Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Οκτ-2020 16:40

  Black out στην έκδοση αδειών κυκλοφορίας, για ένα μήνα επιστρέφουν τα χειρόγραφα έντυπα

  Black out στην έκδοση αδειών κυκλοφορίας, για ένα μήνα επιστρέφουν τα χειρόγραφα έντυπα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Έντονα ήταν τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισε το Κεντρικό Πληροφοριακό Σύστημα Αδειών Κυκλοφορίας Οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με αποτέλεσμα να παγώσουν εδώ και μία εβδομάδα οι διαδικασίες έκδοσης αδειών κυκλοφορίας νέων αυτοκινήτων, καθώς και οι μεταβιβάσεις μεταχειρισμένων οχημάτων.

  Με σχετική εγκύκλιο που εξεδόθη από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ως προσωρινό μέτρο για την αντιμετώπιση του όλου ζητήματος η κυκλοφορία εντός της χώρας μας μοτοσικλετών, επιβατικών οχημάτων, φορτηγών κάθε κατηγορίας (μηχανοκίνητων, ρυμουλκουμένων και ημιρυμουλκουμένων) και λεωφορείων, δημοσίας και ιδιωτικής χρήσης, επιτρέπεται χωρίς την έκδοση του γνωστού εντύπου άδειας κυκλοφορίας – αντ’ αυτού θα χρησιμοποιηθούν για περίοδο ενός μήνα χειρόγραφα έντυπα.

  Αναλυτικότερα, προβλέπεται η θέση σε κυκλοφορία οχήματος για πρώτη φορά στην Ελλάδα ύστερα από έκδοση του Πιστοποιητικού Ταξινόμησης Οχημάτων, με την αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας να παραδίδει στον ενδιαφερόμενο φωτοαντίγραφο του αντίτυπου Α του Πιστοποιητικού κάθε μία σελίδα του οποίου θα φέρει σφραγίδα της υπηρεσίας, ονοματεπώνυμο και υπογραφή του αρμόδιου υπαλλήλου και θα αναγράφονται o αριθμός των χορηγούμενων πινακίδων κυκλοφορίας, ονοματεπώνυμο και όνομα πατρός ή επωνυμία και Α.Φ.Μ. του προσώπου στο όνομα του οποίου το όχημα πρόκειται να τεθεί σε κυκλοφορία, το μεικτό και ωφέλιμο βάρος των φορτηγών, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία παρατήρηση ή δέσμευση, όπως προκύπτει από την κείμενη νομοθεσία - λ.χ. παρακράτηση κυριότητας, κατηγορία οχήματος, χρήση (ιδιωτική / δημόσια), μεταφορικό έργο, έδρα Ε.Δ.Χ. οχήματος, αμεταβίβαστο κλπ. Στο φωτοαντίγραφο του αντίτυπου Α του Πιστοποιητικού Ταξινόμησης που χορηγείται αναγράφεται ο κωδικός εργοστασίου κατασκευής και ο κωδικός τύπου, όπως φαίνεται από το δελτίο κοινοποίησης που έχει εκδοθεί και προκύπτει από το τεχνικό αρχείο οχημάτων για τις περιπτώσεις καινούργιων οχημάτων.

  Η κυκλοφορία οχήματος που έχει ήδη τεθεί σε κυκλοφορία στην Ελλάδα κατόπιν μεταβίβασης θα επιτρέπεται με θεωρημένο αντίγραφο της υφιστάμενης άδειας κυκλοφορίας, επί της οποίας έχει καταχωρηθεί η μεταβίβαση στο νέο ιδιοκτήτη. Επί της αδείας συμπληρώνονται από την υπηρεσία τα αναφερόμενα ανωτέρω στοιχεία που απαιτούνται, εφ’ όσον δεν προκύπτουν από την άδεια κυκλοφορίας, και η ημερομηνία της μεταβίβασης.

  Στις σχετικές διευκρινήσεις στην εγκύκλιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επισημαίνεται ότι σε όλες τις διαδικασίες αναζητούνται όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται κατά την έκδοση άδειας κυκλοφορίας ή αντιγράφου αδείας κυκλοφορίας ή τη χορήγηση πινακίδων κυκλοφορίας των υπ’ όψη οχημάτων, τα οποία τηρούνται στο φάκελο του οχήματος.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ανωτέρω έντυπα, τα οποία επέχουν θέση άδειας κυκλοφορίας, ισχύουν για ένα μήνα από την χορήγησή τους και οι κάτοχοί τους προσέρχονται στην υπηρεσία για την έκδοση του εντύπου άδειας κυκλοφορίας, χωρίς καταβολή επιπλέον τελών.

