Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Ιουλ-2020 09:00

  Το εργοστάσιο του BMW Group στο Μόναχο προετοιμάζεται για ένα πλήρως ηλεκτροκίνητο μέλλον

  Το εργοστάσιο του BMW Group στο Μόναχο προετοιμάζεται για ένα πλήρως ηλεκτροκίνητο μέλλον
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την παραγωγή της πλήρως ηλεκτρικής BMW i4, το εργοστάσιο του BMW Group στο Μόναχο θα διακόψει την παραγωγή οχημάτων για έξι εβδομάδες φέτος το καλοκαίρι. Κανένα αυτοκίνητο δεν θα κατασκευάζεται από τη λήξη της τελευταίας βάρδιας της 23η Ιουλίου μέχρι το ξεκίνημα της πρώτης βάρδιας στις 7 Σεπτεμβρίου. Το εργοστάσιο θα αξιοποιήσει αυτή τη διακοπή προκειμένου να εφαρμόσει μία σειρά μέτρων αναμόρφωσης, πριν υποδεχτεί στις γραμμές παραγωγής την πλήρως ηλεκτρική BMW i4 το 2021.

  "Προετοιμάζουμε το εργοστάσιό μας στο Μόναχο για το μέλλον. Μετά το πέρας των εργασιών ανακαίνισης, θα μπορούμε να κατασκευάζουμε μοντέλα με κινητήρες diesel, βενζίνης και υβριδικούς και την αμιγώς ηλεκτρική BMW i4, όλα στην ίδια γραμμή παραγωγής. Αυτό θα μας επιτρέπει να απαντάμε με ευελιξία στη ζήτηση των πελατών", δήλωσε ο διευθυντής του εργοστασίου Robert Engelhorn.

  Η ένταξη της BMW i4 στο υπάρχον σύστημα παραγωγής αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση για το εργοστάσιο του Μονάχου. Η μπαταρία υψηλής τάσης καθιστά τη φιλοσοφία αμαξώματος της BMW i4 διαφορετική από αυτή των μοντέλων που κατασκευάζονταν μέχρι πρότινος στο εργοστάσιο. Παρόλα αυτά, περίπου το 90% των υφιστάμενων συστημάτων παραγωγής που χρησιμοποιούνταν στο τμήμα αμαξωμάτων μπορεί να ενσωματωθεί και να επιστρατευθεί για τη μελλοντική παραγωγή της BMW i4. Μόνο το 10% – και συγκεκριμένα ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται στην κατασκευή του πίσω τμήματος – δεν μπορεί να ενσωματωθεί, εξ αιτίας της μπαταρίας υψηλής τάσης, και απαιτείται εγκατάσταση νέων συστημάτων.

  Η μπαταρία υψηλής τάσης της BMW i4 τοποθετείται από κάτω. Μία νέα και ανεξάρτητη γραμμή ενσωμάτωσης μπαταρίας θα ενταχθεί στη γραμμή συναρμολόγησης του οχήματος. "Οι περιορισμένες δομές καθιστούν τα όποια μέτρα αναδιαμόρφωσης και εγκατάστασης στο εργοστάσιο του Μονάχου ιδιαίτερα δύσκολα. Παλαιά συστήματα πρέπει να απομακρυνθούν και νέα να εγκατασταθούν και να τεθούν σε λειτουργία, σε πολύ περιορισμένους χώρους, μέσα σε έξι εβδομάδες. Αυτό απαιτεί σχολαστικό σχεδιασμό και άφθονη δημιουργικότητα", υπογράμμισε ο Engelhorn.

  Εκτός από την εγκατάσταση νέων συστημάτων, ο υπάρχον εξοπλισμός παραγωγής θα πρέπει επίσης να μετατραπεί, ώστε η BMW Σειρά 3 Sedan και η BMW Σειρά 3 Touring – και οι δύο με κινητήρες εσωτερικής καύσης και υβριδικό σύστημα κίνησης, η νέα BMW M3 και η πλήρως ηλεκτρική BMW i4 να μπορούν να παράγονται στην ίδια γραμμή.

  bmwΗ εν λόγω διακοπή της παραγωγής έχει προγραμματιστεί και προετοιμαστεί από τις αρχές του 2019. Τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας (VR) χρησιμοποιείται επίσης εν γένει για τα συστήματα μετάδοσης και την τελική συναρμολόγηση με σκοπό τη βελτιστοποίηση των μελλοντικών διαδικασιών. Το πιλοτικό πρόγραμμα VR δίνει μία πρώτη γεύση από τις προγραμματισμένες δομές και διαδικασίες, αυξάνει την ακρίβεια σχεδιασμού στις αρχικές φάσεις ενός project και μειώνει το χρόνο σχεδιασμού.

