Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 30-Ιουν-2020 21:40

  Michelin: Μένουμε Ασφαλείς στο Δρόμο

  Michelin: Μένουμε Ασφαλείς στο Δρόμο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Michelin Ελλάδας, σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΑΚΤΟ Art & Design, διοργάνωσε ένα σπουδαστικό, καλλιτεχνικό διαγωνισμό για τη δημιουργία της επόμενης Ενημερωτικής Αφίσας της, με έναν πολύ σημαντικό στόχο: την εκπαίδευση και ευασθητοποίηση της Generation Z για την Οδική Ασφάλεια και τη σημασία των ελαστικών.

  Με Motto #WOLO (WeOnlyLiveOnce) by Michelin, οι σπουδαστές Γραφιστικής του ΑΚΤΟ είχαν την ευκαιρία, στο πλαίσιο των προπτυχιακών σπουδών τους, να σχεδιάσουν δημιουργικές αφίσες που θα αναδείκνυαν πόσο σημαντικό είναι να προσέχουμε τα ελαστικά μας για να είμαστε ασφαλείς στο δρόμο. Άλλωστε, τα ελαστικά είναι το μοναδικό σημείο επαφής του οχήματος με το δρόμο.

  Με στατιστικές που αποδεικνύουν ότι η Νο1 αιτία θανάτου σε ηλικίες κάτω των 25 ετών στην Ευρώπη, είναι τα τροχαία ατυχήματα καθώς και για το ότι η χώρα μας βρίσκεται πρώτη στη λίστα για τα θανατηφόρα ατυχήματα με μοτοσυκλέτα, ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους, οι νέοι Graphic Designers ανέλαβαν να αναδείξουν το σοβαρό αυτό πρόβλημα. Το μήνυμα "Μένουμε Ασφαλείς….Και στο δρόμο" παραμένει περισσότερο επίκαιρο από ποτέ καθώς εν μέσω καραντίνας, η Ελλάδα είχε θύματα από τροχαία, παρά την κατακόρυφα μειωμένη κυκλοφορία.

  Τα έργα που προέκυψαν αξιολογήθηκαν από την κριτική επιτροπή που απαρτίστηκε από τον Κωνσταντίνο Μέμμο (Υπεύθυνος Επικοινωνίας Michelin), το Nikola Guljevatej (Σύμβουλος Β’ και Υπεύθυνος Τύπου της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα), τον Κωνσταντίνο Βέλτση (Παρολυμπιονίκης στο άλμα εις μήκος), το Χρήστο Καραγιωργάκη (Φωτογράφο) και τη Βασιλική Πέππα (Creative Director, Unlimited Creativity).

  Τα 3 έργα πο ξεχώρισαν:

  • 1ο Βραβείο: Melina Leuce

   

  • 2ο Βραβείο: Γιώργος Κατσαρέλιας

   

  • 3ο Βραβείο: Γιάννης Τουρνόγλου

  Η Melina Leuce, κέρδισε τις εντυπώσεις με μία εικόνα φαινομενικά λιττή που όμως κατάφερε να προκαλέσει έντονα συναισθήματα στα μέλη της κριτικής επιτροπής. Όπως αναφέρει και η ίδια, έχει βιώσει σε μικρότερη ηλικία το άγριο συναίσθημα του τροχαίου ατυχήματος. Η προσωπική της εμπειρία και η εικόνα που αποτυπώθηκε ανεξίτηλα στη μνήμη της ήταν η πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία της αφίσας της, ώστε να αποδώσει το σημαντικό μήνυμα του ελέγχου των ελαστικών στους συνομήλικούς της και όχι μόνο.

  Το ίδιο ακριβώς συναίσθημα εξέφρασε, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας τη κριτικής επιτροπής, και ο Παρολυμπιονίκης Κωνσταντίνος Βέλτσης. Σε ηλικία μόλις 19 ετών, ο γνωστός Παρολυμπιονίκης είχε ένα τροχαίο ατύχημα που του στοίχισε το αριστερό του πόδι. Η νικητήρια αφίσα "άγγιξε" τις μνήμες όσων έχουν βιώσει τροχαίο ατύχημα στο παρελθόν και συγκίνησε όλα τα μέλη της κριτικής επιτροπής.

  Το έργο της Melina Leuce, που κέρδισε το 1ο βραβείο,θα αποτελέσει τη βάση της νέας Ενημερωτικής Καμπάνιας της Michelin για την Οδική Ασφάλεια.

  MichelinΜπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο της απονομής των βραβείων του Διαγωνισμού Αφίσας Michelin στο link: https://facebook.com/michelinelastika/videos/735864443825651/

  Ο Παραολυμπιονίκης Κωνσταντίνος Βέλτσης υπογράμμισε για το 1ο έργο: "Αντικρίζοντας την αφίσα, την ξεχώρισα με την πρώτη ματιά καθώς "ξύπνησε" ενα σωρό συναισθήματα αλλά και μια αίσθηση ευθύνης. Με έκανε να αναρωτηθω σε τι κατάσταση βρίσκονται τα δικά μου ελαστικά".

  Ο Αναστάσιος Πηγαδιώτης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Michelin Ελλάδας δήλωσε: "Η ασφάλεια στους ελληνικούς δρόμους παραμένει βασικός μας στόχος εδώ και πάνω από 60 χρόνια, που προσφέρουμε ασφαλή και ποιοτικά ελαστικά στους Έλληνες οδηγούς. Με αυτή την καμπάνια, θελήσαμε να μιλήσουμε σε ένα σημαντικό κοινό – τους νέους οδηγούς – για να τους εξηγήσουμε πόσο σημαντικό είναι να προσέχουν τα ελαστικά τους. Νομίζω ότι τα καταφέραμε, αφού μιλήσαμε "τη γλώσσα τους", με μοναδικές δημιουργίες νέων καλλιτεχνών. Συγχαρητήρια στους νικητές και σε όλους τους συμμετέχοντες"!

  Ο Nikola Guljevatej, Σύμβουλος Β’ και Υπεύθυνος Τύπου της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, σημείωσε: "Εντυπωσιάστηκα ιδιαιτέρως από τη δημιουργικότητα των νέων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Φαίνεται πως η οδική ασφάλεια είναι ένα ζήτημα που τους απασχολεί πραγματικά. Είναι πολύ ελπιδοφόρο το ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι, από τον κατασκευαστή μέχρι τις αρχές, κινητοποιήθηκαν για τον κοινό αυτό στόχο".

  Ο Γιώργος Μπότσος, Υπεύθυνος επικοινωνίας ΑΚΤΟ & Δντης Προγράμματος Sketch-Comics-Cartoon, σε δήλωσή του ανέφερε "Ευχαριστούμε θερμά τη Michelin για την εμπιστοσύνη της σε μία τόσο σημαντική πρωτοβουλία. Μέσω αυτής της συνεργασίας, ο ΑΚΤΟ βρίσκεται για μία ακόμη φορά σε σύνδεση με την Αγορά εκπαιδεύοντας τους σπουδαστές του όχι μόνο στο αντικείμενο σπουδών που επέλεξαν αλλά και σε ζητήματα ύψιστης σημασίας όπως η ασφαλή οδήγηση. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που, σε κάθε τέτοια ευκαιρία, οι σπουδαστές μας ανταποκρίνονται με ικανότητα, ταλέντο και ωριμότητα αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δύναμη και τις αξίες του Design".

  Ο Φωτογράφος Χρήστος Καραγιωργάκης τόνισε: "Η δύναμη της οπτικής επικοινωνίας είναι σημαντική, γι’ αυτό χαίρομαι ιδιαίτερα που είδα νέους καλλιτέχνες να περνούν ένα ωραίο κοινωνικό μήνυμα, μέσα από τις δημιουργίες τους, αλλά και μία εταιρεία σαν τη Michelin να αξιοποιεί τη δύναμη της καλλιτεχνικής δημιουργίας για να ευαισθητοποιήσει τους οδηγούς".

  Η Βασιλική Πέππα, Creative Director της Unlimited Creativity, υπογράμμισε: "Είναι μεγάλη η χαρά που αποτέλεσα μέρος της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού αφίσας της Michelin, με στόχο να μεταφέρει ένα πολύ δυνατό μήνυμα στους νέους. Η αφίσα που κέρδισε το 1ο βραβείο, αποδεικνύει έμπρακτα, πως ορισμένες φορές μία απλή εικόνα, μπορεί να "φωνάξει" πολύ πιο δυνατά ένα μήνυμα προς όλη την κοινωνία".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  10:35 23/07

  Πρεμιέρα για την ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E GT

  H κορυφαία έκδοση GT της ηλεκτρικής Ford Mustang Mach-E αποδίδει 487 ίππους προσφέροντας, μεταξύ άλλων, καταιγιστικές επιδόσεις.

  10:25 23/07

  Πέντε αστέρια στον Green NCAP για το ηλεκτρικό Fiat 500

  Μια σημαντική διάκριση για το ηλεκτρικό Fiat 500, το οποίο απέσπασε 5 αστέρια στις δοκιμές που πραγματοποίησε πρόσφατα ο οργανισμός Green NCAP.

