Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 10-Μαϊ-2021 19:17

  Νέες πρωτοβουλίες και στόχοι για την Honda

  Νέες πρωτοβουλίες και στόχοι για την Honda
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Πρόεδρος της Honda Toshihiro Mibe περιέγραψε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν λίγες μέρες το όραμα αλλά και τις νέες πρωτοβουλίες και στόχους της ιαπωνικής εταιρείας για τα προσεχή χρόνια.

  Η Honda είναι μία εταιρεία κινητικότητας με ευρεία γκάμα προϊόντων, τα οποία συνολικά την αναδεικνύουν στον παγκοσμίως μεγαλύτερο κατασκευαστή μονάδων ισχύος. Από τότε που ιδρύθηκε και μέσω της ευρείας ποικιλίας μονάδων ισχύος, η Honda ανέκαθεν συνέβαλε στην πρόοδο της κινητικότητας και της καθημερινότητας των ανθρώπων, παρέχοντάς την απαραίτητη "δύναμη” για δράση.

  "Με το να γινόμαστε η κινητήρια δύναμη για όσους επιδιώκουν να πετυχαίνουν πράγματα μέσα από δικές τους πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένων και όσων επιχειρούν να επιφέρουν αλλαγές στην κοινωνία μας και άλλων που αγωνίζονται να βελτιώσουν τις συνθήκες της καθημερινότητας, βοηθάμε τους ανθρώπους να επεκτείνουν τις δυνατότητές τους” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Toshihiro Mibe. 

  Η Honda θα εργαστεί διεξοδικά προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις σε θέματα περιβάλλοντος και ασφάλειας. Συγχρόνως, για το μέλλον, η Honda θα αγωνιστεί να οδηγήσει τις εξελίξεις που θα συντελεστούν στους τομείς της κινητικότητας, των μονάδων ισχύος, της ενέργειας και της ρομποτικής.

  Επιπλέον, προκειμένου να έχουμε μία σταθερή βάση κατά την επιδίωξη των στόχων μας για το περιβάλλον και την ασφάλεια, θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο της "σταθεροποίησης των υφιστάμενων δραστηριοτήτων μας”.

  Η Honda θα επιδιώξει την επίτευξη της ουδετερότητας άνθρακα για όλα τα προϊόντα και τις εταιρικές δραστηριότητες στις οποίες εμπλέκεται μέχρι το 2050. Στοχεύοντας στις "μηδενικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις” όχι μόνο για τα προϊόντα αυτά καθαυτά αλλά και για ολόκληρο τον προϊοντικό κύκλο ζωής, συμπεριλαμβανομένων των εταιρικών δραστηριοτήτων, η Honda θα επικεντρωθεί στους τομείς ανθρακικής ουδετερότητας, την καθαρή ενέργεια και την ανακύκλωσε πόρων ως τους τρεις πυλώνες των πρωτοβουλιών της.

  Πέραν του εξηλεκτρισμού των μοτοσυκλετών και των αυτοκινήτων της, η εταιρεία θα επεκτείνει τη γκάμα εξηλεκτρισμένων προϊόντων με την ανταλλάξιμη μπαταρία Honda Mobile Power Pack και θα διερευνήσει την χρήση ανανεώσιμης ενέργειας ενεργοποιώντας έξυπνες λειτουργίες ισχύος συνδεδεμένες με τις υποδομές.

  Για την περαιτέρω επέκταση της χρήσης ανανεώσιμης ενέργειας, θα προωθήσει επίσης την αξιοποίηση του υδρογόνου και θα προσπαθήσει να υλοποιήσει την "πολλαπλή διαδρομή ενέργειας”, μία φιλοσοφία χρήσης πολλαπλών πηγών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων καυσίμων ουδέτερων ως προς τον άνθρακα, που θα είναι αποδοτικά σε όλους τους τομείς, ακόμα και σε περιπτώσεις όπου ο εξηλεκτρισμός παρουσιάζει δυσκολίες όπως ο τομέας αεροσκαφών.

  Επιστρατεύοντας πιο αποδοτικούς τρόπους για την επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση των μπαταριών, η Honda πραγματοποιεί έρευνα για την ανακύκλωση των υλικών και θα επιχειρήσει να κατασκευάσει προϊόντα από 100% βιώσιμα υλικά.

