Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Ιαν-2020 12:01

  Πέντε αστέρια για τη νέα BMW Σειρά 3

  Πέντε αστέρια για τη νέα BMW Σειρά 3
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η νέα BMW Σειρά 3 θέτει νέα πρότυπα δυναμικής συμπεριφοράς, ελκυστικής εμφάνισης και προηγμένης τεχνολογίας στους τομείς ελέγχου/λειτουργίας, υποστήριξης οδηγού και συνδεσιμότητας. Τα νέα μοντέλα της BMW Σειράς 3 Sedan και Touring βρίσκονται στην κορυφή της κατηγορίας τους και στον τομέα της ασφάλειας. Η τελευταία γενιά της Σειράς 3 απέσπασε πέντε αστέρια στα τελευταία crash tests του Euro NCAP (New Car Assessment Programme). Επιπλέον, έφερε το καλύτερο αποτέλεσμα στην προστασία ενηλίκων επιβατών που έχει πετύχει ποτέ ένα "μεγάλο οικογενειακό αυτοκίνητο” (μεσαίο μοντέλο) υπό το νέο, πιο απαιτητικό καθεστώς δοκιμών του Euro NCAP. Η BMW Σειρά 3 κατέγραψε επίσης εξαιρετικά αποτελέσματα στην προστασία παιδιών, στην προστασία ευάλωτων χρηστών των δρόμων (π.χ. πεζών) και στον στάνταρ εξοπλισμό ασφάλειας.

  Μία πεντάστερη κατάταξη στο Euro NCAP αποδεικνύει περίτρανα την αποτελεσματικότητα της ολοκληρωμένης φιλοσοφίας ασφάλειας του οχήματος, η οποία – στη νέα BMW Σειρά 3, όπως και σε άλλα μοντέλα – περιλαμβάνει τόσο τη δομή του αμαξώματος όσο και τα συστήματα συγκράτησης. Ενισχυμένες δομές με σχεδίαση βελτιστοποιημένου βάρους και μία υψηλή ικανότητα διαχείρισης φορτίων πρόσκρουσης συνδυάζονται με ακριβείς διαδρομές απόσβεσης φορτίου στη νέα Σειρά 3 αποτελώντας τη βάση για την ακεραιότητα του κλωβού επιβατών σε διάφορα είδη σύγκρουσης – δηλαδή για να παραμένει άθικτος ο χώρος επιβίωσης. Στις δοκιμές Euro NCAP της νέας BMW Σειράς 3, ο κλωβός ασφαλείας επιβατών από αλουμίνιο/ατσάλι υψηλής αντοχής  αποδείχτηκε άκρως ανθεκτικός – τόσο στις εμπρόσθιες και πλευρικές συγκρούσεις όσο και στις πλάγιες συγκρούσεις με στύλο. Σε μία εμπρόσθια  σύγκρουση, οι δυνάμεις που επενεργούν στο όχημα διοχετεύονται μέσω πολλαπλών διαδρομών απόσβεσης φορτίου στη διάταξη του πατώματος, στο πλαϊνό πλαίσιο, στο τροπέτο και στην οροφή, ενώ απορροφώνται από μεγάλες ζώνες παραμόρφωσης. Ενισχύσεις στις κολόνες Β και στις περιοχές των κατωφλίων θυρών, δοκοί υψηλής αντοχής στις πόρτες και ανθεκτικά εγκάρσια στοιχεία στα καθίσματα προστατεύουν τους επιβάτες σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης. Τα καθίσματα και τα προσκέφαλα είναι ειδικά σχεδιασμένα για να ελαχιστοποιούν το ενδεχόμενο τραυματισμού από τράνταγμα, εξ αιτίας μιας οπίσθιας σύγκρουσης. Ενισχυμένες κολόνες και στοιχεία οροφής διασφαλίζουν την ακεραιότητα του κλωβού επιβατών εάν το αυτοκίνητο ανατραπεί. 

