Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 05-Δεκ-2020 14:50

  Πρόγευση από το νέο DS 4

  Πρόγευση από το νέο DS 4
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η DS Automobiles μας δίνει σήμερα μια πρώτη γεύση από το επερχόμενο μέσα στο 2021 νέο DS 4, ένα αυτοκίνητο της premium κατηγορίας C στο οποίο "συναντώνται” η γαλλική πολυτέλεια και η προηγμένη τεχνολογία, σε συνδυασμό με την τολμηρή σχεδίαση απευθυνόμενο σε όλους όσοι αναζητούν μοναδικό στυλ, καθαρές γραμμές, διαισθητικότητα, τεχνολογία και απόλαυση στην οδήγηση.

  Με το νέο DS 4 η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, μέλος του Groupe PSA, στοχεύει σε τέσσερις σημαντικούς τομείς: την ηλεκτροκίνηση E-Tense, τη συνδεσιμότητα, την άνεση, τον δυναμισμό, αλλά και τη νέα φωτιστική υπογραφή DS.

  Η πρώτη και πολύ σημαντική εφαρμογή που χαρακτηρίζει το νέο μοντέλο είναι η εξέλιξη μιας νέας έκδοσης της πλατφόρμας EMP2. Πρόκειται για μία αρθρωτή πλατφόρμα που επιτρέπει τη χρήση διαφορετικών κινητήρων καθώς κα τη βελτίωση πολλών χαρακτηριστικών, ενώ ταυτόχρονα "απελευθερώνει” το σχεδιασμό. Η νέα έκδοση της πλατφόρμας EMP2 έχει εξελιχθεί για να επιτύχει τις επιθυμητές αναλογίες και τη μέγιστη αεροδυναμική απόδοση. Η εμφάνιση της σιλουέτας που είναι ταυτόχρονα δυναμική, αλλά και πρακτική, με το καπό να είναι ιδιαίτερα χαμηλά και την αύξηση του ύψους προς το πίσω μέρος να αποτελεί ένα είδος δυναμικής υπογραφής στην εμφάνιση του νέου DS 4.

  Την ίδια στιγμή, η νέα έκδοση της πλατφόρμας επιτρέπει την εισαγωγή στη διαδικασία της συναρμολόγησης, νέων εξαρτημάτων κατασκευασμένων από συνθετικά υλικά. Τα δομικά στοιχεία της είναι θερμικά συμπιεσμένα, ενώ και με τη χρήση νέων στοιχείων όπως είναι η κεντρική μονάδα του κλιματισμού που έχει περιορισμένες διαστάσεις, απελευθερώνεται περισσότερος χώρος, ως αποθηκευτικός, για τους επιβαίνοντες, ενώ περιορίζεται και το συνολικό βάρος του οχήματος.

  Τα νέο δάπεδο έχει σχεδιαστεί ώστε να φιλοξένει μια νέα γενιά plug-in υβριδικής τεχνολογίας. Ένας τετρακύλινδρος κινητήρας 180 ίππων συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 110 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων EAT8 του γαλλικού ομίλου, εξασφαλίζοντας συνδυασμένη ισχύ 225 ίππων. Το μηχανικό σύνολο τροφοδοτείται από μια πιο αποδοτική μπαταρία που εξασφαλίζει αυτονομία άνω των 50 χιλιομέτρων σε λειτουργία μηδενικών εκπομπών (συνδυασμένος κύκλος WLTP).

  Αναφορικά με τη συνδεσιμότητα, προτεραιότητα ήταν η παροχή λύσης προκειμένου ο οδηγός να μην χρειάζεται να απομακρύνει τα μάτια του από το δρόμο, κάτι που θα αποτελούσε ένα αδιαμφισβήτητο όφελος για την ασφάλεια. Με την ονομασία DS EXTENDED HEAD UP DISPLAY, αυτή η πρωτοποριακή οπτική εμπειρία είναι το πρώτο βήμα προς την επαυξημένη πραγματικότητα (Augmented Reality). Με αυτή τη νέα τεχνολογία, οι βασικές πληροφορίες που χρειάζεται ο οδηγός προβάλλονται απευθείας στο δρόμο. Χρησιμοποιώντας μια "οπτική ψευδαίσθηση”, τα δεδομένα εμφανίζονται τέσσερα μέτρα μπροστά από το παρμπρίζ για να "συναντήσουν” το βλέμμα του οδηγού διαγώνια, με μια μεγάλη προβολή 21 ιντσών που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη κατηγορία. Βασικές πληροφορίες όπως η ταχύτητα, τα βοηθητικά προγράμματα οδήγησης, η πλοήγηση, τα προειδοποιητικά μηνύματα ή ακόμη και η συχνότητα του ραδιοφωνικού σταθμού ή το κομμάτι που παίζει από το MP3, αλλά και τα στοιχεία για τυχόν τηλεφωνική κλήση στο smartphone, προβάλλονται πλέον στο δρόμο.