  Η Honda θα συνεχίσει να προωθεί τη φιλοσοφία "Honda eMaaS” μέσω της οποίας η εταιρεία θα συμβάλλει στην "ελευθερία της κινητικότητας” και στην "εκτεταμένη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας” συνδέοντας τα εξηλεκτρισμένα οχήματα και τις καθημερινές ζωές των πελατών μέσω υπηρεσιών κινητικότητας και ενέργειας. Παράλληλα με την εφαρμογή του Honda eMaaS η εταιρεία θα επικεντρωθεί στην επέκταση της χρήσης των Mobile Power Packs, τη χρήση μπαταριών μεγάλης χωρητικότητας σε ηλεκτροκίνητα οχήματα και την εφαρμογή και υλοποίηση συστημάτων κυψελών καυσίμου.

  Για να πετύχει τον στόχο ουδετερότητας άνθρακα σε βάση "tank-to-wheel”, που αποτελεί το όνειρο κάθε κατασκευαστή αυτοκινήτων, η Honda θα προσπαθήσει να αυξήσει την αναλογία πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων (EVs) και ηλεκτρικών οχημάτων κυψελών καυσίμου (FCVs) στις συνολικές πωλήσεις της σε όλες τις μεγάλες αγορές ηλεκτροκίνησης στο 40% μέχρι το 2030, στο 80% μέχρι το 2035, και στο 100% σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2040.

  Στη Β. Αμερική, η εταιρεία θα επιδιώξει μία αναλογία πωλήσεων EV/FCV 40% μέχρι το 2030, 80% μέχρι το 2035 και 100% μέχρι το 2040.

  Στην Κίνα η εταιρεία στοχεύει σε μια αναλογία πωλήσεων EV/FCV 40% μέχρι το 2030, 80% μέχρι το 2035 και 100% μέχρι το 2040.

  Στην Ιαπωνία, τα ως άνω ποσοστά διαμορφώνονται σε 20%, 80% και 100%. Επίσης, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών-ηλεκτρικών οχημάτων, η Honda θα εξηλεκτρίσει το 100% των οχημάτων της που πωλούνται στην Ιαπωνία μέχρι το 2030.

  Για να εξασφαλίσει την υψηλή ανταγωνιστικότητα των μελλοντικών EVs, η Honda πραγματοποιεί ανεξάρτητη έρευνα πάνω στις μπαταρίες στερεάς κατάστασης (all-solid-state) ως η επόμενη γενιά μπαταριών που θα πετυχαίνει υψηλή χωρητικότητα με χαμηλό κόστος. Η εταιρεία θα αρχίσει να επιταχύνει την έρευνα με σκοπό οι solid-state μπαταρίες να είναι διαθέσιμες για τα νέα μοντέλα της που θα παρουσιαστούν από τη μέση της δεκαετίας του 2020.

  Η Honda θα επιδιώξει να ηγηθεί των εξελίξεων και στον τομέα των μοτοσυκλετών στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών της, με μία τακτική που θα περιλαμβάνει όχι μόνο τον εξηλεκτρισμό, αλλά και τη βελτίωση της κατανάλωσης των βενζινοκινητήρων, τη χρήση βιοκαυσίμων και άλλες στρατηγικές.

  Πρωτοβουλίες ασφάλειας

  Στόχος της Honda θα είναι τα μηδενικά θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με εμπλοκή μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων Honda σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2050. Καθώς σε πολλά θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με μοτοσυκλέτες εμπλέκονται αυτοκίνητα, η Honda θα επιδιώξει την ενσωμάτωση του προηγμένου συστήματος υποστήριξης οδηγού ADAS (Advanced Driver-Assistance System) σε όλα τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων που θα παρουσιαστούν σε ανεπτυγμένες χώρες μέχρι το 2030. 

  Πρωτοβουλίες Έρευνας & Εξέλιξης

  Για να μπορέσει η Honda να συνεχίσει με επιτυχημένες πρωτοβουλίες που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και την ασφάλεια, είναι απαραίτητο για όλους εμάς να επενδύσουμε δυναμικά στον τομέα έρευνας και εξέλιξης (R&D). Επομένως, ανεξάρτητα από τις διακυμάνσεις των εσόδων της από τις πωλήσεις, η Honda θα επενδύσει συνολικά περίπου 5 τρις yen ως δαπάνες R&D τα επόμενα έξι χρόνια.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  10:42 16/06

  Volkswagen ID.3 και ID.4: Μεγάλη αυτονομία, γρήγορη φόρτιση

  H Volkswagen μας "ξεναγεί" στα μυστικά των μπαταριών των ηλεκτρικών ID.3 και ID.4.

