Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Απρ-2020 13:00

  Επανεκκίνηση παραγωγής για τη Ford (vid.)

  Επανεκκίνηση παραγωγής για τη Ford (vid.)
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ford επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να ξαναρχίσει τις δραστηριότητες παραγωγής στα περισσότερα κύρια εργοστάσια οχημάτων και κινητήρων της στην ηπειρωτική Ευρώπη από τις 4 Μαΐου.

  Η παραγωγή θα ξεκινήσει σταδιακά στις 4 Μαΐου στα εργοστάσια συναρμολόγησης οχημάτων στο Saarlouis και στα εργοστάσια εργασιών συναρμολόγησης και κατασκευής κινητήρων στην Κολωνία της Γερμανίας. Επίσης θα ξαναρχίσουν οι εργασίες στο εργοστάσιο συναρμολόγησης οχημάτων στη Βαλένθια της Ισπανίας και στις εγκαταστάσεις συναρμολόγησης οχημάτων και παραγωγής κινητήρων στην Κραϊόβα της Ρουμανίας.

  Στο εργοστάσιο κινητήρων στη Βαλένθια, η παραγωγή θα ξαναρχίσει, στις 18 Μαΐου, ενώ η ημερομηνία επανεκκίνησης για τις μονάδες παραγωγής κινητήρων της Ford στο Dagenham και το Bridgend στη Μ. Βρετανία δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα. 

  "Χρειάζεται να προετοιμάσουμε ένα νέο περιβάλλον, έχοντας αφήσει πίσω μας το αποκορύφωμα της πρώτης φάσης της πανδημίας, με Νο.1 προτεραιότητα του σχεδίου μας ‘‘επιστροφή στην εργασία’’ την εφαρμογή των παγκόσμιων προτύπων της Ford για κοινωνική αποστασιοποίηση και των ενισχυμένων πρωτόκολλων υγειάς και ασφάλειας στο χώρο εργασίας. Οι εργαζόμενοί μας πρέπει να γνωρίζουν ότι λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να διασφαλίσουμε την προστασία της υγείας τους στο χώρο εργασίας" δήλωσε ο Stuart Rowley, President της Ford Ευρώπης.

  Η παραγωγή θα ξεκινήσει σε μειωμένους ρυθμούς, με προτεραιότητα στις επιβεβαιωμένες παραγγελίες πελατών, και σταδιακά θα εντατικοποιηθεί τους επόμενους μήνες μέχρι την πλήρη επαναφορά. Στη στρατηγική σχεδιασμού της παραγωγής λαμβάνονται υπόψη η ετοιμότητα των προμηθευτών, οι περιορισμοί μετακινήσεων κάθε χώρας και οι εκθέσεις των εμπόρων της Ford που θα επαναλειτουργήσουν σε βασικές αγορές, καθώς και η ζήτηση των πελατών.

  "Η διατήρηση της υγείας του ανθρώπινου δυναμικού μας είναι κορυφαία προτεραιότητα για την επανεκκίνηση της παραγωγής και την επιστροφή των εργαζομένων στα εργοστάσιά μας" δήλωσε ο Martin Hennig, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εργαζομένων. "Οι επικεφαλής των συνδικάτων μας σε όλη την Ευρώπη έχουν συμφωνήσει σε εκτεταμένα μέτρα για την καλύτερη δυνατή προστασία των εργαζομένων μας, τα οποία υπερβαίνουν τα μέτρα που έχουν θεσπιστεί σε κάθε χώρα και ισχύουν για όλα τα εργοστάσιά μας στην Ευρώπη."