  Τόσο οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ και οι ασφαλιστικές εταιρείες, όσο και τα όργανα ελέγχου, θα δέχονται τα προαναφερθέντα έντυπα ως έγγραφα κυκλοφορίας των οχημάτων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  15:14 27/10

  Η nrg κινεί το μέλλον της ηλεκτροκίνησης!

  Το νέο πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης nrg OnTheGo προσφέρει στον πελάτη ένα πλήθος προνομίων και καινοτόμων υπηρεσιών, που καλύπτουν και τη φόρτιση του οχήματος από το σπίτι.

  15:09 27/10

  Ford Mondeo: Τέλος εποχής για τις συμβατικές εκδόσεις βενζίνης

  Η Ford σταματά την κατασκευή των βενζινοκίνητων εκδόσεων του Mondeο, που πλέον αντικαθίστανται στο 100% από προηγμένα, πλήρως υβριδικά συστήματα κίνησης.

  15:02 27/10

  H Avis ενισχύει την "πράσινη" αυτοκίνηση

  Με την ενίσχυση του πολυσυλλεκτικού στόλου της με οχήματα χαμηλών ή/και μηδενικών εκπομπών, όπως υβριδικά και αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

  17:15 26/10

  H νέα BMW 116i Advantage

  Η νέα BMW Σειρά 1 αποτελεί τη νέα πρόταση της Βαυαρικής εταιρείας στην κατηγορία των κόμπακτ μοντέλων της premium κατηγορίας διαθέτοντας σπορ χαρακτήρα, σύγχρονη σχεδίαση και προηγμένες τεχνολογίες.

  16:46 26/10

  Η προηγμένη διαδικασία κατασκευής του ηλεκτρικού Audi e-tron GT

  Το νέο e-tron GT, το ηλεκτρικό supercar της Audi, θα παράγεται στο Audi Böllinger Höfe, στο Neckarsulm, με τη γερμανική εταιρεία να υιοθετεί ειδικά εξελιγμένες νέες τεχνολογίες.

  16:34 26/10

  Οι οδηγοί F1 της Alfa Romeo δοκιμάζουν τη νέα Giulia GTA

  Οι Kimi Räikkönen και Antonio Giovinazzi συμμετείχαν στις δοκιμές εξέλιξης των νέων Giulia GTA και GTAm, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο φημισμένο κέντρο δοκιμών του Balocco

  20:35 23/10

  Volkswagen ID.3: Πέντε αστέρια στις δοκιμές του Euro NCAP

  Το ολοκαίνουργιο ID.3 πέτυχε την υψηλότερη βαθμολογία στις καθιερωμένες δοκιμές που πραγματοποίησε ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP.

  20:29 23/10

  Πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο κερδοφορίας για την Tesla

  Η Tesla εμφάνισε έσοδα που άγγιξαν τα 8,8 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 39%.

  20:23 23/10

  Τρία νέα υβριδικά μοντέλα από τη Renault

  Μετά το Clio Hybrid, τα Captur και Megane Sports Tourer Plug-In Hybrid, η Renault διευρύνει τη γκάμα των υβριδικών της προτάσεων παρουσιάζοντας τρία νέα μοντέλα εφοδιασμένα με την τεχνολογία E-Tech...

  21:53 22/10

  To VW Group "ζυγίζει" τις επιλογές του για την Ducati

  Η προσπάθεια του γερμανικού ομίλου να επαναξιολογήσει την ιδιοκτησιακή του σχέση με την Ducati εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο αναζήτησης περισσότερων οικονομιών κλίμακας στους κόλπους του.

  21:51 22/10

  Επέτειος 10 ετών για το Nissan Juke

  Η ξεχωριστή προσωπικότητά του ενισχύεται από μια εκλεπτυσμένη παλέτα χρωμάτων και περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης, με 15 συνδυασμούς διχρωμίας.

  21:31 22/10

  H ιστορία της Alfa Romeo στη θάλασσα

  Από τη δεκαετία του 1920, μέχρι τη δεκαετία του 1980, η Alfa Romeo πρωταγωνιστούσε και στη θάλασσα.

  19:14 21/10

  H εκθαμβωτική Maserati MC20

  Η αναβίωση της Maserati είναι πλέον γεγονός και με αρχή τη νέα MC20, η διάσημη εταιρεία από τη Modena της Ιταλίας εγκαινιάζει μία νέα εποχή με πληθώρα νέων μοντέλων, εκ των οποίων πολλά θα κινούνται...

  18:53 21/10

  Η Cupra μετέχει στον αγωνιστικό θεσμό Extreme E

  Η Cupra μεταφέρει την κληρονομιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη σύγχρονη εποχή, συμμετέχοντας στον αγωνιστικό θεσμό Extreme E.