Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 26-Φεβ-2021 15:20

  To πλάνο μετασχηματισμού της Kia

  To πλάνο μετασχηματισμού της Kia
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Kia ανακοίνωσε την ανανέωση της στρατηγικής της "Plan S” για τις μελλοντικές της δραστηριότητες στην 2021 CEO InvestorDay που διοργανώθηκε ψηφιακά στη Σεούλ. Η φιλόδοξη ανανέωση του μεσοπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου πλάνου παρουσιάστηκε από τον Ho Sung Song, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Kia Corporation.

  "Η Kia ξαναγεννιέται το 2021 με νέο λογότυπο, νέο σχεδιασμό και νέα εταιρική ονομασία. Η Kia θα μετατραπεί σε μια μάρκα που θα ενθουσιάζει και θα εμπνέει τους πελάτες με καινοτόμες εμπειρίες κινητικότητας”, δήλωσε ο Ho Sung Song, Πρόεδρος και CEO της Kia Corporation.

  Ο μετασχηματισμός οδηγεί την εταιρεία σε ένα διευρυμένο επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο έτσι ώστε να επαναπροσδιορίσει ολόκληρο το οικοσύστημα κινητικότητας, ξεκινώντας με τη μετάβαση από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στον εξηλεκτρισμό. Η ανανεωμένη στρατηγική υποστηρίζεται από τρεις βασικούς πυλώνες: επιτάχυνση της μετάβασης στα ηλεκτρικά οχήματα, ενίσχυση της δραστηριότητας των οχημάτων ειδικής χρήσης και διεύρυνση των μελλοντικών υπηρεσιών κινητικότητας.

  Μέχρι το 2030 τα φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα όπως τα EV, HEV και PHEV, θα αντιστοιχούν στο 40% των συνολικών πωλήσεων της Kia, με ετήσιο στόχο πωλήσεων 1,6 εκατομμυρίων μονάδων. Ως μέρος αυτού, η Kia στοχεύει να αυξήσει τις πωλήσεις EVs στις 880.000 μονάδες  το 2030 και να γίνει κορυφαία μάρκα παγκοσμίως.   

  Ξεκινώντας με το λανσάρισμα του πρώτου πλήρους EV της αργότερα φέτος, η Kia θα ενισχύσει τη γκάμα των EV της έως το 2026 με 11 νέα μοντέλα - επτά από τα οποία θα βασίζονται στην Electric-Global Modular Platform (E-GMP) και 4 σε υπάρχοντα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης (ICE). 

  Τα EV που θα βασίζονται στην E-GMP έχουν ως στόχο να θέσουν νέα σημεία αναφοράς στην αυτονομία (AER), στις επιδόσεις, στους χώρους στο εσωτερικό τους και στις τεχνολογικές εφαρμογές. Τα EVs θα λειτουργούν ως έξυπνες συσκευές με εκτεταμένη εφαρμογή των υπηρεσιών Audio Video Navigation Telematics (AVNT), Over-the-Air (OTA) και Feature on Demand (FoD).

  Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό Kia, που έχει το κωδικό CV, θα διαθέτει αυτόνομη τεχνολογία HDA2 (Highway Driving Assist Level 2). Αρχής γενομένης από το 2023, τα EVs της Kia θα είναι εξοπλισμένα με Highway Driving Pilot (HDP), μια σημαντική εξέλιξη σε αυτονομία τρίτου επιπέδου.

  Ενισχύοντας τη δραστηριότητα PBV

  Η Kia θα παρουσιάσει το πρώτο της ειδικά κατασκευασμένο όχημα (PBV) το 2022, ενώ επιπλέον PBVs θα παρουσιαστούν ανάλογα με τις ανάγκες της αγοράς. Η εταιρεία στοχεύει σε ετήσιες πωλήσεις 1 εκατομμυρίου μονάδων, έτσι ώστε έως το 2030 να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στα PBV. Για το σκοπό αυτό, η Kia θα αναπτύξει μια γκάμα εξειδικευμένων οχημάτων με βάση τις πλατφόρμες skateboard που έχουν εξελιχθεί αποκλειστικά για τα PBVs.

