Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Οκτ-2020 16:40

  Black out στην έκδοση αδειών κυκλοφορίας, για ένα μήνα επιστρέφουν τα χειρόγραφα έντυπα

  Black out στην έκδοση αδειών κυκλοφορίας, για ένα μήνα επιστρέφουν τα χειρόγραφα έντυπα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Έντονα ήταν τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισε το Κεντρικό Πληροφοριακό Σύστημα Αδειών Κυκλοφορίας Οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με αποτέλεσμα να παγώσουν εδώ και μία εβδομάδα οι διαδικασίες έκδοσης αδειών κυκλοφορίας νέων αυτοκινήτων, καθώς και οι μεταβιβάσεις μεταχειρισμένων οχημάτων.

  Με σχετική εγκύκλιο που εξεδόθη από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ως προσωρινό μέτρο για την αντιμετώπιση του όλου ζητήματος η κυκλοφορία εντός της χώρας μας μοτοσικλετών, επιβατικών οχημάτων, φορτηγών κάθε κατηγορίας (μηχανοκίνητων, ρυμουλκουμένων και ημιρυμουλκουμένων) και λεωφορείων, δημοσίας και ιδιωτικής χρήσης, επιτρέπεται χωρίς την έκδοση του γνωστού εντύπου άδειας κυκλοφορίας – αντ’ αυτού θα χρησιμοποιηθούν για περίοδο ενός μήνα χειρόγραφα έντυπα.

  Αναλυτικότερα, προβλέπεται η θέση σε κυκλοφορία οχήματος για πρώτη φορά στην Ελλάδα ύστερα από έκδοση του Πιστοποιητικού Ταξινόμησης Οχημάτων, με την αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας να παραδίδει στον ενδιαφερόμενο φωτοαντίγραφο του αντίτυπου Α του Πιστοποιητικού κάθε μία σελίδα του οποίου θα φέρει σφραγίδα της υπηρεσίας, ονοματεπώνυμο και υπογραφή του αρμόδιου υπαλλήλου και θα αναγράφονται o αριθμός των χορηγούμενων πινακίδων κυκλοφορίας, ονοματεπώνυμο και όνομα πατρός ή επωνυμία και Α.Φ.Μ. του προσώπου στο όνομα του οποίου το όχημα πρόκειται να τεθεί σε κυκλοφορία, το μεικτό και ωφέλιμο βάρος των φορτηγών, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία παρατήρηση ή δέσμευση, όπως προκύπτει από την κείμενη νομοθεσία - λ.χ. παρακράτηση κυριότητας, κατηγορία οχήματος, χρήση (ιδιωτική / δημόσια), μεταφορικό έργο, έδρα Ε.Δ.Χ. οχήματος, αμεταβίβαστο κλπ. Στο φωτοαντίγραφο του αντίτυπου Α του Πιστοποιητικού Ταξινόμησης που χορηγείται αναγράφεται ο κωδικός εργοστασίου κατασκευής και ο κωδικός τύπου, όπως φαίνεται από το δελτίο κοινοποίησης που έχει εκδοθεί και προκύπτει από το τεχνικό αρχείο οχημάτων για τις περιπτώσεις καινούργιων οχημάτων.

  Η κυκλοφορία οχήματος που έχει ήδη τεθεί σε κυκλοφορία στην Ελλάδα κατόπιν μεταβίβασης θα επιτρέπεται με θεωρημένο αντίγραφο της υφιστάμενης άδειας κυκλοφορίας, επί της οποίας έχει καταχωρηθεί η μεταβίβαση στο νέο ιδιοκτήτη. Επί της αδείας συμπληρώνονται από την υπηρεσία τα αναφερόμενα ανωτέρω στοιχεία που απαιτούνται, εφ’ όσον δεν προκύπτουν από την άδεια κυκλοφορίας, και η ημερομηνία της μεταβίβασης.

  Στις σχετικές διευκρινήσεις στην εγκύκλιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επισημαίνεται ότι σε όλες τις διαδικασίες αναζητούνται όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται κατά την έκδοση άδειας κυκλοφορίας ή αντιγράφου αδείας κυκλοφορίας ή τη χορήγηση πινακίδων κυκλοφορίας των υπ’ όψη οχημάτων, τα οποία τηρούνται στο φάκελο του οχήματος.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ανωτέρω έντυπα, τα οποία επέχουν θέση άδειας κυκλοφορίας, ισχύουν για ένα μήνα από την χορήγησή τους και οι κάτοχοί τους προσέρχονται στην υπηρεσία για την έκδοση του εντύπου άδειας κυκλοφορίας, χωρίς καταβολή επιπλέον τελών.

  Τόσο οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ και οι ασφαλιστικές εταιρείες, όσο και τα όργανα ελέγχου, θα δέχονται τα προαναφερθέντα έντυπα ως έγγραφα κυκλοφορίας των οχημάτων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  12:31 20/05

  Ford Kuga Plug-in Hybrid 225 PS: Παρηγοριά στον petrolhead

  Θυμάσαι ότι πίσω απο τιμόνι με σήμα το μπλε οβάλ, περνάς καλά. Μάθε λοιπόν τώρα ότι και στο εξηλεκτρισμένο Kuga το οικολογικό χρέος συνοδεύεται με Ford συνήθειες.