  10:07 23/07

  Mind Games από την Nissan

  To καινοτόμο πρόγραμμα Nissan Brain to Performance στοχεύει στην κατανόηση των εγκεφαλικών λειτουργιών των οδηγών της ιαπωνικής εταιρείας στην Formula E.

  10:28 22/07

  Πόσο κοστίζει το νέο Dacia Duster στην Ελλάδα;

  Με ιστορία από το 2010 και με τιμή ανάλογη ενός αυτοκινήτου πόλης, το Dacia Duster συνεχίζει να ταράζει τα νερά στην SUV κατηγορία και στη νεότερη έκδοχή του.

  10:13 22/07

  To νέο Abarth F595 με τους 165 ίππους

  Μια συναρπαστική από κάθε σκοπιά έκδοση του δημοφιλούς μοντέλου της Abarth με κινητήρα που αποδίδει για την περίσταση 165 ίππους.

  09:52 22/07

  Συνεργασία Hyundai και Healthy Seas

  Με την αρωγή της Hyundai και σε συνεργασία με την Healthy Seas ολοκληρώθηκε ο θαλάσσιος καθαρισμός στην Ιθάκη με την απομάκρυνση 76 τόνων απορριμμάτων.

  10:29 21/07

  H Jeep γιορτάζει τα 80α της γενέθλια στην... πρίζα

  H Jeep, μπαίνοντας στην όγδοη δεκαετία της, έχει στραμμένο πλέον το βλέμμα της στην ηλεκτροκίνηση.

  10:17 21/07

  To τρίτο επεισόδιο της σειράς "Lifesavers" της Ford

  To τρίτο επεισόδιο της σειράς "Lifesavers" της Ford ακολουθεί τη Δρ. Natalya Kennedy και τους εθελοντές της Ομάδας Διάσωσης Derby Mountain.

  09:50 21/07

  Canto, η νέα ηχητική ταυτότητα του ηλεκτρικού Nissan Leaf

  H Nissan ενσωμάτωσε ένα νέο ήχο ειδοποίησης στο ηλεκτρικό Leaf για να διασφαλίσει ότι όλοι οι χρήστες του δρόμου αντιλαμβάνονται τη διέλευση ενός ΕV.

  11:01 20/07

  Subaru: 20.000.000 τετρακίνητα οχήματα

  Ένα σημαντικό ορόσημο για την Subaru, η οποία έχει ταυτίσει το όνομα της τόσο με τους κινητήρες Boxer όσο και με το σύτημα τετρακίνησης Symmetrical AWD.

  10:45 20/07

  Fiat 500e: Οι Free2Move eSolutions και Accenture ενώνουν τις δυνάμεις τους

  Μια σημαντική πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να φέρει ακόμα πιο κοντά την εποχή των μηδενικών ρύπων στις καθημερινές μας μετακινήσεις.

  10:12 20/07

  Το νέο λειτουργικό in-house σύστημα των μελλοντικών οχημάτων Volvo

  Η επόμενη γενιά των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων Volvo θα χρησιμοποιεί το νέο λειτουργικό σύστημα VolvoCars.OS, για ταχύτερη και πιο ευέλικτη εξέλιξη.

  11:09 19/07

  Οι τιμές της νέας Mercedes C-Class στην Ελλάδα

  Η ελληνική αντιπροσωπεία της Mercedes ανακοίνωσε τις τιμές της νέας C-Class.

  10:53 19/07

  Αυτό είναι το νέο Opel Astra

  To νέο Astra επανατοποθετεί δυναμικά και με περισσότερες αξιώσεις την Opel στη δημοφιλή αρένα της μικρομεσαίας οικογενειακής κατηγορίας.

  10:01 19/07

  Η τεχνολογία 4xe της Jeep στην πρωτοπορία των εφαρμογών Geofencing

  Η Jeep εντάσσει την ηλεκτροκίνηση με έναν τρόπο πρακτικό για τους ανθρώπους και φιλικό προς το περιβάλλον, στις ζώνες περιορισμένης κίνησης των μεγάλων πόλεων.

  14:05 18/07

  Η παγκόσμια στρατηγική εξηλεκτρισμού της Peugeot

  Στην Ευρώπη, μέσα στο 2021, το 70% του συνόλου των μοντέλων Peugeot θα είναι εξηλεκτρισμένο και μέχρι το 2023 και 2025 το 85% και 100%, αντίστοιχα.