Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Ιαν-2020 12:01

  Πέντε αστέρια για τη νέα BMW Σειρά 3

  Πέντε αστέρια για τη νέα BMW Σειρά 3
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η νέα BMW Σειρά 3 θέτει νέα πρότυπα δυναμικής συμπεριφοράς, ελκυστικής εμφάνισης και προηγμένης τεχνολογίας στους τομείς ελέγχου/λειτουργίας, υποστήριξης οδηγού και συνδεσιμότητας. Τα νέα μοντέλα της BMW Σειράς 3 Sedan και Touring βρίσκονται στην κορυφή της κατηγορίας τους και στον τομέα της ασφάλειας. Η τελευταία γενιά της Σειράς 3 απέσπασε πέντε αστέρια στα τελευταία crash tests του Euro NCAP (New Car Assessment Programme). Επιπλέον, έφερε το καλύτερο αποτέλεσμα στην προστασία ενηλίκων επιβατών που έχει πετύχει ποτέ ένα "μεγάλο οικογενειακό αυτοκίνητο” (μεσαίο μοντέλο) υπό το νέο, πιο απαιτητικό καθεστώς δοκιμών του Euro NCAP. Η BMW Σειρά 3 κατέγραψε επίσης εξαιρετικά αποτελέσματα στην προστασία παιδιών, στην προστασία ευάλωτων χρηστών των δρόμων (π.χ. πεζών) και στον στάνταρ εξοπλισμό ασφάλειας.

  Μία πεντάστερη κατάταξη στο Euro NCAP αποδεικνύει περίτρανα την αποτελεσματικότητα της ολοκληρωμένης φιλοσοφίας ασφάλειας του οχήματος, η οποία – στη νέα BMW Σειρά 3, όπως και σε άλλα μοντέλα – περιλαμβάνει τόσο τη δομή του αμαξώματος όσο και τα συστήματα συγκράτησης. Ενισχυμένες δομές με σχεδίαση βελτιστοποιημένου βάρους και μία υψηλή ικανότητα διαχείρισης φορτίων πρόσκρουσης συνδυάζονται με ακριβείς διαδρομές απόσβεσης φορτίου στη νέα Σειρά 3 αποτελώντας τη βάση για την ακεραιότητα του κλωβού επιβατών σε διάφορα είδη σύγκρουσης – δηλαδή για να παραμένει άθικτος ο χώρος επιβίωσης. Στις δοκιμές Euro NCAP της νέας BMW Σειράς 3, ο κλωβός ασφαλείας επιβατών από αλουμίνιο/ατσάλι υψηλής αντοχής  αποδείχτηκε άκρως ανθεκτικός – τόσο στις εμπρόσθιες και πλευρικές συγκρούσεις όσο και στις πλάγιες συγκρούσεις με στύλο. Σε μία εμπρόσθια  σύγκρουση, οι δυνάμεις που επενεργούν στο όχημα διοχετεύονται μέσω πολλαπλών διαδρομών απόσβεσης φορτίου στη διάταξη του πατώματος, στο πλαϊνό πλαίσιο, στο τροπέτο και στην οροφή, ενώ απορροφώνται από μεγάλες ζώνες παραμόρφωσης. Ενισχύσεις στις κολόνες Β και στις περιοχές των κατωφλίων θυρών, δοκοί υψηλής αντοχής στις πόρτες και ανθεκτικά εγκάρσια στοιχεία στα καθίσματα προστατεύουν τους επιβάτες σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης. Τα καθίσματα και τα προσκέφαλα είναι ειδικά σχεδιασμένα για να ελαχιστοποιούν το ενδεχόμενο τραυματισμού από τράνταγμα, εξ αιτίας μιας οπίσθιας σύγκρουσης. Ενισχυμένες κολόνες και στοιχεία οροφής διασφαλίζουν την ακεραιότητα του κλωβού επιβατών εάν το αυτοκίνητο ανατραπεί. 

