Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 05-Δεκ-2020 14:50

  Πρόγευση από το νέο DS 4

  Πρόγευση από το νέο DS 4
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η DS Automobiles μας δίνει σήμερα μια πρώτη γεύση από το επερχόμενο μέσα στο 2021 νέο DS 4, ένα αυτοκίνητο της premium κατηγορίας C στο οποίο "συναντώνται” η γαλλική πολυτέλεια και η προηγμένη τεχνολογία, σε συνδυασμό με την τολμηρή σχεδίαση απευθυνόμενο σε όλους όσοι αναζητούν μοναδικό στυλ, καθαρές γραμμές, διαισθητικότητα, τεχνολογία και απόλαυση στην οδήγηση.

  Με το νέο DS 4 η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, μέλος του Groupe PSA, στοχεύει σε τέσσερις σημαντικούς τομείς: την ηλεκτροκίνηση E-Tense, τη συνδεσιμότητα, την άνεση, τον δυναμισμό, αλλά και τη νέα φωτιστική υπογραφή DS.

  Η πρώτη και πολύ σημαντική εφαρμογή που χαρακτηρίζει το νέο μοντέλο είναι η εξέλιξη μιας νέας έκδοσης της πλατφόρμας EMP2. Πρόκειται για μία αρθρωτή πλατφόρμα που επιτρέπει τη χρήση διαφορετικών κινητήρων καθώς κα τη βελτίωση πολλών χαρακτηριστικών, ενώ ταυτόχρονα "απελευθερώνει” το σχεδιασμό. Η νέα έκδοση της πλατφόρμας EMP2 έχει εξελιχθεί για να επιτύχει τις επιθυμητές αναλογίες και τη μέγιστη αεροδυναμική απόδοση. Η εμφάνιση της σιλουέτας που είναι ταυτόχρονα δυναμική, αλλά και πρακτική, με το καπό να είναι ιδιαίτερα χαμηλά και την αύξηση του ύψους προς το πίσω μέρος να αποτελεί ένα είδος δυναμικής υπογραφής στην εμφάνιση του νέου DS 4.

  Την ίδια στιγμή, η νέα έκδοση της πλατφόρμας επιτρέπει την εισαγωγή στη διαδικασία της συναρμολόγησης, νέων εξαρτημάτων κατασκευασμένων από συνθετικά υλικά. Τα δομικά στοιχεία της είναι θερμικά συμπιεσμένα, ενώ και με τη χρήση νέων στοιχείων όπως είναι η κεντρική μονάδα του κλιματισμού που έχει περιορισμένες διαστάσεις, απελευθερώνεται περισσότερος χώρος, ως αποθηκευτικός, για τους επιβαίνοντες, ενώ περιορίζεται και το συνολικό βάρος του οχήματος.

  Τα νέο δάπεδο έχει σχεδιαστεί ώστε να φιλοξένει μια νέα γενιά plug-in υβριδικής τεχνολογίας. Ένας τετρακύλινδρος κινητήρας 180 ίππων συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 110 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων EAT8 του γαλλικού ομίλου, εξασφαλίζοντας συνδυασμένη ισχύ 225 ίππων. Το μηχανικό σύνολο τροφοδοτείται από μια πιο αποδοτική μπαταρία που εξασφαλίζει αυτονομία άνω των 50 χιλιομέτρων σε λειτουργία μηδενικών εκπομπών (συνδυασμένος κύκλος WLTP).

