Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Ιαν-2021 21:31

  Οι τεχνολογίες Blockchain και Dynamic Geofencing της Ford

  Οι τεχνολογίες Blockchain και Dynamic Geofencing της Ford
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μία νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Ford ανέδειξε πως αναδυόμενες τεχνολογίες, όπως οι blockchain και dynamic geofencing μπορούν σε συνδυασμό με plug-in υβριδικά οχήματα να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα σε αστικά κέντρα, προσφέροντας πλεονεκτήματα για τις πόλεις, τους πολίτες και τους διαχειριστές στόλων.
  Τα ευρήματα είναι αποτέλεσμα μιας εκτενούς τριετούς μελέτης πάνω στη δυνατότητα των επαγγελματικών PHEV να βοηθήσουν στην επίλυση της ατμοσφαιρικής μόλυνσης. Περισσότερα από 400.000 χιλιόμετρα δεδομένων συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος με τη χρήση δεκάδων Ford Transit και Tourneo PHEV σε ποικίλους δημοτικούς και επαγγελματικούς στόλους στο Λονδίνο, την Κολωνία και τη Βαλένθια.

  Μεταξύ των ευρημάτων ήταν ο τρόπος με τον οποίο οι τεχνολογίες geofencing και blockchain μπορούν να βοηθήσουν τα PHEV να βελτιώσουν περαιτέρω την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα στις πόλεις, ενεργοποιώντας το πρόγραμμα οδήγησης μηδενικών ρύπων, με βάση την ατμοσφαιρική μόλυνση της κάθε περιοχής. Στη δοκιμή συμμετείχε και ένα καινοτόμο PHEV όχημα τύπου van εφοδιασμένο με ηλεκτρική μονάδα ψύξης με τροφοδοσία απευθείας από τις μπαταρίες του οχήματος, αποδεικνύοντας τη λειτουργική ευελιξία και πολλαπλή ευχρηστία που προσφέρει η πλατφόρμα.

  "Η έρευνά μας έχει δείξει με ποιο τρόπο τα plug-in υβριδικά οχήματα, και αναδυόμενες συνδεδεμένες τεχνολογίες όπως οι dynamic geofencing και blockchain, μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη μεταμόρφωση των πόλεων" δήλωσε ο Mark Harvey, director, enterprise connectivity, Ford Ευρώπης. "Έχοντας τη δυνατότητα λειτουργίας σε πρόγραμμα μηδενικών εκπομπών ρύπων, και χωρίς το άγχος της αυτονομίας, τα PHEV αποτελούν μία πρακτική, ευέλικτη εναλλακτική λύση έναντι των πετρελαιοκίνητων μοντέλων, που τα καθιστά ιδανικά ως επαγγελματικά οχήματα γενικής χρήσης σε αστικές περιοχές."

  Οι ζώνες μηδενικών εκπομπών ρύπων συναντώνται όλο και περισσότερο σε αστικά κέντρα σε όλη την Ευρώπη. Η λειτουργία γεωγραφικού προσδιορισμού (geofencing) της Ford που προσφέρεται στάνταρ με το Transit Custom PHEV, μπορεί να βοηθήσει τις πόλεις να βελτιώσουν την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα εκεί όπου είναι περισσότερο απαραίτητο. Με το geofencing, το πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης μηδενικών ρύπων του οχήματος μπορεί να ενεργοποιείται αυτόματα, όποτε αυτό εισέρχεται σε μία ζώνη χαμηλών εκπομπών ρύπων, χωρίς παρέμβαση από τον οδηγό.

  Η δοκιμή του δημοτικού στόλου της Κολωνίας προχώρησε κατά ένα επιπλέον βήμα, δείχνοντας με ποιο τρόπο η τεχνολογία blockchain μπορεί να συμπληρώσει την τεχνολογία geofencing στην ενίσχυση των προσπαθειών για τη βελτίωση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα. Η ώρα εισόδου ή εξόδου ενός οχήματος της δοκιμής από μία γεωγραφικά περιορισμένη ζώνη καταγραφόταν σε ένα blockchain – ένα ασφαλές και διαφανές ψηφιακό ημερολόγιο που δημιουργεί μόνιμα αρχεία (σφραγισμένα ως προς το χρόνο) τα οποία και αποθηκεύονται σε πολλαπλούς υπολογιστές – διασφαλίζοντας ότι τα "πράσινα χιλιόμετρα" που διανύονται μπορούν να αποθηκεύονται με ασφάλεια και να διαμοιράζονται μεταξύ των ενδιαφερομένων όπως οι Αρχές της πόλης και οι ιδιοκτήτες στόλων.

  Επίσης δοκιμάστηκε το dynamic geofencing: αντί μία σταθερή ζώνη χαμηλών εκπομπών ρύπων να ενεργοποιεί τα προγράμματα ηλεκτροκίνησης μηδενικών ρύπων των οχημάτων, το πιλοτικό πρόγραμμα dynamic geofencing της Ford προσάρμοζε συνεχώς τα όρια με βάση τα δεδομένα ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα που συλλέγει η Climacell και ο Δήμος της Κολωνίας.
  Καθώς τα συνδεδεμένα PHEV της Ford εισέρχονταν σε αυτές τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ζώνες, αυτόματα άλλαζαν σε πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης – χωρίς να χρειάζεται επέμβαση του οδηγού, βελτιώνοντας τη ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα για τους πολίτες και βοηθώντας τα οχήματα να συμμορφώνονται με τους τοπικούς περιορισμούς.

