Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Μαρ-2021 17:17

  Fiat: Πρόγραμμα επιβράβευσης της οικονομικής οδήγησης με… κρυπτονόμισμα

  Fiat: Πρόγραμμα επιβράβευσης της οικονομικής οδήγησης με… κρυπτονόμισμα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Kiri” είναι η Ιαπωνική λέξη για το δέντρο Παυλώνια (Paulownia), το οποίο είναι γνωστό για την ιδιότητα του να απορροφά 10 φορές περισσότερο CO2 από οποιοδήποτε άλλο φυτό. Μόλις ένα εκτάριο με δέντρα του είδους, μπορούν να "καθαρίσουν" 30 τόνους CO2 ανά έτος, ποσότητα που είναι αντίστοιχη με τις εκπομπές του συγκεκριμένου αερίου από 30 αυτοκίνητα για την ίδια περίοδο. Με έμπνευση από αυτό το ξεχωριστό φυτό, η Kiri Technologies και το τμήμα e-Mobility της Stellantis δημιούργησαν μια πρωτοποριακή εφαρμογή με βάση το πολύ-βραβευμένο, νέο αμιγώς ηλεκτρικό Fiat 500.

  Η νέα εφαρμογή παρουσιάστηκε από τους Cristiano Fiorio, Brand Marketing Communication της Stellantis για την Ευρώπη, Gabriele Catacchio, e-Mobility Program Manager και Giorgio Neri, New 500 Commercial Launch Manager & Fiat e-Mobility Manager. Τα τρία στελέχη της Stellantis περιέγραψαν το πρόγραμμα Kiri ξεκινώντας από τον κ. Fiorio: 

  "Η απλή, αλλά και πρωτοποριακή ιδέα της Kiri Technologies μας τράβηξε αμέσως την προσοχή. Aυτή δεν είναι άλλη από την επιβράβευση των οδηγών που σέβονται το περιβάλλον. Ο συνδυασμός αυτής της ιδέας με τα χαρακτηριστικά του νέου ηλεκτρικού 500, του πλέον προηγμένου ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης, ταίριαξαν με απόλυτα φυσικό τρόπο.”

  Η Kiri Technologies ιδρύθηκε στη Μεγάλη Βρετανία το 2020, από τους Mauro Di Benedetto, Luca Rubino και Kai Schildhauer, με αποστολή να επιταχύνει πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν τις βιώσιμες πρακτικές. Με σύνθημα "Think Big. Act Green”, για την Kiri κάθε πράξη, κάθε πρωτοβουλία, όσο μικρή και αν είναι μπορεί να συμβάλει στην προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος. Το KiriCoin αποτελεί μία από αυτές, στοχεύοντας να επιβραβεύει την "πράσινη συμπεριφορά", έτσι ώστε όσο πιο φιλικός προς το περιβάλλον είναι κανείς, τόσο περισσότερο να κερδίζει.

  Η βασική ιδέα πίσω από αυτό το πρωτοποριακό πρόγραμμα βρίσκεται στο να επιβραβεύονται με το κρυπτονόμισμα KiriCoin οι οδηγοί του νέου ηλεκτρικού Fiat 500 που ακολουθούν ένα φιλικό προς το περιβάλλον στιλ οδήγησης. Πρόκειται για μια ιδέα που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στο χώρο του αυτοκινήτου. 

  Ο κ. Catacchio, e-Mobility Program Manager της Stellantis αναφέρει σχετικά: "Θέλουμε να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας που ακολουθούν φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές και να τους προσφέρουμε αποκλειστικά προνόμια. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να οδηγούν το νέο τους ηλεκτρικό 500 και να συλλέγουν KiriCoins μέσω της εφαρμογής Fiat app. Στοιχεία όπως η απόσταση, η ταχύτητα, ο ρυθμός επιτάχυνσης/επιβράδυνσης, "ανεβαίνουν" στην πλατφόρμα της Kiri και μετατρέπονται σε KiriCoins μέσω ενός προηγμένου αλγόριθμου. Στη συνέχεια με τα KiriCoins που συλλέγονται ο χρήστης μπορεί να αγοράσει προϊόντα και υπηρεσίες”.

  Η μετατροπή των KiriCoins σε αγαθά και υπηρεσίες είναι εξαιρετικά απλή, όπως εξηγεί και ο κ. Neri, New 500 Commercial Launch Manager & Fiat e-Mobility Manager: "Για την υποστήριξη μιας τόσο πρωτοποριακής ιδέας χρειαζόταν ένα επίσης πρωτοποριακό αυτοκίνητο, όπως είναι το νέο ηλεκτρικό 500. Ένα ορόσημο της αυτοκίνησης με κορυφαία συνδεσιμότητα, το οποίο επιβραβεύει τους χρήστες με KiriCoins και τους δίνει τη δυνατότητα αγοράς φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων από εταιρείες που μοιράζονται τις ίδιες ιδέες με εμάς για βιώσιμες πρακτικές.”

  Στην οδήγησε σε αστικό περιβάλλον ένα χιλιόμετρο αξίζει περίπου ένα KiriCoin, δηλαδή 2 λεπτά του ευρώ. Συνεπώς με μια μέση χρήση 15.000χλμ. ανά έτος, ο χρήστης θα κερδίζει περίπου 150 ευρώ. Αυτή είναι και η βασική ιδέα η οποία εξελίσσεται ώστε ο χρήστης να αυξάνει το κέρδος σύμφωνα με τον τρόπο που οδηγεί. Μέσω του συστήματος πολυμέσων Uconnect και της λειτουργίας eco:Score ο οδηγός λαμβάνει βαθμολογία μεταξύ 0 και 100 για το πόσο φιλικά προς το περιβάλλον οδηγεί. Οι οδηγοί  με την καλύτερη βαθμολογία θα λαμβάνουν επιπλέον ειδικές προσφορές από συνεργάτες του προγράμματος όπως οι Amazon, Apple, Netflix, Spotify Premium και Zalando.

