Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 11-Σεπ-2019 08:29

  Η Ford στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης

  Η Ford στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ford επαναεπιβεβαίωσε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης την δέσμευσή της σε ένα ηλεκτροκίνητο μέλλον.

  Η εταιρεία αποκάλυψε την πιο ολοκληρωμένη γκάμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων, που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω προώθηση της ηλεκτροκίνησης. Μάλιστα, οι πωλήσεις των αυτοκινήτων του συγκεκριμένου είδους προβλέπεται να ξεπεράσουν στην Ευρώπη εκείνες των μοντέλων με συμβατικά συστήματα κίνησης (βενζίνης και diesel) μέχρι το τέλος του 2022.

  Νωρίτερα φέτος, η Ford ανακοίνωσε ότι κάθε νέο, επιβατικό μοντέλο Ford θα περιλαμβάνει μία ηλεκτροκίνητη έκδοση – είτε μία ήπια υβριδική, υβριδική, plug-in υβριδική είτε μία αμιγώς ηλεκτρική – προσφέροντας ένα από τα πιο πλήρη χαρτοφυλάκια ηλεκτροκίνητων εκδόσεων για τους ευρωπαίους αγοραστές. Η εταιρία πρόκειται να λανσάρει 17 ηλεκτροκίνητα μοντέλα στην Ευρώπη μέχρι το 2024. Από αυτά τα 8 θα κάνουν την εμφάνισή τους μέσα στο 2019.

  Η Ford εκτιμά ότι τα ηλεκτροκίνητα οχήματά της θα καταφέρουν να κατακτήσουν έναντι των συμβατικών μία αναλογία επί των συνολικών πωλήσεων της μάρκας άνω του 50% μέχρι το τέλος του 2022. Η χρονιά αυτή θα αλλάξει τις ισορροπίες στις πωλήσεις ηλεκτροκίνητων/συμβατικών οχημάτων της Ford. Μέχρι τότε, η εταιρεία εκτιμά επίσης ότι θα έχει πουλήσει πάνω από 1 εκατομμύριο ηλεκτροκίνητα επιβατικά οχήματα.

  "Με την ηλεκτροκίνηση να γίνεται με γοργό ρυθμό η τάσης της εποχής, αυξάνουμε τον αριθμό των ηλεκτροκίνητων μοντέλων και επιλογών κινητήρων μας, ώστε οι πελάτες μας να μπορούν να επιλέξουν σύμφωνα με τις ανάγκες τους" δήλωσε ο Stuart Rowley, president, Ford Ευρώπης. "Διευκολύνοντας περισσότερο από ποτέ την ομαλή μετάβαση σε ένα ηλεκτροκίνητο μέλλον, προβλέπουμε ότι οι πωλήσεις ηλεκτροκίνητων επιβατικών οχημάτων μας θα έχουν τη μερίδα του λέοντος μέχρι το τέλος του 2022."

  Με διάχυτη τη φιλοσοφία της ηλεκτροκίνησης, το περίπτερο της Ford στη Φρανκφούρτη περιλαμβάνει την πιο ποικίλη γκάμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων που έχει παρουσιάσει ποτέ η εταιρεία. Μεταξύ των μοντέλων αυτών ξεχωρίζουν:

  • Το ολοκαίνουργιο Kuga Plug-In Hybrid– το πιο πολυδιάστατο ηλεκτροκίνητο μοντέλο στην ιστορία της Ford και το πρώτο με ήπια υβριδικά, αυτοφορτιζόμενα υβριδικά και plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης
  • Το νέο Explorer Plug-In Hybrid (επταθέσιο SUV) και το νέο Tourneo Custom Plug-In Hybrid (οκταθέσια επιβατική έκδοση) – και τα δύο με δυνατότητα αμιγούς ηλεκτροκίνησης, σε συνδυασμό με την αυτονομία και ελευθερία που προσφέρει ένας παραδοσιακός κινητήρας εσωτερικής καύσης
  • Το εμπνευσμένο από SUV νέο Puma EcoBoost Hybrid (κόμπακτ crossover), με προηγμένη ήπια υβριδική τεχνολογία για μειωμένες εκπομπές CO2, βελτιστοποιημένη απόδοση και κορυφαία οδικά χαρακτηριστικά. Στην Έκθεση της Φρανκφούρτης πραγματοποιεί το ντεμπούτο της και η κομψή έκδοση Titanium X
  • Το Ford Mondeo Hybrid wagon, με αυτοφορτιζόμενο, πλήρως υβριδικό σύστημα κίνησης με ηλεκτροκινητήρα και βενζινοκινητήρα, που αποτελεί μία κορυφαία εναλλακτική πρόταση έναντι των πετρελαιοκίνητων εκδόσεων προσφέροντας τη δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα για αθόρυβη λειτουργία στην πόλη   

