Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Μαρ-2021 11:51

  Καινοτόμες ιδέες των εργαζομένων της Seat εξοικονόμησαν 7,2 εκατ. ευρώ το 2020

  Καινοτόμες ιδέες των εργαζομένων της Seat εξοικονόμησαν 7,2 εκατ. ευρώ το 2020
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το πρόγραμμα "Seat Ideas” , το οποίο ενθαρρύνει όλους τους υπαλλήλους της εταιρείας να προτείνουν ιδέες για την εργασιακή τους καθημερινότητα προκειμένου να βελτιστοποιήσουν τις συνθήκες εργασίας, τις διαδικασίες και οποιαδήποτε άλλη πτυχή του εργασιακού τους περιβάλλοντος, συγκέντρωσε περισσότερες από 3.000 προτάσεις το 2020. Από αυτές, σχεδόν 850 που ήδη εφαρμόζονται, επέτρεψαν στη Seat να εξοικονομήσει 7,2 εκατομμύρια ευρώ. 

  Το πρόγραμμα "Seat Ideas”, το οποίο επικαιροποιήθηκε και ψηφιοποιήθηκε πριν από δύο χρόνια, αποτελεί σταθερή δέσμευση της εταιρείας να προωθήσει την καινοτομία και το ταλέντο, δίνοντας φωνή στους επαγγελματίες να προτείνουν βελτιώσεις στην καθημερινή τους εργασία, καθώς αυτοί κατανοούν καλύτερα το περιβάλλον και τις δυνατότητές τους. Οι εργαζόμενοι υποβάλλουν τις προτάσεις τους σε μια ψηφιακή πλατφόρμα, οι οποίες στη συνέχεια αναλύονται από ειδικούς για την δυνατότητα εφαρμογή τους. Τέλος, η εταιρεία επιβραβεύει τους δημιουργούς με οικονομικό κίνητρο, το οποίο το 2020 ανήλθε σε 0,9 εκατομμύρια ευρώ. 

  Η Seat, στα πλαίσια του προγράμματος, παροτρύνει τους ανθρώπους να προτείνουν στόχους βελτιστοποίησης σε οποιονδήποτε τομέα, από προϊόντα, εγκαταστάσεις ή διαδικασίες έως πιο καθημερινά ζητήματα, καθώς και πρόοδο στην αειφορία και την περιβαλλοντική προστασία. Ο τελευταίος τομέας γνώρισε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Το 2020, οι ιδέες με τις μεγαλύτερες δυνατότητες εξοικονόμησης αφορούσαν τους τομείς της Παραγωγής, ειδικά το Sheet Metal Work, ακολουθούμενες από τους τομείς της Ενέργειας, Εγκαταστάσεων και Logistics. 

  Κατά την επιλογή των καλύτερων προτάσεων, λαμβάνονται υπόψη κριτήρια όπως η συμβολή της αξίας τους και η δυναμική τους για οικονομική εξοικονόμηση. Ταυτόχρονα, οι προτάσεις που δεν επιφέρουν άμεσα απτά οφέλη αλλά που μπορούν να εφαρμοστούν λόγω της πρωτοτυπίας τους σε κάποια άλλη πτυχή, επανατοποθετούνται με στόχο την προστιθέμενη αξία τους σε άλλες προτάσεις. 

  Βιωσιμότητα, τεχνολογία και αλγόριθμοι στη Βιομηχανία 4.0 

  Σε αυτόν τον τομέα, η πρόταση που δημιούργησε τις περισσότερες εξοικονομήσεις ήταν ο σχεδιασμός ενός αλγορίθμου ειδοποίησης που ενισχύει το σύστημα παραδόσεων ανταλλακτικών JIT (Just in Time). Παρομοίως, ξεχωρίζουν και άλλες βιώσιμες πρωτοβουλίες, όπως η αντικατάσταση αντλιών λαδιού από αντλίες κενού χωρίς εκπομπές στα συστήματα ψύξης των εγκαταστάσεων παραγωγής ή η εισαγωγή ενός νέου αλγορίθμου που δίνει προτεραιότητα στη χρήση νερού για συντήρηση σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες , σε σύγκριση με την προηγούμενη αυτόματη χρήση ανά ώρα. 

  Η καινοτομία των εργαζομένων ως πλεονέκτημα 

  Οι εργαζόμενοι της Seat διαδραματίζουν θεμελιώδη ρόλο στην προώθηση της καινοτομίας στην εταιρεία, τόσο στη βελτιστοποίηση των διαδικασιών όσο και στον τρόπο εργασίας, όπως και στην ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και καινοτόμων προϊόντων που μπορούν να γίνουν μέρος του μελλοντικού χαρτοφυλακίου της εταιρείας. Για το σκοπό αυτό, η Seat δημιούργησε πριν από δύο χρόνια την Ημέρα Καινοτομίας μια εκδήλωση που επικεντρώθηκε στην αναγνώριση και την ενίσχυση του καινοτόμου πνεύματος μεταξύ των εργαζομένων της εταιρείας και η οποία συμπληρώνει και επεκτείνει το πρόγραμμα "Seat Ideas". 

