Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Μαρ-2021 15:15

  H BYD στην Ελλάδα από την Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ

  H BYD στην Ελλάδα από την Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί το "the next big thing” για την Ευρώπη αποτελώντας το βασικό μέσο για τη δημιουργία μια βιώσιμης κινητικότητας απαλλαγμένης πλήρως από εκπομπές ρύπων και θορύβους. Στα πλαίσια της προσπάθειας για δραστική μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και αντιμετώπιση των συνεπειών του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, η χρήση καθαρής ενέργειας και οχημάτων μηδενικών εκπομπών που τροφοδοτούνται από αυτή αποτελεί όχι μόνο την ικανή και αναγκαία συνθήκη για την επίτευξη του παραπάνω στόχου, αλλά συνάμα το κλειδί για αειφορία και μια καθαρότερη ατμόσφαιρα που με τη σειρά της θα αναβαθμίσει έτι περαιτέρω την ποιότητα ζωής των πολιτών στις μεγάλες πόλεις -  παγκοσμίως και ιδιαίτερα στη γηραιά ήπειρο.

  Ανταποκρινόμενη άμεσα και με τον καλύτερο τρόπο στο επιτακτικό κάλεσμα για μια πράσινη αυτοκίνηση που θα είναι απαλλαγμένη πλήρως από ρύπους και θόρυβο, και με γνώμονα την πελατοκεντρική της αντίληψη και τη διαχρονική συνέπεια προς τους πελάτες της, η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, η οποία συμπληρώνει φέτος 99 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία, αποτελεί τον εισαγωγέα της BYD (Build your Dreams) στην Ελλάδα με στόχο να παρέχει υπηρεσίες πωλήσεων και υποστήριξη μετά την πώληση για τα υπερσύγχρονα, ηλεκτρικά οχήματα της μάρκας σε όλη την Ελλάδα. 

  Με γνώμονα την καινοτομία

  Το όνομα της BYD είναι άμεσα συνυφασμένο με την ηλεκτροκίνηση αποτελώντας σήμερα μια εκ των κορυφαίων εταιρειών κατασκευής οχημάτων στο συγκεκριμένο χώρο. Η BYD, η οποία ιδρύθηκε το 1995, είναι μια εταιρεία υψηλής τεχνολογίας η οποία διαχρονικά, μετά από 20 χρόνια ταχείας ανάπτυξης, εξελίσσει και κατασκευάζει λύσεις και καινοτομίες με στόχο μια καλύτερη ζωή. Η εταιρεία έχει ιδρύσει πάνω από 30 βιομηχανικά πάρκα παγκοσμίως και έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε βιομηχανίες που σχετίζονται μεταξύ άλλων με τις μεταφορές, την βιώσιμη ενέργεια αλλά και προϊόντα όπως ηλεκτρονικά είδη, αυτοκίνητα. Αυτή τη στιγμή η BYD διαθέτει στο δυναμικό της 37 εργοστάσια σε Ασία, Ευρώπη και Αμερική ενώ μέχρι στιγμής μετρά 900.000 πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και 50.000 παραδόσεις BYD ηλεκτρικών λεωφορείων σε όλο τον κόσμο.

  BYD

  Με προηγμένες τεχνολογίες 

  Επενδύοντας με επιμονή σε πρωτοποριακές τεχνολογίες και λύσεις που ωφελούν το περιβάλλον, αιχμή του δόρατος για την BYD είναι η κορυφαία τεχνογνωσία της στην κατασκευή μπαταριών σιδήρου-φωσφόρου οι οποίες με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια ανταπεξέρχονται σε ακραίες δοκιμές ανθεκτικότητας και μπορούν να αντεπεξέλθουν σε δύσκολες συνθήκες και καταστάσεις όπως η σύνθλιψη, η κάμψη, η διάτρηση και η θέρμανση.

  Με σημαντικές διακρίσεις και βραβεύσεις

  Το 12μετρο λεωφορείο που κυκλοφορεί στην Ευρώπη απέσπασε το Α’ βραβείο στην τελευταία διεθνή BUSWORLD του Βελγίου (2019) από την iF Design Awards όσον αφορά την σχεδίαση και ποιότητα υλικών φιλικά προς τον επιβάτη. Το λεωφορεία αξιολογήθηκε από 70 εμπειρογνώμονες στον τομέα του σχεδιασμού από 20 χώρες. Η κριτική επιτροπή επικεντρώθηκε σε μία σειρά κριτηρίων, συμπεριλαμβανομένης της καινοτομίας, απονέμοντας τα εύσημα στο 12μετρο λεωφορείο για την "Home από Home” αισθητική προσέγγισή του. Η ομαλή γραμμή οροφής του οχήματος δημιουργεί μία ομαλή αισθητική, ενώ το ζωντανό πορτοκαλί και το παστέλ-μπλε δημιουργούν μια δυναμική αντίθεση. Η κριτική επιτροπή έμεινε εντυπωσιασμένη επίσης από τα χρώματα της καμπίνας, ενώ την ίδια ώρα το λεπτεπίλεπτο φινίρισμα των υλικών, σε συνδυασμό με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό του περιβάλλοντος, δημιουργούν μια ευρύχωρη και χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Ταυτόχρονα, από τεχνολογική άποψη, ο ψηφιακός καθρέφτης και η νέα οθόνη στο ταμπλό "παντρεύονται” ιδανικά με πολλές ακόμα καινοτομίες, όπως η ισχυρή δομή αμαξώματος, το προηγμένο σύστημα διαχείρισης της μπαταρίας και τον νέο κλιματισμό που συνδυαστικά μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας.

  BYD

  Με ισχυρή και ανοδική παρουσία στην Ευρώπη

  Η παρουσία της BYD στην Ευρώπη είναι αξιοσημείωτα ανοδική και δυναμική καθώς αυτή τη στιγμή αποτελεί τον ηγέτη της αγοράς. Σε μόλις μία εικοσαετία, η εταιρεία έχει καταφέρει να πουλήσει περισσότερα από 1.400 ηλεκτρικά λεωφορεία σε πάνω από 20 Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες λειτουργώντας δύο εργοστάσια κατασκευής ηλεκτρικών λεωφορείων στην Ουγγαρία και στην Γαλλία όπου καλύπτουν τις ανάγκες της Ευρώπης, ενώ συνεργάζεται και με το εργοστάσιο της Alexander Denis Limited (ADL) στη Μ. Βρετανία, όπου παρέχει τις μπαταρίες, τα μοτέρ και όλη την τεχνογνωσία σχετικά με την ηλεκτροκίνηση. Χαρακτηριστικό είναι γεγονός ότι το 2019 στη διεθνή έκθεση BUSWORLD του Βελγίου, η BYD σημείωσε μια ακόμα εμπορική επιτυχία σφραγίζοντας την μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή συμφωνία με την Keolis, γνωστή πολυεθνική εταιρία μεταφορών στην Ολλανδία, η οποία περιελάμβανε μία παραγγελία που έφτασε τα 259 ηλεκτρικά λεωφορεία, φέρνοντας έτσι την BYD στην πρώτη θέση στην Ευρώπη για το 2020. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, τα 259 αυτά λεωφορεία αναμένεται να εξασφαλίσουν σε ετήσια βάση μια εξοικονόμηση 15.755 τόνων διοξειδίου του άνθρακα. 

  Με παγκόσμιο εμπορικό αποτύπωμα

  Η BYD ανακοίνωσε πρόσφατα την εξασφάλιση της μεγαλύτερης παραγγελίας ηλεκτρικών λεωφορείων εκτός Κίνας, η οποία αφορά σε 1.002 οχήματα του είδους που θα παραδοθούν στην Μπογκοτά, την πρωτεύουσα της Κολομβίας. Τα συγκεκριμένα λεωφορεία θα παραδοθούν κατά τη διάρκεια του 2021 και στο πρώτο εξάμηνο του 2022 και θα τεθούν σε λειτουργία σε 34 διαδρομές σε πέντε περιοχές της πρωτεύουσας, παρέχοντας στους κατοίκους ήσυχες, ασφαλείς και χωρίς εκπομπές ρύπων μετακινήσεις. Τα ηλεκτρικά λεωφορεία της BYD στη χώρα θα προσφέρουν εξοικονόμηση 83.433 τόνων διοξειδίου του άνθρακα και 9,63 τόνους εκπομπών βλαβερών σωματιδίων ετησίως σε σύγκριση με τα λεωφορεία ντίζελ που πληρούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα πέμπτης γενιάς.

