Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 04-Δεκ-2020 14:04

  Το ηλεκτρικό αύριο της μετακίνησης στα χέρια μας, σήμερα

  Το ηλεκτρικό αύριο της μετακίνησης στα χέρια μας, σήμερα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ηλεκτροκίνηση, σε κάθε της έκφανση και μορφή, βρίσκεται δικαίως πλέον στην καρδιά των εξελίξεων στη σύγχρονη αυτοκίνηση. Από τα προηγμένα plug-in υβριδικά μοντέλα με τις ιδιαίτερα περιορισμένες εκπομπές βλαβερών σωματιδίων έως τα καινοτόμα και πλήρως ηλεκτρικά οχήματα μηδενικών εκπομπών, τα αυτοκίνητα του συγκεκριμένου είδους συνθέτουν σήμερα την πιο απτή, βιώσιμη και υπεύθυνη επιλογή για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Τόσο στην Ευρώπη, όσο σε παγκόσμιο επίπεδο.

  Παρά τις αρχικές επιφυλάξεις και δισταγμούς όσον αφορά στην ευρύτερη χρήση και διάδοσή τους, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν αρχίσει πλέον να κερδίζουν σημαντικό έδαφος τόσο σε εμπορικό επίπεδο, όσο και στη συνείδηση των καταναλωτών. Και όχι άδικα, θα προσθέσουμε εμείς, καθώς προσφέρουν μια σειρά από σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και οφέλη έναντι των συμβατικών οχημάτων. Όπως το μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, τις μειωμένες έως και μηδενικές εκπομπές ρύπων, το χαμηλότερο κόστος συντήρησης, λόγω των λιγότερων κινούμενων μερών των κινητήρων τους, το φθηνότερο κόστος ενέργειας που απαιτείται για την τροφοδοσία και κίνησή τους και την ευνοϊκότερη αντιμετώπιση τους σε επίπεδο φορολογίας, ως απόρροια συγκεκριμένων πρωτοβουλιών της εκάστοτε πολιτείας.

  Έτσι, κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι κατασκευαστές στρέφονται πλέον στην ηλεκτροκίνηση ενσωματώνοντας ολοένα και περισσότερα "καθαρά" μοντέλα στην γκάμα των διαθέσιμων προϊόντων τους.

  Τα βασικά πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

  Η οδήγηση ηλεκτρικού αυτοκίνητου, χάρη στα προηγμένα συστήματα ανάκτησης της ενέργειας κατά την πέδηση, σημαίνει οδήγηση "με ένα πεντάλ", στοιχείο που καθιστά εξαιρετικά εύκολη την εμπειρία πίσω από το τιμόνι -αλλά συνάμα και διασκεδαστική. Από εκεί και πέρα, η αμεσότητα στην παροχή ροπής και η εντυπωσιακή ισχύς των ηλεκτρικών κινητήρων είναι σε θέση να εξασφαλίσουν μοναδικές επιδόσεις και άμεσες επιταχύνσεις. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό των ηλεκτροκίνητων οχημάτων είναι η αθόρυβη λειτουργία τους, στοιχείο που αυξάνει τα επίπεδα άνεσης σε κάθε μετακίνηση συμβάλλοντας καθοριστικά συγχρόνως στη μείωση της ηχητικής ρύπανσης, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα.

  Εκτός από τα προφανή περιβαλλοντικά οφέλη που προκύπτουν από τη χρήση ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος, τα αυτοκίνητα του συγκεκριμένου είδους έχουν να προσφέρουν και άλλα σημαντικά ατού και πλεονεκτήματα. Πιο συγκεκριμένα, η ηλεκτρική ενέργεια κοστίζει λιγότερο σε σχέση με τα συμβατικά καύσιμα. Ως εκ τούτου, για την κάλυψη της ίδιας χιλιομετρικής απόστασης, ο οδηγός θα επιβαρυνθεί σχεδόν με τα μισά στην περίπτωση χρήσης ενός ηλεκτρικού οχήματος σε σχέση με ένα συμβατικό. Από εκεί και πέρα, σίγουρα δεν πρέπει να αγνοήσει κανείς τόσο το χαμηλότερο κόστος συντήρησης, όσο και τη μειωμένη φορολογία, αφού οι πρωτοβουλίες όλο και περισσότερων κυβερνήσεων καθιστούν την οδήγηση ηλεκτρικού οχήματος πιο ελκυστική. Την ίδια στιγμή, τα οχήματα που κινούνται αποκλειστικά (BEV) ή επικουρικά (PHEV) με ηλεκτρική ενέργεια προσφέρουν στον χρήστη τη δυνατότητα άμεσης και απρόσκοπτης πρόσβασης σε ζώνες χαμηλών εκπομπών ρύπων, οι οποίες έχουν τεθεί ήδη σε εφαρμογή σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις και συνεχώς πολλαπλασιάζονται.

