Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 17-Σεπ-2020 23:46

  "Κινεί" τα νήματα ένα από τα πιo άφθονα στοιχεία στο σύμπαν, ο λόγος για το υδρογόνο

  «Κινεί» τα νήματα ένα από τα πιo άφθονα στοιχεία στο σύμπαν, ο λόγος για το υδρογόνο (H2)
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  H Linde πρωτοπορεί στην υδρογονοκίνηση (H2Mobility) με τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτρόλυση για παραγωγή καθαρού υδρογόνου και συμμετέχει στη βιομηχανική συμμαχία της ΕΕ για την επίτευξη των κλιματικών στόχων της Ευρώπης. 

  Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το υδρογόνο (H2) αποτελεί βασική προτεραιότητα για την επίτευξη της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και τη μετάβαση σε μια "καθαρή" Ευρώπη. Πρώτα απ’ όλα επειδή είναι ένα στοιχείο με μηδενικές ρυπογόνες εκπομπές και βρίσκεται παντού και σε αφθονία. 

  Πιο συγκεκριμένα, η ΕΕ σε συνεργασία με μεγάλες βιομηχανίες και την εταιρεία παραγωγής αερίων Linde στοχεύει στην ανάπτυξη τεχνολογιών υδρογόνου έως το 2030, η οποία θα συγκεντρώνει την παραγωγή υδρογόνου με ανανεώσιμες πηγές και χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) ώστε σταδιακά ως το 2050 να καταφέρουν μεγάλη αποκατάσταση της βιοποικιλότητας και μείωση της ρύπανσης. Στο μέλλον, οι απόλυτες εκπομπές CO2 ειδικά στον τομέα των μεταφορών θα πρέπει να μειωθούν κατά 40%, αυτός ο στόχος δεν είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με τους συμβατικούς κινητήρες καύσης.

  
Η Linde αυτό το γνωρίζει καλά και συμβάλλει στη στρατηγική της ΕΕ διατηρώντας πάνω από 190 σταθμούς καυσίμου υδρογόνου και 80 μονάδες ηλεκτρόλυσης υδρογόνου για τον ανεφοδιασμό οχημάτων με υδρογονοκίνητες κυψέλες καυσίμου που εκπέμπουν… μόνο υδρατμό! Βασική προϋπόθεση των σταθμών είναι η απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές της παραγωγής υδρογόνου, που επιτρέπει την πράσινη μεταφορά καυσίμων για χρήση σε λεωφορεία, φορτηγά, αμαξοστοιχίες και επιβατικά οχήματα. 

  Από την άλλη όλο και περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων προωθούν στις αγορές οχήματα υδρογόνου (Toyota – Hyundai – Honda) ενώ από το 2021 και μετά, δεκατέσσερις αμαξοστοιχίες κυψελών καυσίμου θα χρησιμοποιούνται για την αντικατάσταση των μηχανών ντίζελ στη Γερμανία.

  Με τη χρήση μεγάλης κλίμακας μηχανών ηλεκτρόλυσης και ειδικών εγκαταστάσεων ανεφοδιασμού υδρογόνου η Linde παρέχει μια εναλλακτική λύση μηδενικών εκπομπών στα τρένα ντίζελ ακόμα και σε περιοχές όπου η ηλεκτροδότηση των σιδηροδρόμων δεν είναι οικονομικά βιώσιμη.


  Είναι φανερό ότι η Linde επενδύει σε μια λύση μηδενικών εκπομπών που "πρασινίζει" ειδικά τις βαριές μεταφορές λόγω του χαμηλού κόστους του συστήματος μετάδοσης κίνησης με μεγαλύτερη εμβέλεια, ταχύτερους χρόνους ανεφοδιασμού και χαμηλότερο συνολικό βάρος στο όχημα.


  Τα ηλεκτρικά λεωφορεία κυψελών καυσίμου (Fuel Cell Electric Buses - FCEBs) έχοντας χρόνο ανεφοδιασμού μόλις δέκα λεπτά, επιτρέπουν στο λεωφορείο να είναι έτοιμο τόσο γρήγορα όσο ένα συμβατικό λεωφορείο. Σε αντίθεση με τα ηλεκτρικά λεωφορεία που προσθέτουν και σημαντικό βάρος στο όχημα, ένα FCEB αποθηκεύει ενέργεια που του επιτρέπει να καλύψει απόσταση σχεδόν ίση με ένα συμβατικό λεωφορείο και με μόνη εκπομπή καυσαερίων τους υδρατμούς.


  Τα ηλεκτρικά οχήματα κυψελών καυσίμου (Fuel Cell Electric Vehicles - FCEVs) ανεφοδιάζονται σε σταθμούς που χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια και νερό με άμεση παραγωγή πράσινου υδρογόνου έτοιμο για χρήση στο αυτοκίνητο. Η διαδικασία ανεφοδιασμού είναι πολύ απλή και παρόμοια με αυτήν της βενζίνης ή του πετρελαίου και διαρκεί μόνο 3 λεπτά για να ξαναγεμίσει η δεξαμενή του αυτοκινήτου. Τέλος, ένα τυπικό FCEV απαιτεί μόνο το 40% της ενέργειας για να διανύσει την ίδια απόσταση με ένα σύγχρονο βενζινοκίνητο αυτοκίνητο, καθιστώντας έτσι την κατανάλωση καυσίμου πολύ μικρότερη.