  Το κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ασφάλειας παρακολουθεί τη λειτουργία διαφόρων συστημάτων συγκράτησης της νέας BMW Σειράς 3. Αυτό σημαίνει ότι οι ζώνες ασφαλείας τριών σημείων σε όλα τα καθίσματα ενεργοποιούνται σε πλήρη συντονισμό με τους αερόσακους (εμπρός, πλευρικούς και οροφής) – ανάλογα με τον τύπο και τη σφοδρότητα σύγκρουσης. Η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των crash tests από τους υπεύθυνους δοκιμών αποκάλυψε ότι η νέα BMW Σειρά 3 προσφέρει εξαιρετικά επίπεδα προστασίας για τους ενήλικες επιβάτες, με σχεδόν τέλειο σκορ 97%. Αυτό σημαίνει ότι προστατεύονται στο μέγιστο δυνατό βαθμό, ανεξάρτητα από το ύψος τους ή τη θέση του καθίσματος.

  Τα επίπεδα προστασίας παιδιών εντυπωσίασαν επίσης την ομάδα δοκιμών. Οι βάσεις στήριξης παιδικών καθισμάτων ISOFIX στα πίσω έξω καθίσματα της BMW Σειράς 3 παρέχουν ασφάλεια στα παιδιά που ταξιδεύουν. Με εγκατεστημένα τα σχετικά συστήματα καθισμάτων για παιδιά ηλικίας έξι και δέκα ετών αντίστοιχα, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα ανδρείκελα δοκιμών δέχτηκαν εξαιρετικά μέτρια φορτία τόσο σε εμπρόσθιες όσο και σε πλευρικές συγκρούσεις. Η νέα Σειρά 3 συγκέντρωσε 23,8 μονάδες με άριστα το 24 σε αυτό το κριτήριο.  

  bmwΤα μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία ευάλωτων χρηστών των δρόμων (όπως οι πεζοί και οι δικυκλιστές) ήταν ένα ακόμα στοιχείο που δοκιμάστηκε στο πρόγραμμα του Euro NCAP. Η νέα BMW Σειρά 3 περιορίζει τον κίνδυνο τραυματισμού αυτών των ευάλωτων ομάδων με μελετημένα σχεδιαστικά στοιχεία του αμαξώματος και ευέλικτες δομές στο εμπρός τμήμα. Επίσης διαθέτει ενεργό καπό, του οποίου ο πυροτεχνικός μηχανισμός απασφάλισης ενεργοποιείται μόλις τα δεδομένα από τον αισθητήρα επισημάνουν έναν σχετικό τύπο σύγκρουσης. Το καπό μετακινείται προς τα πάνω, δημιουργώντας μία ζώνη παραμόρφωσης που εμποδίζει την άμεση πρόσκρουση με τα άκαμπτα εξαρτήματα του χώρου του κινητήρα.

  Ο μεγάλος αριθμός στάνταρ χαρακτηριστικών ενεργητικής ασφάλειας της νέας BMW Σειράς 3 συνετέλεσε στην πεντάστερη βαθμολογία της. Τα συστήματα προειδοποίησης σύγκρουσης και πεζών με λειτουργία πέδησης απέτρεψαν με ασφάλεια συγκρούσεις σε όλα τα σενάρια δοκιμών, ανεβάζοντας ψηλά τη  βαθμολογία. Η τεχνολογία αυτή αποτελεί τμήμα του στάνταρ συστήματος Active Guard που περιλαμβάνει Lane Departure Warning με επαναφορά στη λωρίδα και σύστημα ανίχνευσης οδικής σήμανσης με εμφάνιση ορίου ταχύτητας (Speed Limit Display road sign detection system) και ένδειξη απαγορευτικού προσπέρασης. Η λίστα στάνταρ εξοπλισμού για τη Σειρά 3 περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, DSC (Dynamic Stability Control), δείκτη πίεσης ελαστικών που δείχνει την πίεση για κάθε τροχό, Attentiveness Assistant και ευφυή κλήση έκτακτης ανάγκης με BMW Accident Assistance.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  16:37 24/01

  Οδηγούμε το νέο Land Rover Discovery Sport

  Μπορεί το Discovery Sport να είναι το πιο προσιτό μοντέλο της Land Rover, ωστόσο διαπιστώνουμε ότι το DNA της μάρκας δίνει βροντερό παρόν!

