Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Ιουλ-2020 09:00

  Νέοι εξακύλινδροι, εν σειρά κινητήρες για την BMW Σειρά 7

  Νέοι εξακύλινδροι, εν σειρά κινητήρες για την BMW Σειρά 7
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Από τον Ιούλιο του 2020, νέοι εξακύλινδροι εν σειρά κινητήρες diesel έρχονται να αναδείξουν την υπεροχή και να αυξήσουν την απόδοση πολυάριθμων μοντέλων της BMW Σειράς 7. Οι εξελιγμένες κινητήριες μονάδες υπόσχονται βελτιωμένες επιδόσεις και βελτιστοποιημένη απόδοση. Επιπλέον, διαθέτουν ήπια υβριδική τεχνολογία με μίζα γεννήτρια 48-volt. Χάρη σε ένα προηγμένο σύστημα μετεπεξεργασίας καυσαερίων, όλα τα μοντέλα diesel της BMW Σειράς 7 θα συμμορφώνονται με το πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d. Εξάλλου, από το Ιούλιο του 2020, η τελευταία έκδοση του Integral Active Steering θα διατίθεται για όλες τις εκδόσεις του πολυτελούς sedan. Επίσης, η γκάμα ειδικού εξοπλισμού εμπλουτίζεται με νέα εξωτερικά χρώματα και υψηλής ποιότητας προτάσεις από την BMW Individual.

  Οι κινητήρες diesel της τρέχουσας γενιάς προσφέρονται σε δύο εκδόσεις ισχύος. Το σύνολο που χρησιμοποιείται στα μοντέλα BMW 730d , BMW 730d xDrive, BMW 730Ld, BMW 730Ld xDrive εντυπωσιάζει με την αυξημένη κατά 21 hp ισχύ, συνολική 286 hp, ενώ η μέγιστη ροπή έχει αυξηθεί κατά 30 στα 650 Nm, και είναι διαθέσιμη μεταξύ 1.500 και 2.500 σαλ. Η εξαιρετικά άμεση απόκριση είναι αποτέλεσμα της περαιτέρω βελτιωμένης Τεχνολογίας BMW TwinPower Turbo, που περιλαμβάνει υπερσυμπίεση δύο σταδίων με μεταβλητή γεωμετρία του συστήματος εισαγωγής. Το σύστημα άμεσου ψεκασμού Common Rail έχει επίσης βελτιστοποιηθεί και τώρα διανέμει το καύσιμο στο θάλαμο καύσης με μέγιστη πίεση 2.700 bar.

  Η αύξηση ισχύος βελτιώνει αισθητά την επιτάχυνση των πολυτελών sedan. Για παράδειγμα, η επιτάχυνση 0 - 100 km/h τόσο της BMW 730d όσο και της BMW 730d xDrive έχει βελτιωθεί κατά 0,2 δευτ. στα 5,9 και 5,6 δευτ. αντίστοιχα. Στο αποτέλεσμα αυτό προστίθεται οικονομία καυσίμου έως 0,6 lit / 100 km.

  Η νέα γενιά κινητήρων που βρίσκεται κάτω από το καπό των BMW 740d xDrive  και BMW 740Ld xDrive προσφέρει αυξημένες επιδόσεις και βελτιωμένα επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων. Η μέγιστη ισχύς του νέου, εξακύλινδρου εν σειρά κινητήρα έχει αυξηθεί κατά 20 hp και φτάνει τα 340 hp. Η μέγιστη ροπή έχει αυξηθεί κατά 20 Nm στα 700 Nm και είναι διαθέσιμη μεταξύ 1.750 και 2.250 σαλ. Ο κινητήρας αυτός συνδυάζει επίσης υπερσυμπίεση δύο σταδίων με την τελευταία έκδοση της τεχνολογίας άμεσου ψεκασμού Common Rail. Το σύστημα υπερσυμπίεσης διαθέτει μεταβλητή γεωμετρία εισαγωγής στα στάδια υψηλής και χαμηλής πίεσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα υψηλότερη ελκτική ισχύ που συμβάλλει στην αύξηση των επιδόσεων. Για παράδειγμα, η BMW 740d xDrive επιταχύνει τώρα από 0 στα 100 km/h σε 5 δευτερόλεπτα, ταχύτερα κατά 0,2 δευτ. Ταυτόχρονα, η κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο έχει μειωθεί κατά 0,4 lit./100 km.

