Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 21-Σεπ-2020 22:18

  Εβδομάδα Κινητικότητας: 10 συμβουλές για ασφαλή μετακίνηση από την INTERAMERICAN και το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας ΕΜΠ

  Εβδομάδα Κινητικότητας: 10 συμβουλές για ασφαλή μετακίνηση από την INTERAMERICAN και το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας ΕΜΠ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η INTERAMERICAN υπογραμμίζει το έμπρακτο ενδιαφέρον της για τη σύγχρονη μετακίνηση και οδική ασφάλεια, στο πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης για τη βιωσιμότητα και με την ευκαιρία της Εβδομάδας Κινητικότητας (16 - 22 Σεπτεμβρίου), καθώς και του σταθερού προσανατολισμού του οργανισμού σε ενέργειες υπευθυνότητας για την ποιότητα ζωής.

  Με το μήνυμα "Πιο καθαρή Μετακίνηση, πιο ασφαλής Οδήγηση", ο όμιλος INTERAMERICAN συνεργάζεται με το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας ΕΜΠ για την ανάδειξη τρόπων μείωσης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από την οδική κυκλοφορία, ειδικότερα στις πόλεις. Ταυτόχρονα, από τη συνέργεια αυτή κατά τα τελευταία χρόνια αναδεικνύονται προτάσεις για λιγότερα ατυχήματα και περιορισμό των θανάτων στους δρόμους, με αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας και των ψηφιακών εφαρμογών καθώς και με την καλλιέργεια, κυρίως, ορθής συμπεριφοράς κατά την οδήγηση.

  Ειδικότερα για την Ασφαλή Οδήγηση, η INTERAMERICAN και το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας ΕΜΠ έχουν αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες. Για την πρόληψη των οδικών ατυχημάτων συμβουλεύουν, με τον Δεκάλογο που ακολουθεί, στην τήρηση του Κ.Ο.Κ., στην αποφυγή απόσπασης της προσοχής και στην καταλληλότητα της φυσικής κατάστασης του οδηγού, αλλά και της κατάστασης του οχήματος:

  Φοράμε τη ζώνη ασφαλείας ή το κράνος αν είμαστε δικυκλιστές, ως αναπόσπαστο μέρος του σώματός μας κατά την οδήγηση. Η κίνηση αυτή πρέπει να γίνεται αυτοματικά και χωρίς εξαίρεση, και για τη μικρότερη διαδρομή.
  Τηρούμε τα όρια ταχύτητας και γενικότερα, συμμορφωνόμαστε με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας: κυρίως, την απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα, τη σταθερότητα στη λωρίδα κυκλοφορίας και δεν κάνουμε αντικανονικές προσπεράσεις.

  Οδηγούμε συγκεντρωμένοι και με προσοχή στην κίνηση του δρόμου, στη σήμανση και στα μηνύματα για τις κυκλοφοριακές συνθήκες. "Διαβάζουμε" τη συμπεριφορά των άλλων οδηγών και προβλέπουμε, ώστε να έχουμε την έγκαιρη και ενδεδειγμένη αντίδραση.

  Αγνοούμε το κινητό τηλέφωνο στο τιμόνι, καθώς και οποιαδήποτε οθόνη. Το απενεργοποιούμε, εξουδετερώνουμε κάθε δυνατότητα χρήσης και σε έκτακτη ανάγκη, κάνουμε χρήση μόνο εν στάσει και σε ασφαλή για την ανεμπόδιστη κυκλοφορία των άλλων, χώρο.

  Έχουμε ελεύθερα-λειτουργικά τα άκρα μας, ώστε να είναι απολύτως διαθέσιμα κατά την οδήγηση. Δεν δεσμεύουμε τα χέρια μας με άλλα αντικείμενα (καφέ, φαγητό, τσιγάρο κ.ά.) ή με άλλη δραστηριότητα (αναζήτηση στο ραδιόφωνο κ.ά.).
  Έχουμε πλήρη συνείδηση και είμαστε σε συνεχή εγρήγορση κατά την οδήγηση. Δεν έχουμε πιεί οινοπνευματώδη ποτά και δεν βρισκόμαστε υπό την επήρεια φαρμακευτικών ή άλλων ουσιών, που ελαττώνουν τα αντανακλαστικά και την αίσθηση της πραγματικότητας.

