Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Σεπ-2019 09:01

  BMW i Hydrogen NEXT

  BMW i Hydrogen NEXT
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ως πρωτοπόρος στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, το BMW Group προετοιμάζεται για τις χιλιάδες απαιτήσεις της μελλοντικής μετακίνησης, όπως επιβεβαιώνει η παρουσία του πρωτοτύπου κυψελών καυσίμου BMW i Hydrogen NEXT στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Το BMW Group εκτιμά ότι στο μέλλον θα συνυπάρχουν διάφοροι, εναλλακτικοί τύποι συστημάτων κίνησης, καθώς καμία μεμονωμένη λύση δεν μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες των πελατών σε όλο τον κόσμο. Τα οχήματα υδρογόνου αντιπροσωπεύουν μία ενδιαφέρουσα εναλλακτική πρόταση δίπλα στα συστήματα  ηλεκτροκίνησης με μπαταρία. Αυτή η μεγάλη ποικιλία τεχνολογιών ηλεκτροκίνησης – μεταξύ των οποίων τα plug-in υβριδικά – υπογραμμίζει τη δέσμευση του BMW Group για μία κοινωνία μηδενικών εκπομπών ρύπων, μέσω μιας έξυπνα σχεδιασμένης στρατηγικής.

  Το 2022, το BMW Group σχεδιάζει να παρουσιάσει την επόμενη γενιά ηλεκτροκίνησης με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου σε ένα όχημα μικρής παραγωγής, βασισμένο στη σημερινή BMW X5. Το BMW i Hydrogen NEXT δίνει μία πρώτη γεύση από τις δυνατότητες αυτού του αυτοκινήτου. Η διάθεση των οχημάτων κυψελών καυσίμου στους πελάτες θα ξεκινήσει το 2025 το νωρίτερο, αλλά ο χρόνος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις απαιτήσεις της αγοράς και τις συνολικές συνθήκες.

  Η σχεδίαση του BMW i Hydrogen NEXT .

  Το BMW i Hydrogen NEXT αποδεικνύει ότι αυτή η τεχνολογία μπορεί να ενσωματωθεί αποτελεσματικά σε ένα δυναμικό όχημα όπως η BMW X5. Ελαφρές σχεδιαστικές μετατροπές την ταυτοποιούν ως μοντέλο BMW i. Το τμήμα BMW i ασπάζεται την καινοτομία και λειτουργεί ως εκκολαπτήριο για όλες τις νέες τεχνολογίες στο BMW Group.

  Στο εμπρός τμήμα, όλες οι μετατροπές φαίνονται καθαρά στο χαρακτηριστικό σχέδιο σε BMW i Blue του καπό. Το ίδιο εμφανίζεται σε τρισδιάστατη εκδοχή στους αεραγωγούς. Το σχήμα και το χρώμα του σχεδίου δημιουργούν μία δυναμική ροή στο εμπρός τμήμα και τα πλευρά του αμαξώματος σε Mineral White. Οι λεπτομέρειες των ζαντών αλουμινίου αποτελούν μία ακόμα επιβεβαίωση των ‘BMW i’ γονιδίων του μοντέλου.

  Ο καινοτόμος χαρακτήρας του πρωτοτύπου δίνει το παρών και στο πίσω τμήμα χάρη στα στοιχεία του διαχύτη σε BMW i Blue. Η απουσία των απολήξεων εξαγωγής επιβεβαιώνει και την απουσία των ρύπων.

  Σημαντικές δυνατότητες και με αξιοσημείωτο όφελος για τον πελάτη.