  bmwΚαι οι δύο νέες κινητήριες μονάδες διαθέτουν σύστημα μετεπεξεργασίας καυσαερίων. Τα στοιχεία του συστήματος που βρίσκονται κοντά στον κινητήρα περιλαμβάνουν έναν οξειδωτικό καταλύτη και μία επίστρωση καταλύτη SCR στο φίλτρο σωματιδίων diesel. Για βέλτιστη μείωση των εκπομπών οξειδίων του αζώτου (NOX), τοποθετείται και μία δεύτερη μονάδα επεξεργασίας καυσαερίων στην έξοδο του σχετικού συστήματος SCR. Ως αποτέλεσμα, τα μοντέλα της BMW Σειράς 7 με το νέο, εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα πληρούν το πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d.

  Βελτιωμένη επιτάχυνση και απόδοση χάρη στην ήπια υβριδική τεχνολογία 48- volt .
  Η ήπια υβριδική τεχνολογία στις νέες εκδόσεις του κινητήρα diesel συμβάλλει επιπλέον στην άμεση απόκριση και την καλύτερη απόδοση. Αποτελείται από μία μίζα-γεννήτρια 48-volt που καθιστά πιο αποτελεσματική την ανάκτηση ενέργειας μέσω πέδησης, και μία πρόσθετη μπαταρία για αποθήκευση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας. Η ισχυρή μίζα γεννήτρια μπορεί να χρησιμοποιείται και για μείωση του φορτίου του θερμικού κινητήρα, δημιουργώντας ηλεκτρική ώθηση κατά την επιτάχυνση. Η πρόσθετη ισχύς των 11 hp που παράγεται στιγμιαία υποστηρίζει τη δυναμική εκκίνηση και την επιτάχυνση.

  bmwIntegral Active Steering με αυξημένη υποβοήθηση κατά τους ελιγμούς, νέοι εξωτερικοί χρωματισμοί και προτάσεις από την BMW Individual .
  Παράλληλα με το λανσάρισμα των νέων εξακύλινδρων εν σειρά κινητήρων, η τελευταία έκδοση του Integral Active Steering θα διατίθεται για όλες τις εκδόσεις της BMW Σειράς 7 από τον Ιούλιο του 2020. Το προαιρετικό σύστημα ανάρτησης συνδυάζει κρεμαγιέρα με μεταβλητό λόγο υποπολλαπλασιασμού στον εμπρός άξονα με ενεργό σύστημα διεύθυνσης στους πίσω τροχούς. Αυτό μεταφράζεται σε βελτιστοποιημένη ευελιξία και έλεγχο στις υψηλότερες ταχύτητες και άνεση κατά τη διάρκεια ελιγμών. Ακόμα και σε πολύ χαμηλές ταχύτητες κάτω των 3 km/h, οι πίσω τροχοί περιστρέφονται αντίθετα με τους εμπρόσθιους, βελτιώνοντας την ευελιξία του πολυτελούς sedan όταν εισέρχεται ή εξέρχεται από θέσεις στάθμευσης ή ελίσσεται σε στενούς χώρους.

  Οι δυνατότητες εξατομίκευσης του εσωτερικού και του εξωτερικού επεκτείνονται. Η γκάμα νέων εξωτερικών χρωματισμών για τα μοντέλα της BMW Σειράς 7 θα περιλαμβάνουν τώρα το Phytonic Blue metallic και το Frozen Bluestone metallic της BMW Individual. Μία φρέσκια νότα πολυτέλειας προστίθεται στην καμπίνα με τη νέα έκδοση της πλήρως δερμάτινης επένδυσης BMW Individual Merino σε Smoke White/Night Blue/Black και το δερμάτινο τιμόνι της BMW Individual.

  bmw

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  11:13 05/08

  Volvo: Επιδόσεις ρεκόρ για το πρώτο μισό του 2021

  Θετικό πρόσημο για τη Volvo για το πρώτο μισό του τρέχοντος έτους σε πωλήσεις και λειτουργικά κέρδη.