  Seat_03

  Από την Ημέρα Καινοτομίας, έχουν προκύψει έργα όπως: δημιουργία ανταλλακτικών αυτοκινήτων κατασκευασμένα με αέριο και ρύζι για την παραγωγή οχημάτων με λιγότερο πλαστικό και πιο βιώσιμων για το περιβάλλον, εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας για τη μείωση χρόνου, βελτιστοποίηση της σχεδίασης και των διαδικασιών κατασκευής αυτοκινήτων, χρήση ρεαλιστικού προγράμματος προσομοίωσης εικόνας από το τμήμα Σχεδίασης. Παράλληλα, η εταιρεία ολοκληρώνει την έναρξη της πλατφόρμας Seat Innove, η οποία στοχεύει να γίνει σημείο συνάντησης για τη δικτύωση και την έμπνευση, τη διασύνδεση εργαζομένων από διαφορετικούς τομείς και την παρουσίαση λεπτομερών καινοτόμων έργων, επιτρέποντας ταυτόχρονα τη συμμετοχή σε προκλήσεις, εργαστήρια και συνομιλίες που σχετίζονται με όλους τους τομείς της εταιρείας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  14:03 16/04

  Ράλλυ Ακρόπολις: Ειδικές διαδρομές στην Κόρινθο και έδρα στη Λαμία

  Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες για το Ράλλυ Ακρόπολις που επιστρέφει στο πρόγραμμα του WRC και θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας στις 9-12 Σεπτεμβρίου.

  13:55 16/04

  Οι δοκιμές εξέλιξης του ηλεκτρικού Nissan Ariya

  Κάθε στοιχείο του ηλεκτρικού Ariya έχει εξεταστεί και βελτιωθεί με τη δέουσα προσοχή.

  13:54 16/04

  Έλεγχος και πιστοποίηση μεταχειρισμένου με την υπογραφή της Ford

  Η απόκτηση ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου μπορεί να κρύβει πολλές παγίδες.

  19:05 15/04

  H ηλεκτρική κινητικότητα είναι ήδη κλιματικά ουδέτερη

  Είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πιο φιλικό προς το περιβάλλον και το κλίμα από ένα σύγχρονο μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης;

  18:58 15/04

  Seat: Δωρεάν καύσιμα για 1 χρόνο για όλα τα μοντέλα TGI

  Προβλέπει όφελος για τον πελάτη ισάξιο με την κατανάλωση καυσίμου για έναν ολόκληρο χρόνο.

  18:56 15/04

  Το Fiat 127 γιορτάζει τα 50 του χρόνια

  Τον Απρίλιο του 1971 η ιταλική εταιρεία παρουσίαζε το Fiat 127, ένα μοντέλο που γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία, αλλά κυρίως άνοιξε τον δρόμο για τη σύγχρονη εποχή των αυτοκινήτων με συμπαγείς...

  16:19 14/04

  Η Yokohama δοκιμάζει ελαστικά σε εσωτερικές επιφάνειες πάγου

  Η Yokohama ανακοίνωσε πρόσφατα τη δημιουργία μιας νέας μονάδας στην εσωτερική εγκατάσταση του κέντρο της στο Χοκάιντο.

  16:18 14/04

  Carsharing ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Αμβούργο από την VW

  Η δυνατότητα κοινής χρήσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων ξεκίνησε στο Αμβούργο πριν μερικούς μήνες και αποτελεί τμήμα της στρατηγικής της Volkswagen.

  16:10 14/04

  H Ford χτίζει έναν καλύτερο κόσμο

  Θέλοντας να συμβάλλει στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για τις μελλοντικές γενιές.

  15:49 13/04

  Tο Jeep Gladiator ήρθε στη Ελλάδα

  Ένα πανίσχυρο pick-up με DNA από το σύμβολο των εκτός δρόμου οχημάτων, το Jeep Wrangler.

  15:43 13/04

  H νέα γκάμα των LCV μοντέλων της Renault

  Παρουσιάζει τα νέα Kangoo Van και Express Van, καθώς και τα νέα Trafic Kombi και Spaceclass.

  15:38 13/04

  Το πρώτο ηλεκτρικό MINI σε ρόλο Safety Car στην Formula E

  Εμπνευσμένο από την JCW.

  16:37 12/04

  EVziiin©: Η έξυπνη πλατφόρμα για φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων τώρα και στην Ελλάδα

  Η καινοτόμα εφαρμογή EVziiin© έρχεται να διαμορφώσει ένα προηγμένο δίκτυο φόρτισης με περισσότερα από 95.000 σημεία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

  16:30 12/04

  H Kia παρουσιάζει το ηλεκτρικό EV6

  Αυτονομία, μηδενικές εκπομπές, εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση 800V και ελκυστικό στυλ.

  16:22 12/04

  Πρεμιέρα για το Lexus LF-Z Electrified

  Το LF-Z Electrified δίνει μία πρώτη εικόνα από το μέλλον της Lexus.