Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 04-Δεκ-2020 14:04

  Το ηλεκτρικό αύριο της μετακίνησης στα χέρια μας, σήμερα

  Το ηλεκτρικό αύριο της μετακίνησης στα χέρια μας, σήμερα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ηλεκτροκίνηση, σε κάθε της έκφανση και μορφή, βρίσκεται δικαίως πλέον στην καρδιά των εξελίξεων στη σύγχρονη αυτοκίνηση. Από τα προηγμένα plug-in υβριδικά μοντέλα με τις ιδιαίτερα περιορισμένες εκπομπές βλαβερών σωματιδίων έως τα καινοτόμα και πλήρως ηλεκτρικά οχήματα μηδενικών εκπομπών, τα αυτοκίνητα του συγκεκριμένου είδους συνθέτουν σήμερα την πιο απτή, βιώσιμη και υπεύθυνη επιλογή για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Τόσο στην Ευρώπη, όσο σε παγκόσμιο επίπεδο.

  Παρά τις αρχικές επιφυλάξεις και δισταγμούς όσον αφορά στην ευρύτερη χρήση και διάδοσή τους, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν αρχίσει πλέον να κερδίζουν σημαντικό έδαφος τόσο σε εμπορικό επίπεδο, όσο και στη συνείδηση των καταναλωτών. Και όχι άδικα, θα προσθέσουμε εμείς, καθώς προσφέρουν μια σειρά από σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και οφέλη έναντι των συμβατικών οχημάτων. Όπως το μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, τις μειωμένες έως και μηδενικές εκπομπές ρύπων, το χαμηλότερο κόστος συντήρησης, λόγω των λιγότερων κινούμενων μερών των κινητήρων τους, το φθηνότερο κόστος ενέργειας που απαιτείται για την τροφοδοσία και κίνησή τους και την ευνοϊκότερη αντιμετώπιση τους σε επίπεδο φορολογίας, ως απόρροια συγκεκριμένων πρωτοβουλιών της εκάστοτε πολιτείας.

  Έτσι, κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι κατασκευαστές στρέφονται πλέον στην ηλεκτροκίνηση ενσωματώνοντας ολοένα και περισσότερα "καθαρά" μοντέλα στην γκάμα των διαθέσιμων προϊόντων τους.

  Τα βασικά πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

  Η οδήγηση ηλεκτρικού αυτοκίνητου, χάρη στα προηγμένα συστήματα ανάκτησης της ενέργειας κατά την πέδηση, σημαίνει οδήγηση "με ένα πεντάλ", στοιχείο που καθιστά εξαιρετικά εύκολη την εμπειρία πίσω από το τιμόνι -αλλά συνάμα και διασκεδαστική. Από εκεί και πέρα, η αμεσότητα στην παροχή ροπής και η εντυπωσιακή ισχύς των ηλεκτρικών κινητήρων είναι σε θέση να εξασφαλίσουν μοναδικές επιδόσεις και άμεσες επιταχύνσεις. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό των ηλεκτροκίνητων οχημάτων είναι η αθόρυβη λειτουργία τους, στοιχείο που αυξάνει τα επίπεδα άνεσης σε κάθε μετακίνηση συμβάλλοντας καθοριστικά συγχρόνως στη μείωση της ηχητικής ρύπανσης, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα.

  Εκτός από τα προφανή περιβαλλοντικά οφέλη που προκύπτουν από τη χρήση ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος, τα αυτοκίνητα του συγκεκριμένου είδους έχουν να προσφέρουν και άλλα σημαντικά ατού και πλεονεκτήματα. Πιο συγκεκριμένα, η ηλεκτρική ενέργεια κοστίζει λιγότερο σε σχέση με τα συμβατικά καύσιμα. Ως εκ τούτου, για την κάλυψη της ίδιας χιλιομετρικής απόστασης, ο οδηγός θα επιβαρυνθεί σχεδόν με τα μισά στην περίπτωση χρήσης ενός ηλεκτρικού οχήματος σε σχέση με ένα συμβατικό. Από εκεί και πέρα, σίγουρα δεν πρέπει να αγνοήσει κανείς τόσο το χαμηλότερο κόστος συντήρησης, όσο και τη μειωμένη φορολογία, αφού οι πρωτοβουλίες όλο και περισσότερων κυβερνήσεων καθιστούν την οδήγηση ηλεκτρικού οχήματος πιο ελκυστική. Την ίδια στιγμή, τα οχήματα που κινούνται αποκλειστικά (BEV) ή επικουρικά (PHEV) με ηλεκτρική ενέργεια προσφέρουν στον χρήστη τη δυνατότητα άμεσης και απρόσκοπτης πρόσβασης σε ζώνες χαμηλών εκπομπών ρύπων, οι οποίες έχουν τεθεί ήδη σε εφαρμογή σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις και συνεχώς πολλαπλασιάζονται.