  10:34 04/08

  Το πρωτότυπο Nissan Juke Fuji Sunset Buggy

  Μια ειδική, πρωτότυπη έκδοση του Nissan Juke που παρουσιάστηκε πρόσφατα στην Ισπανία.

  10:14 04/08

  H παρουσία της Skoda στο Tour de France 2021

  Για 18η συνεχή χρονιά η Skoda ήταν βασικός χορηγός του Tour de France, του διασημότερου ίσως ποδηλατικού αγώνα στον κόσμο.

  10:43 03/08

  Η Mazda εγκαθιστά φωτοβολταϊκά συστήματα στο εργοστάσιο της Χιροσίμα

  Μια σημαντική πρωτοβουλία από τη Mazda στην Ιαπωνία με γνώμονα τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.

  10:28 03/08

  Η Audi δοκιμάζει το ηλεκτρικό RS Q e-tron για το Ράλι Ντακάρ

  H Audi θα συμμετάσχει στο Ράλι Ντακάρ του 2022 με ένα πρωτότυπο που διαθέτει ένα ηλεκτρικό κινητήριο σύστημα σε συνδυασμό με μετατροπέα ενέργειας.

  11:33 02/08

  Πρεμιέρα για το νέο MINI Anniversary Edition

  Μία επετειακή έκδοση από την MINI με αφορμή την κοινή πορεία 60 ετών της εταιρείας με τον John Cooper.

  10:50 02/08

  Οι σκληρές δοκιμές του ηλεκτρικού Ford E-Transit

  To ηλεκτρικό Ford E-Transit συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης σε ακραίες συνθήκες οδήγησης.

  10:34 01/08

  Skoda: Επτά μοντέλα βραβεύονται ως "Εταιρικά Αυτοκίνητα της Χρονιάς"

  Μια σημαντική διάκριση για το σύνολο σχεδόν των μοντέλων της γκάμας Skoda.

  11:12 31/07

  Η ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ οικονομίας

  H νέα, αμιγώς ηλεκτροκίνητη Ford Mustang Mach-E σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Διαβάστε ποιο και πως.

  10:02 30/07

  Η Κία επιτυγχάνει το καλύτερο μερίδιο αγοράς στην Ευρώπη

  Οι πωλήσεις της Kia αυξήθηκαν κατά 40,8% σε μια αγορά που βελτίωσε τον βηματισμό της στην Ευρώπη κατά 27,1%.

  09:54 30/07

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών "Επίσημος Ιατρικός Υποστηρικτής" του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021

  Η συνεργασία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών με την Οργανωτική επιτροπή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021 έγκειται στην ολοκληρωμένη προσφορά ιατρικών καλύψεων.

  09:48 30/07

  Η Autohellas Hertz εμπλουτίζει με eScooters τον ηλεκτροκίνητο στόλο της

  O ηλεκτροκίνητος στόλος των βραχυχρόνιων μισθώσεων της Autohellas Hertz ενισχύεται από μια νέα κατηγορία οχημάτων.

  11:25 29/07

  New Auto: Η στρατηγική του Volkswagen Group για την κινητικότητα

  O Herbert Diess, CEO του Volkswagen Group, παρουσίασε τη στρατηγική "New Auto" του ομίλου, για την κινητικότητα του μέλλοντος, με ορίζοντα το 2030.

  11:05 29/07

  Renault: Νέος κινητήρας ντίζελ για το Clio

  Ο νέος πετρελαιοκινητήρας 1.5 Blue dCi 100 συμπληρώνει ιδανικά τη γκάμα του νέου Renault Clio.

  10:42 29/07

  Το ερευνητικό κέντρο της Nissan στην Ιαπωνία

  H καρδιά του ερευνητικού κέντρου της Nissan δεν είναι οι εγκαταστάσεις, αλλά οι άνθρωποί του που θέτουν προκλήσεις καθημερινά, κυνηγώντας τα όνειρά τους.