Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 19-Αυγ-2020 09:32

  Η Volvo αυξάνει σε 80% τη συμμετοχή της ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στο δίκτυο των εργοστασίων της

  Η Volvo αυξάνει σε 80% τη συμμετοχή της ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στο δίκτυο των εργοστασίων της
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το εργοστάσιο της Volvo Cars στο Τσενγκντού, το μεγαλύτερο της σουηδικής εταιρείας στην Κίνα, τροφοδοτείται πλέον με ηλεκτρική ενέργεια που προέρχεται κατά 100% από ανανεώσιμες πηγές. Με αυτή την προσθήκη, το ποσοστό συμμετοχής των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο παγκόσμιο δίκτυο των μονάδων παραγωγής της Volvo ανέρχεται πλέον στο 80%.`

  Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές κατά 100% στο εργοστάσιο του Τσενγκντού είναι το αποτέλεσμα πρόσφατης συμφωνίας για την τροφοδοσία της μονάδας και θα μειώσει τις εκπομπές CO2 του εργοστασίου κατά περισσότερο από 11.000 τόνους ανά έτος.

  Πρόκειται για το πιο πρόσφατο αποφασιστικό βήμα προς την επίτευξη της φιλοδοξίας της Volvo Cars να πετύχει κλιματικά ουδέτερη λειτουργία στην παραγωγή της έως το 2025, ενώ αποτελεί τμήμα του ευρύτερου κλιματικού σχεδίου της εταιρείας το οποίο στοχεύει στη μείωση του συνολικού ανθρακικού αποτυπώματος ανά αυτοκίνητο κατά 40% ανάμεσα στο 2018 και το 2025. Μέχρι το 2040, η Volvo Cars αποσκοπεί στο να είναι μια κλιματικά ουδέτερη εταιρεία.

  Μέχρι πρόσφατα, το εργοστάσιο του Τσενγκντού είχε ήδη εξασφαλισμένο ένα 70% ηλεκτρικής ενέργειας προερχόμενο από ανανεώσεις πηγές. Με το νέο συμβόλαιο διευθετείται και το υπόλοιπο 30%. Όπως προβλέπεται, περίπου το 65% της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας θα προέρχεται από υδροηλεκτρικές πηγές και το υπόλοιπο 35% από ηλιακή ενέργεια, αιολική ενέργεια και άλλες ανανεώσιμες πηγές.

  "Φιλοδοξία μας είναι να μειώσουμε το ανθρακικό μας αποτύπωμα μέσω απτών, ξεκάθαρων δράσεων”, δήλωσε ο Χαβιέ Βαρέλα (Javier Varela), Επικεφαλής Παραγωγής και Ποιότητας της Volvo Cars. "Η εξασφάλιση ηλεκτρικής ενέργειας προερχόμενης στο σύνολό της από ανανεώσιμες πηγές για το μεγαλύτερό μας εργοστάσιο στην Κίνα είναι ένα σημαντικό ορόσημο και υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας στην ανάληψη ουσιαστικής και αποτελεσματικής δράσης”.

  Η Volvo Cars εργάζεται διαρκώς για τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος στο δίκτυο παραγωγής της και έχει ήδη κατακτήσει σημαντικά ορόσημα τα προηγούμενα χρόνια. Όλα τα ευρωπαϊκά εργοστάσιά της έχουν πετύχει κλιματικά ουδέτερη προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από το 2008, ενώ η μονάδα παραγωγής κινητήρων της στο Σκέβντε της Σουηδίας ήταν το πρώτο εργοστάσιο στο δίκτυο της εταιρείας που πέτυχε να είναι κλιματικά ουδέτερο στο σύνολό του το 2018.

  Στο εργοστάσιο της Γάνδης στο Βέλγιο, η Volvo Cars εγκατέστησε 15.000 ηλιακά πάνελ το 2018, δράση που σηματοδότησε την πρώτη μεγάλης κλίμακας εφαρμογή της ηλιακής ενέργειας στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής της εταιρείας.

  VolvoΤα προαναφερθέντα μέτρα αποτελούν, μαζί με άλλες ενέργειες, τμήμα του κλιματικού σχεδίου της Volvo Cars, το οποίο παρουσιάστηκε στο τέλος του προηγούμενου έτους και συνιστά μία από τις πιο φιλόδοξες κλιματικές στρατηγικές στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Στον πυρήνα του σχεδίου βρίσκεται η φιλοδοξία της Volvo Cars μέχρι το 2025 το 50% των πωλήσεών της παγκοσμίως να προέρχεται από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το υπόλοιπο από υβριδικά.