  Οι εργαζόμενοι μπορούν να πάρουν μία ιδέα από το νέο χώρο εργασίας τους σε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον VR. VR γυαλιά τους προσφέρουν μία εικόνα από το νέο τους εργασιακό περιβάλλον και τις προγραμματισμένες διαδικασίες. Ως αποτέλεσμα, οι εργαζόμενοι συχνά προτείνουν ιδέες που επιτρέπουν τη βελτιστοποίηση των νέων λειτουργιών εκ των προτέρων και την προσαρμογή τους για ενσωμάτωση στο σύστημα.

  Από τις 28 Αυγούστου, τα συστήματα θα επαναλειτουργήσουν για να μπορέσει η παραγωγή να συνεχιστεί μετά το διάλειμμα και ξεκινώντας με την πρώτη βάρδια στις 7 Σεπτεμβρίου, τα οχήματα θα περάσουν εκ νέου από τις γραμμές συναρμολόγησης του κεντρικού εργοστασίου του Μονάχου.

  Ορισμένοι τομείς του εργοστασίου του Μονάχου, όπως η παραγωγή κινητήρων, θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν σε πλήρη κλίμακα προκειμένου να διασφαλιστούν οι προμήθειες για το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  16:06 07/08

  Mercedes-AMG A 45 S 4MATIC+

  Δοκιμάζουμε την μαγική νέα Mercedes-AMG A 45 S 4MATIC+ η οποία διαθέτει τον ισχυρότερο δίλιτρο κινητήρα παραγωγής αλλά και εθιστική οδική συμπεριφορά.

  08:40 05/08

  Κάτω από τη βάση στη ψηφιακή εποχή οι ελληνικές εταιρείες

  Άγνωστες έννοιες η ψηφιακή διαχείριση αποθεμάτων και οι ηλεκτρονικές πωλήσεις.

  09:20 04/08

  Renault Captur 1.3 TCe 130 Ps DYNAMIC

  Δοκιμάζουμε το νέο Renault Captur στην έκδοση βενζίνης με 130 άλογα και χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

  16:15 03/08

  BP Super Unleaded 98 με τεχνολογία ACTIVE

  H νέα βενζίνη BP Super Unleaded 98 οκτανίων, με 98 οκτάνια και τεχνολογία ACTIVE, αποτελεί την "super" επιλογή.

  09:02 03/08

  EQ Power: Η Mercedes-Benz συνεχίζει να επεκτείνει τη γκάμα των plug-in hybrid μοντέλων της

  Η Mercedes-Benz συνεχίζει να εξελίσσει τη γκάμα των μοντέλων plug-in hybrid με περισσότερα από 20 μοντέλα.

  17:03 31/07

  Mercedes-Benz GLE 300d 4MATIC

  Δοκιμάζουμε την GLE της Mercedes-Benz με τις πληθωρικές διαστάσεις αλλά και δίλιτρο κινητήρα πετρελαίου!

  12:08 31/07

  Kia & Nadal μαζί και για την επόμενη πενταετία

  Η διαδραστική προπόνηση συνοδεύτηκε με την ανακοίνωση της πενταετούς επέκτασης συνεργασίας του Nadal ως παγκόσμιου πρεσβευτή της Kia

  09:00 30/07

  Πρώτη επαφή με το νέο Audi A3

  Το νέο Audi A3 ήρθε στην Ελλάδα και παίρνουμε μια πρώτη οδηγική αίσθηση από την έκδοση των 1,5 λίτρων με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης.

  13:00 29/07

  Επιτυχημένος μήνας ο Ιούνιος για την BMW Motorrad

  Με το καλύτερο αποτέλεσμα πωλήσεων μηνός Ιουνίου στην ιστορία της, η BMW Motorrad κλείνει το πρώτο εξάμηνο του 2020 και κάνει την είσοδό της στο δεύτερο μισό της χρονιάς με αυτοπεποίθηση.