Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 27-Απρ-2021 15:37

  Πρεμιέρα για την ηλεκτρική Mercedes EQS

  Πρεμιέρα για την ηλεκτρική Mercedes EQS
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η EQS είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό πολυτελές sedan από τη Mercedes-EQ με το οποίο η γερμανική εταιρεία έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα. Η EQS είναι επίσης το πρώτο μοντέλο που βασίζεται στην αρθρωτή αρχιτεκτονική για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της πολυτελούς και executive κατηγορίας. 

  Σε κάθε περίπτωση, η νέα EQS συναρπάζει τον οδηγό και τους επιβάτες με την πρωτοποριακή της τεχνολογία, τη σχεδίαση, τη λειτουργικότητα και τη συνδεσιμότητά της. Τα πρώτα μοντέλα που θα τεθούν σε κυκλοφορία είναι η EQS 450+ η οποία έχει μέγιστη ισχύ 245 kW και ηλεκτρική κατανάλωση στο πρωτόκολλο WLTP σε μικτό κύκλο 20,4-15,7 kWh/100 km, ενώ διαθέσιμη θα είναι και η EQS 580 4MATIC με ισχύ 385 kW και ηλεκτρική κατανάλωση 21,8-17,4 kWh/100 km.

  Με αυτονομία που φτάνει έως και τα 770 χιλιόμετρα, το σύστημα μετάδοσης της κίνησης της EQS ικανοποιεί κάθε προσδοκία που μπορεί να έχει κανείς από ένα πρωτοποριακό sedan της οικογένειας S-Class. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι όλα τα μοντέλα EQS εξοπλίζονται με ένα ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης της κίνησης (eATS) στον πίσω άξονα, ενώ οι τετρακίνητες εκδόσεις με σύστημα 4MATIC διαθέτουν και έναν ακόμα ηλεκτροκινητήρα στον εμπρόσθιο άξονα. 

  Η EQS σηματοδοτεί επίσης την εισαγωγή μίας νέας γενιάς μπαταριών με σημαντικά υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα. Η μεγαλύτερη από τις δύο μπαταρίες διαθέτει ωφέλιμο ενεργειακό περιεχόμενο της τάξεως των 107,8 kWh, το οποίο είναι περίπου 26% περισσότερο από εκείνο στην EQC. Το πρωτοποριακό λογισμικό διαχείρισης της μπαταρίας, το οποίο αναπτύχθηκε από την ίδια την εταιρεία, επιτρέπει την απομακρυσμένη ενημέρωσή του (over-the-airupdate). Με αυτόν τον τρόπο το σύστημα διαχείρισης ενέργειας παραμένει ενημερωμένο σε όλη τη διάρκεια ζωής του. Όσον αφορά στα χημικά στοιχεία των κυψελών, η περιεκτικότητα των καθόδων σε κοβάλτιο έχει μειωθεί κατά 10 τοις εκατό.

  Η EQS μπορεί να φορτίζεται σε σταθμούς συνεχούς ρεύματος με μέγιστη ισχύ έως 200 kW και να επαναφορτίζεται με ενέργεια ικανή για την κάλυψη 300 επιπλέον χιλιόμετρων σε μόλις 15 λεπτά. Στο σπίτι και σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης, η EQS μπορεί να φορτίζεται πολύ εύκολα με συνεχές ρεύμα χρησιμοποιώντας τον φορτιστή αυτοκινήτου με ισχύ έως 22 kW. Επιπλέον, υπάρχουν διάφορα προγράμματα έξυπνης φόρτισης, τα οποία μπορούν να ενεργοποιούνται αυτόματα ανάλογα με τη θέση του οχήματος, καθώς και λειτουργίες όπως η φόρτιση με υψηλή εξοικονόμηση ενέργειας.

  Παρ’ όλο που η EQS έχει πολύ στενή συγγένεια με τη νέα S-Class, έχει βασιστεί σε μία εξ ολοκλήρου ηλεκτρική αρχιτεκτονική. Αυτή η εντελώς νέα φιλοσοφία επέτρεψε την υλοποίηση ενός αυστηρού Purpose Design: με τις γραμμές one-bow και τη σχεδίαση cab-forward με fastback χαρακτηριστικά, η EQS διαφοροποιείται ξεκάθαρα, ακόμη και με την πρώτη ματιά, από τα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. 

