Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 19-Ιουν-2020 16:27

  Μεγάλη δωρεά της εταιρείας ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ Α.Β.Ε.Σ.

  Μεγάλη δωρεά της εταιρείας ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ Α.Β.Ε.Σ.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σήμερα, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Ελ. Βενιζέλος, η τελετή παράδοσης στο Πυροσβεστικό Σώμα είκοσι υδροφόρων πυροσβεστικών οχημάτων 4Χ4, ελαφρού τύπου, με δεξαμενή νερού χωρητικότητας 500lit, αυτόνομου πυροσβεστικού συγκροτήματος, δωρεά της εταιρείας ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ Α.Β.Ε.Σ. με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.). Η αξία των οχημάτων αγγίζει σχεδόν το 1 εκατ. ευρώ.

  Τα συγκεκριμένα οχήματα, ενισχύουν την υλικοτεχνική υποδομή του Πυροσβεστικού Σώματος και θα χρησιμοποιηθούν κυρίως ως οχήματα πρώτης προσβολής, για εκτός δρόμου περιστατικά, με κύριο έργο την περιπολία δασικών εκτάσεων και την άμεση καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών.

  Στην τελετή παρέστησαν, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Παπαστράτος Χρήστος Χαρπαντίδης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Γεώργιος Καλογερόπουλος.

  Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι "η Ελλάδα ενισχύει και βελτιώνει δομικά το σύστημα πολιτικής προστασίας, εγγυώμενη την ασφάλεια των πολιτών της και των επισκεπτών απέναντι σε όλες τις προκλήσεις" και επεσήμανε ότι "φέτος θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα δύο προκλήσεις: Η μια είναι η ετήσια πρόσκληση της αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών. Η δεύτερη είναι η πρόκληση της αντιμετώπισης του κορονοϊού, της επιτήρησης της εισόδου των πολλών επισκεπτών που ελπίζουμε να έρθουν στη χώρα μας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Το έργο της Πολιτικής Προστασίας φέτος είναι διπλό, εξαιρετικά σύνθετο, αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα μπορέσουμε να το φέρουμε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία". Ο Πρωθυπουργός σημείωσε επίσης ότι "φέτος είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ" για την αντιπυρική περίοδο, καθώς το σύστημα έκτακτης ανάγκης "112" έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν αναδιαταχθεί ώστε να ανταποκρίνονται ταχύτερα στις ανάγκες της επικράτειας, ο στόλος αεροπορικών και επίγειων μέσων έχει διευρυνθεί ενώ το Σώμα διαθέτει φέτος 1.300 περισσότερους εποχικούς πυροσβέστες. Η Ελλάδα εγγυάται ασφάλεια στους επισκέπτες της, αλλά πρωτίστως στους Έλληνες πολίτες", τόνισε, χαρακτηρίζοντας τη σημερινή τελετή και την άρτια εικόνα της Πυροσβεστικής "ισχυρό μήνυμα" για τα εχέγγυα που παρέχει η χώρα.

  παπαστράτος

  Την εταιρεία Παπαστράτος, εκπροσώπησε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της, κ. Χρήστος Χαρπαντίδης, ο οποίος μέσα από έναν πολύ σύντομο χαιρετισμό εξήρε τη συνεισφορά του Πυροσβεστικού σώματος, τη γενναιότητα, την προθυμία και την ετοιμότητα με την οποία στηρίζουν την κοινή πορεία όλων μας προς το καλύτερο, τονίζοντας ότι, "Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στις γυναίκες & τους άνδρες της Πυροσβεστικής. Σε κάθε ανάγκη, οι πυροσβέστες σπεύδουν προς την κατεύθυνση απ’ όπου όλοι αποχωρούν. Σήμερα, εδώ, σκύβουμε το κεφάλι με σεβασμό στην αυταπάρνησή σας. Και υποσχόμαστε ότι θα είμαστε κι εμείς, στην Παπαστράτος, παρόντες, πάντα, σε αυτό το ΜΑΖΙ που τόσο μοναδικά ορίζετε με το έργο σας".

  παπαστράτος

  Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, στην ομιλία του ανέφερε ότι, "…η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή και ιδιαίτερη για μένα προσωπικά, για όλο το Πυροσβεστικό Σώμα και την πολιτική προστασία. Η δωρεά στο Πυροσβεστικό Σώμα είκοσι πυροσβεστικών οχημάτων, από την εταιρεία Παπαστράτος, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, η αξία των οποίων αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ, προσδιορίζει απόλυτα το ουσιαστικό μέγεθός της. Οι αρμοδιότητες του Πυροσβεστικού Σώματος, η φύση της αποστολής και η μορφή του έργου που προσφέρει, καθιστούν αναγκαίο τον  κάθε μορφής μηχανολογικό εξοπλισμό, ο οποίος  αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση, ώστε το Σώμα να ανταποκριθεί στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις των συμβάντων που καλείται να διαχειριστεί". Συνεχίζοντας τόνισε ότι, "…τα οχήματα αυτά, πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από το Πυροσβεστικό Σώμα με  κύριο έργο την περιπολία εντός δασικών εκτάσεων για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών εν τη γενέσει τους, καθώς είναι οχήματα εκτός δρόμου ,μικρά και ευέλικτα. Οι δυνατότητές τους και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους εξασφαλίζουν αποτελεσματικότητα και κατά συνέπεια, συμβάλουν ουσιαστικά  στην τιτάνια προσπάθεια διάσωσης των δασών μας. Η κατανομή τους θα γίνει σε όλη την Ελλάδα, ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες κάθε περιφέρειας. Κλείνοντας την ομιλία του ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά την εταιρεία Παπαστράτος και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, οι οποίοι στέκονται αρωγοί και συνοδοιπόροι στο απαιτητικό και επικίνδυνο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος.

  Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε επιθεώρηση του στόλου των οχημάτων από τον Πρωθυπουργό και την Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στη λήξη της οποίας ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος προσέφερε, στον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της εταιρείας Παπαστράτος, από ένα αναμνηστικό πυροσβεστικό κράνος καθώς και αναμνηστική πλακέτα του θυρεού του Πυροσβεστικού Σώματος στον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

  Στην τελετή παράδοσης, παρέστησαν επίσης, ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, ο Επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Αλέξιος Ράπανος, ο Προϊστάμενος Κλάδου Επιχειρήσεων Υποστράτηγος ΠΣ Γεώργιος Πουρναράς, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Αττικής με έδρα την Αθήνα Υποστράτηγος ΠΣ Χρήστος Λάμπρης, ο Διοικητής του ΕΣΚΕΔΙΚ Υποστράτηγος ΠΣ Σπυρίδων Πέτρου καθώς και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  20:38 07/05

  Το νέο Hyundai Kona N

  Η Hyundai παρουσίασε το ολοκαίνουριο Kona N στα πλαίσια της Hyundai N Day.

  20:32 07/05

  Κορυφαία ασφάλεια 5 αστέρων για το Volkswagen ID.4

  Το νέο ID.4 απέδωσε εντυπωσιακά στις δοκιμές πρόσκρουσης και ασφάλειας του Euro NCAP.

  20:26 07/05

  Προληπτική λειτουργία προβολέων από την Ford

  Το προληπτικό και έξυπνο σύστημα των προβολέων κατευθύνει τις δέσμες σε επερχόμενες στροφές πριν καν οι οδηγοί τις δουν.

  15:28 06/05

  Πρεμιέρα για το ηλεκτρικό Volkswagen ID.6

  Η Volkswagen παρουσίασε ένα ξεχωριστό μοντέλο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης, στην Κίνα.

  15:21 06/05

  Opel Astra: Τρεις δεκαετίες από την παγκόσμια πρεμιέρα του

  Τρεις δεκαετίες έχουν περάσει από την πρεμιέρα του Opel Astra πρώτης γενιάς, το οποίο ξεπέρασε σε πωλήσεις τις 4,13 εκατ. μονάδες.

  15:15 06/05

  Τα νέα Dacia Sandero Streetway και Stepway στην Ελλάδα

  Τα νέα Dacia Sandero Streetway και Stepway ξεκινούν την εμπορική τους πορεία και στην ελληνική αγορά.

  14:07 05/05

  Πρεμιέρα για το νέο Volkswagen Polo

  Η Volkswagen ανανεώνει το Polo, ένα παγκόσμιο best-seller της που από το 1975 έχει πουλήσει περισσότερες από 18 εκατομμύρια μονάδες.

  14:02 05/05

  Νέες τεχνολογίες για το Volvo XC60

  Η Volvo παρουσίασε μια σειρά από αναβαθμίσεις για το εμβληματικό μεσαίο της SUV, το XC60.

  13:59 05/05

  Ματιές στο παρελθόν: Fiat 131 Abarth Diesel

  To ατίθασο πνεύμα της Abarth δεν δίστασε να κάνει ακόμα μια φορά την έκπληξη, εξελίσσοντας ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο με κινητήρα ντίζελ.

  20:09 04/05

  Η Alfa Romeo εγκαινιάζει το νέο της αρχηγείο

  Η Alfa Romeo με αφοσίωση και πάθος για το μέλλον της, εκμεταλλεύεται στο μέγιστο βαθμό τις δυνατότητες που φέρνει η νέα εποχή της Stellantis

  16:09 03/05

  10 πράγματα που ίσως να μην γνωρίζατε για το νέο Ford Explorer

  Έρχεται να συνδυάσει με τον καλύτερο τρόπο όλα τα γνωστά πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης με τις επιδόσεις και την ελευθερία κίνησης που προσφέρει σήμερα ένα όχημα με συμβατικό κινητήρα βενζίνης.

  21:55 30/04

  Η Fiat παρουσιάζει το νέο 500X Connect

  Η δυναμική SUV πρόταση της οικογένειας 500 αποκτά μια νέα και εστιασμένη στην τεχνολογία έκδοση.

  21:12 30/04

  H Bentley αποκαλύπτει τη νέα Continental GT Speed Convertible

  H νέα ναυαρχίδα του κορυφαίου Grand Tourer, σε ανοιχτή για την περίσταση έκδοση.

  21:03 30/04

  Συνεργασία Volvo και DiDi στην αυτόνομη οδήγηση

  Υπέγραψαν συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας.