Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 12-Φεβ-2021 13:48

  Η Nissan χτίζει μια βιώσιμη μελλοντική κοινότητα στην Ιαπωνία

  Η Nissan χτίζει μια βιώσιμη μελλοντική κοινότητα στην Ιαπωνία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Nissan ξεκίνησε, σε πραγματικές συνθήκες, μια δοκιμή νέων υπηρεσιών κινητικότητας στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας στην Ιαπωνία για την προώθηση της οικοδόμησης της κοινωνίας του μέλλοντος.

  Η συμφωνία συνεργασίας μεταξύ τριών τοπικών κυβερνήσεων και οκτώ εταιρειών, στοχεύει στην ανάπτυξη νέων τρόπων μεταφοράς και στην προώθηση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στην περιοχή Hamadori του Επαρχίας Fukushima. Ο γενικός στόχος είναι η παροχή υποστήριξης στην ανάπτυξη μιας αναζωογονημένης, ανθεκτικής και βιώσιμης κοινότητας χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

  Η συμμετοχή της Nissan στο έργο αποτελεί μέρος του οράματος της στην κατεύθυνση προσφοράς λύσεων ευημερίας για τους ανθρώπους και για την επίτευξη ουδετερότητας στις εκπομπές άνθρακα, έως το 2050.

  Υπηρεσίες δημόσιων μεταφορών

  Οι δοκιμές  που ανακοινώθηκαν πρόσφατα στοχεύουν στην αξιολόγηση της δεκτικότητας μεταξύ κατοίκων και επισκεπτών στην κοινότητα. Οι δοκιμές περιλαμβάνουν τη λειτουργία μιας υπηρεσίας μεταφοράς με λεωφορείο EV που εκτελείται σε βρόχο γύρω από την κεντρική περιοχή της πόλης Namie σε υψηλή συχνότητα, χρησιμοποιώντας σταθμούς στον δρόμο ως κόμβους κινητικότητας. Οι κόμβοι συνδέονται με άλλα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των ιδιοκτήτων οχημάτων, τα οποία χρησιμεύουν ως "ακτίνες” και χρησιμοποιούνται για ταξίδια σε κοντινές περιοχές.

  Η υπηρεσία υποστηρίζει τόσο τη μεταφορά επιβατών όσο και φορτίων. Περιλαμβάνει δε την παράδοση πακέτων στο σπίτι χρησιμοποιώντας οχήματα "ακτίνας" όπως ηλεκτρικά ταξί, αλλά και  χρήση οχημάτων της Japan Post (Ιαπωνικά Ταχυδρομεία)  για αποτελεσματική παράδοση, καθώς και σταθμούς στο δρόμο για την παραλαβή αγορών από τα σούπερ μάρκετ. Οι δοκιμές περιλαμβάνουν επίσης τη λειτουργία ενός αυτόνομου οχήματος σε μια διαδρομή γύρω από το κεντρικό Namie.

  Το μακροπρόθεσμο όραμα είναι η δημιουργία βιώσιμων μεταφορικών υπηρεσιών που προσφέρουν άνεση και συμβάλλουν στην οικονομία.

  Nissan_03

  Διαχείριση βιώσιμης ενέργειας

  Για να συμβάλει στη δημιουργία μιας βιώσιμης κοινότητας χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, η πρωτοβουλία συνεργασίας περιλαμβάνει την κατασκευή ενός συστήματος διαχείρισης ενέργειας που χρησιμοποιεί ηλεκτρικά οχήματα και σταθερές επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Στοχεύει επίσης στην ενίσχυση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε διάφορες εγκαταστάσεις.

  Παράλληλα, οι συμμετέχουσες εταιρείες θα χρησιμοποιήσουν την τεχνογνωσία τους για να υποστηρίξουν έργα που σχετίζονται με τον τουρισμό και την αναψυχή, με στόχο τη δημιουργία μιας πιο ελκυστικής τοπικής κοινότητας. Επιπλέον, σκοπεύουν να συνεργαστούν για να κάνουν την κοινότητα πιο ανθεκτική μέσω της χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων για την τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος σε καταστήματα και άλλους χώρους κατά τη διάρκεια αναπάντεχων καταστροφών.

  Nissan_04

  Δημιουργία περιβαλλοντικής και κοινωνικής αξίας

  Ως πρωτοπόρος στα οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων, η Nissan εργάζεται για τη μείωση των εκπομπών CO2 και τη δημιουργία περιβαλλοντικής και κοινωνικής αξίας, μέσω της εμπορικής διάθεσης  ηλεκτρικών λύσεων και  αυτόνομων τεχνολογιών οδήγησης.

  Το πρόγραμμα Blue Switch της εταιρείας προωθεί τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων για την αντιμετώπιση ζητημάτων που σχετίζονται με την πρόληψη καταστροφών, τη διαχείριση ενέργειας, την κλιματική αλλαγή και τη μείωση του πληθυσμού στην Ιαπωνία. Στο εξωτερικό, η Nissan έχει συμμετάσχει στην έρευνα και την ανάπτυξη υπηρεσιών κινητικότητας χρησιμοποιώντας αυτοματοποιημένη τεχνολογία οδήγησης σε μέρη όπως το Λονδίνο και η Κίνα.