  Το νέο, εμπνευσμένο από τη Mustang πλήρως ηλεκτρικό SUV υψηλών επιδόσεων της Ford θα κυκλοφορήσει το 2020, με στόχο να προσφέρει τη δυνατότητα ταχείας φόρτισης* και ηλεκτρική αυτονομία 600 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το πρωτόκολλο World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP).

  "Δεν υπάρχει μία λύση που να ικανοποιεί όλες τις ανάγκες, στον τομέα της ηλεκτροκίνησης – οι συνθήκες και οι μεταφορικές ανάγκες κάθε πελάτη είναι διαφορετικές" δήλωσε ο Joerg Beyer, executive director, Engineering, Ford Ευρώπης. "Η στρατηγική μας είναι να συνδυάσουμε το κατάλληλο σύστημα ηλεκτροκίνησης με το σωστό όχημα, βοηθώντας τους πελάτες μας να απολαύσουν την εμπειρία ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος."

  FordΛύσεις εύκολης και γρήγορης φόρτισης

  Η Ford θα συνεργαστεί με έξι κορυφαίους προμηθευτές ενέργειας σε όλη την Ευρώπη για να προσφέρει υπηρεσίες εγκατάστασης οικιακών επιτοίχιων φορτιστών (Wallbox), καθώς και προσιτά τιμολόγια για την προμήθεια πράσινης ενέργειας σε κατόχους plug-in υβριδικών συστημάτων, επιτρέποντας με τον τρόπο αυτό απλούστερες και ταχύτερες διαδικασίες φόρτισης.

  Η Ford πρόσφατα ανακοίνωσε την πρόθεσή της να συνεργαστεί με την Centrica για παροχή υπηρεσιών στη Μ. Βρετανία και την Ιρλανδία. Οι εταίροι της Ford στον τομέα της ενέργειας θα παρέχουν επίσης τις υπηρεσίες τους για τις απαραίτητες εγκαταστάσεις φόρτισης στο επίσημο δίκτυο εμπόρων της Ford σε όλη την Ευρώπη.

  Η λύση του επιτοίχιου φορτιστή της Ford θα προσφέρει έως και 50% περισσότερη ισχύ φόρτισης από μία στάνταρ οικιακή πρίζα, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα για τους πελάτες των plug-in υβριδικών μοντέλων Ford τη μείωση του χρόνου φόρτισης στο σπίτι κατά περίπου ένα τρίτο.

  "Οι συνεργασίες μας με κορυφαίους προμηθευτές ενέργειας, όπως η Centrica μας επιτρέπει να προσφέρουμε ένα κέντρο ενιαίας εξυπηρέτησης για τη φόρτιση, συμπεριλαμβανομένης της παροχής και της εγκατάστασης, καθώς και ειδικών τιμολογίων πράσινης ενέργειας για τον επιτοίχιο φορτιστή ταχείας φόρτισης" δήλωσε ο Roelant de Waard, vice president, Marketing Sales & Service, Ford Ευρώπης.

  Η Ford λανσάρει επίσης μία νέα εφαρμογή για smartphone και tablet που θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες των plug-in υβριδικών οχημάτων της να εντοπίζουν εύκολα τους σταθμούς φόρτισης, να καθοδηγούνται προς αυτούς, αλλά και να πληρώνουν μέσω της σχετικής εφαρμογής τις υπηρεσίες φόρτισης που θα απολαμβάνουν. Σε συνεργασία με τη NewMotion, η Ford παρέχει πρόσβαση στο μεγαλύτερο δίκτυο δημόσιων σταθμών φόρτισης με εκτεταμένη κάλυψη σε όλη την Ευρώπη. Η νέα εφαρμογή θα προσφέρει απλουστευμένη πρόσβαση και πληρωμή για τους πελάτες της γηραιάς ηπείρου σε περισσότερα από 118.000 σημεία φόρτισης σε 30 διαφορετικές χώρες. Οι πελάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν εύκολα τα σημεία φόρτισης σε διάφορες χώρες και να πληρώνουν για τις υπηρεσίες φόρτισης μέσω ενός λογαριασμού.

