Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Νοε-2019 13:00

  Νέες Alfa Romeo Giulia και Stelvio MY2020

  Νέες Alfa Romeo Giulia και Stelvio MY2020
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε κάθε Alfa Romeo, ο οδηγός απολαμβάνει την κορυφαία τεχνολογία που συνδυάζεται με την πολύτιμη τεχνική κληρονομιά της μάρκας και την αξεπέραστη οδηγική αίσθηση. Η επιλογή της Giulia ή της Stelvio αποτελεί μια άρνηση να συμβιβαστεί κανείς στους περιορισμούς που έχει ένα μοντέλο που εστιάζει είτε μόνο στον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα, είτε μόνο στην άνεση. Για την Alfa Romeo αυτά τα δύο χαρακτηριστικά συνυπάρχουν αρμονικά προσφέροντας μια απολαυστική και ασφαλή εμπειρία για τον οδηγό και τους επιβάτες.

  Αυτή η φιλοσοφία αποτέλεσε τη βάση που καθόρισε κάθε στάδιο της εξέλιξης των ανανεωμένων Giulia και Stelvio, οι οποίες για το 2020 εξελίχθηκαν σε τρία επίπεδα, τα οποία έρχονται να συμπληρώσουν στοιχεία που ήδη διαθέτουν τα μοντέλα όπως η μηχανολογική καινοτομία, η οδική συμπεριφορά που αποτελεί το μέτρο σύγκρισης στην κατηγορία τους και βέβαια το Ιταλικό στιλ. Πλέον η ποιότητα του εσωτερικού, η τεχνολογία και η συνδεσιμότητα απολαμβάνουν τα ίδια κορυφαία επίπεδα χάρη στα νέα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού (ADAS), την αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2 και το εντελώς νέο και αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων.

  Νέο σύστημα πολυμέσων

  Η επαφή του οδηγού με το αυτοκίνητο στις Giulia και Stelvio είναι άμεση. Το γρήγορο και ακριβές σύστημα διεύθυνσης, η κορυφαία οδική συμπεριφορά, η κατανομή βάρους και η αστραπιαία απόκριση σε κάθε εντολή χαρακτηρίζουν απόλυτα την εμπειρία οδήγησης. Η επίτευξη της οδηγικής απόλαυσης αποτελεί μια μοναδική μίξη του πάθους και της ασφάλειας. Στις νέες Giulia και Stelvio MY2020, το σύστημα πολυμέσων εξελίχθηκε σε ένα νέο επίπεδο, ώστε να έχει ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες και παράλληλα να είναι πιο φιλικό στη χρήση.

  Στον κέντρο του πίνακα οργάνων δεσπόζει η νέα οθόνη TFT των 7’’ με την ανανεωμένη διαμόρφωση ώστε οι πληροφορίες να παρέχονται με πιο ευανάγνωστο τρόπο και παράλληλα να εμφανίζονται οι παράμετροι των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης.

  Στην κεντρική κονσόλα η οθόνη των 8,8’’ είναι πλέον αφής με νέα εμφάνιση και λογισμικό ώστε να προσαρμόζεται πολύ εύκολα στις απαιτήσεις του χρήστη. Ο οδηγός μπορεί εύκολα να διαμορφώνει την οθόνη ώστε να επιλέγει τις πληροφορίες του συστήματος D.N.A., του κλιματισμού, του ηχοσυστήματος, των συστημάτων ADAS, κτλ. Για όλες τις λειτουργίες ο οδηγός μπορεί να επιλέξει αν θα χρησιμοποιήσει την οθόνη αφής ή τον περιστροφικό διακόπτη που βρίσκεται στην κονσόλα.

  Alfa Romeo

  Εργονομία υψηλής αισθητικής

  Το Ιταλικό στιλ της Alfa Romeo έχει ένα μοναδικό τρόπο να καλύπτει την πολυπλοκότητα κάτω από ένα πέπλο απλότητας. Αποτέλεσμα είναι ένα κομψό σύνολο με υψηλή εργονομία και αισθητική. Η προσοχή στη λεπτομέρεια, η έρευνα και η μοντέρνα τεχνολογία οδήγησαν σε μια σειρά αλλαγών που βελτιώνουν την πρακτικότητα διατηρώντας το απαράμιλλο στιλ. Η νέα κεντρική κονσόλα φιλοξενεί μεγαλύτερους και πιο εύκολα προσβάσιμους αποθηκευτικούς χώρους, καθώς και χώρο ασύρματης φόρτισης. Νέος είναι και ο επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων που είναι επενδεδυμένος με δέρμα, ενώ στη βάση του υπάρχει ένα λογότυπο με την ιταλική σημαία. Ανανεωμένος είναι και ο περιστροφικός επιλογέας μέσω του οποίου ελέγχεται το σύστημα πολυμέσων με ακόμα πιο ποιοτική αίσθηση και ακρίβεια στη λειτουργία του. Τέλος το τιμόνι έχει διαφορετικό υλικό επένδυσης ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού και έχει επανασχεδιαστεί για να φιλοξενήσει τις λειτουργίες που σχετίζονται με την αυτόνομη οδήγηση.

  Αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 2

  Στις νέες Giulia και Stelvio ΜΥ2020 παρουσιάζονται και μία σειρά προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) που επιτρέπουν στο όχημα αυξημένα επίπεδα αυτόνομης οδήγησης και μια τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην οδηγική απόλαυση, την άνεση και την ασφάλεια. Η αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2 που διαθέτουν τα νέα μοντέλα, ορίζεται ως η δυνατότητα του αυτοκινήτου να ελέγχει αυτόνομα το γκάζι, το φρένο και το τιμόνι σε δεδομένες συνθήκες, πάντα κάτω από την επίβλεψη του οδηγού, έτσι ώστε να προσφέρονται αυξημένα επίπεδα άνεσης στις μεγάλες διαδρομές.

  Alfa RomeoΤα βασικά συστήματα με τα οποία εφοδιάζονται τα μοντέλα ΜΥ2020 είναι:

  Lane Keeping Assist (σύστημα διατήρησης πορείας): το οποίο σε περίπτωση απόκλισης της πορείας του αυτοκινήτου από τη λωρίδα κυκλοφορίας ειδοποιεί ηχητικά και με οπτική ένδειξη τον οδηγό, ενώ παράλληλα διορθώνει αυτόματα την πορεία.

  Active Blind Spot Assist (ενεργό σύστημα παρακολούθησης τυφλής γωνίας): το οποίο ενημερώνει τον οδηγό σε περίπτωση που κάποιο όχημα κινείται στην τυφλή γωνία του αυτοκινήτου και επενεργεί στο τιμόνι σε περίπτωση που διαγνώσει επικείμενη σύγκρουση.

  Active Cruise Control (ενεργό σύστημα διατήρησης ταχύτητας): το συγκεκριμένο σύστημα μεταβάλει την ταχύτητα του οχήματος έτσι ώστε να διατηρεί σταθερά ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Σε συνεργασία με το Traffic Sign Recognition and Intelligent Speed Control (σύστημα αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας και ελέγχου ταχύτητας) το Active Cruise Control μπορεί να διατηρεί αυτόματα την ταχύτητα του οχήματος εντός των ορίων.

  Traffic Jam Assist and Highway Assist (σύστημα υποβοήθησης σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος και κίνησης στον αυτοκινητόδρομο): παράλληλα με το Active Cruise Control, αυτό το σύστημα διατηρεί αυτόματα το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδας κυκλοφορίας, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης ή κίνησης στον αυτοκινητόδρομο για μεγάλο διάστημα.

  Driver Attention Assist (σύστημα επαγρύπνησης): σε περίπτωση που το σύστημα διαπιστώσει κόπωση του οδηγού τον ειδοποιεί ώστε να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα.

  Alfa Romeo

  Υπηρεσίες Alfa Connected

  Οι νέες Alfa Romeo Giulia και Stelvio MY2020 εφοδιάζονται με τις υπηρεσίες Alfa Connected, που προσφέρουν προηγμένες λύσεις συνδεσιμότητας για ακόμα μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια.

  Διαθέσιμα είναι μια σειρά πακέτων υπηρεσιών:

  My Assistant, το οποίο επιτρέπει μέσω ενός κουμπιού ο χρήστης να ενημερώσει το κέντρο εξυπηρέτησης σε περίπτωση ανάγκης. Αντίστοιχα σε περίπτωση ατυχήματος το σύστημα αυτόματα ενημερώνει αποστέλλοντας παράλληλα τη θέση του αυτοκινήτου.

  My Remote, το οποίο επιτρέπει τον έλεγχο από απόσταση μιας σειράς λειτουργιών (κλείδωμα & ξεκλείδωμα θυρών, λειτουργία φώτων, κτλ.) μέσω του κινητού του χρήστη. Παράλληλα το σύστημα δίνει πληροφορίες σχετικά με τη θέση και ταχύτητα του οχήματος σε πραγματικό χρόνο.

  My Car, ένα σύστημα που επιτρέπει στο χρήστη να παρακολουθεί την κατάσταση συντήρησης και λειτουργίας του αυτοκινήτου του ανά πάσα στιγμή.
  My Navigation, το προηγμένο σύστημα πολυμέσων παρέχει πληροφορίες για τη διαδρομή και τις καιρικές συνθήκες σε πραγματικό χρόνο, ενώ ενημερώνει για πιθανούς κινδύνους που μπορεί να συναντήσει ο οδηγός.