  Αναφορικά με τη συνδεσιμότητα, προτεραιότητα ήταν η παροχή λύσης προκειμένου ο οδηγός να μην χρειάζεται να απομακρύνει τα μάτια του από το δρόμο, κάτι που θα αποτελούσε ένα αδιαμφισβήτητο όφελος για την ασφάλεια. Με την ονομασία DS EXTENDED HEAD UP DISPLAY, αυτή η πρωτοποριακή οπτική εμπειρία είναι το πρώτο βήμα προς την επαυξημένη πραγματικότητα (Augmented Reality). Με αυτή τη νέα τεχνολογία, οι βασικές πληροφορίες που χρειάζεται ο οδηγός προβάλλονται απευθείας στο δρόμο. Χρησιμοποιώντας μια "οπτική ψευδαίσθηση”, τα δεδομένα εμφανίζονται τέσσερα μέτρα μπροστά από το παρμπρίζ για να "συναντήσουν” το βλέμμα του οδηγού διαγώνια, με μια μεγάλη προβολή 21 ιντσών που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη κατηγορία. Βασικές πληροφορίες όπως η ταχύτητα, τα βοηθητικά προγράμματα οδήγησης, η πλοήγηση, τα προειδοποιητικά μηνύματα ή ακόμη και η συχνότητα του ραδιοφωνικού σταθμού ή το κομμάτι που παίζει από το MP3, αλλά και τα στοιχεία για τυχόν τηλεφωνική κλήση στο smartphone, προβάλλονται πλέον στο δρόμο.

  Αυτή η διαισθητική και βιωματική τεχνολογία αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης αντίληψης, στην καρδιά ενός εντελώς επανασχεδιασμένου συστήματος ψυχαγωγίας: του DS IRIS SYSTEM. Η νέα μορφή διασύνδεσης, βασίζεται στη χρηστικότητα ενός smartphone με απλή, απρόσκοπτη και γρήγορη διεπαφή που βασίζεται στην ιδέα των προφίλ που εξατομικεύονται πλήρως με εικονίδια.

  Το DS SMART TOUCH, που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα, είναι μια οθόνη που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει διαισθητικά με την κίνηση του χεριού, χωρίς να χρειάζεται επαφή με την οθόνη. Η οθόνη αναγνωρίζει επίσης κανονικές κινήσεις που χρησιμοποιούνται σε tablet και smartphones, όπως μεγέθυνση, σμίκρυνση και ανίχνευση χειρογράφου. Προκειμένου το σύστημα και η χαρτογράφησή του να λειτουργεί πάντα στο υψηλότερο επίπεδο, οι ενημερώσεις θα γίνονται αμέσως μέσω του cloud.

  Το νέο DS 4 θα διατίθεται με αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2, με το DS DRIVE ASSIST 2.0 να διαθέτει σημαντικές αναβαθμίσεις. Αυτό σημαίνει πως η ακριβής θέση του αυτοκινήτου στη λωρίδα της επιλογής του οδηγού, συμπληρώνεται από νέες λειτουργίες όπως ημι-αυτόνομη προσπέραση, ρύθμιση ταχύτητας για στροφές και προσαρμογή στην ταχύτητα που ορίζει ο Κ.Ο.Κ. με πινακίδες στο δρόμο. Το DS DRIVE ASSIST 2.0 περιλαμβάνει αισθητήρες που καταγράφουν όλα όσα συμβαίνουν μέσα και γύρω από το αυτοκίνητο για να βοηθήσουν τον οδηγό. Πλήρως εξοπλισμένο, με μετωπικό ραντάρ, αλλά και αισθητήρες στις τέσσερις γωνίες του αυτοκινήτου και μια κάμερα στο πάνω μέρος του παρμπρίζ, το νέο DS 4 τοποθετείται εκεί όπου ο οδηγός του θέλει μέσω τεχνητής νοημοσύνης, η οποία αναλύει πληροφορίες που συλλέγονται σε πραγματικό χρόνο.

