Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 28-Απρ-2021 16:26

    To κλιματικά ουδέτερο αυτοκίνητο της Polestar έρχεται το 2030

    To κλιματικά ουδέτερο αυτοκίνητο της Polestar έρχεται το 2030
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Στην πρώτη ετήσια ανασκόπηση της Polestar, που δημοσιεύτηκε πριν λίγες εβδομάδες, η σουηδική εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων ανακοίνωσε έναν εξαιρετικά φιλόδοξο στόχο: να δημιουργήσει το πρώτο πραγματικά ουδέτερο κλιματικά αυτοκίνητο μέχρι το 2030.

    Με το "Polestar 0 project”, η εταιρεία θα στοχεύσει να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα αλλάζοντας τον τρόπο που φτιάχνονται τα αυτοκίνητα, αντί να κάνει χρήση παραδοσιακών μεθόδων και στη συνέχεια να φυτεύει δέντρα για να αντισταθμίσει το CO2. Η συγκεκριμένη προσέγγιση περιλαμβάνει συνεργασία σε όλη τη διαδικασία εξέλιξης και την αλυσίδα εφοδιασμού, από τους προμηθευτές έως τους διανομείς.

    Περιβαλλοντολόγοι προειδοποιούν ότι η αντιστάθμιση δεν είναι βιώσιμη σε βάθος χρόνου. Εκκρεμούν απαντήσεις σε ζητήματα όπως η μακροπρόθεσμη ικανότητα αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα από τα δάση και το έδαφος, καθώς ένα δάσος επηρεάζεται από την υλοτομία, μπορεί να καταστραφεί από πυρκαγιά ή να επηρεαστεί από την κλιματική αλλαγή.

    "Η αντιστάθμιση είναι πρόσχημα”, δηλώνει ο Thomas Ingenlath, Διευθύνων Σύμβουλος της Polestar. "Πιέζοντας τους εαυτούς μας να δημιουργήσουν ένα απολύτως ουδέτερο κλιματικά αυτοκίνητο, αναγκαζόμαστε να φτάσουμε πιο μακριά από αυτό που είναι εφικτό σήμερα. Πρέπει να τα αμφισβητήσουμε όλα, να καινοτομήσουμε και να στραφούμε προς τις εκθετικές τεχνολογίες καθώς σχεδιάζουμε με στόχο το μηδέν.”

    Η επικεφαλής βιωσιμότητας στην Polestar, Fredrika Klaren, δήλωσε: "Είμαστε ηλεκτρική εταιρεία, επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για κινητήρες εσωτερικής καύσης που παράγουν τοξικές εκπομπές. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η δουλειά μας έχει τελειώσει. Τώρα εργαζόμαστε για να εξαλείψουμε όλες τις εκπομπές που προέρχονται από την παραγωγή. Η εποχή που ζούμε είναι ιστορική και συναρπαστική για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, μία ευκαιρία να αδράξουν την στιγμή, να βελτιωθούν και να τολμήσουν να υλοποιήσουν το όνειρο των κλιματικά ουδέτερων, κυκλικών και όμορφων αυτοκινήτων.”

    Η κλιματική δράση είναι ήδη ενσωματωμένη σε όλο το εύρος της επιχειρηματικής δράσης της Polestar, ενώ το σύστημα επιβράβευσης των εργαζομένων της εταιρείας συνδέεται με την εκπλήρωση κλιματικών στόχων.

    Οι δηλώσεις βιωσιμότητας, συνηθισμένη πρακτική σε κλάδους όπως οι βιομηχανίες τροφίμων και μόδας, θα εφαρμόζονται σε όλα τα μελλοντικά μοντέλα Polestar, με αρχή το Polestar 2, για το οποίο αρχικά αποκαλύπτονται το αποτύπωμα άνθρακα και η προέλευση των ορυκτών ειδικού κινδύνου. Η σχετική σήμανση θα εμφανιστεί στην ιστοσελίδα της εταιρείας και στα Polestar Space, θέτοντας ένα μοναδικό προηγούμενο διαφάνειας για την αυτοκινητοβιομηχανία. Σταδιακά, θα προστίθενται επιπλέον λεπτομέρειες και πληροφορίες, αντανακλώντας τη συνεχή αναβάθμιση της βιωσιμότητας.

    Ο Thomas Ingenlath προσέθεσε: "Οι καταναλωτές αποτελούν τεράστια κινητήριο δύναμη για τη μετάβαση σε μία βιώσιμη οικονομία. Για να είναι ενημερωμένοι και να παίρνουν ηθικές αποφάσεις, χρειάζεται να τους παρέχονται τα κατάλληλα εργαλεία. Αυτό κάνει τα πράγματα πολύ ξεκάθαρα. Σήμερα, το Polestar 2 βγαίνει από τις πύλες του εργοστασίου έχοντας ένα ορισμένο αποτύπωμα άνθρακα. Το 2030, θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα αυτοκίνητο που δεν θα έχει.”

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    16:55 17/05

    50 χρόνια για το Opel "Elektro GT"

    Στις 17-18 Μαΐου του 1971 στην πίστα του Hockenheimring στη Γερμανία, ο Georg von Opel πέτυχε έξι νέα ρεκόρ ταχύτητας για ηλεκτρικά αυτοκίνητα με ένα ειδικά διαμορφωμένο σπορ αυτοκίνητο: το Opel...

    21:39 14/05

    H Cupra μεταφέρει το DNA στη θάλασσα

    Η αντισυμβατική μάρκα και η De Antonio Yachts παρουσίασαν το πρώτο αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας.

    21:36 14/05

    To BMW Group και η Ford επενδύουν στις solid state μπαταρίες

    Η Solid Power, κορυφαία κατασκευάστρια εταιρεία solid state μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα, ανακοίνωσε μία επένδυση ύψους 130 εκατομμυρίων δολαρίων, με τις εταιρείες BMW Group, Ford Motor Company...

    21:31 14/05

    Η ηχητική φιλοσοφία της Audi για ακουστική αρμονία

    Για την Audi, ο ήχος του ηχοσυστήματος είναι από τα κεντρικά χαρακτηριστικά της ποιότητας. Πρέπει να είναι φυσικός, υψηλής πιστότητας και απόλυτα προσαρμοσμένος σε κάθε μοντέλο.

    22:36 13/05

    O Pep Guardiola στους "ρυθμούς" του Nissan Leaf

    Όπως εκδηλώνει το πάθος του για τη δουλειά του στο γήπεδο ποδοσφαίρου, ο Pep Guardiola αποκαλύπτει τον ενθουσιασμό και τις προσδοκίες του από την επανάσταση των ηλεκτρικών οχημάτων.

    22:07 13/05

    Νέος κινητήρας για το Seat Leon

    Η οικογένεια Seat Leon μεγαλώνει, ενισχύοντας τη γκάμα κινητήρων της με περισσότερο χαρακτήρα και προσωπικότητα.

    21:46 13/05

    Συνεργασία Volvo και NVIDIA

    Η Volvo επεκτείνει τη συνεργασία της με την NVIDIA προκειμένου να κάνει χρήση της NVIDIA DRIVE Orin στα μοντέλα επόμενης γενιάς.

    10:59 13/05

    Πρεμιέρα για τη νέα Skoda Fabia

    Η Skoda αποκάλυψε την ολοκαίνουργια Fabia, στην τέταρτη πλέον γενιά της, σχεδόν 22 χρόνια μετά το ντεμπούτο του μοντέλου.

    21:11 12/05

    Η μόδα στα χρώματα των αυτοκινήτων και η Mazda

    Το πρώτο πράγμα που προσέχει κανείς σε ένα αυτοκίνητο είναι το χρώμα του – στη συνέχεια ακολουθεί το σχήμα, η σχεδίαση και οι λεπτομέρειες.

    21:10 12/05

    Προ των πυλών το νέο Jeep Wrangler 4xe

    Το Plug-in Hybrid Wrangler 4xe, η εξηλεκτρισμένη έκδοση του θρυλικού μοντέλου της της Jeep, βρίσκεται προ των πυλών και της Ευρωπαϊκής αγοράς.

    15:53 11/05

    Το κυκλικό επιχειρηματικό μοντέλο της Volvo

    Στοχεύει να εξοικονομεί 1 δισεκατομμύριο κορώνες Σουηδίας (SEK) σε ετήσια βάση και να ελαττώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά 2,5 εκατομμύρια τόνους ετησίως από το 2025.

    15:50 11/05

    Ανανέωση για το Skoda Kodiaq

    Στην Ελλάδα, το νέο Skoda Kodiaq αναμένεται το φθινόπωρο, με τις προτεινόμενες τιμές λιανικής να ανακοινώνονται πιο κοντά στο λανσάρισμα του μοντέλου.