  BYD

  Με εντυπωσιακή παρουσία στην Ελλάδα

  Η BYD έκανε το ντεμπούτο της στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2019 όπου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ηλεκτρικού αστικού λεωφορείου Midi Bus. Πρόκειται για ένα 100% ηλεκτρικό λεωφορείο μήκους 8,7 μέτρων, με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, το οποίο κινείται αθόρυβα και έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 58 επιβατών, από τους οποίους οι 22 είναι καθήμενοι. Για τους ειδικούς των αστικών συγκοινωνιών, πρόκειται για ένα σπουδαίο τεχνικό πλεονέκτημα, καθώς το λεωφορείο, μετά από μια πλήρη φόρτιση τη νύχτα στο αμαξοστάσιο, έχει τη δυνατότητα εκτέλεσης των δρομολογίων μιας ολόκληρης βάρδιας, απαλλάσσοντας έτσι τον συγκοινωνιακό φορέα από την εγκατάσταση έξτρα φορτιστών στις αφετηρίες ή σε άλλα σημεία για την επαναφόρτιση των μπαταριών, μια υποδομή που αυξάνει σημαντικά το κόστος λειτουργίας του στόλου. Με αμάξωμα κατασκευασμένο από αλουμίνιο, ηλεκτροκινητήρες στις πλήμνες των τροχών με ισχύ 250 ίππων, ροπή 350 Km, σύστημα ανάκτησης ενέργειας και με δύο ώρες χρόνο φόρτισης μπαταριών το αστικό ηλεκτρικό λεωφορείο BYD, έχει τη δυνατότητα να καλύψει μέχρι και 200 χιλιόμετρα περίπου χωρίς επαναφόρτιση. 

  Τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2021 οι επιβάτες είχαν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν μια διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας, με το Κ9 12μετρο ηλεκτρικό λεωφορείο της BYD στο πλαίσιο των δοκιμαστικών διαδρομών του Υπουργείου Μεταφορών ενόψει του διαγωνισμού για προμήθεια 1.300 λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το Κ9 12μετρο ηλεκτρικό λεωφορείο της BYD στις ίδιες δοκιμαστικές διαδρομές κατάφερε να φτάσει τα 320 χιλιόμετρα αυτονομία κατά μέσο όρο την ημέρα. Με μηδενικούς ρύπους και αθόρυβη λειτουργία, διαθέτει τρεις διπλές θύρες σε χαμηλό δάπεδο, χωρίς σκαλοπάτια εισόδου για εύκολη πρόσβαση στους επιβάτες, ειδική ράμπα για άτομο ΑμΕα στη μεσαία πόρτα με εύκολη πρόσβαση ενώ έχει συνολική χωρητικότητα 76 επιβατών: 23 καθήμενοι σε καθίσματα αντιβανδαλικού τύπου, 52 όρθιοι και 1 θέση για άτομο με αναπηρία σε αμαξίδιο (ΑμΕα). Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 350 kW και δύναμη να επαναφορτιστεί πλήρως σε τρεις ώρες, έχει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες των 150 kW που αντιστοιχούν σε ισχύ 400 ίππων, καμπίνα οδηγού από πλεξιγκλάς για απομόνωση από τους επιβάτες, τρεις κάμερες και διάφορους αισθητήρες που βοηθούν τον οδηγό για ασφαλή οδήγηση μέσα στην πόλη, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα και κλιματισμό.

  πιν

  Με τις υψηλές αξίες της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ

  Η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ ιδρύθηκε το 1922 και φέτος συμπληρώνει 99 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία αποτελώντας τον κύριο εισαγωγέα των κατασκευαστών Scania, Isuzu, Shell, Land Rover, Jaguar, Kubota, καθώς και πολλών άλλων εταιριών. Υποστηρίζοντας μεγάλο εύρος προϊόντων, όπως αυτοκίνητα, φορτηγά, λεωφορεία, γεννήτριες, κινητήρες diesel, σκάφη, εξωλέμβιες μηχανές, αγροτικά, χωματουργικά και βιομηχανικά μηχανήματα, μπαταρίες, λιπαντικά και ελαστικά, η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ χαρακτηρίζεται διαχρονικά από τον τίμιο πρωταθλητισμό στον εμπορικό στίβο, τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη της στον άνθρωπο και την συνέπεια προς τον πελάτη, εργαζόμενη με πάθος και αναζητώντας σε κάθε δραστηριότητά της την καινοτομία και την πρόοδο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  16:37 12/04