  Ένα από τα πιο δυνατά σημεία του νέου μοντέλου είναι η ελεγχόμενη, με τη συνδρομή κάμερας καταγραφής δεδομένων, απόσβεση από την ανάρτηση DS ACTIVE SCAN SUSPENSION, που είναι άλλη μια αποκλειστική τεχνολογία για το νέο DS 4 στην κατηγορία. Η κάμερα είναι τοποθετημένη στο πάνω μέρος του παρμπρίζ, συλλέγει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για την κατάσταση του δρόμου που είναι μπροστά από το αυτοκίνητο και μεταδίδει τα δεδομένα σε έναν υπολογιστή. Με τη συνδρομή τεσσάρων αισθητήρων που προσφέρουν δεδομένα αναφορικά με την κατάσταση του κάθε σημείου του αυτοκινήτου και τριών μετρητών επιτάχυνσης, το σύστημα ελέγχει ανεξάρτητα κάθε τροχό. Χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που λαμβάνει, κάνει την ανάρτηση πιο σκληρή ή πιο μαλακή ανάλογα με το τι απαιτείται ανά περίπτωση.

  Μια ακόμα τεχνολογία που επιτρέπει στα μοντέλα της γαλλικής εταιρείας να ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό είναι η DS NIGHT VISION. Το σύστημα καθιστά τον δρόμο και τους κινδύνους του, όσο το δυνατόν πιο ορατούς. Μια κάμερα υπέρυθρης ακτινοβολίας, που βρίσκεται στη μάσκα, εντοπίζει τους πεζούς και τα ζώα έως 200 μέτρα μπροστά από το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της νύχτας και σε συνθήκες περιορισμένης ορατότητας. Ο οδηγός βλέπει το δρόμο στον ψηφιακό πίνακα των οργάνων και βλέπει ότι οι κίνδυνοι εμφανίζονται ως προειδοποιήσεις στην οθόνη DS EXTENDED HEAD UP, επιτρέποντάς του να αντιδράσει ανάλογα.

  Με μια νέα γενιά προβολέων DS MATRIX LED VISION που είναι πιο στενοί και πιο μοντέρνοι, οι τεχνολογίες Matrix Beam και Dynamic Bending Light συνδυάστηκαν στο ίδιο σύστημα για να προσφέρουν, εκτός των άλλων, μια ξεχωριστή και μοναδική φωτιστική ταυτότητα.

  Για την καμπίνα, αξίζει να σημειωθεί ότι η τεχνολογία εξυπηρετεί επίσης το ιδιαίτερο στυλ, καθώς από την DS Automobiles εξελίχθηκε ένα καινοτόμο σύστημα εξαερισμού με πολύ συμπαγείς αεραγωγούς τοποθετημένους ψηλά και εφοδιασμένους με αόρατα πτερύγια κατεύθυνσης της δέσμης. Η αρχή πίσω από το DS AIR είναι μια ροή αέρα που στοχεύει σε έναν κώνο από τον οποίο προκύπτει η καλύτερη δυνατή ροή του αέρα στο χώρο, προς την κατεύθυνση που επιθυμεί ο οδηγός ή ο συνοδηγός. Η χρήση είναι ίδια με αυτή των κλασικών αεραγωγών. Χάρη στην διακριτική τοποθέτηση των αεραγωγών, η σχεδίαση του ταμπλό είναι καθαρή και με ιδιαίτερο στυλ, δίνοντας ένα ακόμα σημείο μοναδικότητας στο νέο DS 4.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  16:39 23/01

  Το Ford Puma Hybrid Rally1 και ο Sébastien Loeb νικητές στο Ράλι Μόντε Κάρλo

  Το M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1 και ο Sébastien Loeb ήταν ο συνδυασμός που επάξια κατέκτησε το πρώτο σκαλί του βάθρου στο 90ο Ράλι Μόντε Κάρλο.

  11:22 23/01

  Αύξηση πωλήσεων για τη Seat S.A. κατά 10,3% το 2021

  Η Cupra τριπλασίασε τις πωλήσεις της, φτάνοντας σχεδόν τα 80.000 αυτοκίνητα, ενώ εκείνες των ηλεκτροκίνητων οχημάτων τετραπλασιάστηκαν, από 14.700 σε 60.600.

  11:06 22/01

  Η νέα και ηλεκτρική BMW iX M60

  Πράσινο φως για τη νέα iX M60, την πρώτη BMW M που έχει σχεδιαστεί εξ αρχής για αμιγή ηλεκτροκίνηση.