  Το σχέδιο υπερβαίνει την επίτευξη στόχων που έχουν να κάνουν με τις εκπομπές ρύπων "στην εξάτμιση” μέσω της καθολικής εφαρμογής της ηλεκτροκίνησης και στοχεύει στη μείωση των εκπομπών άνθρακα σε όλο το φάσμα των λειτουργιών της εταιρείας, την αλυσίδα εφοδιασμού, αλλά και διαμέσου της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης υλικών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  15:49 13/04

  Tο Jeep Gladiator ήρθε στη Ελλάδα

  Ένα πανίσχυρο pick-up με DNA από το σύμβολο των εκτός δρόμου οχημάτων, το Jeep Wrangler.

  15:43 13/04

  H νέα γκάμα των LCV μοντέλων της Renault

  Παρουσιάζει τα νέα Kangoo Van και Express Van, καθώς και τα νέα Trafic Kombi και Spaceclass.

  15:38 13/04

  Το πρώτο ηλεκτρικό MINI σε ρόλο Safety Car στην Formula E

  Εμπνευσμένο από την JCW.

  16:37 12/04

  EVziiin©: Η έξυπνη πλατφόρμα για φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων τώρα και στην Ελλάδα

  Η καινοτόμα εφαρμογή EVziiin© έρχεται να διαμορφώσει ένα προηγμένο δίκτυο φόρτισης με περισσότερα από 95.000 σημεία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

  16:30 12/04

  H Kia παρουσιάζει το ηλεκτρικό EV6

  Αυτονομία, μηδενικές εκπομπές, εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση 800V και ελκυστικό στυλ.

  16:22 12/04

  Πρεμιέρα για το Lexus LF-Z Electrified

  Το LF-Z Electrified δίνει μία πρώτη εικόνα από το μέλλον της Lexus.

  22:13 09/04

  Ο Opel παρουσιάζει τον Universal Charger για εύκολη φόρτιση

  Το Universal Charger (καλώδιο φόρτισης πολλαπλών επιλογών σύνδεσης) συνδυάζει τις λειτουργίες των καλωδίων "Mode 2" και "Mode 3" με διάφορους αντάπτορες σε μία συσκευή.

  20:53 09/04

  Σχεδιάζοντας το νέο Honda HR-V e:HEV

  Η επόμενη γενιά του αποκλειστικά υβριδικού Honda HR-V e:HEV είναι το αποτέλεσμα μιας ευρείας επαναξιολόγησης της νοοτροπίας των σύγχρονων καταναλωτών.

  20:45 09/04

  O έξυπνος καθρέπτης της Ford

  Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία οθόνη υψηλής ανάλυσης που προβάλλει μία πανοραμική εικόνα την περιοχής πίσω από το οχημα.

  16:31 08/04

  Volvo: Ηλεκτρική ενέργεια κατά 90% από ΑΠΕ για τα εργοστάσιά της

  Το εργοστάσιο της Volvo στo Ντακίνγκ της Κίνας τροφοδοτείται τώρα κατά 100% με κλιματικά ουδέτερη ηλεκτρική ενέργεια.

  16:24 08/04

  Παραγωγή 300.000 μονάδων για το νέο Opel Corsa

  Το νέο Corsa παραμένει η "εγγύηση επιτυχίας" για την Opel.

  16:22 08/04

  "Πράσινη" ηλεκτρική ενέργεια από το 2022 για την Mercedes

  Η ηλεκτρική ενέργεια χωρίς CO2 από ηλιακές, αιολικές και υδροηλεκτρικές πηγές παράγεται σε διάφορους σταθμούς παραγωγής ενέργειας

  15:25 07/04

  Συνέντευξη με τον επικεφαλής εσωτερικής σχεδίασης του Volkswagen ID.4

  To ID.4, το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Volkswagen, όσο επιβλητική εμφάνιση έχει εξωτερικά, τόσο ευρύχωρο, ζεστό και φιλόξενο αποδεικνύεται εσωτερικά.

  15:14 07/04

  Οι τιμές της νέας Mercedes C-Class στην Ελλάδα

  Η C-Class είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της Mercedes παγκοσμίως.