  Το μπροστινό τμήμα χαρακτηρίζεται από τη μονάδα "Black Panel”, όπου οι καινοτόμοι προβολείς, που συνδέονται μεταξύ τους με μία φωτεινή λωρίδα, και η μαύρη επένδυση ψυγείου (BlackPanel) συνθέτουν μία πολύ χαρακτηριστική όψη. Η αποκλειστική εμφάνιση της επένδυσης ψυγείου Black Panel με κεντρικά τοποθετημένο το αστέρι Mercedes μπορεί να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο. 

  Η EQS είναι ένα εξαιρετικά ευφυές αυτοκίνητο με έως 350 αισθητήρες, ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού. Οι αισθητήρες αυτοί καταγράφουν αποστάσεις, ταχύτητες και επιταχύνσεις, συνθήκες φωτισμού, βροχόπτωση και θερμοκρασίες, χρήση των καθισμάτων καθώς και το βλέμμα του οδηγού ή την ομιλία των επιβατών. Αυτή η πληθώρα πληροφοριών κατευθύνεται σε εγκεφάλους, οι οποίοι τις επεξεργάζονται με τη βοήθεια αλγορίθμων και λαμβάνουν αποφάσεις με αστραπιαία ταχύτητα. Συνεπώς, αποτελούν το "μυαλό" κατά κάποιον τρόπο. Η νέα EQS μπορεί να επεκτείνει τις δυνατότητές της με βάση νέες εμπειρίες, επειδή μπορεί να μαθαίνει χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη (AI). 

  Η ολοκληρωμένη εμπειρία ήχου στην EQS σηματοδοτεί με τον δικό της τρόπο επίσης τη μετάβαση από τα συμβατικά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Διάφορα ηχοτοπία επιτρέπουν την εντελώς εξατομικευμένη ρύθμιση του ήχου. Σε συνδυασμό με το ηχοσύστημα surround Burmester, η EQS διαθέτει τα δύο ηχοτοπία Silver Waves και Vivid Flux, τα οποία μπορούν να ενεργοποιούνται και να απενεργοποιούνται ως Sound Experiences (εμπειρίες ήχου) από την κεντρική οθόνη. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία απομακρυσμένων αναβαθμίσεων, μπορεί να ξεκλειδωθεί άλλο ένα ηχοτοπίο. Ο διαδραστικός ήχος οδήγησης, ο οποίος αναπαράγεται μέσω του ηχείων του ηχοσυστήματος στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, θυμίζει τους ήχους του αντίστοιχου περιβάλλοντος. 

  Στο εσωτερικό η οθόνη MBUX Hyperscreen αποτελεί το απόλυτο αξιοθέατο στον εσωτερικό χώρο. Η μεγάλη, κυρτή μονάδα οθονών εκτείνεται σχεδόν από την μία κολώνα Α έως την άλλη. Τρεις οθόνες ενσωματώνονται πίσω από ένα κρύσταλλο σχηματίζοντας οπτικά μία ενιαία μονάδα. Η οθόνη OLED 12,3 ιντσών συνοδηγού προσφέρει τη δυνατότητα να έχει τον δικό του χώρο ενδείξεων και ελέγχου. Οι λειτουργίες ψυχαγωγίας είναι διαθέσιμες σε αυτή την οθόνη μόνο όταν η οδήγηση του αυτοκινήτου συμμορφώνεται με τη νομοθεσία της χώρας. Η Mercedes-EQ αξιοποιεί μία ευφυή λογική κλειδώματος που βασίζεται σε κάμερα: εάν η κάμερα ανιχνεύσει ότι ο οδηγός κοιτάζει την οθόνη συνοδηγού, αυτομάτως μειώνεται η ένταση του φωτισμού της. 