  Αυτή η διαισθητική και βιωματική τεχνολογία αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης αντίληψης, στην καρδιά ενός εντελώς επανασχεδιασμένου συστήματος ψυχαγωγίας: του DS IRIS SYSTEM. Η νέα μορφή διασύνδεσης, βασίζεται στη χρηστικότητα ενός smartphone με απλή, απρόσκοπτη και γρήγορη διεπαφή που βασίζεται στην ιδέα των προφίλ που εξατομικεύονται πλήρως με εικονίδια.

  Το DS SMART TOUCH, που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα, είναι μια οθόνη που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει διαισθητικά με την κίνηση του χεριού, χωρίς να χρειάζεται επαφή με την οθόνη. Η οθόνη αναγνωρίζει επίσης κανονικές κινήσεις που χρησιμοποιούνται σε tablet και smartphones, όπως μεγέθυνση, σμίκρυνση και ανίχνευση χειρογράφου. Προκειμένου το σύστημα και η χαρτογράφησή του να λειτουργεί πάντα στο υψηλότερο επίπεδο, οι ενημερώσεις θα γίνονται αμέσως μέσω του cloud.

  Το νέο DS 4 θα διατίθεται με αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2, με το DS DRIVE ASSIST 2.0 να διαθέτει σημαντικές αναβαθμίσεις. Αυτό σημαίνει πως η ακριβής θέση του αυτοκινήτου στη λωρίδα της επιλογής του οδηγού, συμπληρώνεται από νέες λειτουργίες όπως ημι-αυτόνομη προσπέραση, ρύθμιση ταχύτητας για στροφές και προσαρμογή στην ταχύτητα που ορίζει ο Κ.Ο.Κ. με πινακίδες στο δρόμο. Το DS DRIVE ASSIST 2.0 περιλαμβάνει αισθητήρες που καταγράφουν όλα όσα συμβαίνουν μέσα και γύρω από το αυτοκίνητο για να βοηθήσουν τον οδηγό. Πλήρως εξοπλισμένο, με μετωπικό ραντάρ, αλλά και αισθητήρες στις τέσσερις γωνίες του αυτοκινήτου και μια κάμερα στο πάνω μέρος του παρμπρίζ, το νέο DS 4 τοποθετείται εκεί όπου ο οδηγός του θέλει μέσω τεχνητής νοημοσύνης, η οποία αναλύει πληροφορίες που συλλέγονται σε πραγματικό χρόνο.

  Ένα από τα πιο δυνατά σημεία του νέου μοντέλου είναι η ελεγχόμενη, με τη συνδρομή κάμερας καταγραφής δεδομένων, απόσβεση από την ανάρτηση DS ACTIVE SCAN SUSPENSION, που είναι άλλη μια αποκλειστική τεχνολογία για το νέο DS 4 στην κατηγορία. Η κάμερα είναι τοποθετημένη στο πάνω μέρος του παρμπρίζ, συλλέγει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για την κατάσταση του δρόμου που είναι μπροστά από το αυτοκίνητο και μεταδίδει τα δεδομένα σε έναν υπολογιστή. Με τη συνδρομή τεσσάρων αισθητήρων που προσφέρουν δεδομένα αναφορικά με την κατάσταση του κάθε σημείου του αυτοκινήτου και τριών μετρητών επιτάχυνσης, το σύστημα ελέγχει ανεξάρτητα κάθε τροχό. Χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που λαμβάνει, κάνει την ανάρτηση πιο σκληρή ή πιο μαλακή ανάλογα με το τι απαιτείται ανά περίπτωση.

  Μια ακόμα τεχνολογία που επιτρέπει στα μοντέλα της γαλλικής εταιρείας να ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό είναι η DS NIGHT VISION. Το σύστημα καθιστά τον δρόμο και τους κινδύνους του, όσο το δυνατόν πιο ορατούς. Μια κάμερα υπέρυθρης ακτινοβολίας, που βρίσκεται στη μάσκα, εντοπίζει τους πεζούς και τα ζώα έως 200 μέτρα μπροστά από το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της νύχτας και σε συνθήκες περιορισμένης ορατότητας. Ο οδηγός βλέπει το δρόμο στον ψηφιακό πίνακα των οργάνων και βλέπει ότι οι κίνδυνοι εμφανίζονται ως προειδοποιήσεις στην οθόνη DS EXTENDED HEAD UP, επιτρέποντάς του να αντιδράσει ανάλογα.

  Με μια νέα γενιά προβολέων DS MATRIX LED VISION που είναι πιο στενοί και πιο μοντέρνοι, οι τεχνολογίες Matrix Beam και Dynamic Bending Light συνδυάστηκαν στο ίδιο σύστημα για να προσφέρουν, εκτός των άλλων, μια ξεχωριστή και μοναδική φωτιστική ταυτότητα.