  Πώς φορτίζει ένα ηλεκτρικό όχημα και ποια η αυτονομία του;

  Πολλές είναι οι απορίες και τα ερωτήματα που μπορεί να γεννηθούν αναφορικά με την μπαταρία και τον τρόπο φόρτισής της. Επί της ουσίας, η μπαταρία, ή αλλιώς, ο συσσωρευτής ενέργειας, είναι κάτι που δεν πρέπει να σας τρομάζει! Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο φορτίζει εύκολα μέσω της κατάλληλης υποδοχής, ακριβώς όπως ένα smartphone, από μία εξωτερική πηγή ενέργειας, που συνήθως βρίσκεται εγκατεστημένη στο σπίτι, στη δουλειά ή σε κάποιον χώρο στάθμευσης. Με τη διαδικασία για την εκκίνηση της φόρτισης να μην διαφέρει από εκείνη μιας ταμπλέτας ή ενός φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή, η αυτονομία κίνησης που εξασφαλίζει η μπαταρία ενός ηλεκτρικού οχήματος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας, η συνολική αποθηκευτική της ικανότητα σε ενέργεια (kWh), ο τρόπος που οδηγούμε και επιταχύνουμε, ακόμα και η θερμοκρασία περιβάλλοντος. Σε κάθε περίπτωση, τα σύγχρονα ηλεκτρικά μοντέλα είναι σε θέση πλέον να εξασφαλίσουν με μια πλήρη φόρτιση αυτονομία άνω των 300 χλμ., ενώ δε λείπουν προτάσεις που προσφέρουν ένα εύρος κίνησης που ξεπερνά τα 400 χλμ.

  Πλέον μάλιστα, με τις κοινόχρηστες υποδομές φόρτισης να πολλαπλασιάζονται σε αριθμό με ολοένα και μεγαλύτερους ρυθμούς και τους εξελιγμένους on-board φορτιστές των σύγχρονων ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων να μειώνουν δραστικά τον χρόνο φόρτισης της μπαταρίας, η χρήση των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων καθίσταται πιο ευέλικτη και αποδοτική μειώνοντας έτσι περαιτέρω το "άγχος αυτονομίας”.

  Leasing, ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος να γνωρίσετε την ηλεκτροκίνηση

  Το γεγονός ότι το κόστος αγοράς ενός ηλεκτρικού οχήματος είναι συνήθως υψηλότερο σε σχέση με εκείνο ενός συμβατικού δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα από τη στιγμή που μπορείτε να επιλέξει κανείς το leasing. Αν μη τι άλλο, η μίσθωση ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος με ένα ανταγωνιστικό και σταθερό μηνιαίο μίσθωμα είναι η πλέον ενδεδειγμένη για τις περιστάσεις λύση, καθώς πρόκειται για μια ξέγνοιαστη επιλογή που δίνει στον χρήστη ενός BEV ή PEHV τη δυνατότητα να μεταβεί στην ηλεκτροκίνηση και να δοκιμάσει χωρίς… σκοτούρες και χωρίς δεσμεύσεις όλα τα περιβαλλοντικά, οικονομικά και οδηγικά οφέλη που προσφέρουν τα αυτοκίνητα του συγκεκριμένου είδους.

  Για τον λόγο αυτό η LeasePlan, η ηγέτιδα σήμερα εταιρεία στην παροχή αυτοκινήτου ως υπηρεσία (Car-as-a-Service), παρέχει μια σειρά ολοκληρωμένων λύσεων και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, οι οποίες καθιστούν τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση και στα πλεονεκτήματα που αυτή προσφέρει μια εύκολη και συμφέρουσα επιλογή για τους πελάτες της. Οι εξειδικευμένοι στα ηλεκτρικά οχήματα άνθρωποι της LeasePlan μπορούν ανά πάσα στιγμή να σας ενημερώσουν, να σας συμβουλέψουν και εν τέλει να σας καθοδηγήσουν προσφέροντάς σας ένα πήρες πακέτο υπηρεσιών που σχετίζονται με το επόμενο, ηλεκτροκίνητο όχημά σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να επιλέξετε μέσα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα, με ανταγωνιστικά μισθώματα και σύντομο χρόνο παράδοσης, το επόμενο, ηλεκτρικό σας όχημα.

  Το πακέτο υπηρεσιών που σας προσφέρει η LeasePlan δεν περιορίζεται στην επιλογή του οχήματος που ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις σας, αλλά διευρύνεται με την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στη διάρκεια της μίσθωσης, συμπεριλαμβανομένης της συντήρησης, της διαχείρισης ατυχημάτων και της ασφάλισης του νέου ηλεκτρικού σας αυτοκινήτου. Και όχι μόνο, καθώς η LeasePlan είναι εδώ προκειμένου να σας υποστηρίξει ακόμα περισσότερο συμβουλεύοντας σας σχετικά με σύγχρονες και οικονομικές λύσεις στον τομέα της φόρτισης στο σπίτι ή το γραφείο.