  Χρησιμοποιώντας τα πλεονεκτήματά της στην ηλεκτροκίνηση και τις αυτόνομες τεχνολογίες οδήγησης, η Nissan στοχεύει να βοηθήσει στην υλοποίηση μιας βιώσιμης κοινωνίας, όπου οι άνθρωποι μπορούν να κυκλοφορούν και να αλληλεπιδρούν ελεύθερα.

  Δείτε το βίντεο με τις δοκιμές των νέων υπηρεσιών κινητικότητας της Nissan:

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  23:46 05/03

  Πρώτη ασύρματη αναβάθμιση λογισμικού για το Volvo XC40 Recharge

  Η Volvo εγκαινιάζει την πρώτη της ασύρματη αναβάθμιση λογισμικού, στο XC40 Recharge, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητό της.

  23:40 05/03

  Nissan: Θερμική απόδοση 50% για τον θερμικό κινητήρα του συστήματος e-Power

  Η τελευταία προσέγγιση της Nissan στην ανάπτυξη κινητήρων έχει ανεβάσει τον πήχη σε υψηλά επίπεδα παγκοσμίως.

  23:32 05/03

  Πρεμιέρα για το νέο Ford S-Max Hybrid

  Με επτά καθίσματα και τον αθόρυβο χαρακτήρα, την άνεση και την απόδοση ενός πλήρως υβριδικού συστήματος κίνησης, το νέο Ford S-Max Hybrid διατίθεται τώρα για παραγγελία.

  20:13 04/03

  Αποκλειστικά online θα διατίθενται τα ηλεκτρικά μοντέλα της Volvo

  Ως τμήμα της νέας εμπορικής της στρατηγικής, η Volvo θα πραγματοποιήσει μεγάλες επενδύσεις στα online κανάλια πωλήσεών της, μειώνοντας δραστικά την πολυπλοκότητα στην προσφορά των προϊόντων της και...

  19:57 04/03

  Το Jeep Gladiator έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα

  Η Jeep επιστρέφει στην κατηγορία των pick-up με ένα μοντέλο που φέρνει μια σειρά νέων χαρακτηριστικών στην κατηγορία.

  19:47 04/03

  Πόσο συμφέρει η χρήση ενός ηλεκτρικού επαγγελματικού οχήματος;

  Για τον σχεδιασμό του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού E-Ducato, η ομάδα της Fiat Professional πραγματοποίησε έρευνες σε μεγάλο βάθος ώστε να προσδιορίσει τις ανάγκες των πελατών και να προσφέρει τις ιδανικές ...

  19:24 03/03

  H Hyundai αποκαλύπτει το ηλεκτρικό Ioniq 5

  Η Hyundai παρουσίασε το Ioniq 5, ένα τετρακίνητο ηλεκτρικό crossover, το οποίο είναι το πρώτο όχημα που φέρει την υπογραφή Ioniq, της μάρκας που είναι αποκλειστικά αφιερωμένη σε ηλεκτρικά οχήματα και ...

  19:15 03/03

  Ανανέωση για το Fiat 500

  Σχεδιασμένο για να προσφέρει μια διαφορετική επιλογή για τις αστικές μετακινήσεις, το Fiat 500 εξελίχθηκε σε ένα σύμβολο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

  18:20 03/03

  Το "δίχτυ προστασίας" του νέου Ford Kuga

  Το νέο Ford Kuga αναβαθμίζει την εμπειρία οδήγησης διαθέτοντας μία προηγμένη γκάμα τεχνολογιών οι οποίες είναι σχεδιασμένες να προσφέρουν αυτοπεποίθηση, σιγουριά και κορυφαία ασφάλεια στους οδηγούς...

  16:34 02/03

  To πιο αεροδυναμικό crossover της Nissan είναι το Ariya

  Με συντελεστή οπισθέλκουσας 0,297.

  16:09 02/03

  To Toyota Yaris κατακτά τον τίτλο European Car Of The Year 2021

  Επιλεγμένο από μια κριτική επιτροπή 59 δημοσιογράφων από το χώρο του αυτοκινήτου από όλη την Ευρώπη, η τέταρτη γενιά του Toyota Yaris κατάφερε να αποσπάσει το πολυπόθητο βραβείο, ακριβώς 21 χρόνια...

  15:17 02/03

  Η Audi αναβαθμίζει τα plug-in υβριδικά Q5, A6 και A7 Sportback

  Χάρη στη νέα, πιο ισχυρή μπαταρία, μικτής χωρητικότητας 17,9 kWh (καθαρή 14,4 kWh), είναι εφικτή ηλεκτρική αυτονομία έως 91 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τον κύκλο NEDC.