Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Φεβ-2021 18:06

  Στόχος για μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα το 2050 από τη Nissan

  Στόχος για μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα το 2050 από τη Nissan
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Nissan Motor Co. Ltd. έχει θέσει ως  στόχο την επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου του άνθρακα (carbon neutral) στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, όπως και στον κύκλο ζωής των προϊόντων της, έως το 2050. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, στις αρχές της δεκαετίας του 2030, κάθε νέο όχημα Nissan  που θα διατίθεται στις βασικές αγορές, θα είναι εξηλεκτρισμένο.

  Η Nissan θα επιδιώξει περαιτέρω καινοτομίες στις λύσεις ηλεκτροκίνησης και την τεχνολογία κατασκευής οχημάτων, προκειμένου να σημειώσει πρόοδο στον στόχο μηδενικού ισοζυγίου του άνθρακα της εταιρείας, στους ακόλουθους στρατηγικούς τομείς:

  - Καινοτομίες στις μπαταρίες, συμπεριλαμβανομένων αυτών με ηλεκτρολύτη στερεού τύπου και των σχετικών τεχνολογιών, για την ανάπτυξη ανταγωνιστικών (ως προς το κόστος) και πιο αποδοτικών ηλεκτρικών οχημάτων.

  - Περαιτέρω ανάπτυξη των ηλεκτρικών κινητήριων συνόλων  e-POWER της Nissan, για την επίτευξη μεγαλύτερης ενεργειακής απόδοσης.

  - Ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος μπαταριών για την υποστήριξη αποκεντρωμένης, επιτόπιας παραγωγής ενέργειας, για κτίρια με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η Nissan προσβλέπει σε μεγαλύτερη συνεργασία με στρατηγικούς παίκτες στον ενεργειακό τομέα,  για να υποστηρίξει την απανθρακοποίηση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας.

  - Καινοτομίες στην κατασκευαστική διαδικασία, για την υποστήριξη υψηλότερης παραγωγικότητας στη συναρμολόγηση οχημάτων, ξεκινώντας με την πρωτοβουλία του Nissan Intelligent Factory. Η εταιρεία θα προσπαθήσει επίσης για μεγαλύτερη αποδοτικότητα στους τομείς της ενέργειας και των πρώτων υλών, για να υποστηρίξει μακροπρόθεσμες φιλοδοξίες της στην κατεύθυνση επίτευξης μηδενικού ισοζυγίουτου άνθρακα.

  "Είμαστε αποφασισμένοι να βοηθήσουμε στη δημιουργία μιας κοινωνίας μηδενικού ισοζυγίου του άνθρακα και να επιταχύνουμε την παγκόσμια προσπάθεια κατά της κλιματικής αλλαγής”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Nissan Makoto Uchida. "H διάθεση ηλεκτροκίνητων οχημάτων θα συνεχίσει να επεκτείνεται σε όλο τον κόσμο και αυτό θα συμβάλει καθοριστικά στο να γίνει η Nissan ουδέτερη ως προς το ισοζύγιο του άνθρακα. Θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε στον δρόμο της  καινοτομίας που εμπλουτίζει τη ζωή των ανθρώπων, καθώς επιδιώκουμε ένα βιώσιμο μέλλον για όλους.”

  O στόχος της Nissan βασίζεται σε δεκαετή προγράμματα για τη μείωση των εκπομπών ρύπων και την παροχή τεχνολογιών ηλεκτρικών οχημάτων που ωφελούν το περιβάλλον και την κοινωνία. Οι προσπάθειες της εταιρείας για την ηλεκτροκίνηση και την μείωση των εκπομπών ρύπων, υποστηρίζουν τους  στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή  και την παγκόσμια πρόοδο προς την ουδετερότητα του ισοζυγίου του άνθρακα, έως το 2050.

  Παράλληλα, η φιλοδοξία της Nissan επεκτείνεται στην βάση προηγούμενων πρωτοβουλιών, στο πλαίσιο του προγράμματος Nissan Green και της συνεχιζόμενης δράσης  της εταιρείας για την ελαχιστοποίηση του αποτυπώματος άνθρακα στα προϊόντα και τις δραστηριότητές της. Η Nissan έχει λανσάρει, εδώ και σχεδόν μια δεκαετία,  το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής  στον κόσμο, το Nissan Leaf, έχοντας ξεπεράσει τις 500.000 πωλήσεις, μέχρι σήμερα. Ακόμη, η Nissan συνεχίζει να συνεργάζεται με βιομηχανικούς συνασπισμούς και λοιπούς φορείς για την ανάπτυξη υποδομών φόρτισης και στην κατεύθυνση ευαισθητοποίησης του κοινού, σχετικά με τα οφέλη των ηλεκτρικών οχημάτων.