  Αυτή η πρωτοποριακή πρωτοβουλία δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει παρά με ένα εξίσου πρωτοποριακό αυτοκίνητο όπως είναι το νέο ηλεκτρικό 500. Με την αύρα του θρυλικού 500 του 1957, το νέο ηλεκτρικό 500 προσφέρει μια ευχάριστη, πρακτική, άνετη και φιλική προς το περιβάλλον λύση αυτοκίνησης, αλλά και ένα συνολικό οικοσύστημα προϊόντων και υπηρεσιών. Με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, προηγμένο σύστημα πολυμέσων συμβατό και με δίκτυα 5G, αλλά και δυνατότητα επιλογής αμαξώματος (hatchback, cabrio και 3+1), το νέο ηλεκτρικό 500 είναι το πλέον ξεχωριστό αυτοκίνητο πόλης.

  Η συνεργασία με την Kiri θα επιτρέψει στη Stellantis να θέσει τρεις παγκόσμιες πρωτιές στο χώρο του αυτοκινήτου. Η πρώτη είναι η δυνατότητα συλλογής κρυπτονομισμάτων απλά με την οδήγηση ενός αυτοκινήτου. Η δεύτερη είναι η πρόσβαση σε μια σειρά φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων και υπηρεσιών, ενώ η τρίτη είναι h παροχή επιπλέον προνομίων στους οδηγούς που ακολουθούν έναν φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο οδήγησης. Μια ακόμα πρακτική, οικονομικά βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον πρωτοβουλία του τμήματος e-Mobility της Stellantis.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  14:03 16/04

  Ράλλυ Ακρόπολις: Ειδικές διαδρομές στην Κόρινθο και έδρα στη Λαμία

  Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες για το Ράλλυ Ακρόπολις που επιστρέφει στο πρόγραμμα του WRC και θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας στις 9-12 Σεπτεμβρίου.

  13:55 16/04

  Οι δοκιμές εξέλιξης του ηλεκτρικού Nissan Ariya

  Κάθε στοιχείο του ηλεκτρικού Ariya έχει εξεταστεί και βελτιωθεί με τη δέουσα προσοχή.

  13:54 16/04

  Έλεγχος και πιστοποίηση μεταχειρισμένου με την υπογραφή της Ford

  Η απόκτηση ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου μπορεί να κρύβει πολλές παγίδες.

  19:05 15/04

  H ηλεκτρική κινητικότητα είναι ήδη κλιματικά ουδέτερη

  Είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πιο φιλικό προς το περιβάλλον και το κλίμα από ένα σύγχρονο μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης;

  18:58 15/04

  Seat: Δωρεάν καύσιμα για 1 χρόνο για όλα τα μοντέλα TGI

  Προβλέπει όφελος για τον πελάτη ισάξιο με την κατανάλωση καυσίμου για έναν ολόκληρο χρόνο.

  18:56 15/04

  Το Fiat 127 γιορτάζει τα 50 του χρόνια

  Τον Απρίλιο του 1971 η ιταλική εταιρεία παρουσίαζε το Fiat 127, ένα μοντέλο που γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία, αλλά κυρίως άνοιξε τον δρόμο για τη σύγχρονη εποχή των αυτοκινήτων με συμπαγείς...

  16:19 14/04

  Η Yokohama δοκιμάζει ελαστικά σε εσωτερικές επιφάνειες πάγου

  Η Yokohama ανακοίνωσε πρόσφατα τη δημιουργία μιας νέας μονάδας στην εσωτερική εγκατάσταση του κέντρο της στο Χοκάιντο.

  16:18 14/04

  Carsharing ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Αμβούργο από την VW

  Η δυνατότητα κοινής χρήσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων ξεκίνησε στο Αμβούργο πριν μερικούς μήνες και αποτελεί τμήμα της στρατηγικής της Volkswagen.

  16:10 14/04

  H Ford χτίζει έναν καλύτερο κόσμο

  Θέλοντας να συμβάλλει στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για τις μελλοντικές γενιές.

  15:49 13/04

  Tο Jeep Gladiator ήρθε στη Ελλάδα

  Ένα πανίσχυρο pick-up με DNA από το σύμβολο των εκτός δρόμου οχημάτων, το Jeep Wrangler.

  15:43 13/04

  H νέα γκάμα των LCV μοντέλων της Renault

  Παρουσιάζει τα νέα Kangoo Van και Express Van, καθώς και τα νέα Trafic Kombi και Spaceclass.

  15:38 13/04

  Το πρώτο ηλεκτρικό MINI σε ρόλο Safety Car στην Formula E

  Εμπνευσμένο από την JCW.

  16:37 12/04

  EVziiin©: Η έξυπνη πλατφόρμα για φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων τώρα και στην Ελλάδα

  Η καινοτόμα εφαρμογή EVziiin© έρχεται να διαμορφώσει ένα προηγμένο δίκτυο φόρτισης με περισσότερα από 95.000 σημεία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

  16:30 12/04

  H Kia παρουσιάζει το ηλεκτρικό EV6

  Αυτονομία, μηδενικές εκπομπές, εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση 800V και ελκυστικό στυλ.

  16:22 12/04

  Πρεμιέρα για το Lexus LF-Z Electrified

  Το LF-Z Electrified δίνει μία πρώτη εικόνα από το μέλλον της Lexus.