  Θα εφαρμοστεί μία ολοκληρωμένη λίστα παγκόσμιων προτύπων της Ford για την κοινωνική αποστασιοποίηση και πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στα εργοστάσια και τις λοιπές εγκαταστάσεις της Ford σε όλη την Ευρώπη. Μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει τα εξής:

  • Όποιος εισέρχεται σε μία εγκατάσταση της Ford είναι απαραίτητο να χρησιμοποιεί μία μάσκα προστασίας προσώπου που θα χορηγεί η εταιρεία, και μία προστατευτική ασπίδα προσώπου σε ορισμένες εργασίες παραγωγής αλλά και σε περιπτώσεις που η κοινωνική απόσταση δεν μπορεί να τηρηθεί   
    
  • Όλα τα άτομα που εισέρχονται σε μία εγκατάσταση της Ford πρέπει να περνούν από έλεγχο θερμομέτρησης στην είσοδο με εξοπλισμό ανίχνευσης που πληροί τους τοπικούς και εθνικούς κανονισμούς και περιορισμούς
    
  • Διεξαγωγή καθημερινής διαδικασίας αυτο-αξιολόγησης ευεξίας προκειμένου να επιβεβαιώνεται η καλή κατάσταση και ετοιμότητα του εργαζόμενου πριν εισέλθει στην εγκατάσταση της Ford
    
  • Επανασχεδιασμός των χώρων εργασίας για τη διασφάλιση της τήρησης των αρχών περί κοινωνικής απόστασης και κλιμακωτό ωράριο εργασίας για μείωση του συγχρωτισμού των εργαζομένων στα κτίρια

  Η εταιρεία θα προσφέρει επίσης σε όλους τους εργαζομένους ένα προσωπικό "κιτ προστασίας” με την επιστροφή τους στη δουλειά. Τα κιτ προστασίας περιλαμβάνουν μάσκες προσώπου μιας χρήσης, επαναχρησιμοποιήσιμο θερμόμετρο και αντισηπτικό χεριών. 

  Η Ford θα κατασκευάζει μάσκες προστασίας προσώπου για χρήση στις εγκαταστάσεις της σε όλη την Ευρώπη. Όλοι όσοι εργάζονται ή επισκέπτονται μία εγκατάσταση της Ford είναι υποχρεωμένοι να φοράνε τις μάσκες που θα παρέχει η εταιρεία, σύμφωνα με τα ισχύοντα παγκόσμια πρωτόκολλα. Κατασκευάζοντας μάσκες προστασίας προσώπου για δική της χρήση, η Ford βοηθά στη μείωση της ζήτησης στις ήδη πιεσμένες εφοδιαστικές αλυσίδες λόγω του απαιτούμενου εξοπλισμού προσωπικής προστασίας από υπηρεσίες υγείας και άλλες βιομηχανίες.  

  Σε κάποιες εγκαταστάσεις της εταιρείας συνέχισε να εργάζεται περιορισμένος αριθμός ατόμων προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της παροχής σημαντικών υπηρεσιών. Από τις 4 Μαΐου, οι δραστηριότητες αυτές επίσης θα αρχίσουν να εντατικοποιούνται προοδευτικά μέχρι την πλήρη επαναφορά στην κανονικότητα.

  fordΕπιπρόσθετα, εργαζόμενοι σε τομείς εκτός παραγωγής θα αρχίσουν να επιστρέφουν σταδιακά από τις 4 Μαΐου, με πρώτους όσους συμμετέχουν στον κύριο σχεδιασμό επανεκκίνησης και σε κρίσιμες επιχειρηματικές δραστηριότητες, ή εκείνους που λόγω ειδικότητας πρέπει να χρησιμοποιούν ειδικό εξοπλισμό που διατίθεται μόνο στις εγκαταστάσεις της Ford, όπως εξοπλισμός δοκιμών οχημάτων. Άλλοι υπάλληλοι, εκτός παραγωγής, που μπορούν να  εργάζονται από απόσταση, προς το παρόν θα συνεχίσουν να το πράττουν, όπως οι εργαζόμενοι με συμβάσεις περιορισμένου χρόνου.