  Η Kia σκοπεύει να επεκτείνει περαιτέρω τη δραστηριότητά της των PBVs μέσω ανοικτής καινοτομίας, συνεργαζόμενη με άλλες εταιρείες για την ανάπτυξη μικρώ/μεγάλων πλατφορμών για τους τομείς της μη επανδρωμένης παράδοσης και του ηλεκτρονικού εμπορίου. Επίσης θα προωθήσει τις δικές της τεχνολογίες και τις ιδιαίτερα ευέλικτες μικρές της πλατφόρμες καθώς αναμένει ότι η ζήτηση για τις υπηρεσίες αυτές θα αυξηθεί παγκοσμίως.

  Μελλοντικά επιχειρηματικά σχέδια 

  Η Kia προβλέπει για φέτος αύξηση των λειτουργικών κερδών με βάση τον αυξημένο όγκο πωλήσεων, τη βελτιωμένη μέση τιμή πώλησης (ASP) και μίγμα των προϊόντων. Συνοψίζοντας:

  - Παγκόσμιες πωλήσεις (βάσει χονδρικής) 2021: 2.922.000 μονάδες, αύξηση 12,1% σε ετήσια βάση

  - Έσοδα 2021: 65,6 τρισεκατομμύρια KRW, αύξηση 10,8% σε ετήσια βάση

  - Λειτουργικό κέρδος 2021: 3,5 τρισεκατομμύρια KRW, αύξηση 70,1% σε ετήσια βάση

  Με την αυξημένη κερδοφορία των νέων ηλεκτρικών μοντέλων EV, η Kia προσάρμοσε ανοδικά τους στόχους του λειτουργικού περιθωρίου κέρδους της σε σχέση με τα στοιχεία που είχαν αρχικά ανακοινωθεί πέρυσι. Η Kia στοχεύει πλέον σε περιθώριο λειτουργικού κέρδους 5,4% για το 2021, καθώς και σε περιθώριο λειτουργικού κέρδους 7,9% για το 2025.

  Η Kia σκοπεύει να αυξήσει τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες πωλήσεις της σε 3,8 εκατομμύρια μονάδες το 2025. Το ποσοστό των πωλήσεων των φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων, που αναμένεται να φτάσει περίπου το 10% των συνολικών πωλήσεων το 2021, προβλέπεται να αυξηθεί σε 22% έως το 2025. Για τις αναδυόμενες αγορές, η εταιρεία θα επεκτείνει το μερίδιο αγοράς της μέσω της τοπικής παραγωγής CKD (complete knock-down).

  Η Kia αναμένει ότι η βελτίωση του ASP και του μίγματος προϊόντων, η οποία οδήγησε στη βελτίωση της κερδοφορίας της εταιρείας πέρυσι, θα συνεχιστεί. Συγκεκριμένα, το μερίδιο πωλήσεων των RVs (αυτοκινούμενων οχημάτων) της εταιρείας αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται από το 56% του 2020 στο 65% το 2025.

  Αναμένεται πως η Kia θα εισέλθει σε ένα νέο επίπεδο κερδοφορίας των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων (EVs) με την κυκλοφορία του CV στο τέλος του τρέχοντος έτους. Η εταιρεία αναμένει να επιτύχει κερδοφορία στο επίπεδο των υφιστάμενων μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης το 2025 προβλέποντας  ότι η βελτίωση του κόστους των EVs θα ενισχυθεί συνεχώς μέσω οικονομιών κλίμακας λόγω της επέκτασης του όγκου πωλήσεων των EVs και της μείωσης του κόστους υλικών μέσω των επενδύσεων στην Έρευνα & Εξέλιξη (R&D).