  17:01 21/01

  Το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας στο 5ο Ecomobility Conference

  Πρωταγωνιστικό ρόλο στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας διεκδικεί το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας.

  10:58 21/01

  Χρονιά ρεκόρ για τις Alfa Romeo Giulia και Stelvio στην Ελλάδα

  Oι Alfa Romeo Giulia και Stelvio πραγματοποίησαν στην Ελλάδα χρονιά ρεκόρ σε εμπορικό επίπεδο.

  10:33 21/01

  Η Volkswagen διπλασίασε τις πωλήσεις ηλεκτρικών μοντέλων της το 2021

  Πωλήσεις περίπου πέντε εκατομμυρίων οχημάτων για τη Volkswagen σε παγκόσμιο επίπεδο το 2021, με τη μάρκα να καταγράφει μείωση 8% σε σύγκριση με το 2020.

  09:47 21/01

  Οι νέες συνθήκες στην αυτοκινητοβιομηχανία αλλάζουν τα δεδομένα στο χρώμα

  Η συνολική παραγωγή αυτοκινήτων μειώθηκε, ενώ κάποια συγκεκριμένα χρώματα είναι πλέον πιο δημοφιλή

  11:22 20/01

  Τα αποτελέσματα της Mercedes το 2021 στην Ελλάδα και παγκοσμίως

  Στην Ελλάδα, η Mercedes-Benz κατέκτησε για 8η συνεχή χρονιά την 1η θέση στις πωλήσεις μεταξύ των premium κατασκευαστών.

  11:09 20/01

  Η νέα Porsche Τaycan Sport Turismο

  Η νέα Sport Turismo είναι η τρίτη έκδοση αμαξώματος της ηλεκτρικής Porsche Taycan, η οποία προσφέρεται σε πέντε διαφοερετικές εκδόσεις.

  10:49 20/01

  H έλλειψη ημιαγωγών φρέναρε την ανοδική πορεία της Skoda το 2021

  Μετά το σπάσιμο του φράγματος πωλήσεων 1 εκατομμυρίου αυτοκινήτων παγκοσμίως το 2020, η Skoda περιορίστηκε λίγο κάτω από τις 900.000 παραδόσεις για το 2021.

  14:52 19/01

  Το FIA World Rally Championship αποκλειστικά στην COSMOTE TV έως το 2025

  Ζωντανά και αποκλειστικά στα κανάλια COSMOTE SPORT θα "τρέχει" μέχρι το 2025, το FIA World Rally Championship (WRC).

  11:19 19/01

  Θετικός απολογισμός για την Audi για το 2021

  Παγκόσμιες πωλήσεις περίπου αντίστοιχες με αυτές του 2020 για την Audi το 2021, παρά τις δυσκολίες στην παραγωγική διαδικασία λόγω της έλλειψης ημιαγωγών.

  10:51 19/01

  Σχεδόν σταθερές οι πωλήσεις της Volkswagen Commercial Vehicles το 2021

  Η Volkswagen Commercial Vehicles παρέδωσε 359.500 οχήματα σε πελάτες το 2021.

  10:11 19/01

  Η Hyundai Motorsport οδεύει στη νέα υβριδική εποχή του WRC

  Η Hyundai Motorsport οδεύει στη νέα υβριδική εποχή του WRC και επικεντρώνεται το 2022 στους τίτλους κατασκευαστών και οδηγών.

  11:01 18/01

  Η Ελλάδα υποδέχεται την LEVC και τα νέα TX και VN5

  Η εταιρεία Σπανός ΑΕ με εδρα την Αθήνα, επιλεχθηκε ως επίσημος και αποσκλειστικός εισαγωγέας της μάρκας LEVC για την Ελλάδα.

  09:54 18/01

  Το νέο Abarth 595 Spa-Francorchamps

  H Abarth αφιερώνει μια εξαιρετικά συλλεκτική έκδοση στο θρυλικό Spa-Francorchamps.