  "Πρόκειται για μία πρωτοφανή εποχή για την επιχείρησή μας, αλλά οι άνθρωποι της Ford το αντιμετωπίζουν ως πρόκληση, και πολλοί από αυτούς έχουν δεσμευτεί στην υποστήριξη των κοινοτήτων τους με πολυάριθμες δράσεις σε όλη την Ευρώπη. Καθώς ξεκινάμε την επανεκκίνηση παραγωγής, θα ξαναφέρουμε αυτό το θετικό πνεύμα της προσήλωσης και της υπερηφάνειας στο χώρο εργασίας, προς όφελος των πελατών μας" δήλωσε ο Rowley.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  13:58 17/04

  Ταχύτερες παραδόσεις από την Hermes και την Volkswagen Commercial Vehicles

  Ένας από τους κλάδους που γνώρισαν τεράστια άνθηση μέσα στην πανδημία είναι και αυτός των ταχυμεταφορών.

  14:03 16/04

  Ράλλυ Ακρόπολις: Ειδικές διαδρομές στην Κόρινθο και έδρα στη Λαμία

  Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες για το Ράλλυ Ακρόπολις που επιστρέφει στο πρόγραμμα του WRC και θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας στις 9-12 Σεπτεμβρίου.

  13:55 16/04

  Οι δοκιμές εξέλιξης του ηλεκτρικού Nissan Ariya

  Κάθε στοιχείο του ηλεκτρικού Ariya έχει εξεταστεί και βελτιωθεί με τη δέουσα προσοχή.

  13:54 16/04

  Έλεγχος και πιστοποίηση μεταχειρισμένου με την υπογραφή της Ford

  Η απόκτηση ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου μπορεί να κρύβει πολλές παγίδες.

  19:05 15/04

  H ηλεκτρική κινητικότητα είναι ήδη κλιματικά ουδέτερη

  Είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πιο φιλικό προς το περιβάλλον και το κλίμα από ένα σύγχρονο μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης;

  18:58 15/04

  Seat: Δωρεάν καύσιμα για 1 χρόνο για όλα τα μοντέλα TGI

  Προβλέπει όφελος για τον πελάτη ισάξιο με την κατανάλωση καυσίμου για έναν ολόκληρο χρόνο.

  18:56 15/04

  Το Fiat 127 γιορτάζει τα 50 του χρόνια

  Τον Απρίλιο του 1971 η ιταλική εταιρεία παρουσίαζε το Fiat 127, ένα μοντέλο που γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία, αλλά κυρίως άνοιξε τον δρόμο για τη σύγχρονη εποχή των αυτοκινήτων με συμπαγείς...

  16:19 14/04

  Η Yokohama δοκιμάζει ελαστικά σε εσωτερικές επιφάνειες πάγου

  Η Yokohama ανακοίνωσε πρόσφατα τη δημιουργία μιας νέας μονάδας στην εσωτερική εγκατάσταση του κέντρο της στο Χοκάιντο.

  16:18 14/04

  Carsharing ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Αμβούργο από την VW

  Η δυνατότητα κοινής χρήσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων ξεκίνησε στο Αμβούργο πριν μερικούς μήνες και αποτελεί τμήμα της στρατηγικής της Volkswagen.

  16:10 14/04

  H Ford χτίζει έναν καλύτερο κόσμο

  Θέλοντας να συμβάλλει στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για τις μελλοντικές γενιές.

  15:49 13/04

  Tο Jeep Gladiator ήρθε στη Ελλάδα

  Ένα πανίσχυρο pick-up με DNA από το σύμβολο των εκτός δρόμου οχημάτων, το Jeep Wrangler.

  15:43 13/04

  H νέα γκάμα των LCV μοντέλων της Renault

  Παρουσιάζει τα νέα Kangoo Van και Express Van, καθώς και τα νέα Trafic Kombi και Spaceclass.

  15:38 13/04

  Το πρώτο ηλεκτρικό MINI σε ρόλο Safety Car στην Formula E

  Εμπνευσμένο από την JCW.

  16:37 12/04

  EVziiin©: Η έξυπνη πλατφόρμα για φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων τώρα και στην Ελλάδα

  Η καινοτόμα εφαρμογή EVziiin© έρχεται να διαμορφώσει ένα προηγμένο δίκτυο φόρτισης με περισσότερα από 95.000 σημεία σε Ελλάδα και εξωτερικό.