  Φροντίζουμε να έχουμε κοιμηθεί αρκετά και να οδηγούμε "φρέσκοι". Αν διαπιστώσουμε χαλάρωση και απώλεια αντίληψης λόγω υπνηλίας, σταματάμε αμέσως την οδήγηση. Το ίδιο κάνουμε και σε περίπτωση που διαπιστώσουμε κούραση.

  "Συνομιλούμε" με το αυτοκίνητό μας, πριν και κατά την οδήγηση. Φροντίζουμε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση (μηχανολογική, ελαστικά, καύσιμα κ.λπ.) και ελέγχουμε τη συμπεριφορά του οδηγώντας - γνωρίζουμε τα όρια της αντοχής του.

  Προστατεύουμε την ηρεμία και νηφαλιότητά μας, αποφεύγοντας συζητήσεις με τους συνεπιβαίνοντες και περισσότερο εκείνες που μας προκαλούν ένταση και εκνευρισμό. Ομοίως, αποφεύγουμε αντιδικίες και προστριβές με οδηγούς παρακείμενων αυτοκινήτων.

  Σεβόμαστε τους άλλους οδηγούς, δεν "εκδικούμαστε" εκείνους που ενδέχεται να μας ενοχλήσουν και δεν διαγωνιζόμαστε στην επικίνδυνη οδήγηση.

  Όσον αφορά στην πιο καθαρή Μετακίνηση, η INTERAMERICAN υποστηρίζει τη χρήση ηλεκτροκίνητων οχημάτων, τόσο με ασφαλιστικά προγράμματα όσο και με διάθεση σημείων φόρτισης που σύντομα πρόκειται να λειτουργήσουν, ενώ ενθαρρύνει και τη μικρότερη χρήση του αυτοκινήτου κυρίως μέσα στις πόλεις, με τα οικονομικά ασφαλιστικά προγράμματα στη λογική Short Drive. Ακόμη, για την πρόληψη και την πιο ποιοτική οδήγηση, η εταιρεία αναπτύσσει στο οικοσύστημα Μετακίνησης παροχές για την καλύτερη χρήση του αυτοκινήτου και τη διευκόλυνση της οδήγησης και το καλύτερο ταξίδι.

  Επισημαίνεται ότι, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών κοινωνικής και περιβαλλοντικής υπευθυνότητας, η INTERAMERICAN έχει υποστηρίξει εκστρατείες ενημέρωσης και επικοινωνίας για την οδική ασφάλεια και την οικολογική μετακίνηση. Χαρακτηριστική ήταν η απήχηση πρόσφατης διαδικτυακής συζήτησης, με τη συμμετοχή του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Συνδέσμου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, για τη βιώσιμη κινητικότητα και την ηλεκτροκίνηση, την καθαρή μετακίνηση στις πόλεις και τη μείωση των οδικών ατυχημάτων. Για την ανάπτυξη μιας νέας παιδείας για τη μετακίνηση και την οδήγηση, καθώς και την ανάδειξη του ρόλου της τεχνολογίας, η INTERAMERICAN έχει αναπτύξει πολυετές πρόγραμμα ενημέρωσης των πολιτών. Εξάλλου, η εταιρεία έχει συνεργαστεί με την e-trikala, εταιρεία του Δήμου Τρικκαίων, σε δύο διεθνή, πιλοτικά προγράμματα καινοτομίας για αυτοκινούμενα και ελαφρά ηλεκτρικά οχήματα, που οργανώθηκαν στη θεσσαλική πόλη κατά τα προηγούμενα χρόνια.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  16:34 02/03

  To πιο αεροδυναμικό crossover της Nissan είναι το Ariya

  Με συντελεστή οπισθέλκουσας 0,297.