  Τόσο η έρευνα της Κολωνίας όσο και της Βαλένθια απέδειξαν την αξία των συνδεδεμένων οχημάτων και πόλεων στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, αλλά και στη συμμόρφωση με τους όρους κυκλοφορίας στις σχετικές ζώνες χαμηλών ρύπων. Από τα 218.300 χιλιόμετρα που κάλυψαν τα 20 οχήματα  στην Κολωνία και τη Βαλένθια, σχεδόν τα μισά (105.600 χιλιόμετρα) καλύφθηκαν στο αμιγώς ηλεκτρικό πρόγραμμα, με το ποσοστό αυτό να ξεπερνά το 70% στις γεωγραφικά περιορισμένες ζώνες στην Κολωνία.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  18:40 01/03

  Διαθέσιμο το νέο Honda CR-V e:HEV

  Η ανανεωμένη γκάμα του CR-V, που περιλαμβάνει την προηγμένη υβριδική τεχνολογία της Honda στον στάνταρ εξοπλισμό για πρώτη φορά, φέρει πλέον το διακριτικό e:HEV (όπως και το νέο Jazz e:HEV) ως μέλος...

  18:24 01/03

  To νέο MINI John Cooper Works GP "χορεύει" σε χιόνι και πάγο

  Επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 5,2 δευτερόλεπτα και αναπτύσσει τελική ταχύτητα 265 χλμ./ώρα. Το MINI John Cooper Works GP είναι το ταχύτερο μοντέλο της βρετανικής μάρκα

  18:15 01/03

  Ηλεκτρονικά φωτιζόμενα πάνελ από την Ford

  Τα ανακλαστικά πάνελ μπορεί να αποδειχτούν πολύ χρήσιμα, κυρίως τις μεγάλες και σκοτεινές νύχτες του χειμώνα.

  15:25 26/02

  Η Seat MÓ ενισχύει τη στρατηγική αστικής κινητικότητας

  Με τη δημιουργία της Seat MÓ το 2020.

  15:20 26/02

  To πλάνο μετασχηματισμού της Kia

  Η Kia ανακοίνωσε την ανανέωση της στρατηγικής της "Plan S" για τις μελλοντικές της δραστηριότητες στην 2021 CEO InvestorDay.

  15:17 26/02

  Αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη για το υβριδικό Ford Puma

  Η Ford λανσάρει ένα νέο, 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο για το Puma με κινητήρα EcoBoost Hybrid.

  12:43 25/02

  Bentley: Έρευνα για την ανακύκλωση ηλεκτροκινητήρων

  Η Bentley ανακοίνωσε τη συμμετοχή της σε ένα τριετές ερευνητικό πρόγραμμα που στόχο έχει μία τεχνολογική επανάσταση στην ανακύκλωση και αειφορία των ηλεκτρικών κινητήρων.

  12:39 25/02

  Ξεκινά η παραγωγή του Cupra Formentor e-Hybrid

  Η Cupra ξεκινά την παραγωγή του νέου Formentor e-Hybrid, το οποίο θα φτάσει στην αγορά τον Μάρτιο.

  12:38 25/02

  Τα μελλοντικά σχέδια της Nissan για τα LCV μοντέλα της στην Ευρώπη

  Η Nissan αποκάλυψε πρόσφατα τα σχέδια της για την επόμενη γενιά των μικρών επαγγελματικών οχημάτων της που θα διατεθούν στην Ευρώπη.

  17:12 24/02

  Η Mercedes αποκαλύπτει τη νέα C-Class

  Σε μία εποχή που ολόκληρος ο κόσμος μετασχηματίζεται, η νέα Mercedes C-Class είναι η πρώτη κλασσική σειρά μοντέλων της Mercedes που εξηλεκτρίζεται πλήρως.

  17:09 24/02

  Το νέο Honda HR-V e:HEV

  Η Honda αποκάλυψε την τελευταία γενιά του δημοφιλούς HR-V, που διαθέτει ένα ισχυρό και άμεσης απόκρισης υβριδικό σύστημα κίνησης.

  17:07 24/02

  Νέα έκδοση C-Series για το C3 Aircross

  Με ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό και προσιτή τιμή, το Citroen C3 Aircross στην έκδοση C-Series αντικατοπτρίζει με τον καλύτερο τρόπο τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά της μάρκας.

  18:18 23/02

  100.000 μπαταρίες για plug-in υβριδικά μοντέλα από την Skoda

  Η Skoda βρίσκεται σε τροχιά ραγδαίας τεχνολογικής ανάπτυξης.

  18:15 23/02

  To προωθητικό πρόγραμμα Οn-Line Bonus της Ford

  Οι online υπηρεσίες της Ford Motor Ελλάς που εμπλουτίστηκαν πρόσφατα με το Ford Marketplace