  10:23 16/06

  Νέα έκδοση για το DS 7 Crossback E-Tense

  Η γκάμα του plug-in υβριδικού DS 7 Crossback E-Tense εμπλουτίζεται με μια νέα και ακόμα πιο προσιτή έκδοση με κίνηση στους εμπρός τροχούς και 225 ίππους.

  10:07 16/06

  Abarth: 60 χρόνια "Turismo Competizione"

  Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί μια ξεχωριστή επέτειο για την Abarth.

  08:49 15/06

  Alfa Romeo: Έτοιμη για τα 1000 Miglia

  Στην 39η χρονιά του ιστορικού 1000 Miglia θα συμμετέχουν τέσσερα εμβληαμτικά heritage αυτοκίνητα από τη συλλογή της Alfa Romeo.

  08:44 15/06

  Έρχεται το νέο Opel Astra

  H Opel αποκαλύπτει μερικές ενδιαφέρουσες πτυχές της σχεδίασης του νέου Astra που θα παρουσιαστεί μέσα στο τρέχον έτος.

  08:39 15/06

  Εξατομίκευση χωρίς όρια για τα Jeep Wrangler και Gladiator

  Η Jeep δημιούργησε μια εκτενέστατη γκάμα αυθεντικών αξεσουάρ για τα Wrangler και Gladiator.

  10:34 14/06

  To πρόγραμμα "Drive Now" της Alfa Romeo

  H Alfa Romeo προσφέρει το "Drive Now", ένα νέο πρόγραμμα απόκτησης των Giulia και Stelvio που κάνει πιο προσιτή από ποτέ τη μαγεία της σπορ οδήγησης.

  10:15 14/06

  Το Βατικανό κινείται ηλεκτρικά με Nissan Leaf

  H Nissan παρέδωσε ένα αμιγώς ηλεκτρικό Leaf στο Βατικανό στο πλαίσιο των κοινών περιβαλλοντικών στόχων των δύο πλευρών.

  10:00 14/06

  Κινητή υποδομή φόρτισης για το Opel Corsa-e Rally

  H Opel παρουσιάζει μια πρακτική και βιώσιμη φιλοσοφία φόρτισης για τα αυτοκίνητα του ADAC Opel e-Rally Cup.

  11:23 13/06

  To νέο Media Control από την Dacia

  Το smartphone ακολουθεί παντού τον σύγχρονο άνθρωπο. Μήπως τελικά θα ήταν έξυπνη ιδέα να αντικαταστήσει και την οθόνη πολυμέσων στο αυτοκίνητο;

  11:33 12/06

  Αύξηση πωλήσεων κατά 43% τον Μάιο για την Volvo

  H Volvo συνεχίζει να αυξάνει την εμπορική της επιρροή ανά τον κόσμο και τον μήνα που πέρασε.

  10:16 11/06

  Πόσο κοστίζει το plug-in υβριδικό Jeep Wrangler στην Ελλάδα;

  Πιο ισχυρό και φιλικό προς το περιβάλλον από ποτέ, το νέο Jeep Wrangler 4xe είναι ιδανικό για τις καθημερινές μετακινήσεις αλλά και τις εκτός δρόμου διαδρομές.

  09:59 11/06

  Nissan: Οι Ευρωπαίοι οδηγοί των EVs ταξιδεύουν πιο μακριά

  Μια ενδιαφέρουσα έρευνα της Nissan που καταρρίπτει πολλούς από τους μύθους που συνοδεύουν σήμερα τα πάσης λογής ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

  09:46 11/06

  Το νέο και ηλεκτρικό Opel Movano-e

  Η Opel δημοσιεύει τις πρώτες πληροφορίες και φωτογραφίες του νέου Movano-e, του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού οχήματός της στην κατηγορία των μεγάλων van.

  05:28 10/06

  Το νέο Nissan Qashqai θέτει τον πήχη ψηλά

  To νέο Nissan Qashqai θα βρίσκεται στις εκθέσεις της εταιρείας στη χώρα μας σε λίγες μέρες θέτοντας ψηλά τον πήχη στην κατηγορία των C-SUV.

  05:20 10/06

  Alfa Romeo 75 Turbo Evoluzione IMSA: Το "κτήνος" του Arese

  Με βάση την κομψή 75, οι μηχανικοί της Alfa Romeo δημιούργησαν μια ακραία αγωνιστική εκδοχή του μοντέλου.