Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 09-Ιαν-2021 13:03

  H πρωτοποριακή MBUX Hyperscreen της Mercedes

  Mercedes_01
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οπτικά εντυπωσιακή, ιδιαίτερα εύκολη στη χρήση και εξαιρετικά έξυπνη: η οθόνη MBUX Hyperscreen είναι ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της νέας Mercedes EQS. Η μεγάλη, καμπύλη οθόνη εκτείνεται σχεδόν σε όλο το πλάτος της κολόνας Α, από αριστερά έως δεξιά, ενώ εκτός από το τεράστιο μέγεθός της, ο υψηλής ποιότητας σχεδιασμός της με προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια προσφέρει ένα αισθητικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

  Αυτή η high-tech εμφάνιση είναι η συναισθηματική διάσταση της υπερ-οθόνης MBUX Hyperscreen, στην οποία προστίθεται η τεχνητή νοημοσύνη (AI). Με λογισμικό ικανό να μαθαίνει, η οθόνη και ο τρόπος λειτουργίας της προσαρμόζονται πλήρως στον χρήστη της και κάνουν εξατομικευμένες προτάσεις για πολλές λειτουργίες ψυχαγωγίας, άνεσης και λειτουργιών του οχήματος. Χάρη στο λεγόμενο "μηδενικό επίπεδο”, ο χρήστης δεν χρειάζεται να μεταφερθεί σε υπομενού ή να δώσει φωνητικές εντολές. Οι πιο σημαντικές εφαρμογές εμφανίζονται πάντα στο επάνω μέρος της οθόνης. Με αυτόν τον τρόπο, ο οδηγός μπορεί να αφοσιωθεί στην οδήγηση της EQS. Και όχι μόνο: η MBUX Hyperscreen είναι επίσης ένας σημαντικός βοηθός για τον συνοδηγό, ο οποίος έχει τη δική του περιοχή προβολής και διαχείρισης διαφόρων λειτουργιών.

   

   

  Το σύστημα MBUX (Mercedes-BenzUserExperience) πρωτοεμφανίστηκε το 2018 στην τρέχουσα σειρά της A-Class και τώρα περισσότερα από 1,8 εκατομμύρια επιβατικά οχήματα της Mercedes είναι εξοπλισμένα με αυτό το καινοτόμο σύστημα. Όμως και τα ελαφρά επαγγελματικά van της μάρκας βασίζονται στο MBUX. Πριν από λίγο καιρό, η δεύτερη γενιά αυτό του συστήματος με ικανότητα εκμάθησης παρουσιάστηκε στη νέα S-Class. Το επόμενο μεγάλο βήμα ακολουθεί με τη νέα EQS και την προαιρετικά διαθέσιμη υπερ-οθόνη MBUX Hyperscreen.

  Η MBUX Hyperscreen είναι ένα παράδειγμα συνδυασμού ψηφιακής και αναλογικής σχεδίασης με αρκετές επιμέρους οθόνες να καταφέρνουν να συγχωνεύονται άψογα, με αποτέλεσμα μια εντυπωσιακή, καμπύλη οθόνη. Οι αναλογικοί αεραγωγοί ενσωματώνονται σε αυτήν τη μεγάλη ψηφιακή επιφάνεια για τη σύνδεση του ψηφιακού και του φυσικού κόσμου.

  Η MBUX Hyperscreen περιβάλλεται από ένα συνεχές πλαστικό μπροστινό πλαίσιο. Το ορατό μέρος του είναι βαμμένο με μια περίπλοκη διαδικασία τριών στρωμάτων σε απόχρωση "Silver Shadow". Με αυτό το σύστημα επικάλυψης επιτυγχάνεται ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας επιφάνεια, εξαιτίας των εξαιρετικά λεπτών ενδιάμεσων στρωμάτων. Ο ενσωματωμένος φωτισμός περιβάλλοντος που είναι εγκατεστημένος στο κάτω μέρος της MBUX Hyperscreen κάνει τη μονάδα οθόνης να φαίνεται σα να αιωρείται στον πίνακα οργάνων.