  Πώς φορτίζει ένα ηλεκτρικό όχημα και ποια η αυτονομία του;

  Πολλές είναι οι απορίες και τα ερωτήματα που μπορεί να γεννηθούν αναφορικά με την μπαταρία και τον τρόπο φόρτισής της. Επί της ουσίας, η μπαταρία, ή αλλιώς, ο συσσωρευτής ενέργειας, είναι κάτι που δεν πρέπει να σας τρομάζει! Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο φορτίζει εύκολα μέσω της κατάλληλης υποδοχής, ακριβώς όπως ένα smartphone, από μία εξωτερική πηγή ενέργειας, που συνήθως βρίσκεται εγκατεστημένη στο σπίτι, στη δουλειά ή σε κάποιον χώρο στάθμευσης. Με τη διαδικασία για την εκκίνηση της φόρτισης να μην διαφέρει από εκείνη μιας ταμπλέτας ή ενός φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή, η αυτονομία κίνησης που εξασφαλίζει η μπαταρία ενός ηλεκτρικού οχήματος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας, η συνολική αποθηκευτική της ικανότητα σε ενέργεια (kWh), ο τρόπος που οδηγούμε και επιταχύνουμε, ακόμα και η θερμοκρασία περιβάλλοντος. Σε κάθε περίπτωση, τα σύγχρονα ηλεκτρικά μοντέλα είναι σε θέση πλέον να εξασφαλίσουν με μια πλήρη φόρτιση αυτονομία άνω των 300 χλμ., ενώ δε λείπουν προτάσεις που προσφέρουν ένα εύρος κίνησης που ξεπερνά τα 400 χλμ.

  Πλέον μάλιστα, με τις κοινόχρηστες υποδομές φόρτισης να πολλαπλασιάζονται σε αριθμό με ολοένα και μεγαλύτερους ρυθμούς και τους εξελιγμένους on-board φορτιστές των σύγχρονων ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων να μειώνουν δραστικά τον χρόνο φόρτισης της μπαταρίας, η χρήση των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων καθίσταται πιο ευέλικτη και αποδοτική μειώνοντας έτσι περαιτέρω το "άγχος αυτονομίας”.

  Leasing, ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος να γνωρίσετε την ηλεκτροκίνηση

  Το γεγονός ότι το κόστος αγοράς ενός ηλεκτρικού οχήματος είναι συνήθως υψηλότερο σε σχέση με εκείνο ενός συμβατικού δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα από τη στιγμή που μπορείτε να επιλέξει κανείς το leasing. Αν μη τι άλλο, η μίσθωση ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος με ένα ανταγωνιστικό και σταθερό μηνιαίο μίσθωμα είναι η πλέον ενδεδειγμένη για τις περιστάσεις λύση, καθώς πρόκειται για μια ξέγνοιαστη επιλογή που δίνει στον χρήστη ενός BEV ή PEHV τη δυνατότητα να μεταβεί στην ηλεκτροκίνηση και να δοκιμάσει χωρίς… σκοτούρες και χωρίς δεσμεύσεις όλα τα περιβαλλοντικά, οικονομικά και οδηγικά οφέλη που προσφέρουν τα αυτοκίνητα του συγκεκριμένου είδους.

  Για τον λόγο αυτό η LeasePlan, η ηγέτιδα σήμερα εταιρεία στην παροχή αυτοκινήτου ως υπηρεσία (Car-as-a-Service), παρέχει μια σειρά ολοκληρωμένων λύσεων και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, οι οποίες καθιστούν τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση και στα πλεονεκτήματα που αυτή προσφέρει μια εύκολη και συμφέρουσα επιλογή για τους πελάτες της. Οι εξειδικευμένοι στα ηλεκτρικά οχήματα άνθρωποι της LeasePlan μπορούν ανά πάσα στιγμή να σας ενημερώσουν, να σας συμβουλέψουν και εν τέλει να σας καθοδηγήσουν προσφέροντάς σας ένα πήρες πακέτο υπηρεσιών που σχετίζονται με το επόμενο, ηλεκτροκίνητο όχημά σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να επιλέξετε μέσα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα, με ανταγωνιστικά μισθώματα και σύντομο χρόνο παράδοσης, το επόμενο, ηλεκτρικό σας όχημα.

  Το πακέτο υπηρεσιών που σας προσφέρει η LeasePlan δεν περιορίζεται στην επιλογή του οχήματος που ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις σας, αλλά διευρύνεται με την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στη διάρκεια της μίσθωσης, συμπεριλαμβανομένης της συντήρησης, της διαχείρισης ατυχημάτων και της ασφάλισης του νέου ηλεκτρικού σας αυτοκινήτου. Και όχι μόνο, καθώς η LeasePlan είναι εδώ προκειμένου να σας υποστηρίξει ακόμα περισσότερο συμβουλεύοντας σας σχετικά με σύγχρονες και οικονομικές λύσεις στον τομέα της φόρτισης στο σπίτι ή το γραφείο.

