασμό έως τη λειτουργικότητα, την τεχνολογία, την εμπειρία χρήστη και τη βιώσιμη αποδοτικότητα.

  Kia EV6

  Η τεχνολογική δημιουργικότητα ήταν καθοριστική για την ανάπτυξη του Kia EV6, του πρώτου αυτοκινήτου που κυκλοφόρησε στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής της Kia. Το κομψό crossover διαθέτει προηγμένες δυνατότητες γρήγορης φόρτισης 800V που θα επιτρέψουν φόρτιση από το 10 έως το 80% σε μόλις 18 λεπτά, μαζί με πραγματική αυτονομία άνω των 510 χιλιομέτρων. Το Kia EV6 είναι το πρώτο αποκλειστικό BEV που παράγεται από την Kia χρησιμοποιώντας την ολοκαίνουργια πλατφόρμα Electric-Global Modular (E-GMP).

  Η Kia σχεδιάζει να ενισχύσει τη σειρά των ηλεκτρικών της μοντέλων με 11 νέα BEV έως το 2026 – από αυτά τα 7 θα βασίζονται στην πλατφόρμα E-GMP και 4 σε υπάρχοντα μοντέλα της γκάμας.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  10:19 24/06

  Θα εμπιστευόσασταν τα δέματά σας σε ένα van χωρίς οδηγό;

  Η Ford ανακοίνωσε το νέο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Έρευνας Αυτόνομων Οχημάτων ώστε να γίνει αντιληπτό πώς τα αυτόνομα οχήματα ενσωματώνονται σε μία επιχείρηση.

  10:01 24/06

  Η σύγχρονη ιστορία της Dacia

  Μία σύντομη αναδρομή στη νεότερη ιστορία της Dacia, της εταρείας από την Ρουμανία που αποτελεί μέλος του Groupe Renault από το 2009.

  09:26 24/06

  Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από τη Skoda στην Ινδία

  Η Skoda δεν έμεινε αδρανής στην υγειονομική και ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει η Ινδία την τελευταία περίοδο εξαιτίας της πανδημίας Covid-19.

  10:06 23/06

  Η Volvo διερευνά την παραγωγή χάλυβα χωρίς ορυκτά

  Η Volvο διερευνά τις δυνατότητες ανάπτυξης υψηλής ποιότητας χάλυβα χωρίς ορυκτά, για χρήση στην αυτοκινητοβιομηχανία.

  09:38 23/06

  Κυκλικό σύστημα ανανεώσιμης ενέργειας στο Διάστημα από την Honda

  H Honda και η JAXA, η Ιαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Έρευνας, διερευνούν από κοινού νέους ορίζοντες εκτός... Γης.

  09:21 23/06

  Δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες για το BMW i Hydrogen Next

  H BMW δοκιμάζει στην πράξη το i Hydrogen Next, ένα πρωτότυπο μοντέλο που καταναλώνει υδρογόνο, το οποίο παράγει μηδενικές εκπομπές ρύπων.

  09:37 22/06

  Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Nissan Qashqai

  To εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland σηματοδοτεί την έναρξη παραγωγής του νέου Qashqai με τη δέσμευση να εμπνεύσει τις μελλοντικές γενιές.

  09:26 22/06

  Η Honda ιδρύει την startup εταιρεία Ashirase

  Η Ashirase αυτή τη στιγμή εξελίσσει ένα σύστημα πλοήγησης που τοποθετείται στα παπούτσια για την υποστήριξη ατόμων με προβλήματα όρασης στο περπάτημα.

  09:15 22/06

  Η ομάδα-όνειρο της Audi για το Ράλι Ντακάρ

  Η ομάδα της Audi ανακοινώθηκε επίσημα και περιλαμβάνει έναν πολυνίκη του Ντακάρ, έναν Παγκόσμιο Πρωταθλητή Ράλι και έναν Πρωταθλητή του DTM.

  10:33 21/06

  O Jean-Pierre Ploue στο τιμόνι του σχεδιαστικού τμήματος της Lancia

  Ο αναγέννηση της Lancia αρχίζει με αργά αλλά σταθερά όπως φαίνεται βήματα να παίρνει σάρκα και οστά.

  11:44 20/06

  Οι καλλονές της Alfa Romeo στην πασαρέλα της Ρώμης

  Στο Roma Eternal Beauties Concours, σε ένα ξεχωριστό θεσμό καλλιστείων για κλασσικά αυτοκίνητα, η Alfa Romeo συμμετέχει με δύο από τα ομορφότερα μοντέλα της.

  09:59 19/06

  Ξεκίνησαν στην Ιαπωνία οι προπαραγγελίες του νέου Nissan Ariya

  Η αναβαθμισμένη ψηφιακή εμπειρία αγοράς του νέου Nissan Ariya, η οποία είναι διαθέσιμη στην Ιαπωνία, θα λανσαριστεί σε περισσότερες αγορές ανά την υφήλιο.

  09:13 18/06

  H ΒΜW παρουσιάζει τις νέες Χ3 και X4

  H BMW παρουσιάζει τις ανανεωμένες Χ3 και Χ4 καθώς και τις κορυφαίες σπορ εκδόσεις τους που φέρουν τη διακριτική ονομασία M Competition.

  08:58 18/06

  Νέες εκδόσεις για τα Volkswagen ID.3 και ID.4

  H γκάμα των δύο ηλεκτρικών μοντέλων της οικογένειας ID. της Volkswagen εμπλουτίζεται τώρα με νέες εκδόσεις.

  08:46 18/06

  H Alfa Romeo προσκαλεί τους Alfisti για τα 111α γενέθλιά της

  Την Πέμπτη 24 Ιουνίου η Anonima Lombarda Fabbrica Automobili (A.L.F.A.), η οποία το 1918 θα ονομαζόταν Alfa Romeo, γιορτάζει 111 χρόνια ζωής.

  10:07 17/06

  Ντεμπούτο για τη νέα BMW Σειρά 4 Gran Coupe

  H BMW παρουσιάζει τη δεύτερη, πιο προηγμένη και πιο ολοκληρώμενη γενιά της Σειράς 4 Gran Coupe.