  Επιπλέον, σε συνδυασμό με το προαιρετικό ενσωματωμένο modem FordPass Connect, η FordPass mobile app επιτρέπει στους οδηγούς των plug-in υβριδικών μοντέλων Ford να παρακολουθούν από απόσταση την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας του αυτοκινήτου τους.

  Η Ford είναι επίσης ιδρυτικό μέλος και μέτοχος της κοινοπραξίας IONITY που έχει στόχο τη δημιουργία 400 σταθμών ταχείας φόρτισης έως και 350 kW σε βασικές περιοχές της Ευρώπης μέχρι το 2020. Η δυνατότητα φόρτισης στα 350 kW θα μειώσει σημαντικά τους χρόνους φόρτισης των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων συγκριτικά με τα υπάρχοντα συστήματα.

  FordGo Electric - Μύηση στην εμπειρία ηλεκτροκίνησης

  Η νέα εμπειρία Go Electric της Ford κάνει επίσης το ντεμπούτο της στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, βοηθώντας τους πελάτες να απομυθοποιήσουν την ηλεκτροκίνηση. Οι επισκέπτες του Go Electric θα ανακαλύψουν διαδραστικά εκθέματα, θα βιώσουν συναρπαστικές εμπειρίες και θα γνωρίσουν τον πρώτο στον κόσμο προσομοιωτή επιτάχυνσης ηλεκτρικού οχήματος.

  Στο Go Electric, οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία, μέσα από μία σειρά ειδικά σχεδιασμένων εμπειριών και δραστηριοτήτων, να κατανοήσουν καλύτερα τις τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης του σήμερα και του αύριο, αλλά και να ανακαλύψουν ποιες λύσεις είναι οι καλύτερες γι’ αυτούς.

  Οι εμπειρίες Go Electric περιλαμβάνουν:

  • Τον πρώτο στο κόσμο προσομοιωτή επιτάχυνσης ηλεκτρικού οχήματος, που προσομοιώνει την αίσθηση της συνεχούς, γραμμικής επιτάχυνσης που προσφέρει σήμερα ένα ηλεκτροκίνητο όχημα
  • Ένα ταξίδι επαυξημένης πραγματικότητας (AR) που εξηγεί τις διαφορετικές επιλογές ηλεκτροκίνησης της Ford και τον τρόπο που λειτουργεί η κάθε μία – από την ήπια υβριδική τεχνολογία των 48-volt του νέου Ford Puma μέχρι την πλήρως ηλεκτρική, την οποία θα διαθέτει το νέο SUV επιδόσεων της Ford που θα είναι εμπνευσμένο από τη Mustang
  • Μία διαδραστική εμπειρία μέσω μιας οθόνης αφής, η οποία είναι σχεδιασμένη ώστε να βοηθά τους πελάτες να κατανοήσουν ποιες τεχνολογίες και προϊόντα ηλεκτροκίνησης ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες και τον δικό τους τρόπο ζωής
  • Ένα ενεργό, διαδραστικό έκθεμα εξοπλισμού φόρτισης, το οποίο θα βοηθήσει τους αγοραστές να κατανοήσουν πόσο γρήγορα μπορούν να φορτίζονται τα plug-in υβριδικά και πλήρως ηλεκτρικά οχήματα

  Οι επισκέπτες του περιπτέρου της Ford θα μπορούν να λάβουν μέρος στην εμπειρία Go Electric στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια, θα ξεκινήσει η ευρωπαϊκή περιοδεία του Go Electric σε Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Μ. Βρετανία για το υπόλοιπο 2019, έως και τις αρχές του 2020.

  Ford

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  15:14 27/10

  Η nrg κινεί το μέλλον της ηλεκτροκίνησης!

  Το νέο πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης nrg OnTheGo προσφέρει στον πελάτη ένα πλήθος προνομίων και καινοτόμων υπηρεσιών, που καλύπτουν και τη φόρτιση του οχήματος από το σπίτι.