  12:25 20/05

  Η υπέροχη και μοναδική Maserati Boomerang έγινε 50 ετών

  Δημιουργήθηκε από το διάσημο χέρι του Giorgetto Giugiaro και κατασκευάστηκε από την Italdesign σε μόνο ένα κομμάτι.

  12:21 20/05

  Toyota, Nissan και Honda έχουν μείνει πίσω στα EVs

  Τα αποτελέσματα έρευνας έδειξαν πως οι τρεις ιαπωνικές εταιρείες, υστερούν έναντι του ανταγωνισμού στο ράλι της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση.

  12:19 20/05

  Στο Renault Scenic Vision βλέπουμε το μελλοντικό ηλεκτρικό SUV με υδρογόνο

  Ίσως το πιο σημαντικό πρωτότυπο που παρουσιάζει η Renault εδώ και χρόνια γιατί περικλείει σχεδόν όλους τους στόχους της εταιρείας.

  10:06 20/05

  Βιώσιμη κινητικότητα με την υπογραφή της BYD

  Η BYD έχει ως αποστολή να δημιουγήσει ένα ολοκληρωμένο και καθαρό ενεργειακό οικοσύστημα που μειώνει την εξάρτηση της αυτοκίνησης από τα ορυκτά καύσιμα.

  13:13 19/05

  Ρεκόρ τιμής για την Williams του Mansell

  Κατά 8 εκατομμύρια πλουσιότερος έφυγε από το Μονακό ο Nigel Mansell μετά το ρεκόρ των 4 εκατομμυρίων που έφτασε η Williams FW14.

  13:10 19/05

  Οδηγήσαμε το Nissan Z: Θερμικό κύκνειο άσμα με στυλ

  Το τελευταίο Nissan Ζ πριν την ηλεκτροκίνηση, είναι το καλύτερο ever και μια ξεκάθαρη δήλωση πως η ανόθευτη οδηγική ευχαρίστηση δεν υποκύπτει σε νόρμες εκπομπών ρύπων. Γι' αυτό και δεν θα το χαρούμε...

  13:05 19/05

  Η ηλεκτρική G-Class θα χρησιμοποιεί μπαταρία με πυρίτιο

  Η νέα ηλεκτρική Mercedes G-Class, θα χρησιμοποιεί ένα νέο τύπο μπαταρίας πυριτίου της νεοσύστατης Sila Nanotechnologies, για αυξημένη αυτονομία.

  11:57 18/05

  Επίσημο: Η ανανεωμένη BMW Σειρά 3 - Τι έχει αλλάξει

  To νέο μενού περιλαμβάνει πιο σπορτίφ σχεδίαση, iDrive 8, αλλαγές που κάνουν τη διαφορά στην καμπίνα και plug-in υβριδικές εκδόσεις

  11:54 18/05

  Ένας χρόνος με Tesla Model 3 χωρίς φορτιστή στο σπίτι

  Γίνεται να έχεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο χωρίς οικιακό φορτιστή; Ναι, γίνεται και το κατάφερε ένας ιδιοκτήτης Tesla Model 3

  11:51 18/05

  Τα 9 πιο επιτυχημένα Volvo που κατασκευάστηκαν ποτέ

  Η Volvo έχει πειραματιστεί αρκετά στην ιστορία της και μας κληροδότησε ιστορικά μοντέλα. Αυτά είναι τα καλύτερα Volvo που φτιάχτηκαν ποτέ

  11:48 18/05

  Αυτό είναι το πρώτο ευρωπαϊκό εργοστάσιο μπαταριών EV

  Τέλος στην ασιατική κυριαρχία; To Northvolt έγινε το πρώτο ευρωπαϊκό εργοστάσιο μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα που ξεκίνησε τις παραδόσεις.

  13:10 16/05

  SLR Stirling Moss: Ωδή στην αντιπρακτικότητα

  Υπήρχε ένας πολύ σοβαρός λόγος που αυτή η SLR ήταν τόσο ακραία

  13:07 16/05

  Peugeot 3008 Hybrid4: Υβριδικό, τετρακίνητο, "διαστημόπλοιο"

  Αν ήσουν ένας από τους Guardians of the Galaxy, όταν ερχόσουν στη Γη αυτό το αυτοκίνητο θα έπρεπε να οδηγείς.

  13:01 16/05

  Ουκρανία: Με ηλεκτρικά σκούτερ οι ελεύθεροι σκοπευτές

  Μικρές, αθόρυβες, ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες θέλει να χρησιμοποιήσει ο Διοικητής της Γεωργιανής Λεγεώνας, συμμάχου της Ουκρανίας στον πόλεμο.

  12:59 16/05

  Μια McLaren Artura για την Βασίλισσα Ελισάβετ

  Η McLaren γιορτάζει τα 70 χρόνια βασιλείας της Βασίλισσας Ελισάβετ με ένα νέο χρώμα στη υβριδική McLaren Artura