  Βρείτε όλες τις προσφορές leasing της LeasePlan.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  16:39 23/01

  Το Ford Puma Hybrid Rally1 και ο Sébastien Loeb νικητές στο Ράλι Μόντε Κάρλo

  Το M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1 και ο Sébastien Loeb ήταν ο συνδυασμός που επάξια κατέκτησε το πρώτο σκαλί του βάθρου στο 90ο Ράλι Μόντε Κάρλο.

  11:22 23/01

  Αύξηση πωλήσεων για τη Seat S.A. κατά 10,3% το 2021

  Η Cupra τριπλασίασε τις πωλήσεις της, φτάνοντας σχεδόν τα 80.000 αυτοκίνητα, ενώ εκείνες των ηλεκτροκίνητων οχημάτων τετραπλασιάστηκαν, από 14.700 σε 60.600.

  11:06 22/01

  Η νέα και ηλεκτρική BMW iX M60

  Πράσινο φως για τη νέα iX M60, την πρώτη BMW M που έχει σχεδιαστεί εξ αρχής για αμιγή ηλεκτροκίνηση.

  17:01 21/01

  Το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας στο 5ο Ecomobility Conference

  Πρωταγωνιστικό ρόλο στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας διεκδικεί το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας.

  10:58 21/01

  Χρονιά ρεκόρ για τις Alfa Romeo Giulia και Stelvio στην Ελλάδα

  Oι Alfa Romeo Giulia και Stelvio πραγματοποίησαν στην Ελλάδα χρονιά ρεκόρ σε εμπορικό επίπεδο.

  10:33 21/01

  Η Volkswagen διπλασίασε τις πωλήσεις ηλεκτρικών μοντέλων της το 2021

  Πωλήσεις περίπου πέντε εκατομμυρίων οχημάτων για τη Volkswagen σε παγκόσμιο επίπεδο το 2021, με τη μάρκα να καταγράφει μείωση 8% σε σύγκριση με το 2020.

  09:47 21/01

  Οι νέες συνθήκες στην αυτοκινητοβιομηχανία αλλάζουν τα δεδομένα στο χρώμα

  Η συνολική παραγωγή αυτοκινήτων μειώθηκε, ενώ κάποια συγκεκριμένα χρώματα είναι πλέον πιο δημοφιλή

  11:22 20/01

  Τα αποτελέσματα της Mercedes το 2021 στην Ελλάδα και παγκοσμίως

  Στην Ελλάδα, η Mercedes-Benz κατέκτησε για 8η συνεχή χρονιά την 1η θέση στις πωλήσεις μεταξύ των premium κατασκευαστών.

  11:09 20/01

  Η νέα Porsche Τaycan Sport Turismο

  Η νέα Sport Turismo είναι η τρίτη έκδοση αμαξώματος της ηλεκτρικής Porsche Taycan, η οποία προσφέρεται σε πέντε διαφοερετικές εκδόσεις.

  10:49 20/01

  H έλλειψη ημιαγωγών φρέναρε την ανοδική πορεία της Skoda το 2021

  Μετά το σπάσιμο του φράγματος πωλήσεων 1 εκατομμυρίου αυτοκινήτων παγκοσμίως το 2020, η Skoda περιορίστηκε λίγο κάτω από τις 900.000 παραδόσεις για το 2021.

  14:52 19/01

  Το FIA World Rally Championship αποκλειστικά στην COSMOTE TV έως το 2025

  Ζωντανά και αποκλειστικά στα κανάλια COSMOTE SPORT θα "τρέχει" μέχρι το 2025, το FIA World Rally Championship (WRC).

  11:19 19/01

  Θετικός απολογισμός για την Audi για το 2021

  Παγκόσμιες πωλήσεις περίπου αντίστοιχες με αυτές του 2020 για την Audi το 2021, παρά τις δυσκολίες στην παραγωγική διαδικασία λόγω της έλλειψης ημιαγωγών.

  10:51 19/01

  Σχεδόν σταθερές οι πωλήσεις της Volkswagen Commercial Vehicles το 2021

  Η Volkswagen Commercial Vehicles παρέδωσε 359.500 οχήματα σε πελάτες το 2021.

  10:11 19/01

  Η Hyundai Motorsport οδεύει στη νέα υβριδική εποχή του WRC

  Η Hyundai Motorsport οδεύει στη νέα υβριδική εποχή του WRC και επικεντρώνεται το 2022 στους τίτλους κατασκευαστών και οδηγών.

  11:01 18/01

  Η Ελλάδα υποδέχεται την LEVC και τα νέα TX και VN5

  Η εταιρεία Σπανός ΑΕ με εδρα την Αθήνα, επιλεχθηκε ως επίσημος και αποσκλειστικός εισαγωγέας της μάρκας LEVC για την Ελλάδα.

  09:54 18/01

  Το νέο Abarth 595 Spa-Francorchamps

  H Abarth αφιερώνει μια εξαιρετικά συλλεκτική έκδοση στο θρυλικό Spa-Francorchamps.