  Το κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ασφάλειας παρακολουθεί τη λειτουργία διαφόρων συστημάτων συγκράτησης της νέας BMW Σειράς 3. Αυτό σημαίνει ότι οι ζώνες ασφαλείας τριών σημείων σε όλα τα καθίσματα ενεργοποιούνται σε πλήρη συντονισμό με τους αερόσακους (εμπρός, πλευρικούς και οροφής) – ανάλογα με τον τύπο και τη σφοδρότητα σύγκρουσης. Η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των crash tests από τους υπεύθυνους δοκιμών αποκάλυψε ότι η νέα BMW Σειρά 3 προσφέρει εξαιρετικά επίπεδα προστασίας για τους ενήλικες επιβάτες, με σχεδόν τέλειο σκορ 97%. Αυτό σημαίνει ότι προστατεύονται στο μέγιστο δυνατό βαθμό, ανεξάρτητα από το ύψος τους ή τη θέση του καθίσματος.

  Τα επίπεδα προστασίας παιδιών εντυπωσίασαν επίσης την ομάδα δοκιμών. Οι βάσεις στήριξης παιδικών καθισμάτων ISOFIX στα πίσω έξω καθίσματα της BMW Σειράς 3 παρέχουν ασφάλεια στα παιδιά που ταξιδεύουν. Με εγκατεστημένα τα σχετικά συστήματα καθισμάτων για παιδιά ηλικίας έξι και δέκα ετών αντίστοιχα, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα ανδρείκελα δοκιμών δέχτηκαν εξαιρετικά μέτρια φορτία τόσο σε εμπρόσθιες όσο και σε πλευρικές συγκρούσεις. Η νέα Σειρά 3 συγκέντρωσε 23,8 μονάδες με άριστα το 24 σε αυτό το κριτήριο.  

  bmwΤα μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία ευάλωτων χρηστών των δρόμων (όπως οι πεζοί και οι δικυκλιστές) ήταν ένα ακόμα στοιχείο που δοκιμάστηκε στο πρόγραμμα του Euro NCAP. Η νέα BMW Σειρά 3 περιορίζει τον κίνδυνο τραυματισμού αυτών των ευάλωτων ομάδων με μελετημένα σχεδιαστικά στοιχεία του αμαξώματος και ευέλικτες δομές στο εμπρός τμήμα. Επίσης διαθέτει ενεργό καπό, του οποίου ο πυροτεχνικός μηχανισμός απασφάλισης ενεργοποιείται μόλις τα δεδομένα από τον αισθητήρα επισημάνουν έναν σχετικό τύπο σύγκρουσης. Το καπό μετακινείται προς τα πάνω, δημιουργώντας μία ζώνη παραμόρφωσης που εμποδίζει την άμεση πρόσκρουση με τα άκαμπτα εξαρτήματα του χώρου του κινητήρα.

  Ο μεγάλος αριθμός στάνταρ χαρακτηριστικών ενεργητικής ασφάλειας της νέας BMW Σειράς 3 συνετέλεσε στην πεντάστερη βαθμολογία της. Τα συστήματα προειδοποίησης σύγκρουσης και πεζών με λειτουργία πέδησης απέτρεψαν με ασφάλεια συγκρούσεις σε όλα τα σενάρια δοκιμών, ανεβάζοντας ψηλά τη  βαθμολογία. Η τεχνολογία αυτή αποτελεί τμήμα του στάνταρ συστήματος Active Guard που περιλαμβάνει Lane Departure Warning με επαναφορά στη λωρίδα και σύστημα ανίχνευσης οδικής σήμανσης με εμφάνιση ορίου ταχύτητας (Speed Limit Display road sign detection system) και ένδειξη απαγορευτικού προσπέρασης. Η λίστα στάνταρ εξοπλισμού για τη Σειρά 3 περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, DSC (Dynamic Stability Control), δείκτη πίεσης ελαστικών που δείχνει την πίεση για κάθε τροχό, Attentiveness Assistant και ευφυή κλήση έκτακτης ανάγκης με BMW Accident Assistance.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  10:07 17/06

  Ντεμπούτο για τη νέα BMW Σειρά 4 Gran Coupe

  H BMW παρουσιάζει τη δεύτερη, πιο προηγμένη και πιο ολοκληρώμενη γενιά της Σειράς 4 Gran Coupe.

  09:53 17/06

  Η Opel παρουσιάζει το νέο Grandland

  Με φρέσκια σχεδίαση και περισσότερες τεχνολογίες, το νέο Opel Grandland θέτει υποψηφιότητα για την κατάκτηση της κορυφής στην κατηγορία του.