  Mercedes_03 27.04.2021

  Χάρη στο προσαρμόσιμο λογισμικό, το MBUX προσαρμόζεται πλήρως στον χρήστη του και κάνει εξατομικευμένες προτάσεις για διάφορες λειτουργίες infotainment, άνεσης και οχήματος. Με το zerolayer, οι σημαντικότερες εφαρμογές προσφέρονται πάντα στο επάνω επίπεδο του οπτικού πεδίου, ανάλογα με τις συνθήκες και το περιβάλλον.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  21:11 12/05

  Η μόδα στα χρώματα των αυτοκινήτων και η Mazda

  Το πρώτο πράγμα που προσέχει κανείς σε ένα αυτοκίνητο είναι το χρώμα του – στη συνέχεια ακολουθεί το σχήμα, η σχεδίαση και οι λεπτομέρειες.

  21:10 12/05

  Προ των πυλών το νέο Jeep Wrangler 4xe

  Το Plug-in Hybrid Wrangler 4xe, η εξηλεκτρισμένη έκδοση του θρυλικού μοντέλου της της Jeep, βρίσκεται προ των πυλών και της Ευρωπαϊκής αγοράς.

  15:53 11/05

  Το κυκλικό επιχειρηματικό μοντέλο της Volvo

  Στοχεύει να εξοικονομεί 1 δισεκατομμύριο κορώνες Σουηδίας (SEK) σε ετήσια βάση και να ελαττώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά 2,5 εκατομμύρια τόνους ετησίως από το 2025.

  15:50 11/05

  Ανανέωση για το Skoda Kodiaq

  Στην Ελλάδα, το νέο Skoda Kodiaq αναμένεται το φθινόπωρο, με τις προτεινόμενες τιμές λιανικής να ανακοινώνονται πιο κοντά στο λανσάρισμα του μοντέλου.

  15:45 11/05

  H Honda αποκαλύπτει το νέο HRV e:HEV

  Το νέο HR-V e:HEV υιοθετεί την προηγμένη υβριδική τεχνολογία με δύο ηλεκτροκινητήρες της Honda, που πετυχαίνει ένα συνδυασμό αποδοτικής λειτουργίας και άμεσης απόκρισης.

  19:21 10/05

  H Volkswagen αποκαλύπτει το νέο ID.4 GTX

  Ένα all-rounder SUV, το οποίο είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο επιδόσεων της μάρκας που τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας ID.

  19:17 10/05

  Νέες πρωτοβουλίες και στόχοι για την Honda

  Θα αγωνιστεί να οδηγήσει τις εξελίξεις που θα συντελεστούν στους τομείς της κινητικότητας, των μονάδων ισχύος, της ενέργειας και της ρομποτικής.

  19:14 10/05

  Ford: Άλμα πωλήσεων στο πρώτο τρίμηνο

  Η Ford κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις της στην Ελλάδα κατά 70,7% σε σχέση με τα επίπεδα της αντίστοιχης περιόδου του 2020.

  20:38 07/05

  Το νέο Hyundai Kona N

  Η Hyundai παρουσίασε το ολοκαίνουριο Kona N στα πλαίσια της Hyundai N Day.

  20:32 07/05

  Κορυφαία ασφάλεια 5 αστέρων για το Volkswagen ID.4

  Το νέο ID.4 απέδωσε εντυπωσιακά στις δοκιμές πρόσκρουσης και ασφάλειας του Euro NCAP.

  20:26 07/05

  Προληπτική λειτουργία προβολέων από την Ford

  Το προληπτικό και έξυπνο σύστημα των προβολέων κατευθύνει τις δέσμες σε επερχόμενες στροφές πριν καν οι οδηγοί τις δουν.

  15:28 06/05

  Πρεμιέρα για το ηλεκτρικό Volkswagen ID.6

  Η Volkswagen παρουσίασε ένα ξεχωριστό μοντέλο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης, στην Κίνα.

  15:21 06/05

  Opel Astra: Τρεις δεκαετίες από την παγκόσμια πρεμιέρα του

  Τρεις δεκαετίες έχουν περάσει από την πρεμιέρα του Opel Astra πρώτης γενιάς, το οποίο ξεπέρασε σε πωλήσεις τις 4,13 εκατ. μονάδες.

  15:15 06/05

  Τα νέα Dacia Sandero Streetway και Stepway στην Ελλάδα

  Τα νέα Dacia Sandero Streetway και Stepway ξεκινούν την εμπορική τους πορεία και στην ελληνική αγορά.