  EVziiin©: Η έξυπνη πλατφόρμα για φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων τώρα και στην Ελλάδα

  Η καινοτόμα εφαρμογή EVziiin© έρχεται να διαμορφώσει ένα προηγμένο δίκτυο φόρτισης με περισσότερα από 95.000 σημεία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

  16:30 12/04

  H Kia παρουσιάζει το ηλεκτρικό EV6

  Αυτονομία, μηδενικές εκπομπές, εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση 800V και ελκυστικό στυλ.

  16:22 12/04

  Πρεμιέρα για το Lexus LF-Z Electrified

  Το LF-Z Electrified δίνει μία πρώτη εικόνα από το μέλλον της Lexus.

  22:13 09/04

  Ο Opel παρουσιάζει τον Universal Charger για εύκολη φόρτιση

  Το Universal Charger (καλώδιο φόρτισης πολλαπλών επιλογών σύνδεσης) συνδυάζει τις λειτουργίες των καλωδίων "Mode 2" και "Mode 3" με διάφορους αντάπτορες σε μία συσκευή.

  20:53 09/04

  Σχεδιάζοντας το νέο Honda HR-V e:HEV

  Η επόμενη γενιά του αποκλειστικά υβριδικού Honda HR-V e:HEV είναι το αποτέλεσμα μιας ευρείας επαναξιολόγησης της νοοτροπίας των σύγχρονων καταναλωτών.

  20:45 09/04

  O έξυπνος καθρέπτης της Ford

  Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία οθόνη υψηλής ανάλυσης που προβάλλει μία πανοραμική εικόνα την περιοχής πίσω από το οχημα.

  16:31 08/04

  Volvo: Ηλεκτρική ενέργεια κατά 90% από ΑΠΕ για τα εργοστάσιά της

  Το εργοστάσιο της Volvo στo Ντακίνγκ της Κίνας τροφοδοτείται τώρα κατά 100% με κλιματικά ουδέτερη ηλεκτρική ενέργεια.

  16:24 08/04

  Παραγωγή 300.000 μονάδων για το νέο Opel Corsa

  Το νέο Corsa παραμένει η "εγγύηση επιτυχίας" για την Opel.

  16:22 08/04

  "Πράσινη" ηλεκτρική ενέργεια από το 2022 για την Mercedes

  Η ηλεκτρική ενέργεια χωρίς CO2 από ηλιακές, αιολικές και υδροηλεκτρικές πηγές παράγεται σε διάφορους σταθμούς παραγωγής ενέργειας

  15:25 07/04

  Συνέντευξη με τον επικεφαλής εσωτερικής σχεδίασης του Volkswagen ID.4

  To ID.4, το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Volkswagen, όσο επιβλητική εμφάνιση έχει εξωτερικά, τόσο ευρύχωρο, ζεστό και φιλόξενο αποδεικνύεται εσωτερικά.

  15:14 07/04

  Οι τιμές της νέας Mercedes C-Class στην Ελλάδα

  Η C-Class είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της Mercedes παγκοσμίως.

  15:11 07/04

  H Ford δεν φοβάται τους… κλέφτες!

  Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουν παρατηρηθεί στις οποίες επίδοξοι κλέφτες προσεγγίζουν οικίες στις οποίες βρίσκονται σταθμευμένα αυτοκίνητα που θέλουν να αποσπάσουν.

  16:32 06/04

  Το θρυλικό Opel Manta γίνεται ηλεκτρικό

  Η Opel ανήκει στους πρωτοπόρους της ηλεκτροκίνησης.

  16:29 06/04

  Τέσσερα νέα μοντέλα στη συλλογή της TAG Heuer

  Η συλλογή TAG Heuer Formula 1, που έχει μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία της TAG Heuer από τότε που λανσαρίστηκε το 1986, παρουσιάζει μερικές πρωτότυπες ιδέες.