  09:40 17/06

  Το SecuriAlert της Ford σας ειδοποιεί σε περίπτωση διάρρηξης

  Το SecuriAlert είναι ένα νέο σύστημα ασφαλείας της Ford που ειδοποιεί τους ιδιοκτήτες οχημάτων σε περίπτωση διάρρηξής τους.

  10:42 16/06

  Volkswagen ID.3 και ID.4: Μεγάλη αυτονομία, γρήγορη φόρτιση

  H Volkswagen μας "ξεναγεί" στα μυστικά των μπαταριών των ηλεκτρικών ID.3 και ID.4.

  10:23 16/06

  Νέα έκδοση για το DS 7 Crossback E-Tense

  Η γκάμα του plug-in υβριδικού DS 7 Crossback E-Tense εμπλουτίζεται με μια νέα και ακόμα πιο προσιτή έκδοση με κίνηση στους εμπρός τροχούς και 225 ίππους.

  10:07 16/06

  Abarth: 60 χρόνια "Turismo Competizione"

  Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί μια ξεχωριστή επέτειο για την Abarth.

  08:49 15/06

  Alfa Romeo: Έτοιμη για τα 1000 Miglia

  Στην 39η χρονιά του ιστορικού 1000 Miglia θα συμμετέχουν τέσσερα εμβληαμτικά heritage αυτοκίνητα από τη συλλογή της Alfa Romeo.

  08:44 15/06

  Έρχεται το νέο Opel Astra

  H Opel αποκαλύπτει μερικές ενδιαφέρουσες πτυχές της σχεδίασης του νέου Astra που θα παρουσιαστεί μέσα στο τρέχον έτος.

  08:39 15/06

  Εξατομίκευση χωρίς όρια για τα Jeep Wrangler και Gladiator

  Η Jeep δημιούργησε μια εκτενέστατη γκάμα αυθεντικών αξεσουάρ για τα Wrangler και Gladiator.

  10:34 14/06

  To πρόγραμμα "Drive Now" της Alfa Romeo

  H Alfa Romeo προσφέρει το "Drive Now", ένα νέο πρόγραμμα απόκτησης των Giulia και Stelvio που κάνει πιο προσιτή από ποτέ τη μαγεία της σπορ οδήγησης.

  10:15 14/06

  Το Βατικανό κινείται ηλεκτρικά με Nissan Leaf

  H Nissan παρέδωσε ένα αμιγώς ηλεκτρικό Leaf στο Βατικανό στο πλαίσιο των κοινών περιβαλλοντικών στόχων των δύο πλευρών.

  10:00 14/06

  Κινητή υποδομή φόρτισης για το Opel Corsa-e Rally

  H Opel παρουσιάζει μια πρακτική και βιώσιμη φιλοσοφία φόρτισης για τα αυτοκίνητα του ADAC Opel e-Rally Cup.

  11:23 13/06

  To νέο Media Control από την Dacia

  Το smartphone ακολουθεί παντού τον σύγχρονο άνθρωπο. Μήπως τελικά θα ήταν έξυπνη ιδέα να αντικαταστήσει και την οθόνη πολυμέσων στο αυτοκίνητο;

  11:33 12/06

  Αύξηση πωλήσεων κατά 43% τον Μάιο για την Volvo

  H Volvo συνεχίζει να αυξάνει την εμπορική της επιρροή ανά τον κόσμο και τον μήνα που πέρασε.

  10:16 11/06

  Πόσο κοστίζει το plug-in υβριδικό Jeep Wrangler στην Ελλάδα;

  Πιο ισχυρό και φιλικό προς το περιβάλλον από ποτέ, το νέο Jeep Wrangler 4xe είναι ιδανικό για τις καθημερινές μετακινήσεις αλλά και τις εκτός δρόμου διαδρομές.

  09:59 11/06

  Nissan: Οι Ευρωπαίοι οδηγοί των EVs ταξιδεύουν πιο μακριά

  Μια ενδιαφέρουσα έρευνα της Nissan που καταρρίπτει πολλούς από τους μύθους που συνοδεύουν σήμερα τα πάσης λογής ηλεκτρικά αυτοκίνητα.