Η Linde προσφέρει όλες τις τεχνολογίες που απαιτούνται για την παραγωγή Η2, την αποτελεσματική μεταφορά του σε σταθμούς ανεφοδιασμού και την πλήρωση οχημάτων. Αναμφίβολα είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μονάδων παραγωγής Η2 στον κόσμο και κορυφαίος προμηθευτής εξοπλισμού για σταθμούς ανεφοδιασμού. Υπόσχεται να αλλάξει το μέλλον των μεταφορών και συμβάλλει με πολύτιμες γνώσεις που θα βοηθήσουν όχι μόνο σε Ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο να επεκταθούν οι υποδομές του "πράσινου καυσίμου". 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  15:25 26/02

  Η Seat MÓ ενισχύει τη στρατηγική αστικής κινητικότητας

  Με τη δημιουργία της Seat MÓ το 2020.

  15:20 26/02

  To πλάνο μετασχηματισμού της Kia

  Η Kia ανακοίνωσε την ανανέωση της στρατηγικής της "Plan S" για τις μελλοντικές της δραστηριότητες στην 2021 CEO InvestorDay.

  15:17 26/02

  Αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη για το υβριδικό Ford Puma

  Η Ford λανσάρει ένα νέο, 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο για το Puma με κινητήρα EcoBoost Hybrid.

  12:43 25/02

  Bentley: Έρευνα για την ανακύκλωση ηλεκτροκινητήρων

  Η Bentley ανακοίνωσε τη συμμετοχή της σε ένα τριετές ερευνητικό πρόγραμμα που στόχο έχει μία τεχνολογική επανάσταση στην ανακύκλωση και αειφορία των ηλεκτρικών κινητήρων.

  12:39 25/02

  Ξεκινά η παραγωγή του Cupra Formentor e-Hybrid

  Η Cupra ξεκινά την παραγωγή του νέου Formentor e-Hybrid, το οποίο θα φτάσει στην αγορά τον Μάρτιο.

  12:38 25/02

  Τα μελλοντικά σχέδια της Nissan για τα LCV μοντέλα της στην Ευρώπη

  Η Nissan αποκάλυψε πρόσφατα τα σχέδια της για την επόμενη γενιά των μικρών επαγγελματικών οχημάτων της που θα διατεθούν στην Ευρώπη.

  17:12 24/02

  Η Mercedes αποκαλύπτει τη νέα C-Class

  Σε μία εποχή που ολόκληρος ο κόσμος μετασχηματίζεται, η νέα Mercedes C-Class είναι η πρώτη κλασσική σειρά μοντέλων της Mercedes που εξηλεκτρίζεται πλήρως.

  17:09 24/02

  Το νέο Honda HR-V e:HEV

  Η Honda αποκάλυψε την τελευταία γενιά του δημοφιλούς HR-V, που διαθέτει ένα ισχυρό και άμεσης απόκρισης υβριδικό σύστημα κίνησης.

  17:07 24/02

  Νέα έκδοση C-Series για το C3 Aircross

  Με ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό και προσιτή τιμή, το Citroen C3 Aircross στην έκδοση C-Series αντικατοπτρίζει με τον καλύτερο τρόπο τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά της μάρκας.

  18:18 23/02

  100.000 μπαταρίες για plug-in υβριδικά μοντέλα από την Skoda

  Η Skoda βρίσκεται σε τροχιά ραγδαίας τεχνολογικής ανάπτυξης.

  18:15 23/02

  To προωθητικό πρόγραμμα Οn-Line Bonus της Ford

  Οι online υπηρεσίες της Ford Motor Ελλάς που εμπλουτίστηκαν πρόσφατα με το Ford Marketplace

  18:01 23/02

  H Cupra γιορτάζει την τρίτη επέτειό της με την αποκάλυψη του Formentor VZ5

  Με 5κύλινδρο κινητήρα σε αμάξωμα CUV, το νέο Cupra Formentor VZ5 προορίζεται να προσφέρει μια μοναδική πρόταση στην αγορά.

  18:57 22/02

  Έκδοση Sportline για το ηλεκτρικό Skoda Enyaq iV

  Το Skoda Enyaq Sportline iV έχει έντονο σπορ χαρακτήρα, ξεχωρίζοντας από τις υπόλοιπες εκδόσεις χάρη στις ιδιαίτερες σχεδιαστικές πινελιές.

  18:46 22/02

  Αναβάθμιση για το Nissan NV300 Combi

  Στις αναβαθμίσεις περιλαμβάνονται ένα νέο κινητήριο σύνολο Euro 6D Full, μια αισθητικά βελτιωμένη εμφάνιση και πλήθος νέων τεχνολογιών, που προσφέρουν ακόμα περισσότερες ανέσεις και πρακτικότητα.