   

  Mercedes_03

   

  Ο συνοδηγός έχει επίσης τη δική του οθόνη και χώρο λειτουργίας, γεγονός που κάνει το ταξίδι πιο ευχάριστο και διασκεδαστικό. Με έως και επτά προφίλ, μπορεί να προσαρμόσει το περιεχόμενο της οθόνης του σύμφωνα με τις επιθυμίες του. Ωστόσο, οι λειτουργίες ψυχαγωγίας της οθόνης για τον συνοδηγό είναι διαθέσιμες μόνο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και πάντοτε στο πλαίσιο των επιμέρους, για κάθε χώρα, νομικών κανονισμών. Εάν το κάθισμα του συνοδηγού δεν είναι κατειλημμένο, η οθόνη μετατρέπεται σε ψηφιακό διακοσμητικό μέρος. Σε αυτήν την περίπτωση, εμφανίζονται κινούμενα αστέρια, δηλαδή το μοτίβο της Mercedes.

  Για μια ιδιαίτερα ευκρινή εικόνα, χρησιμοποιείται η τεχνολογία OLED τόσο στην κεντρική οθόνη όσο και στην οθόνη του συνοδηγού. Εκεί, τα μεμονωμένα σημεία της εικόνας είναι αυτόφωτα, ενώ τα μη ελεγχόμενα pixelτης εικόνας παραμένουν απενεργοποιημένα, πράγμα που σημαίνει ότι εμφανίζεται ένα βαθύ μαύρο χρώμα. Αντίθετα, τα ενεργά pixel OLED ακτινοβολούν με υψηλή φωτεινότητα, με αποτέλεσμα υψηλές τιμές αντίθεσης, ανεξάρτητα από τη γωνία προβολής και τις συνθήκες φωτισμού.

   

  Mercedes_04

   

  Το σύστημα MBUX εμφανίζει εκ των προτέρων τις κατάλληλες λειτουργίες τη σωστή στιγμή για τον χρήστη, με την υποστήριξη της τεχνητής νοημοσύνης.

  Περισσότερες από 20 επιπλέον λειτουργίες -από το πρόγραμμα ενεργού μασάζ έως την υπενθύμιση γενεθλίων ή την πρόταση για τη λίστα υποχρεώσεων- προσφέρονται αυτόματα με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης όταν σχετίζονται με τον πελάτη. Οι προγραματιστές της Mercedes-EQ έχουν δώσει το όνομα "Magic Modules" σε αυτές τις προτάσεις, οι οποίες εμφανίζονται στο "μηδενικό επίπεδο", δηλαδή στην αρχική οθόνη.

  Τα σημαντικότερα στοιχεία της MBUX Hyperscreen, με μια ματιά:

  - Με την MBUX Hyperscreen, διαφορετικές οθόνες συνενώνονται απρόσκοπτα, με αποτέλεσμα μια εντυπωσιακή καμπύλη οθόνη εύρους 141 εκατοστών. Η εμπειρία των επιβατών απογειώνεται σε 2.432,11 cm2.

  - Το μεγάλο γυάλινο κάλυμμα της οθόνης είναι τρισδιάστατο και καμπύλο, ενώ υπέστη διαδικασία χύτευσης σε θερμοκρασία περί τους 650°C. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει την προβολή της οθόνης χωρίς παραμόρφωση σε ολόκληρο το πλάτος του οχήματος, ανεξάρτητα από την ακτίνα του καλύμματος της οθόνης.

  - Για να γίνει ο χειρισμός των πιο σημαντικών εφαρμογών, ο χρήστης δεν χρειάζεται να μεταφερθεί σε κάποιο ξεχωριστό μενού. Γι 'αυτό η Mercedes το ονομάζει "μηδενικό επίπεδο”.

  - Υπάρχουν συνολικά 12 ενεργοποιητές κάτω από την οθόνη για ανάδραση αφής κατά τη λειτουργία. Εάν το δάχτυλο αγγίζει ορισμένα σημεία εκεί, προκαλείται μια δόνηση στην πλάκα κάλυψης.

  - Δύο επιστρώσεις της πλάκας κάλυψης μειώνουν τις αντανακλάσεις και διευκολύνουν τον καθαρισμό. Το ίδιο το καμπύλο γυαλί αποτελείται από πυριτικό αργίλιο, ιδιαίτερα ανθεκτικό στις γρατσουνιές.

  - Όσον αφορά στην ασφάλεια, περιλαμβάνονται προκαθορισμένα σημεία θραύσης παράλληλα με τα πλευρικά ανοίγματα καθώς και πέντε συστήματα συγκράτησης που λειτουργούν στοχευμένα χάρη στη δομή τους σαν κερήθρα, σε περίπτωση σύγκρουσης.