  Το επενδυτικό πρόγραμμα της Kia από το 2020 έως το 2025 αναμένεται να είναι ύψους 29 τρισεκατομμυρίων KRW. Η Kia θα διατηρήσει το ετήσιο επίπεδο επενδύσεων των περίπου 5 τρισεκατομμυρίων KRW, μειώνοντας τις τρέχουσες επενδύσεις σε υπάρχοντες παραδοσιακούς επιχειρηματικούς τομείς και αυξάνοντας σταδιακά το ποσοστό των στρατηγικών επενδύσεων για μελλοντικά project, επεκτείνοντας ταυτόχρονα τις επενδύσεις της στην Έρευνα & Εξέλιξη (R&D).

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  16:19 14/04

  Η Yokohama δοκιμάζει ελαστικά σε εσωτερικές επιφάνειες πάγου

  Η Yokohama ανακοίνωσε πρόσφατα τη δημιουργία μιας νέας μονάδας στην εσωτερική εγκατάσταση του κέντρο της στο Χοκάιντο.

  16:18 14/04

  Carsharing ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Αμβούργο από την VW

  Η δυνατότητα κοινής χρήσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων ξεκίνησε στο Αμβούργο πριν μερικούς μήνες και αποτελεί τμήμα της στρατηγικής της Volkswagen.

  16:10 14/04

  H Ford χτίζει έναν καλύτερο κόσμο

  Θέλοντας να συμβάλλει στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για τις μελλοντικές γενιές.

  15:49 13/04

  Tο Jeep Gladiator ήρθε στη Ελλάδα

  Ένα πανίσχυρο pick-up με DNA από το σύμβολο των εκτός δρόμου οχημάτων, το Jeep Wrangler.

  15:43 13/04

  H νέα γκάμα των LCV μοντέλων της Renault

  Παρουσιάζει τα νέα Kangoo Van και Express Van, καθώς και τα νέα Trafic Kombi και Spaceclass.

  15:38 13/04

  Το πρώτο ηλεκτρικό MINI σε ρόλο Safety Car στην Formula E

  Εμπνευσμένο από την JCW.

  16:37 12/04

  EVziiin©: Η έξυπνη πλατφόρμα για φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων τώρα και στην Ελλάδα

  Η καινοτόμα εφαρμογή EVziiin© έρχεται να διαμορφώσει ένα προηγμένο δίκτυο φόρτισης με περισσότερα από 95.000 σημεία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

  16:30 12/04

  H Kia παρουσιάζει το ηλεκτρικό EV6

  Αυτονομία, μηδενικές εκπομπές, εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση 800V και ελκυστικό στυλ.

  16:22 12/04

  Πρεμιέρα για το Lexus LF-Z Electrified

  Το LF-Z Electrified δίνει μία πρώτη εικόνα από το μέλλον της Lexus.

  22:13 09/04

  Ο Opel παρουσιάζει τον Universal Charger για εύκολη φόρτιση

  Το Universal Charger (καλώδιο φόρτισης πολλαπλών επιλογών σύνδεσης) συνδυάζει τις λειτουργίες των καλωδίων "Mode 2" και "Mode 3" με διάφορους αντάπτορες σε μία συσκευή.

  20:53 09/04

  Σχεδιάζοντας το νέο Honda HR-V e:HEV

  Η επόμενη γενιά του αποκλειστικά υβριδικού Honda HR-V e:HEV είναι το αποτέλεσμα μιας ευρείας επαναξιολόγησης της νοοτροπίας των σύγχρονων καταναλωτών.

  20:45 09/04

  O έξυπνος καθρέπτης της Ford

  Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία οθόνη υψηλής ανάλυσης που προβάλλει μία πανοραμική εικόνα την περιοχής πίσω από το οχημα.

  16:31 08/04

  Volvo: Ηλεκτρική ενέργεια κατά 90% από ΑΠΕ για τα εργοστάσιά της

  Το εργοστάσιο της Volvo στo Ντακίνγκ της Κίνας τροφοδοτείται τώρα κατά 100% με κλιματικά ουδέτερη ηλεκτρική ενέργεια.

  16:24 08/04

  Παραγωγή 300.000 μονάδων για το νέο Opel Corsa

  Το νέο Corsa παραμένει η "εγγύηση επιτυχίας" για την Opel.