  Τα ηλεκτρικά οχήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου (FCEVs) μπορούν να προσφέρουν απεριόριστες μετακινήσεις μηδενικών ρύπων με χαρακτηριστικά χρήσης παρόμοια με αυτά των συμβατικών αυτοκινήτων: χρόνους ανεφοδιασμού κάτω από τέσσερα λεπτά, μεγάλη αυτονομία, κανένα συμβιβασμό στην άνεση, καταλληλότητα για ρυμούλκηση και ελάχιστη εξάρτηση από τις κλιματικές συνθήκες, που σημαίνει ότι οι πελάτες απολαμβάνουν την ίδια μεγάλη λειτουργική αυτονομία, χειμώνα καλοκαίρι. Για να επιτευχθούν όλα τα παραπάνω, χρειάζεται η κατάλληλη υποδομή υδρογόνου. Στις περισσότερες χώρες, τέτοιες υποδομές ανεφοδιασμού βρίσκονται ακόμα σε αρχικό στάδιο εξέλιξης.

  bmwΣυνεργασία με την Toyota .

  Το BMW Group έχει ήδη δείξει την καταλληλότητα της τεχνολογίας για καθημερινή χρήση. Το 2013, το BMW Group και η Toyota Motor Corporation αποφάσισαν να συνεργαστούν για να εξελίξουν ένα σύστημα κίνησης με τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου. Από το καλοκαίρι του 2015, το τμήμα έρευνας του BMW Group δοκιμάζει ένα μικρό στόλο πρωτότυπων οχημάτων κυψελών καυσίμου υδρογόνου της BMW Σειράς 5 GT που χρησιμοποιούν σύστημα κίνησης – προϊόν συνεξέλιξης – με μία συστοιχία κυψελών καυσίμου της Toyota.

  Το 2016, οι δύο εταιρίες υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στην εξέλιξη προϊόντων. Από τότε, συνεργάζονται πάνω σε μελλοντικές γενιές συστημάτων κίνησης κυψελών καυσίμου και σε επεκτάσιμα, αρθρωτά εξαρτήματα για οχήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου. Η συμμαχία με την Toyota Motor Corporation δείχνει πώς το BMW Group έχει εντείνει τις προσπάθειές του για την ανάπτυξη εναλλακτικών τεχνολογιών κίνησης με σκοπό την οδήγηση μηδενικών ρύπων. Οι δύο εταίροι πιστεύουν πολύ στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου και θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για την περαιτέρω ανάπτυξή της, καθώς η υποδομή και η μαζική παραγωγή επεκτείνονται σε όλο τον κόσμο.

  Τον Ιανουάριο του 2017, το BMW Group και η Toyota ένωσαν τις δυνάμεις τους με έντεκα κορυφαίες εταιρίες από το χώρο της ενέργειας, των μεταφορών και της βιομηχανίας γενικότερα για να λανσάρουν μία παγκόσμια πρωτοβουλία, γνωστή ως Hydrogen Council (Συμβούλιο Υδρογόνου). Στόχος είναι η δημιουργία ενός κοινού οράματος και η υλοποίηση μιας ενεργειακής επανάστασης με καύσιμο το υδρογόνο. Από τον Ιούνιο του 2019, το Hydrogen Council έχει αυξηθεί και απαρτίζεται από 60 εταιρίες μέλη.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  20:35 23/10

  Volkswagen ID.3: Πέντε αστέρια στις δοκιμές του Euro NCAP

  Το ολοκαίνουργιο ID.3 πέτυχε την υψηλότερη βαθμολογία στις καθιερωμένες δοκιμές που πραγματοποίησε ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP.

  20:29 23/10

  Πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο κερδοφορίας για την Tesla

  Η Tesla εμφάνισε έσοδα που άγγιξαν τα 8,8 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 39%.

  20:23 23/10

  Τρία νέα υβριδικά μοντέλα από τη Renault

  Μετά το Clio Hybrid, τα Captur και Megane Sports Tourer Plug-In Hybrid, η Renault διευρύνει τη γκάμα των υβριδικών της προτάσεων παρουσιάζοντας τρία νέα μοντέλα εφοδιασμένα με την τεχνολογία E-Tech...