  - 8πύρηνος επεξεργαστής (CPU), μνήμη RAM 24ωνgigabyte και μεταφορά δεδομένων μνήμης RAM 46,4 GB/δευτερόλεπτο είναι μερικές από τις τεχνικές προδιαγραφές του συστήματος MBUX.

  - Με τα δεδομένα μέτρησης μιας πολυλειτουργικής κάμερας και 1 αισθητήρα φωτός, η φωτεινότητα της οθόνης προσαρμόζεται στις συνθήκες του περιβάλλοντος.

  - Με έως και επτά προφίλ, το τμήμα οθόνης μπορεί να εξατομικευτεί για τον συνοδηγό.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  16:30 19/01

  Ασκήσεις… αεροδυναμικής από το νέο Opel Mokka

  Η εξωτερική σχεδίαση του νέου Opel Mokka εκτός από "καθαρή" και τολμηρή, είναι και αεροδυναμικά αποδοτική, όπως αρμόζει σε ένα σύγχρονο μοντέλο Opel.

  16:29 19/01

  H FCA Greece εστιάζει στο e-Mobility

  Με στόχο την ανάπτυξη των προϊόντων, των δομών, αλλά και των υπηρεσιών που αφορούν στη νέα εποχή της εξηλεκτρισμένης κινητικότητας, η FCA δημιούργησε το e-Mobility.

  16:24 19/01

  To νέο Cupra Leon e-Hybrid των 245 ίππων στην Ελλάδα

  Ο Βασιλιάς των Leon είναι εδώ.

  17:28 18/01

  H Skoda Octavia υποψήφια για το Car of The Year 2021

  Η ολοκαίνουργια Skoda Octavia συνεχίζει να εντυπωσιάζει αυξάνοντας τις διεθνείς διακρίσεις της.

  17:24 18/01

  Διασχίζοντας τη Λαπωνία με MINI John Cooper Works Clubman

  Το γεγονός ότι δύο από τους καλύτερους οδηγούς αγώνων ράλλυ στην ιστορία κατάγονται από τη Φινλανδία έχει σίγουρα να κάνει με τις συνθήκες εκπαίδευσης στη μητέρα πατρίδα.

  17:20 18/01

  Επιπλέον ασφάλεια με το Guard Mode της Ford

  Οι κλοπές van οχημάτων καταγράφουν αύξηση στην Ευρώπη.

  22:04 15/01

  To VW Group αυξάνει το μερίδιο του στην παγκόσμια αγορά

  Το VW Group κατέγραψε πωλήσεις 9.305.400 οχημάτων το 2020 σε παγκόσμιο επίπεδο.

  22:02 15/01

  Παράδοση στόλου οχημάτων Toyota στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

  Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα έλαβε χώρα η παράδοση του νέου στόλου οχημάτων της Toyota.

  22:00 15/01

  Ανοδική τροχιά για τη Skoda σε παγκόσμιο επίπεδο και Ελλάδα

  Η Skoda βρίσκεται σε συνεχή τροχιά ανόδου τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως.

  17:33 14/01

  Audi e-tron: Ο νέος "βασιλιάς" της Νορβηγίας

  Το ηλεκτρικό Audi e-tron βρέθηκε στην κορυφή των πωλήσεων στη Νορβηγία για το 2020.

  17:31 14/01

  Ο εξηλεκτρισμός ενισχύει τις πωλήσεις της Seat

  Ο αντίκτυπος του COVID-19 επιβράδυνε προσωρινά την πορεία των πωλήσεων της Seat για το 2020.

  17:28 14/01

  Ράλλυ Ακρόπολις: Προ των πυλών

  Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, είτε φέτος, ως αναπληρωματικός, είτε το 2022, ως βασικός.

  16:35 13/01

  Θετικό β’ εξάμηνο για τις πωλήσεις της Volvo

  Η Volvo ανακοίνωσε ότι σημείωσε τις πιο υψηλές πωλήσεις σε περίοδο δεύτερου εξαμήνου στην ιστορία της.

  16:24 13/01

  H Nissan παραδίδει το πρώτο ασθενοφόρο NV400

  To κέντρο Φυσικής Ιατρικής και αποκατάστασης "ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ", ενέταξε πρόσφατα στον στόλο του το πρώτο ασθενοφόρο Nissan ΝV400 για την περιοχή του Βόλου.