  Βρείτε όλες τις προσφορές leasing της LeasePlan.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  17:05 22/01

  H Toyota κατακτά το στέμμα στην ελληνική αγορά για το 2020

  Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά γεμάτη προκλήσεις, η Toyota κατάφερε για 8η συνεχόμενη χρονιά να βρεθεί και πάλι στην 1η θέση στην προτίμηση του Έλληνα καταναλωτή.

  17:02 22/01

  To ηλεκτρικό Fiat E-Ducato στην Ελλάδα

  Το Ducato καταφέρνει για ακόμα μία φορά να εξελιχθεί ακολουθώντας αυτή τη φορά ένα ξεχωριστό μονοπάτι.

  17:01 22/01

  To Φυσικό Αέριο ΑΕΕ στο 4ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης

  Σε ενέργειες που συμβάλλουν στην επέκταση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας προχωρά το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας.

  16:23 21/01

  "Πράσινο" καύσιμο για τις θαλάσσιες μεταφορές οχημάτων της VW

  Το Volkswagen Group, προκειμένου να μειώσει τις εκπομπές ρύπων CO2, δεν εστιάζει μόνο στη δημιουργία σύγχρονων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

  16:20 21/01

  Η νέοι στόχοι και η μελλοντική στρατηγική της Kia

  Το νέο σλόγκαν της Kia (Movement that inspires) αποτελεί εν πολλοίς την καρδιά ενός μανιφέστου της μάρκας που αντικατοπτρίζει τους νέους στόχους

  16:17 21/01

  Audi: Το πιο πετυχημένο τρίμηνο στην ιστορία της

  Εντυπωσιακά έκλεισε η Audi το 2020, παραδίδοντας σε πελάτες 505.583 αυτοκίνητα το τελευταίο τρίμηνο του 2020.

  21:34 20/01

  Τα εμπορικά αποτελέσματα της Peugeot το 2020

  Παρά το γεγονός ότι η αυτοκινητοβιομηχανία κατέγραψε πτώση στις πωλήσεις της παγκοσμίως, αντιθέτως επιβεβαίωσε τη δυναμική της πορεία με έναν διαρκώς αυξανόμενο αριθμό παραγγελιών.

  21:34 20/01

  Volvo: Χρηματοδότηση 1,3 δισ. ευρώ για τη βιωσιμότητα

  Η Volvo υπέγραψε πρόσφατα μία συμφωνία χρηματοδότησης ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη βιωσιμότητα.

  21:31 20/01

  Οι τεχνολογίες Blockchain και Dynamic Geofencing της Ford

  Μία νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Ford ανέδειξε πως αναδυόμενες τεχνολογίες, όπως οι blockchain και dynamic geofencing μπορούν σε συνδυασμό με plug-in υβριδικά οχήματα να...

  16:30 19/01

  Ασκήσεις… αεροδυναμικής από το νέο Opel Mokka

  Η εξωτερική σχεδίαση του νέου Opel Mokka εκτός από "καθαρή" και τολμηρή, είναι και αεροδυναμικά αποδοτική, όπως αρμόζει σε ένα σύγχρονο μοντέλο Opel.

  16:29 19/01

  H FCA Greece εστιάζει στο e-Mobility

  Με στόχο την ανάπτυξη των προϊόντων, των δομών, αλλά και των υπηρεσιών που αφορούν στη νέα εποχή της εξηλεκτρισμένης κινητικότητας, η FCA δημιούργησε το e-Mobility.

  16:24 19/01

  To νέο Cupra Leon e-Hybrid των 245 ίππων στην Ελλάδα

  Ο Βασιλιάς των Leon είναι εδώ.

  17:28 18/01

  H Skoda Octavia υποψήφια για το Car of The Year 2021

  Η ολοκαίνουργια Skoda Octavia συνεχίζει να εντυπωσιάζει αυξάνοντας τις διεθνείς διακρίσεις της.

  17:24 18/01

  Διασχίζοντας τη Λαπωνία με MINI John Cooper Works Clubman

  Το γεγονός ότι δύο από τους καλύτερους οδηγούς αγώνων ράλλυ στην ιστορία κατάγονται από τη Φινλανδία έχει σίγουρα να κάνει με τις συνθήκες εκπαίδευσης στη μητέρα πατρίδα.

  17:20 18/01

  Επιπλέον ασφάλεια με το Guard Mode της Ford

  Οι κλοπές van οχημάτων καταγράφουν αύξηση στην Ευρώπη.