  21:53 22/10

  To VW Group "ζυγίζει" τις επιλογές του για την Ducati

  Η προσπάθεια του γερμανικού ομίλου να επαναξιολογήσει την ιδιοκτησιακή του σχέση με την Ducati εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο αναζήτησης περισσότερων οικονομιών κλίμακας στους κόλπους του.

  21:51 22/10

  Επέτειος 10 ετών για το Nissan Juke

  Η ξεχωριστή προσωπικότητά του ενισχύεται από μια εκλεπτυσμένη παλέτα χρωμάτων και περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης, με 15 συνδυασμούς διχρωμίας.

  21:31 22/10

  H ιστορία της Alfa Romeo στη θάλασσα

  Από τη δεκαετία του 1920, μέχρι τη δεκαετία του 1980, η Alfa Romeo πρωταγωνιστούσε και στη θάλασσα.

  19:14 21/10

  H εκθαμβωτική Maserati MC20

  Η αναβίωση της Maserati είναι πλέον γεγονός και με αρχή τη νέα MC20, η διάσημη εταιρεία από τη Modena της Ιταλίας εγκαινιάζει μία νέα εποχή με πληθώρα νέων μοντέλων, εκ των οποίων πολλά θα κινούνται...

  18:53 21/10

  Η Cupra μετέχει στον αγωνιστικό θεσμό Extreme E

  Η Cupra μεταφέρει την κληρονομιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη σύγχρονη εποχή, συμμετέχοντας στον αγωνιστικό θεσμό Extreme E.

  18:48 21/10

  Το ηλεκτρικό BMW i3 σπάει το φράγμα των 200.000 μονάδων

  Σχεδόν επτά χρόνια από τότε που λανσαρίστηκε στην αγορά, το αμιγώς ηλεκτρικό και, κατά συνέπεια, μηδενικών ρύπων κόμπακτ μοντέλο της BMW εξακολουθεί να απολαμβάνει υψηλή ζήτηση.

  17:28 20/10

  To νέο Ford Puma ST έρχεται με 200 ίππους

  Η Ford Performance έβαλε το… χεράκι της δημιουργώντας ένα συμπαγές SUV που επιχειρεί να συνδυάζει την πρακτικότητα των αυτοκινήτων του είδους με τις έντονες συγκινήσεις πίσω από το τιμόνι.

  17:27 20/10

  O Nico Rosberg στο τιμόνι του VW ID.R

  Ο Nico Rosberg, o Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1 του 2016, είχε την ευκαιρία να βρεθεί στο τιμόνι του ID.R, του πλήρως ηλεκτρικού αγωνιστικού μονοθέσιου της VW

  17:22 20/10

  H Volvo θέλει να μειώσει τα φαινόμενα απόσπασης της προσοχής στο αυτοκίνητο

  Οι έρευνες της Volvo δείχνουν ότι η σύγχρονη τεχνολογία μέσα στο αυτοκίνητο μπορεί να μειώσει την απόσπαση της προσοχής.

  18:15 19/10

  Το νέο Seat Leon στην Ελλάδα (video)

  Το νέο Seat Leon ξεκίνησε την εμπορική του σταδιοδρομία στην Ελλάδα συνεχίζοντας με περισσότερους άσσους στο μανίκι του την επιτυχημένη πορεία του προκατόχου του.

  18:14 19/10

  Volkswagen Golf GTI Μk1: Έτσι ξεκίνησαν όλα

  Η όγδοη γενιά του Golf GTI, η οποία αναμένεται στη χώρα μας στα τέλη Οκτωβρίου, οφείλει ένα μεγάλο ποσοστό της λάμψης της σε ένα εξίσου ένδοξο παρελθόν.

  18:08 19/10

  Δίνοντας ξανά ζωή στο Peugeot 205 GTi

  Για την επέτειο των 210 ετών ιστορίας της Peugeot, η λέσχη Aventure PEUGEOT έχει δημιουργήσει μια νέα δραστηριότητα: την αναπαλαίωση και πώληση vintage οχημάτων.