  Με  το 100% των ολοκαίνουργιων διαθέσιμων οχημάτων της στις βασικές αγορές της Ιαπωνίας, της Κίνας, των ΗΠΑ και της Ευρώπης να έχουν "εξηλεκτριστεί” έως τις αρχές της δεκαετίας του 2030, η Nissan θα είναι  ηγέτιδα δύναμη στην κατεύθυνση της υιοθέτησης της τεχνολογίας ηλεκτρικών οχημάτων.

  Η Nissan πιστεύει ότι η αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να είναι η κινητήρια δύναμη στην κάλυψη των παγκόσμιων περιβαλλοντικών και κλιματικών αναγκών, μέσω μιας δέσμευσης για καινοτομία και μείωση των σχετικών επιπτώσεων, στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας συνεργασίας με λοιπούς εταίρους και κρατικούς φορείς. Η ηλεκτροκίνηση, όταν συνδυάζεται με την επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των υποδομών φόρτισης, μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά  στην επιτάχυνση της άφιξης ενός μέλλοντος με ουδέτερο ισοζύγιο του άνθρακα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  18:40 01/03

  Διαθέσιμο το νέο Honda CR-V e:HEV

  Η ανανεωμένη γκάμα του CR-V, που περιλαμβάνει την προηγμένη υβριδική τεχνολογία της Honda στον στάνταρ εξοπλισμό για πρώτη φορά, φέρει πλέον το διακριτικό e:HEV (όπως και το νέο Jazz e:HEV) ως μέλος...

  18:24 01/03

  To νέο MINI John Cooper Works GP "χορεύει" σε χιόνι και πάγο

  Επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 5,2 δευτερόλεπτα και αναπτύσσει τελική ταχύτητα 265 χλμ./ώρα. Το MINI John Cooper Works GP είναι το ταχύτερο μοντέλο της βρετανικής μάρκα

  18:15 01/03

  Ηλεκτρονικά φωτιζόμενα πάνελ από την Ford

  Τα ανακλαστικά πάνελ μπορεί να αποδειχτούν πολύ χρήσιμα, κυρίως τις μεγάλες και σκοτεινές νύχτες του χειμώνα.

  15:25 26/02

  Η Seat MÓ ενισχύει τη στρατηγική αστικής κινητικότητας

  Με τη δημιουργία της Seat MÓ το 2020.

  15:20 26/02

  To πλάνο μετασχηματισμού της Kia

  Η Kia ανακοίνωσε την ανανέωση της στρατηγικής της "Plan S" για τις μελλοντικές της δραστηριότητες στην 2021 CEO InvestorDay.

  15:17 26/02

  Αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη για το υβριδικό Ford Puma

  Η Ford λανσάρει ένα νέο, 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο για το Puma με κινητήρα EcoBoost Hybrid.

  12:43 25/02

  Bentley: Έρευνα για την ανακύκλωση ηλεκτροκινητήρων

  Η Bentley ανακοίνωσε τη συμμετοχή της σε ένα τριετές ερευνητικό πρόγραμμα που στόχο έχει μία τεχνολογική επανάσταση στην ανακύκλωση και αειφορία των ηλεκτρικών κινητήρων.

  12:39 25/02

  Ξεκινά η παραγωγή του Cupra Formentor e-Hybrid

  Η Cupra ξεκινά την παραγωγή του νέου Formentor e-Hybrid, το οποίο θα φτάσει στην αγορά τον Μάρτιο.

  12:38 25/02

  Τα μελλοντικά σχέδια της Nissan για τα LCV μοντέλα της στην Ευρώπη

  Η Nissan αποκάλυψε πρόσφατα τα σχέδια της για την επόμενη γενιά των μικρών επαγγελματικών οχημάτων της που θα διατεθούν στην Ευρώπη.

  17:12 24/02

  Η Mercedes αποκαλύπτει τη νέα C-Class

  Σε μία εποχή που ολόκληρος ο κόσμος μετασχηματίζεται, η νέα Mercedes C-Class είναι η πρώτη κλασσική σειρά μοντέλων της Mercedes που εξηλεκτρίζεται πλήρως.

  17:09 24/02

  Το νέο Honda HR-V e:HEV

  Η Honda αποκάλυψε την τελευταία γενιά του δημοφιλούς HR-V, που διαθέτει ένα ισχυρό και άμεσης απόκρισης υβριδικό σύστημα κίνησης.

  17:07 24/02

  Νέα έκδοση C-Series για το C3 Aircross

  Με ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό και προσιτή τιμή, το Citroen C3 Aircross στην έκδοση C-Series αντικατοπτρίζει με τον καλύτερο τρόπο τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά της μάρκας.

  18:18 23/02

  100.000 μπαταρίες για plug-in υβριδικά μοντέλα από την Skoda

  Η Skoda βρίσκεται σε τροχιά ραγδαίας τεχνολογικής ανάπτυξης.

  18:15 23/02

  To προωθητικό πρόγραμμα Οn-Line Bonus της Ford

  Οι online υπηρεσίες της Ford Motor Ελλάς που εμπλουτίστηκαν πρόσφατα με το Ford Marketplace