  My Wi-Fi, μέσω του συστήματος μέχρι και 8 συσκευές μπορούν να συνδεθούν στο internet.

  My Theft Assistance, το σύστημα ειδοποιεί τον ιδιοκτήτη του οχήματος σε περίπτωση που υπάρξει απόπειρα κλοπής του αυτοκινήτου.

  My Fleet Manager, μια λειτουργία η οποία προσφέρει σειρά πληροφοριών που αφορούν στη διαχείριση στόλων εταιρικών αυτοκινήτων.

  Alfa Romeo

  Συνεργάτες υψηλής προστιθέμενης αξίας

  Για τη δημιουργία των Giulia και Stelvio ΜΥ2020, η Alfa Romeo, αξιοποίησε μια σειρά αναγνωρισμένων προμηθευτών που μοιράζονται το ίδιο πάθος με εκείνη για την τελειότητα.

  Mopar®

  Με περισσότερα από 80 χρόνια παράδοσης, η Mopar®, αποτελεί την επίσημη μάρκα υπηρεσιών After Sales της Fiat Chrysler Automobiles. Παράλληλα με τις λύσεις που αφορούν στη συντήρηση και επισκευή των μοντέλων, η Mopar ανέπτυξε ειδικά για τις Giulia και Stelvio ΜΥ2020 μια σειρά αξεσουάρ που αναδεικνύουν περαιτέρω το δυναμικό χαρακτήρα των μοντέλων και παράλληλα δίνουν την ευκαιρία στο χρήστη να εξατομικεύσει το αυτοκίνητο του σύμφωνα με το προσωπικό του στιλ.

  Marelli

  Το νέο σύστημα πολυμέσων 8.8" Alfa Romeo 3d connect touch, εξελίχθηκε από τη Marelli και προσφέρει ένα πλήθος λειτουργιών. Μέσω της οθόνης αφής των 8,8 ιντσών που είναι ενσωματωμένη στο ταμπλό ο χρήστης μπορεί εύκολα και γρήγορα να ελέγχει το ηχοσύστημα, το σύστημα πλοήγησης, τον κλιματισμό, τη λειτουργία του D.N.A., κτλ. Παράλληλα το προηγμένο σύστημα αναγνώρισης φωνής και η συμβατότητα με τις εφαρμογές Apple CarPlay™ και Android Auto™ προσφέρουν το απόλυτο πακέτο συνδεσιμότητας.

  Bosch

  Η Bosch εξέλιξε για τις Alfa Romeo Giulia και Stelvio MY2020 το πλέον πλήρες πακέτο συστημάτων ADAS το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά συστημάτων δίνοντας τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2 (SAE). Για τη λειτουργία των συστημάτων εκτός των άλλων συνεργάζονται ένα τοποθετημένο στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου radar, μια νέα κάμερα υψηλής ανάλυσης και η ηλεκτρική κρεμαγιέρα, στοιχεία που προμηθεύει η Bosch.

  Alcantara®

  Η Alcantara® αποτελεί την απόλυτη έκφραση της Ιταλικής φινέτσας. Η Alfa Romeo συνεργάζεται με την εταιρεία από τη δεκαετία του 1990. Στις νέες Giulia και Stelvio ΜΥ2020, ανάλογα με την έκδοση έχει χρησιμοποιηθεί Alcantara® στα καθίσματα, ένα υλικό που προσφέρει κορυφαία άνεση και αίσθηση ποιότητας σε κάθε διαδρομή.

  Natuzzi Italia

  Η Natuzzi αποτελεί έναν από τους διασημότερους κατασκευαστές επίπλων σε παγκόσμια κλίμακα. Η εταιρεία μοιράζεται το ίδιο σχεδιαστικό DNA με την Alfa Romeo δημιουργώντας έπιπλα που ξεχωρίζουν για την αισθητική και το δυναμισμό τους. Η εταιρεία δημιούργησε τα δερμάτινα καθίσματα Scacco τα οποία συνδυάζουν την άνεση με το δυναμικό στιλ των Alfa Romeo Giulia και Stelvio MY2020.

  Mi Electric Scooter Pro

  H Alfa Romeo εστιάζει στο μέλλον της αυτοκίνησης όπου η οδηγική απόλαυση συμβαδίζει απόλυτα με την προστασία του περιβάλλοντος. Η ειδική έκδοση του Mi Electric Scooter Pro με τα σήματα της Alfa Romeo είναι η ιδανική λύση για διαδρομές στην πόλη με ξεχωριστό στιλ και αξεπέραστη ευελιξία. Η αυτονομία του Mi Electric Scooter Pro είναι 45χλμ., ενώ μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα έως 25χλμ./ώρα.

