Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Απρ-2020 08:30

  FCA: Eπανεκκινεί την παραγωγή στο εργοστάσιο του Sevel

  FCA: Eπανεκκινεί την παραγωγή στο εργοστάσιο του Sevel
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μετά την εφαρμογή σειράς μέτρων για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων, το εργοστάσιο του Sevel στην Ιταλία, μια από τις κορυφαίες μονάδες παραγωγής επαγγελματικών αυτοκινήτων του Ομίλου FCA που λειτουργεί σε συνεργασία με το PSA Group, ξεκινά και πάλι τη λειτουργία της. Τα μέτρα περιλαμβάνουν την απολύμανση περισσότερων από 300.000τ.μ., την εγκατάσταση συσκευών απολύμανσης, ειδικούς πίνακες ανακοινώσεων, πληροφοριακό υλικό, αλλά και δεκάδες θερμικών καμερών που θα ελέγχουν τη θερμοκρασία των εργαζομένων.

  Αυτά τα μέτρα αποτελούν μέρος της συμφωνάς που υπεγράφη στις 9 Απριλίου με τα Ιταλικά Εργατικά Συνδικάτα. Η συμφωνία περιλαμβάνει σειρά ενεργειών που ενεργοποιούνται σε όλες τις μονάδες παραγωγής της FCA στην Ιταλία με στόχο τη μέγιστη προστασία του προσωπικού σε σχέση με τον COVID-19. Παράλληλα ξεκίνησε και σε περιορισμένο επίπεδο η λειτουργία στα εργοστάσια Cassino, Pomigliano, Termoli και Mirafiori, κυρίως για εξαρτήματα που συνδέονται με την παραγωγή στο Sevel.   

  Ο κ. Pietro Gorlier, Chief Operating Officer της FCA για την περιοχή ΕΜΕΑ δήλωσε: "Σήμερα στο εργοστάσιο του Sevel, αποδείξαμε ότι η προστασία των εργαζομένων μας, αποτελεί τη βασική προτεραιότητα μας. Η επαναλειτουργία του Sevel, μαζί με την επανεκκίνηση των λειτουργιών R&D (έρευνας και εξέλιξης) και τις εργασίες προ-παραγωγής των ηλεκτρικών και Plug-in υβριδικών μας μοντέλων στο Melfi και στο Τορίνο, αποτελούν το αποτέλεσμα εντατικής προετοιμασίας και συνεργασίας με κορυφαίους επιδημιολόγους, ειδικούς επιστήμονες, καθώς και τα συνδικάτα εργαζομένων. Συνεργαζόμαστε σε καθημερινή βάση με την Ιταλική κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές για να ξεκινήσουμε την παραγωγή χωρίς να διακινδυνεύσουμε στο ελάχιστο την ασφάλεια και την υγεία όσων εργάζονται στις εγκαταστάσεις μας."       

  Πριν την επιστροφή των εργαζομένων στο Sevel, έγινε εκ νέου απολύμανση των εγκαταστάσεων στις οποίες η παραγωγή είχε σταματήσει στις 17 Μαρτίου. Παράλληλα θα μειωθεί ο μέγιστος αριθμός ατόμων στους χώρους ανάπαυσης και θα επεκταθεί το ωράριο λειτουργίας των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων, ενώ σε όλους του χώρους διαθέσιμα θα είναι υλικά απολύμανσης για τους εργαζόμενους.

  fiatΠριν το ξεκίνημα της παραγωγής στο Sevel, όλοι οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν μέσω της εφαρμογής WhatsApp για όλα τα σχετικά μέτρα, ενώ έλαβαν και εκπαιδευτικά videos ώστε να προστατεύουν τον εαυτό τους και τους συναδέλφους τους. Το εκπαιδευτικό υλικό περιλάμβανε και οδηγίες σχετικά με το πως να αναγνωρίζουν τα συμπτώματα του COVID-19 και τα μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνουν σε έκτακτες καταστάσεις.

  Παράλληλα οι χώροι εργασίας διαμορφώθηκαν εκ νέου για να ικανοποιηθούν όλες οι νέες προδιαγραφές που εκτός των άλλων περιλαμβάνουν μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ των εργαζομένων. Αντίστοιχα στο χώρο παραγωγής οι μετακινήσεις θα περιοριστούν στο ελάχιστο, ενώ στα γραφεία τοποθετήθηκαν προστατευτικά διαχωριστικά ανάμεσα στους εργαζόμενους. Μέσα στις επόμενες ημέρες το εκπαιδευτικό υλικό θα είναι διαθέσιμο μέσω των συστημάτων ηλεκτρονικής εκπαίδευσης, ενώ συνεχής θα είναι η υποστήριξη από ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

  fiatΉδη όλο το προσωπικό του Sevel έχει λάβει ειδικό πακέτο με μέσα ατομικής προστασίας (γάντια, μάσκες, γυαλιά, κτλ.), ενώ επιπλέον μάσκες θα διατεθούν σε όσους χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς για την μεταφορά από και προς το εργοστάσιο.