  11:49 24/01

  Στην Αθήνα η παρουσίαση του Mazda 2

  Η Πανευρωπαϊκή δημοσιογραφική παρουσίαση του Mazda2 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

  09:00 24/01

  Η Kosmocar στο "Eco-Fest 2020"

  Εντυπωσιακή η παρουσία της Kosmocar στο "Eco-Fest 2020", που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία το τριήμερο 18-20 Ιανουαρίου 2020 στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

  13:00 23/01

  Eπέκταση της συνεργασίας μεταξύ Audi και FC Bayern

  Η Audi και η ποδοσφαιρική ομάδα του Μονάχου FC Bayern, επεκτείνουν τη συνεργασία τους μέχρι το 2029.

  09:16 23/01

  Μέτρα αναβάθμισης μοντέλων BMW σε ισχύ από την άνοιξη του 2020

  Εισαγωγή ήπιας υβριδικής τεχνολογίας σε περισσότερα μοντέλα και πρόσθετες επιλογές συστημάτων κίνησης για τις BMW Σειρά 1 και BMW Σειρά 3.

  13:09 22/01

  Το "ληξιαρχείο" της Alfa Romeo κλείνει 60 χρόνια ζωής

  Το Alfa Romeo Documentation Centre, ο οργανισμός που σαν σκοπό έχει την καταγραφή και διατήρηση των ιστορικών αρχείων της μάρκας κλείνει φέτος 60 χρόνια ζωής.

  13:05 22/01

  Ενίσχυση του στόλου περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας

  Ο στόλος περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας ενισχύεται με Nissan QASHQAI.

  09:00 22/01

  Η BMW Motorrad εισέρχεται στη νέα δεκαετία με ένα ένατο συνεχόμενο ρεκόρ πωλήσεων.

  Οι παραδόσεις της BMW Mottorrad σε όλο τον κόσμο αυξήθηκαν κατά 5,8%, φτάνοντας τα 175.162 οχήματα το 2019. Το στρατηγικό λανσάρισμα νέων μοντέλων αποδίδει καρπούς.

  13:00 21/01

  Νέα χρηματοδοτικά προγράμματα SEAT GO!

  Η SEAT Tεχνοκάρ ανακοινώνει 3 νέα επιδοτούμενα χρηματοδοτικά προγράμματα SEAT GO! σε συνεργασία με την Volkswagen Financial Services.

  10:12 21/01

  Κίνητρα για την ηλεκτροκίνηση

  Το Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας μελετά κίνητρα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

  09:00 21/01

  Νέο ρεκόρ πωλήσεων για την BMW M GmbH

  Με 135.829 πωλήσεις σε όλο τον κόσμο η BMW M GmbH πετυχαίνει το καλύτερο αποτέλεσμα στην σχεδόν 50χρονη ιστορία της.

  10:08 20/01

  Τα αποτελέσματα της FCA στην Ευρωπαϊκή αγορά το 2019

  Το 2019 η Fiat Chrysler Automobiles διέθεσε στην Ευρωπαϊκή αγορά 946.600 οχήματα επιτυγχάνοντας μερίδιο αγορά της τάξης του 6.0%.

  09:01 20/01

  Η Mercedes-Benz ξανά 1η στην premium κατηγορία στην Ελλάδα και τον κόσμο!

  Πρωτιά για τη Mercedes-Benz στην Ελλάδα για 6η και παγκοσμίως για 4η συνεχόμενη χρονιά με το 2019 να αποτελεί τον 9ο χρόνο αποτελεσμάτων-ρεκόρ στην ιστορία της μάρκας!

  16:40 17/01

  Δοκιμάζουμε την Mercedes-Benz GLC 300 d 4MATIC Coupe

  H GLC Coupe ανανεώνεται και εμείς βρίσκουμε την ευκαιρία να την θαυμάσουμε στην κορυφαία δίλιτρη έκδοση πετρελαίου 300D.

  12:00 17/01

  H επίσημη θέση της Nissan για την διαφυγή του Carlos Ghosn

  H Nissan εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την αναχώρηση του πρώην προέδρου της από την Ιαπωνία.

  09:00 17/01

  Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula E

  Αυτό το Σαββατοκύριακο διεξάγεται ο πρώτος αγώνα του πρωταθλήματος Formula E για το 2020, στο Σαντιάγο της Χιλής