  24Bottles 

  Ακόμα μία Ιταλική μάρκα, η 24Bottles δημιούργησε με έμπνευση την Alfa Romeo, συνδυάζοντας την υψηλή τεχνολογία με το ξεχωριστό στιλ. Τα μεταλλικά μπουκάλια της 24Bottles ξεχωρίζουν για το φινίρισμα και τον τρόπο που αξιοποιούν νέες τεχνικές επεξεργασίας και παραγωγής με στόχο την απόλυτη ποιότητα κατασκευής.

  Alfa Romeo

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  23:46 05/03

  Πρώτη ασύρματη αναβάθμιση λογισμικού για το Volvo XC40 Recharge

  Η Volvo εγκαινιάζει την πρώτη της ασύρματη αναβάθμιση λογισμικού, στο XC40 Recharge, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητό της.

  23:40 05/03

  Nissan: Θερμική απόδοση 50% για τον θερμικό κινητήρα του συστήματος e-Power

  Η τελευταία προσέγγιση της Nissan στην ανάπτυξη κινητήρων έχει ανεβάσει τον πήχη σε υψηλά επίπεδα παγκοσμίως.

  23:32 05/03

  Πρεμιέρα για το νέο Ford S-Max Hybrid

  Με επτά καθίσματα και τον αθόρυβο χαρακτήρα, την άνεση και την απόδοση ενός πλήρως υβριδικού συστήματος κίνησης, το νέο Ford S-Max Hybrid διατίθεται τώρα για παραγγελία.

  20:13 04/03

  Αποκλειστικά online θα διατίθενται τα ηλεκτρικά μοντέλα της Volvo

  Ως τμήμα της νέας εμπορικής της στρατηγικής, η Volvo θα πραγματοποιήσει μεγάλες επενδύσεις στα online κανάλια πωλήσεών της, μειώνοντας δραστικά την πολυπλοκότητα στην προσφορά των προϊόντων της και...

  19:57 04/03

  Το Jeep Gladiator έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα

  Η Jeep επιστρέφει στην κατηγορία των pick-up με ένα μοντέλο που φέρνει μια σειρά νέων χαρακτηριστικών στην κατηγορία.

  19:47 04/03

  Πόσο συμφέρει η χρήση ενός ηλεκτρικού επαγγελματικού οχήματος;

  Για τον σχεδιασμό του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού E-Ducato, η ομάδα της Fiat Professional πραγματοποίησε έρευνες σε μεγάλο βάθος ώστε να προσδιορίσει τις ανάγκες των πελατών και να προσφέρει τις ιδανικές ...

  19:24 03/03

  H Hyundai αποκαλύπτει το ηλεκτρικό Ioniq 5

  Η Hyundai παρουσίασε το Ioniq 5, ένα τετρακίνητο ηλεκτρικό crossover, το οποίο είναι το πρώτο όχημα που φέρει την υπογραφή Ioniq, της μάρκας που είναι αποκλειστικά αφιερωμένη σε ηλεκτρικά οχήματα και ...

  19:15 03/03

  Ανανέωση για το Fiat 500

  Σχεδιασμένο για να προσφέρει μια διαφορετική επιλογή για τις αστικές μετακινήσεις, το Fiat 500 εξελίχθηκε σε ένα σύμβολο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

  18:20 03/03

  Το "δίχτυ προστασίας" του νέου Ford Kuga

  Το νέο Ford Kuga αναβαθμίζει την εμπειρία οδήγησης διαθέτοντας μία προηγμένη γκάμα τεχνολογιών οι οποίες είναι σχεδιασμένες να προσφέρουν αυτοπεποίθηση, σιγουριά και κορυφαία ασφάλεια στους οδηγούς...

  16:34 02/03

  To πιο αεροδυναμικό crossover της Nissan είναι το Ariya

  Με συντελεστή οπισθέλκουσας 0,297.

  16:09 02/03

  To Toyota Yaris κατακτά τον τίτλο European Car Of The Year 2021

  Επιλεγμένο από μια κριτική επιτροπή 59 δημοσιογράφων από το χώρο του αυτοκινήτου από όλη την Ευρώπη, η τέταρτη γενιά του Toyota Yaris κατάφερε να αποσπάσει το πολυπόθητο βραβείο, ακριβώς 21 χρόνια...

  15:17 02/03

  Η Audi αναβαθμίζει τα plug-in υβριδικά Q5, A6 και A7 Sportback

  Χάρη στη νέα, πιο ισχυρή μπαταρία, μικτής χωρητικότητας 17,9 kWh (καθαρή 14,4 kWh), είναι εφικτή ηλεκτρική αυτονομία έως 91 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τον κύκλο NEDC.