  Για την καμπίνα, αξίζει να σημειωθεί ότι η τεχνολογία εξυπηρετεί επίσης το ιδιαίτερο στυλ, καθώς από την DS Automobiles εξελίχθηκε ένα καινοτόμο σύστημα εξαερισμού με πολύ συμπαγείς αεραγωγούς τοποθετημένους ψηλά και εφοδιασμένους με αόρατα πτερύγια κατεύθυνσης της δέσμης. Η αρχή πίσω από το DS AIR είναι μια ροή αέρα που στοχεύει σε έναν κώνο από τον οποίο προκύπτει η καλύτερη δυνατή ροή του αέρα στο χώρο, προς την κατεύθυνση που επιθυμεί ο οδηγός ή ο συνοδηγός. Η χρήση είναι ίδια με αυτή των κλασικών αεραγωγών. Χάρη στην διακριτική τοποθέτηση των αεραγωγών, η σχεδίαση του ταμπλό είναι καθαρή και με ιδιαίτερο στυλ, δίνοντας ένα ακόμα σημείο μοναδικότητας στο νέο DS 4.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  15:33 26/01

  Η Volvo βοηθά στην κλιματική ουδετερότητα της… γενέτειρας της

  Με στόχο να βοηθήσει την πόλη του Γκέτεμπορκ να γίνει κλιματικά ουδέτερη έως το 2030, η Volvo συμπράττει με τη σουηδική πόλη δημιουργώντας νέες αστικές ζώνες που θα χρησιμοποιηθούν ως πεδίο δοκιμών...

  15:26 26/01

  Χειμερινές περιπέτειες με το Nissan eNV200 Winter Camper

  Η Nissan αποκάλυψε πρόσφατα το όραμά της για την βιώσιμη κινητικότητα και στην περιπέτεια: το αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο e-NV200 Winter Camper.

  15:09 26/01

  Ήρθε στην Ελλάδα το νέο Ford Puma ST

  Yπόσχεται έντονες συγκινήσεις και μία μοναδική οδηγική διάσταση στην κατηγορία των συμπαγών SUV, υιοθετώντας προηγμένες τεχνολογίες που ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη.

  17:06 25/01

  Η νέα ηλεκτρική Mercedes EQA

  Η νέα, αμιγώς ηλεκτροκίνητη Mercedes EQA θα κυκλοφορήσει πρώτα στην έκδοση με την διακριτική ονομασία "250" με ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 140 kW (190 PS) και αυτονομία 486 χλμ., σύμφωνα με το πρότυπο...

  17:00 25/01

  Stellantis: Δημιουργώντας έναν παγκόσμιο ηγέτη στη βιώσιμη αυτοκίνηση

  Με μια περήφανη κληρονομία που εκτείνεται σε 125 χρόνια, η Stellantis είναι το "σπίτι" μια πλήρους σειράς ιστορικών μαρκών

  16:57 25/01

  H Bentley Flying Spur και ο V8 κινητήρας της

  Η νέα Flying Spur V8 βασίζεται στην παράδοση της Bentley για χρήση κινητήρων V8 για πάνω από 60 χρόνια.

  17:05 22/01

  H Toyota κατακτά το στέμμα στην ελληνική αγορά για το 2020

  Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά γεμάτη προκλήσεις, η Toyota κατάφερε για 8η συνεχόμενη χρονιά να βρεθεί και πάλι στην 1η θέση στην προτίμηση του Έλληνα καταναλωτή.

  17:02 22/01

  To ηλεκτρικό Fiat E-Ducato στην Ελλάδα

  Το Ducato καταφέρνει για ακόμα μία φορά να εξελιχθεί ακολουθώντας αυτή τη φορά ένα ξεχωριστό μονοπάτι.

  17:01 22/01

  To Φυσικό Αέριο ΑΕΕ στο 4ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης

  Σε ενέργειες που συμβάλλουν στην επέκταση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας προχωρά το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας.

  16:23 21/01

  "Πράσινο" καύσιμο για τις θαλάσσιες μεταφορές οχημάτων της VW

  Το Volkswagen Group, προκειμένου να μειώσει τις εκπομπές ρύπων CO2, δεν εστιάζει μόνο στη δημιουργία σύγχρονων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

  16:20 21/01

  Η νέοι στόχοι και η μελλοντική στρατηγική της Kia

  Το νέο σλόγκαν της Kia (Movement that inspires) αποτελεί εν πολλοίς την καρδιά ενός μανιφέστου της μάρκας που αντικατοπτρίζει τους νέους στόχους

  16:17 21/01

  Audi: Το πιο πετυχημένο τρίμηνο στην ιστορία της

  Εντυπωσιακά έκλεισε η Audi το 2020, παραδίδοντας σε πελάτες 505.583 αυτοκίνητα το τελευταίο τρίμηνο του 2020.

  21:34 20/01

  Τα εμπορικά αποτελέσματα της Peugeot το 2020

  Παρά το γεγονός ότι η αυτοκινητοβιομηχανία κατέγραψε πτώση στις πωλήσεις της παγκοσμίως, αντιθέτως επιβεβαίωσε τη δυναμική της πορεία με έναν διαρκώς αυξανόμενο αριθμό παραγγελιών.

  21:34 20/01

  Volvo: Χρηματοδότηση 1,3 δισ. ευρώ για τη βιωσιμότητα

  Η Volvo υπέγραψε πρόσφατα μία συμφωνία χρηματοδότησης ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη βιωσιμότητα.