  15:09 27/10

  Ford Mondeo: Τέλος εποχής για τις συμβατικές εκδόσεις βενζίνης

  Η Ford σταματά την κατασκευή των βενζινοκίνητων εκδόσεων του Mondeο, που πλέον αντικαθίστανται στο 100% από προηγμένα, πλήρως υβριδικά συστήματα κίνησης.

  15:02 27/10

  H Avis ενισχύει την "πράσινη" αυτοκίνηση

  Με την ενίσχυση του πολυσυλλεκτικού στόλου της με οχήματα χαμηλών ή/και μηδενικών εκπομπών, όπως υβριδικά και αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

  17:15 26/10

  H νέα BMW 116i Advantage

  Η νέα BMW Σειρά 1 αποτελεί τη νέα πρόταση της Βαυαρικής εταιρείας στην κατηγορία των κόμπακτ μοντέλων της premium κατηγορίας διαθέτοντας σπορ χαρακτήρα, σύγχρονη σχεδίαση και προηγμένες τεχνολογίες.

  16:46 26/10

  Η προηγμένη διαδικασία κατασκευής του ηλεκτρικού Audi e-tron GT

  Το νέο e-tron GT, το ηλεκτρικό supercar της Audi, θα παράγεται στο Audi Böllinger Höfe, στο Neckarsulm, με τη γερμανική εταιρεία να υιοθετεί ειδικά εξελιγμένες νέες τεχνολογίες.

  16:34 26/10

  Οι οδηγοί F1 της Alfa Romeo δοκιμάζουν τη νέα Giulia GTA

  Οι Kimi Räikkönen και Antonio Giovinazzi συμμετείχαν στις δοκιμές εξέλιξης των νέων Giulia GTA και GTAm, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο φημισμένο κέντρο δοκιμών του Balocco

  20:35 23/10

  Volkswagen ID.3: Πέντε αστέρια στις δοκιμές του Euro NCAP

  Το ολοκαίνουργιο ID.3 πέτυχε την υψηλότερη βαθμολογία στις καθιερωμένες δοκιμές που πραγματοποίησε ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP.

  20:29 23/10

  Πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο κερδοφορίας για την Tesla

  Η Tesla εμφάνισε έσοδα που άγγιξαν τα 8,8 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 39%.

  20:23 23/10

  Τρία νέα υβριδικά μοντέλα από τη Renault

  Μετά το Clio Hybrid, τα Captur και Megane Sports Tourer Plug-In Hybrid, η Renault διευρύνει τη γκάμα των υβριδικών της προτάσεων παρουσιάζοντας τρία νέα μοντέλα εφοδιασμένα με την τεχνολογία E-Tech...

  21:53 22/10

  To VW Group "ζυγίζει" τις επιλογές του για την Ducati

  Η προσπάθεια του γερμανικού ομίλου να επαναξιολογήσει την ιδιοκτησιακή του σχέση με την Ducati εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο αναζήτησης περισσότερων οικονομιών κλίμακας στους κόλπους του.

  21:51 22/10

  Επέτειος 10 ετών για το Nissan Juke

  Η ξεχωριστή προσωπικότητά του ενισχύεται από μια εκλεπτυσμένη παλέτα χρωμάτων και περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης, με 15 συνδυασμούς διχρωμίας.

  21:31 22/10

  H ιστορία της Alfa Romeo στη θάλασσα

  Από τη δεκαετία του 1920, μέχρι τη δεκαετία του 1980, η Alfa Romeo πρωταγωνιστούσε και στη θάλασσα.

  19:14 21/10

  H εκθαμβωτική Maserati MC20

  Η αναβίωση της Maserati είναι πλέον γεγονός και με αρχή τη νέα MC20, η διάσημη εταιρεία από τη Modena της Ιταλίας εγκαινιάζει μία νέα εποχή με πληθώρα νέων μοντέλων, εκ των οποίων πολλά θα κινούνται...

  18:53 21/10

  Η Cupra μετέχει στον αγωνιστικό θεσμό Extreme E

  Η Cupra μεταφέρει την κληρονομιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη σύγχρονη εποχή, συμμετέχοντας στον αγωνιστικό θεσμό Extreme E.