  16:09 02/03

  To Toyota Yaris κατακτά τον τίτλο European Car Of The Year 2021

  Επιλεγμένο από μια κριτική επιτροπή 59 δημοσιογράφων από το χώρο του αυτοκινήτου από όλη την Ευρώπη, η τέταρτη γενιά του Toyota Yaris κατάφερε να αποσπάσει το πολυπόθητο βραβείο, ακριβώς 21 χρόνια...

  15:17 02/03

  Η Audi αναβαθμίζει τα plug-in υβριδικά Q5, A6 και A7 Sportback

  Χάρη στη νέα, πιο ισχυρή μπαταρία, μικτής χωρητικότητας 17,9 kWh (καθαρή 14,4 kWh), είναι εφικτή ηλεκτρική αυτονομία έως 91 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τον κύκλο NEDC.

  18:40 01/03

  Διαθέσιμο το νέο Honda CR-V e:HEV

  Η ανανεωμένη γκάμα του CR-V, που περιλαμβάνει την προηγμένη υβριδική τεχνολογία της Honda στον στάνταρ εξοπλισμό για πρώτη φορά, φέρει πλέον το διακριτικό e:HEV (όπως και το νέο Jazz e:HEV) ως μέλος...

  18:24 01/03

  To νέο MINI John Cooper Works GP "χορεύει" σε χιόνι και πάγο

  Επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 5,2 δευτερόλεπτα και αναπτύσσει τελική ταχύτητα 265 χλμ./ώρα. Το MINI John Cooper Works GP είναι το ταχύτερο μοντέλο της βρετανικής μάρκα

  18:15 01/03

  Ηλεκτρονικά φωτιζόμενα πάνελ από την Ford

  Τα ανακλαστικά πάνελ μπορεί να αποδειχτούν πολύ χρήσιμα, κυρίως τις μεγάλες και σκοτεινές νύχτες του χειμώνα.

  15:25 26/02

  Η Seat MÓ ενισχύει τη στρατηγική αστικής κινητικότητας

  Με τη δημιουργία της Seat MÓ το 2020.

  15:20 26/02

  To πλάνο μετασχηματισμού της Kia

  Η Kia ανακοίνωσε την ανανέωση της στρατηγικής της "Plan S" για τις μελλοντικές της δραστηριότητες στην 2021 CEO InvestorDay.

  15:17 26/02

  Αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη για το υβριδικό Ford Puma

  Η Ford λανσάρει ένα νέο, 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο για το Puma με κινητήρα EcoBoost Hybrid.

  12:43 25/02

  Bentley: Έρευνα για την ανακύκλωση ηλεκτροκινητήρων

  Η Bentley ανακοίνωσε τη συμμετοχή της σε ένα τριετές ερευνητικό πρόγραμμα που στόχο έχει μία τεχνολογική επανάσταση στην ανακύκλωση και αειφορία των ηλεκτρικών κινητήρων.

  12:39 25/02

  Ξεκινά η παραγωγή του Cupra Formentor e-Hybrid

  Η Cupra ξεκινά την παραγωγή του νέου Formentor e-Hybrid, το οποίο θα φτάσει στην αγορά τον Μάρτιο.

  12:38 25/02

  Τα μελλοντικά σχέδια της Nissan για τα LCV μοντέλα της στην Ευρώπη

  Η Nissan αποκάλυψε πρόσφατα τα σχέδια της για την επόμενη γενιά των μικρών επαγγελματικών οχημάτων της που θα διατεθούν στην Ευρώπη.

  17:12 24/02

  Η Mercedes αποκαλύπτει τη νέα C-Class

  Σε μία εποχή που ολόκληρος ο κόσμος μετασχηματίζεται, η νέα Mercedes C-Class είναι η πρώτη κλασσική σειρά μοντέλων της Mercedes που εξηλεκτρίζεται πλήρως.