  Τέλος αυστηροί έλεγχοι εφαρμόστηκαν σε όλες τις εισόδους του Sevel, σε συνέχεια της συμφωνίας της FCA με τα συνδικάτα εργαζομένων. Όσοι εισέρχονται στο χώρο, πεζοί ή με αυτοκίνητο, θα ελέγχεται η θερμοκρασία τους μέσω θερμικής κάμερας, ή θερμόμετρων που θα χρησιμοποιούνται από εξειδικευμένο προσωπικό.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  19:24 20/04

  Αύξηση πωλήσεων για την Volvo στο πρώτο τρίμηνο

  Η σειρά Recharge της Volvo, με αμιγώς ηλεκτρικό ή plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, συνεχίζει τη δυναμική της πορεία αντιπροσωπεύοντας το 26% στο σύνολο των αυτοκινήτων Volvo που πωλήθηκαν τον Μάρτιο ...

  19:19 20/04

  Το νέο Hyundai Tucson Plug-in Hybrid στην Ελλάδα

  Το ολοκαίνουριο Hyundai Tucson Plug-in Hybrid είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα μετάδοσης της κίνησης το οποίο βασίζεται εν πολλοίς στον τρίτης γενιάς βενζινοκινητήρα 1.6 T-GDi Smartstream.

  19:14 20/04

  To νέο Fiat Panda σε έκδοση φυσικό αερίου

  Για πρώτη φορά δίνει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο διαφορετικών στιλ, urban και Cross, αλλά και προηγμένες λύσεις συνδεσιμότητας.

  16:32 19/04

  H Nissan έφτασε τις 500.000 πωλήσεις οχημάτων e-Power στην Ιαπωνία

  Το e-Power της Nissan διαφέρει από τα τυπικά υβριδικά συστήματα

  16:28 19/04

  Το θρυλικό Mazda MX-5 ανανεώνεται

  Τα θετικά σχόλια και κριτικές για το θρυλικό Mazda MX-5 συνεχίζουν ακόμα και μετά από τρείς δεκαετίες και 1,1 εκατομμύρια μονάδες που έχουν πουληθεί.

  16:22 19/04

  Οι Ford και B&O Beosonic υπογράφουν τον τέλειο ήχο

  H νέα λειτουργία Beosonic του ηχοσυστήματος B&O στα αυτοκίνητα της Ford επιτρέπει στους οδηγούς και τους επιβάτες να ρυθμίζουν τον ήχο σύμφωνα με τις επιθυμίες τους με ένα άγγιγμα.

  13:58 17/04

  Ταχύτερες παραδόσεις από την Hermes και την Volkswagen Commercial Vehicles

  Ένας από τους κλάδους που γνώρισαν τεράστια άνθηση μέσα στην πανδημία είναι και αυτός των ταχυμεταφορών.

  14:03 16/04

  Ράλλυ Ακρόπολις: Ειδικές διαδρομές στην Κόρινθο και έδρα στη Λαμία

  Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες για το Ράλλυ Ακρόπολις που επιστρέφει στο πρόγραμμα του WRC και θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας στις 9-12 Σεπτεμβρίου.

  13:55 16/04

  Οι δοκιμές εξέλιξης του ηλεκτρικού Nissan Ariya

  Κάθε στοιχείο του ηλεκτρικού Ariya έχει εξεταστεί και βελτιωθεί με τη δέουσα προσοχή.

  13:54 16/04

  Έλεγχος και πιστοποίηση μεταχειρισμένου με την υπογραφή της Ford

  Η απόκτηση ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου μπορεί να κρύβει πολλές παγίδες.

  19:05 15/04

  H ηλεκτρική κινητικότητα είναι ήδη κλιματικά ουδέτερη

  Είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πιο φιλικό προς το περιβάλλον και το κλίμα από ένα σύγχρονο μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης;

  18:58 15/04

  Seat: Δωρεάν καύσιμα για 1 χρόνο για όλα τα μοντέλα TGI

  Προβλέπει όφελος για τον πελάτη ισάξιο με την κατανάλωση καυσίμου για έναν ολόκληρο χρόνο.

  18:56 15/04

  Το Fiat 127 γιορτάζει τα 50 του χρόνια

  Τον Απρίλιο του 1971 η ιταλική εταιρεία παρουσίαζε το Fiat 127, ένα μοντέλο που γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία, αλλά κυρίως άνοιξε τον δρόμο για τη σύγχρονη εποχή των αυτοκινήτων με συμπαγείς...

  16:19 14/04

  Η Yokohama δοκιμάζει ελαστικά σε εσωτερικές επιφάνειες πάγου

  Η Yokohama ανακοίνωσε πρόσφατα τη δημιουργία μιας νέας μονάδας στην εσωτερική εγκατάσταση του κέντρο της στο Χοκάιντο.